Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko trzymaj sie tam, pisz do nas na biezaco! Ja dzis mam luz w pracy wiec czytam!
ams lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Ja w końcu w domku!
Mała na punkcji tak fikała że aż rozśmieszyła wszystkich. Robiła cały czas na złość lekarzom, można było ją pukać a ona swoje. Mimo braku wód wiercipieta straszna Niestety lekarze mi powiedzieli że te wody co dopuścili to jej za 24-48 godz znikną Niech korzysta dziś ma fieste Na usg wszystko ok, nawet wydaje sie że z serduszkiem jest ok (sprawdzę u kardiologa mimo wszystko). Także ciężka sprawa bo żadnych nieprawidlowosci morfologicznych nie ma a ten brak wód i hipotrofia są bardzo poważne i niewytłumaczalne jak narazie. Rozmawialiśmy z lekarzem o zakończeniu ciąży. Doszliśmy do wniosku że czekamy na nastepne usg za 3 tyg i wyniki amio- też za około 2-3 tyg (mam nadzieje że wyjdzie mimo rozrzedzenia wód solą ). Dłużej przeciągać nie ma sensu
Zwariować można Dobrze że chociaż personel w szpitalu przemiły2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli nie wiem czy sledzisz mameginekolog na insta albo na fb, ale Ona urodzila synka po podobnych perypetiach... moze poczytaj u Niej... ?
caly czas trzymam mocno kciuki !!!! kurde, ze tez nie ma jak tych wod Ci powiekszyc...Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Evli, a sa jakies szanse ze mimo tych braku wod mala sie bedzie prawidlowo rozwijac? Kurcze skoro wszystko jest dobrze, to ciezko przerywac..Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Evli, straszna sytuacja... głównie dlatego, że nic nie jest pewne... wiem, jak ciężko musi Ci być, myśląc co dalej... Co do hipotrofii - o ile tygodni Mała jest wielkością do tyłu?
Przytulam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:47
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
eM80 - twoja wizyta w polskiej klinice już chyba na dniach... Daj znać, jak będziesz miała jakieś nowinki. Trzymam kciuki.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Neytiri tego czy dobrze będzie się rozwijać to nikt mi nie powie bo nikt tego nie wie. Lekarz twierdzi że do rozwoju płuc potrzeba niewielka ilość płynu.
EllaDe z tymi parametrami to jest tak że głowa i móżdżek są jakiś 1tydz-1,5 do tylu. Za to kość udowa i brzuszek koło 3-4 tyg. No i waga o dużo za niska. Ma tylko 235g a powinna mieć jeszcze raz tyle
Tak w ogóle to moj suwak jest tydzień do przodu. Także ciężka sprawa, albo coś znajda w genetyce - mam nadzieje że uda im się zrobić mikromacierze tym razem albo usg rozstrzygnie sprawę Bo jak się okaże że hipotrofia się pogłębia jeszcze bardziej to ..niestety..2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Czuję się o.k. - trochę szybko się męczę i popołudniami jestem senna, ale to chyba normalne. Żołądek czasem jest `dziwny,` ale nudnościami bym tego nie nazwała. Jutro wyjeżdżamy na mały urlopik na tydzień, więc na chwilę zniknę z forum.
Evli, ams lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
U mnie do @ jeszcze ponad tydzien, a mam zasade, ze nie testuje przed terminem tylko dopiero jesli sie @ spozni, bo inaczej jestem jeszcze bardziej zawiedziona takze sobie czekamStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Hej dziewczynki.
Ojj Evli znowu tyle czekania mam nadzieje ze wszystko sie okaze za 3 tygodnie.. przytulam mocno
EllaDe udanego urlopu
Neytiri trzymam kciuki za testowanie.
A wiecie co Wam powiem? Jestem zalamana po wczorajszej wizycie u poloznej... zbadala mnie, szyjka dlugaaa, twarda i zamknieta na 4 spusty. Brzuch nie opadl, maly wysoko jest. Zerowe skurcze na ktg. Powiedziala ze do terminu( do ich wyliczonego terminu!) nie urodze strasznie sie boje, ze beda mnie przetrzymywac, ze dziecku sie cos stanie..a na koncu bedzie mnie czekac bolesne wywolanie i urodzenie duzej dzidzi SN. Polozna zmierzyla wczoraj brzuch i juz mi powiedziala ze dziecko jest duze... kazala duzo chodzic i przytulac sie z mezem. Placze po nocach i spac nie moge. Jestem przerazona tym wszystkim.
Dziewczyny sa tutaj we Francji jakies sklepy zielarskie jak w Polsce? Potrzebna mi herbata z lisci malin. Niewiem gdzie szukac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 07:58
niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia - spróbuj sieć BIOCOP, albo jakąś większą aptekę z działem suplementów. Typu apteki la Fayette. Nie bój się tak bardzo, wszystko będzie dobrze x
olcia77 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Olcia kurcze.. najpierw człowiek się boi że za szybko urodzi a pozniej że przenosi
Trzymam kciuki żeby maluch się zdecydował na wyjście
Poczytaj sobie może o właściwościach oleju z wiesiołka. Wiem że dziewczyny go biorą pod koniec ciąży i doustnie i dopochwowo, wywołuje lekkie skurcze i przygotowuje i nawilża szyjkę do porodu. Tutaj we Francji nazywa się to huile d’onagre znajdziesz w każdej aptece.
olcia77 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziekuje dziewczyny. Tak wlasnie czytalam o tym wiesiolku i lece go dzisiaj kupic. A po wczorajszym badaniu szyjki plamie i tak mnie na dole wszystko boli...
ehh wlasnie cala ciaze lezalam prawie a teraz mnie strasza ze nic sie nie dzieje i w terminie nie urodze. Paranoja, mam juz dosc zamartwiam sie tylko. Jeszcze oni jakos po chinsku wyliczyli mi ten termin porodu.. 6 dni roznicy jest. Plus jak sie nic nie bedzie dzialo to nastepne 6 bede czekac.. i jeszcze bardziej sie martwie o dzidzie.. boze synu wyjdz niebawem...niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
czesc dziewczyny
tak jestem juz po wizycie w Polsce, rozczarowala mnie szczerze mowiac, ale w sumie tego sie spodziewalam. Lekarka zrobila wywiad , przejrzala pobieżnie wyniki i pyta co lekarze we fr na to i czemu przyjechalam tu , no to mowie ze odmowili mi juz dalszych in vitro bo stwierdzili ze za male szanse na powodzenie i skierowali na dawstwo lub adopcje, na co odpowiedziala: no faktycznie nie ma sensu robic , to pytam czy jedyne wyjscie to dawstwo zatem, na co ona ze to amh nie jest tragiczne i ewentualnie mozna by pod to "podczepic" in vitro , ale nie bedzie nas na nic namawiac decyzja nalezy do nas.
Myslalam ze bardziej sie zastanowi nad szansami na powodzenie i pomoze mi to podjac decyzje ( na podstawie jakis propozycji protokolu czy cos w tym stylu) a nie czy cos da sie "podczepic" zeby tylko zrobic. Badania hormonalne mam z lipca wiec nawet nie zlecila mi nowych zeby zobaczyc co tam sie dzieje, pozniej podjac decyzje. Stwierdzila ze jak sie zdecyduje to zebym przyszla tydzien przed miesiaczka , zajrzy do "srodka" (bo nawet usg nie mialam) i powie co dalej ...
jedym slowem, czy jest sens czy nie , jak bede chciala to mi zrobi (bo ma "podkladke" to amh) , takze tak to wyglada jak sie zaplaci to i jedna komorke wyciagna i beda robic póki kasy starczy.
Tego samego dnia tez mialam spotkanie z koordynatorka dawstwa ( bo juz chcialam zalatwic za jednym razem) , spisala nasze cechy , grupy krwi ( oboje bardzo rzadkie do tego wszystkiego) i stwierdzila ze jak znajda odpowiednie to dadza znac , ale to nie jest zobowiazujace ze tak powiem, poki sie nie zaplaci wszystko jest tylko propozycja do rozwazenia.
Emocjonalnie nie da sie tego opisac , tak jakbym byla gdzies obok i przygladala sie z niedowierzaniem temu wszystkiemu.
Okazalo sie ze co bysmy nie wybrali mam juz nieaktualne badania ( takie jak usg piersi ,cytologie itp nie zwiazane z problemem a potrzebne do papierow) plus inne w zupelnie innych dniach cyklu , wiec chcac nie chcac wszystko sie przelozy na wakacje gdzie bede mogla na spokojnie porobic w polsce juz. Mam troche czasu na przemyslenia ...
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI