Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koora - zapomnieć się zdarza... Odrób w naturze, połączysz przyjemne z pożytecznym ;)

Mia - miałam zlecone usg piersi przez lekarza rodzinnego. Long story short, po poronieniu nagle (dosłownie w ciągu paru dni) zrobiły mi się cysty - jedna duża, jedna mała. Lekarka rodzinna zbadała i od razu wysłała na usg piersi. Nawet już wtedy byłam na początku tej szczęśliwej ciąży. Mała cysta w sumie chyba się wchłonęła, duża nadal jest i mnie wkurza - nie boli, ale czuję, że jest. Jednym z powodów dla którego chce skończyć karmić piersią, jest to, że będę nalegać, żeby mi ją usunęli (strzykawka, igła, usg I lekarz po prostu może ten płyn z niej usunąć). Chciałabym w przyszłym roku wrócić po mrozaczka ale przed tym musi mi wrócic @ I cykle. I tej cysty też chcę się do tego czasu pozbyć, bo w czasie nawału dała się we znaki 🙄

Olive, Lejla--meldujcie się ;)

Lejla92, Koora lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jak zwykle mam zaległości co do forum. Pozatym ostatnio chciałam coś napisać ale nie miałam ikonki ‚odpowiedz’ okazało się ze byłam nie zalogowana 😅 w każdym bądź razie dziś był WIELKI dzień transferu ❤️ Magiczny moment 😍

Przez moment widzieliśmy naszego okruszka na usg 😍🥺
    Zaleciła progesteron 2 wieczorem 1 rano. I póki co robimy betę za 9 dni 🤞🏽 Z tych całych emocji żeby to uczcić ze mamy wolne i taki ważny dzień dla nas to ubraliśmy choinkę 🙈

Dziękuje za trzymanie kciuków, przepraszam za mój brak aktywności. Ale myśle ze za niedługo będę miała więcej czasu przeglądać internet ❤️ Z nowości to zdecydowaliśmy ze spędzamy święta w Paryżu... przez te obostrzenia w Polsce się nie wybieramy...

PS. Co do paczek i kurierów we Francji to pozostawiam NO COMMENT 🙄🙄🙄

Co nowego u was ? Ja muszę się troszkę przyzwyczaić ze jestem już po i ze muszę na siebie uważam a jestem w trakcie urządzania się w domu i byłam na ciągłych obrotach- muszę się trochę uspokoić 🤪

EllaDe, Olive, Koora lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Evli Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla to teraz odliczamy 😉✊✊✊

EllaDe może nie będzie trzeba wracać po bałwanka i uda się naturalnie :) Czesto na pierwsza ciąże czeka się latami a z drugą nie ma się problemu. Dużo jest takich przypadków na forum, baaaa zresztą sama jestem takim przypadkiem 🤪
    Teraz tylko @ musi Ci wrócić 🙃

Koora lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja 🙂 wczoraj rano miałam usg, kolejne w piątek. I jeśli wszystko pójdzie dobrze to w poniedziałek powinna być inseminacja. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, bo ostatnio w moim życiu same problemy i stresy, a jedyne co mogę robić to płakać z bezsilności. Muszę sobie wszystko jakoś poukładać dlatego może być mnie mniej na forum.
    Lejla, mam wielką nadzieje i trzymam kciuki ze za kilka dni beda mogla Ci gratulować 😁🤞

Lejla92, Koora lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive - trzymam kciuki za inseminację i za pozytywne rozwiązanie innych problemów, które na ciebie spadły. 🤞🤞🤞🤞

Lejla - to odliczamamy dni do testu. A ty się relaksuj przy choince ☺️ my ubierzemy naszą w przyszłym tygodniu 😊

Evli - wiadomo, że naturalna wpadka byłaby bardzo miła, ale niestety jestem realistką. Nie sądzę byśmy mieli takiego fuksa. :( ale wszystko po kolei... Najpierw okres musi wrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:29

Lejla92, Olive, Koora lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive tez trzymam kciuki za was! Będziemy razem oczekiwać ❤️🥺 oby te święta były jeszcze piękniejsze jak zobaczymy tluste kreski 🤞🏽🤓

Olive, Koora lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• Evli Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive kciuki za dzisiejszy podgląd ✊

Olive lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak mija weekend? Ja wrócę jeszcze do tematu paczek. Wyjaśniło się, gdzie była moja paczka. Pan kurier zadzwonił do mnie jednego dnia, pytając, czy mam wszystkie paczki (dostałam mailem ankietę i zaznaczyłam, że paczki nie dostałam). No to mu mówię, że sytuacja wynikła z tego, że dostałam maila, że paczka jest dostarczona, a nie była, więc dałam taki feedback bez zwłoki. Gość odpowiedział, że musiał zaznaczyć 'livreson effectue' przed godz. 13, bo inaczej by im nie zapłacili za dostarczenie. A wiedział, że w moim przypadku się spóźni 😱 nawet nie wiem, co o tym myśleć... W sumie nawet trochę głupio się poczułam, bo te ich kontrakty to i tak niezły wyzysk. A ten kurier jest u nas bardzo często - i nigdy wcześniej nie było problemu. Wiem, że w miastach jest inaczej.

Z dobrych wiadomości, to Teoś chyba się przestawia na nowy rytm nocny. Już większość nocek budzi się tylko raz, w okolicy 3-4rano. Czasem pocyca I usnie od razu, czasem nie 🤷‍♀️ byliśmy ostatnio na kontroli u lekarza i była zdziwiona, że on nadal je w nocy. Ze może powinnam mu dawać coś bardziej kalorycznego na wieczór... Taaa... Chyba jemu powinna spróbować wytłumaczyć, że jak mama podaje kolację, to trzeba wszystko zjeść 🤣 albo, że butla jest dobra :)

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe to niemógł wcześniej zadzwonić , ale dobrze że sie paczka znalazła.
    U nas też cyrki dostałam paczke cześciowo bo druga cześć zamówienia zagineła akurat małej buty po dwoch tygodniach dzwonienia i wysylania maili odpowiedzieli że maja bardzo dużo takich przypadków firma u ktorej zamawiałam zwróci mi pieniadze bo takiego produkt już nie maja i teraz weź wytłumacz dziecku że buty które sobie wybrała nie przyjda bo zagineły 🤦‍♀️ A wczoraj dzwonił kurier że nasza paczka została zamoczona i z naklejki sie zmyły dane tylko numer tel sie uchował naszczescie wiec musieliśmy potwierdzić ze to nasze zamowienie mialam je dostac wczoraj ale przez ten wypadek dostane jutro.

A co do pediatrow ja nie mam sily im tlumaczyc robie po swojemu jak sie pyta czy je w nocy to mowie ze nie a przeciez je 3x naszczescie zasypia odrazu po wiec tyle dobrze. No bo tak jak mówisz jak takiemu maluszkowi wytlumaczyć a tym bardziej że zabkuje i czasami ta pierś to bardziej ukojenie niż głód.

• Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, dostalyscie jakieś dokumenty odnośnie tego ile pobrali od was jajeczek, ile zostało zapłodnionych, zamrożonych, ewentualnie po transferze ile zostało, ile dali, w ogóle jakaś dokumentacja!?? Wiem ze są tez jakieś nazwy zarodków A, B coś tam ja się nie znam. Wiem ze dziewczyny wiedza a ja nie wiem nic bo nikt mnie nie informuje i żadnych dokumentów tez nie dostałam... to normalne?

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, tak dostałam taki 'rapport'- zwykła kartka a4. Klasy zarodków tam nie podali. Tylko ilość, daty etc.

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe niezle z tą paczką. Ja już dawno nic nie zamawiałam. Wczoraj byłam w orchestrze zakupić małej dwie sukieneczki na święta 😃 ale metek nie oderwałam, boje się że mi do świat wyrośnie z nich 😅
    Mała ostatnio jest tak marudna że już nam się cierpliwość kończy 😑🥴 nie wiem czy to jakiś skok znowu ..

Olive jak sytuacja ?

Olive lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    EllaDe niezle z tą paczką. Ja już dawno nic nie zamawiałam. Wczoraj byłam w orchestrze zakupić małej dwie sukieneczki na święta 😃 ale metek nie oderwałam, boje się że mi do świat wyrośnie z nich 😅
    Mała ostatnio jest tak marudna że już nam się cierpliwość kończy 😑🥴 nie wiem czy to jakiś skok znowu ..

Olive jak sytuacja ?

Evli - mój też przez ostatnie dni był taki marudny, szczególnie popołudniami, że przerzucaliśmy go między sobą jak hot potato ;) dziś po raz pierwszy od jakiegoś tygodnia udało mi się go po południu uśpić... Dziś uznałam, że nie ma bata, to zęby go wkurzają (ewidentnie sprawiają mu ból) podałam paracetamol i zasnal... Zobaczymy w jakim humorze się obudzi... Nie będę zaśmiecać wątku narzekaniem na naszego marudę, więc jak chcesz wspólnie ponarzekac w tym temacie, to zapraszam na priv ;)

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella a kiedy to dostałaś ? Po pierwszym transferze? Mi jest słownie powiedziane ze mamy 9 śnieżynek, jedna jest ze mną. A co z tymi 8...

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla92 wrote:
    Ella a kiedy to dostałaś ? Po pierwszym transferze? Mi jest słownie powiedziane ze mamy 9 śnieżynek, jedna jest ze mną. A co z tymi 8...

Tak, po każdym transferze. Raz chyba przyszło, pocztą. Jeśli nic ci nie powiedzieli, to te 8 śpi sobie w zamrażarce. Nie denerwuj się, testowanie już blisko 🤞🤞🤞

Lejla92 lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, w tej Francji nic mnie już nie zdziwi i jak nie mam czegoś czarno na białym to panikuje... fakt mogłam po transferze się zapytać ale takie były emocje ze mi wszystko z głowy wyleciało. Wiem tylko ze w piątek robię bete. Po jakim czasie testowałas testem ciążowym? Korci mnie ale strasznie się boje...

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem po 9 dniach zatestowalam (musiałam pilnie lecieć do Pl i chciałam wiedzieć przed) i była blada druga kreska. W tej szczęśliwej ciąży czekałam dłużej. :)

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie w piątek będzie 9 dzień..

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• Olive Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, inseminacja była w poniedziałek😁 nadzieje jak zwykle mam, ale nie karmie się nimi, a to dlatego ze ten cykl jest hmm... dziwny. Ale jeśli miałby być tym, w którym nic nie wskazywało na ciążę, a jednak się udało, to nie mam nic przeciwko😁
    W poniedziałek przed iui rozmawiałam z lekarka o tym co dalej jeśli się nie uda. Grudzień przerwa bo usg wypadłoby miedzy świętami a nowym rokiem, a nie pracują wtedy. Spotkanie z nią do fiv mamy dopiero w lutym, dlatego zaproponowała żebyśmy w styczniu podeszli jeszcze 4raz do iui. Zgodziliśmy się. Tak wiec plan działania mamy i to mi się podoba 🙂

Evli zapadła juz decyzja czy jedziecie na święta do Polski?
    Dziewczyny, które zostają, zaczełyście juz jakies przygotowania?
    Ja ubrałam choinkę, a Mikołaj nas odwiedził i zostawił kilka prezentów 😂
    A teraz przyznam Wam się do czegoś🙈🙉🙊 ide po totalnej łatwości i 90% potraw postanowiłam zamówić. Sama zrobię tylko sałatkę i jakąś rybę. Może wstyd ale nie jestem super kucharką, mąż mnie chwali ale prawda jest taka, ze na co dzień mam kilka swoich wypróbowanych przepisow (które tez czasami potrafię spier...ć) a nowości nawet nie próbuje bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. W Polsce tylko pomagam wiec nie było problemu z gotowaniem, a w tym roku...🤷

Lejla 🤞🤞🤞🤞

Ps. Czekam na paczkę z Polski i od kilku dni zastanawiam się czy juz powinnam się martwic czy jeszcze cierpliwie czekać 😂

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie stymulacja przełozona na 2021, nic juz nie chce zaczynać w tym roku :P
    Zobaczymy, może pojawi sie naturalna owulacja.

Lejla, kciuki zacisniete, czekamy na testowanko 🤞🤞

Olive, gdybym zostawala we Fr to tez wszystko bym zamowila albo gdzieś we francji, albo z Polski bym wyżebrala paczkę z pierogami 🤣
    Kuchnia swiateczna to zdecydowanie nie mój konik.

Postanowiliśmy jednak, że polecimy. Mamy bilety na 18tego 🤐 mocno wierze, ze sie uda.

Olive lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ