Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli gratulacje kochana:*:*:* ale na dziewczynke jeszcze bym się aż tak nie nastawiała po moich doświadczeniach hehehe ) ale super ze wszystko dobrze i dziecko jest zdrowe!!! to najwazniejsze!!!!
ps a leginsy z lidla mega super aż sama jestem zdziwiona że za tak niewiele takie extra! -
Evli mega mega mega !
Jak tam Londyn? Udala sie wycieczka ?
My w niedziele lecimy do tesciow. Szarlotka pozna swoja francuska rodzinke teraz a za miesiac lece SAMA z Szarlotka do Polski
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Hej Dziewczyny,
Evli - to ju możecie nad imieniem si zastanawiać. super!
Wczoraj miałam 3 podgląd i pęcherzyki nadal są małe - największe 15mm. ale z 11 zrobiło się 17, co mnie zbyt optymistycznie nie nastawiło. W mojej klinice podglądy są z położnymi, które w sumie niewiele mogą powiedzieć co do przebiegu leczenia. Mam teraz duże obawy, że część pęcherzyków będzie przejrzała, ze względu na długą stymulację a część niedojrzała. Mam wrażenie, że aż za dobrze zareagowałam na cetrotide, spowalniające dojrzewanie pęcherzyków... jutro kolejny podgląd. Mam napęczniały brzuch i czuję jajniki, więc samopoczucie takie sobie.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EllaDe nie znam się za bardzo ile i jakie maja być ale mocno trzymam kciuki
Daj znać jutro po podglądzie !
Olcia, Basia, eM80 co tam u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 17:15
olcia77 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny. U mnie wszystko wporzadku. Czuje sie bardzo dobrze, ale u mnie to tak zmienne jest szykujemy juz wszystko dla malego, w przyszlym tygodniu przyjedzie reszta z Polski. Pokoik wyremontowany takze powoli wszystko zmierza ku koncowi
Zostaje czekac a ja juz tak sie niecierpliwie, 2 miesiace zostaly. Dobrze ze luty krotki to moze jakos mi zleci
EllaDe trzymam kciuki zeby sie udalo wszystko, mam nadzieje ze niebawem dolaczysz do brzuchatek
Evli jak sie czujesz? Wszystko jest wporzadku? Kiedy nastepna wizyta u ginekologa?
Ams co slychac jak tam malutka?
Basia jak samopoczucie?
Dziewczyny powiedzcie mi czy tutaj nie ma takich wiekszych wanienek? Wczoraj objezdzilam wszystkie sklepy w okolicy, a wanienki takie malusie 70 cm.. a na allegro w Polsce po 100 cm. No i chyba z Polski zamowie bo tutaj nie moge znalesc takiej wiekszej.niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Hej dziewczyny u Mnie wszystko dobrze byłam wczoraj na kontrolnym usg z tym ciśnieniem po lewej stronie co pisałam kiedys i sie poprawiło także ulga....malutka waży juz 1250 samopoczucie ok strasznie szybko się męcze i łapie zadyszkę no ale cóz.... hehe
EllaDe trzymam kciuki!!! u mnie był tylko 1 pecherzyk dobry takze.... cud że to wszystko się udało !! u Ciebie bedzie lepiej! i niedługo dołączysz do nas
Evli a co u Ciebie ??
Olcia- ja tez juz wiekszosc rzeczy mam zostały tylko jakieś drobiazgi typu kosmetyki ... dla siebie wszystko mam dla malutkiej tez musze tylko dokupic jeszzce pare spiochow ... a co do wanienki my kupowaliśmy w polsce od razu ze stelażem polecam:)EllaDe lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
EllaDe wow 17 , pewnie nie będą przeciągać stymulacji jeszcze komórki "dojdą" do punkcji to pewnie dziś ovitrelle i za dwa dni punkcja , trzymam kciuki ! ja miałam 6 zazwyczaj komórek i na tyłku siąść nie mogłam chwilami, to naturalne ze bolą jajniki , pij duuuzo wody.
u mnie bez zmian , cud się nie stal ta menda @ przyszła, dalej nic nie zrobiłam w temacie ale choć już nie rozpaczam , bynajmniej na ta chwile.
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
eM80 wrote:cześć dziewczyny
EllaDe wow 17 , pewnie nie będą przeciągać stymulacji jeszcze komórki "dojdą" do punkcji to pewnie dziś ovitrelle i za dwa dni punkcja , trzymam kciuki ! ja miałam 6 zazwyczaj komórek i na tyłku siąść nie mogłam chwilami, to naturalne ze bolą jajniki , pij duuuzo wody.
u mnie bez zmian , cud się nie stal ta menda @ przyszła, dalej nic nie zrobiłam w temacie ale choć już nie rozpaczam , bynajmniej na ta chwile.
Hej eM80, no właśnie, że nie mam dziś brać ovitrelle. Mam wziąć tylko cetrotide (bez gonalu), i późnym wieczorem decapeptyl. Na punkcję w piątek mam przyjechać z ovitrellem i jednym opakowaniem cetrotide. Jutro nic mam nie brać. Jakoś tak dziwnie, hmmm...
Olcia, jestem pewna, że mają duże wanienki, bo widziałam u znajomych. A w hipermarkecie jakimś byłaś?niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Olcia ja jeszcze za wanienkami się nie rozglądałam, ale napewno są na amazonie większe.
Ale fajnie macie z tymi zakupami, ja się nie mogę już doczekać ! Jak narazie boje się jeszcze cokolwiek kupić.
Największy problem będę miała z wyborem wózka, oglądam na internecie i oglądam i nic nie wiem.. Jakbym miała windę to wybór byłby łatwiejszy. Potrzebuje jakiegoś lekkiego i żeby ewentualnie żeby nikt mi go nie zakosił jak go zostawię na podwórku A taki nie istnieje hehe
Byłam dziś u mojego gina, sprawdzic czy malutka ma się dobrze po biopsji. Oczywiście u niego nic nie widać, ale serduszko biło a to najważniejsze!
Pytałam się go o zapis do szpitala i kurcze powiedział mi że ten do którego chce się zapisać może mnie nie przyjąć, bo to nie moj sektor... Myślałam że liczy się tylko departament a tu maja jeszcze jakieś sektory.. no nic będę próbować, bo do tego w moim sektorze nie ma mowy, tam nie ide!
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej hej dziewczyny!!!
EllaDe daj znać po punkcji
Olcia znalazłaś tą wanienkę?
Ja nadal oglądam wózki hehe Już mi się po nocach śnią Chcialam na początku ten malutki marki yoyo ale jednak stwierdziłam że jednak nie dam rady z nim i dzieckiem wdrapywać się po piętrach... Teraz oglądam jakieś najtańsze typu Hauck ( trio teraz na soldach są za zaledwie 139€!) żeby zostawić na podwórku, jak ukradną to trudno...ciężki orzech do zgryzienia.. za wysoko mieszkam Z nowości u mnie to wysłałam formularz mailem do szpitala żeby się zapisać i maja do mnie oddzwonić w ciągu 3 dni
Basia imię wybrane dla malutkiej?
Ams wozisz jeszcze Charlotte w gondoli?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
hej hej z imieniem ciężko nawet bardzo ale chyba jednak zostanie Hania a co do wózka mielismy ten sam problem mieszkamy na 3 pietrze i tez chciałam yoyo nawet sie uparłam ale jak pojechalismy do sklepu i zobaczyłam ta "ala smieszna gondole" to powiedziałam ze nigdy w zyciu wole nosić gondole przez 3 miesiace pozniej jako spacerowka yoyo ok! jak najbardziej!! pozniej zastanawialismy się nad ANEX CROSS i BEBETTO LUCA 2018 i jak bylismy na swieta trafilismy do super sklepu!! i wybór padł na bebetto wiecej lepszych funkcji bardziej zwrotny nie jest sztywny !! polecam mimio że jeszcze nie uzywamy... ale zwróć na niego uwage:)
a mi doskiwiera od poniedzialku taki ból mrowienie cierpniecie łydek że juz nie moge nie wiem co zrobić żeby chociaż troche przestało -
Ten yoyo malutki ale za to jak się składa i miejsca nie zajmuje Nie zastanawiasz się „gdzie ja wcisnę gondole?”
Tyle ze jednak odpada bo takiego wózka nie zostawię na podwórku Ładny ten bebetto ale chyba nie będziesz go ciągnąć codziennie na 3 piętro ?
Na te Twoje łydki to może magnez?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦