X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z dobra wiadomością 28.03.2019 na świat przyszła Moja malutka księżniczka Hania <3 3 kg i 49 cm szczescia. jest naszym oczkiem w głowie szczególnie męża! wiecej napisze jak juz wpadniemy z Niunia w swoj rytm! teraz zyjemy chwilą! a uwierzcie są piękne!!:)

Evli, ams, Neytiri lubią tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje !!! 😍 Czekamy na wieści jak będziesz mieć chwile :)

Olcia Ty tez wpadaj się tu pochwalić, bo sądząc po ciszy to już pewnie tulisz Kordianka :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje!!

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje!!

Olcia - teraz czekamy na dobre wieści od Ciebie i nasza zła passa będzie przełamana! :)

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • ams Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje !! jak bedziesz miala chwile (wiem, ze bedzie z tym ciezko teraz :p) to napisz jak przebiegl porod i pobyt w szpitalu :) duzo zdrowka dla Waszej trojki :)

EllaDe tak strasznie mi przykro... tule mocno! najmocniej jak moge ! duzo sily Kochana !!! Jeszcze bedzie pieknie !!!!!

Neytiri, dobrze, ze nie czekalas 'roku staran' na to by pojsc do lekarza. Teraz wiesz co jest grane. Mam nadzieje, ze bedziecie miec upragniona dzidzie ! Ciezka droga przed Wami, ale na koncu bedzie wspaniale ! Duzo sil, cierpliwosci i wzajemnego zrozumienia...

Evli, niedlugo masz wiztye kontrolna, prawda? Sciskam kciuki za dobre wiesci !!!

Olcia, odezwij sie ! Jestescie juz w trojke? :)

Wszystkiego dobrego dziewczyny !

Evli, Neytiri lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Przepraszam za brak odzewu, w czwartek o 22.05 urodziłam synka. Niestety było wiele komplikacji.
    Nad ranem obudziłam sie z krwawieniem, pojechaliśmy do szpitala, juz nas zostawili. Rodziłam 15 godzin, zanikly skurcze, wyjęli małego proznociagniem :( nie płakał, lekarze sie zbiegli, podawali mu tlen. Zabrali go na neonatologie, ale szybko doszedł do siebie. Juz 2 godziny po porodzie oddychal sam. Nie macie pojęcia dziewczyny co ja przeszłam razem z moim. Ilość wylanych lez nie znała granic. Lekarze uspokajają ze jest wszystko jest wporzadku, robili mu badania, powiedzieli ze to na niego nie wpłynie w przyszłości, ze jest zdrowy. Ale ja sie boje, wiem ze takie niedotlenienia sa groźne i zyc bede teraz w niepewności czy mały bedzie sie prawidłowo rozwijał :( Zostaje sie modlić i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze. Moze juz jutro wyjdziemy do domku. Dziewczyny nadrobię posty jak wyjde do domu i dojdę do siebie przede wszystkim psychicznie. Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:33

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Olcia współczuje przeżyć :(
    Gratuluje synka 😍 napewno będzie wszystko dobrze!

Ja dziewczyny byłam dziś na rdv w szpitalu. W sumie żadnych większych zmiań. Lekarze rozkładają ręce, nie wiedza dlaczego Mała nie produkuje wód i dlaczego jest cały czas poniżej 3 centyla. Dwóch lekarzy oglądali jej nerki i nic się nie dopatrzyli. Jest baaaardzo malutka jak na ten tydzień ciąży ale nadal rośnie swoim tempem także czekamy znowu...

EllaDe jak się trzymasz?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, rowniez gratulacje!! Na pewno wszystko bedzie dobrze :*

Evli, kurcze, wspolczuje ci tej niewiedzy... kiedy masz nastepne rdv?

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tygodnie znowu...Chyba że w miedzy czasie coś wyjdzie z amniopunkcji.
    Jak narazie zbadali tylko kariotyp, który w sumie już znałam z ostatniej biopsji że jest prawidłowy. Brakuje mi nadal tego dokładniejszego molekularnego ;)

A Ty jak tam się trzymasz? Lepiej już ? :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy razem z toba..

U mnie psychicznie juz duzo lepiej, dziekuje :)
    Tylko brzuch mnie pobolewa po tej HSG, tak jakby przed @, a jestem w srodku cyklu.

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też i psychicznie i fizycznie jest dużo lepiej. W poniedziałek doszło do tego właściwego poronienia i ból był okropny. Ale jestem dobrej myśli, bo wydaje mi się, że co miało ze mnie wypłynąć, to wypłynęło i interwencja nie będzie potrzebna. W przyszłym tygodniu będę miała kontrolne usg.

Olcia - gratuluję synka!

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • ams Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje !!!!! Wszystko bedzie dobrze, ale rozumiem Twoje zmartwienie. Trzymaj sie i duzo zdrowka dla Ciebe i Synka !

EllaDe tule !!! mocno ! najmocniej ! Trzymaj sie kochana !!!!

• Evli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe teraz tylko czas, wraz z upływającym czasem będzie „lepiej”. Trzymaj się :)

Do mnie dzwoniła położna ze szpitala, że maja mikromacierze i nic nie znaleźli :) ufffffffff
    Jedynie co to nie spodobało mi się użycie słowa „A PRIORI ils n’ont rien trouvé » jakoś to słowo „a priori” źle odebrałam, tak jakby to nie było pewne.. Szukam chyba dziury w całym co? Skoro mówi że nic nie znaleźli to nie znaleźli ?
    Przyspieszyła mi rdv. Mam się zjawić w szpitalu w poniedziałek na rozmowę z lekarzem, na omówienie wyników badań itp..nie wiem dokładnie. Zastanawiam się jaki teraz maja pomysł na mnie ;)

Ams co u Ciebie? Jak ząbkowanie Żabki? ;D

Ps. Basia i Olcia urodzilyscie w tym samym dniu :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:19

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe trzymam kciuki, zeby juz nie musieli cie czyscic. Moja przyjaciolka przez to przechodzila, najpierw tabletki potem zabieg i faktycznie fizycznie jest ciezko.. mozesz mi przypomniec w jakiej klinice przystepowaliscie do fiv?

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • ams Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wreszcie jakas dobra wiadomosc !!! :) Wasza Ksiezniczka to prawdziwa Wojowniczka !!!!! <3 Trzymam za Was kciuki Dziewczyny ! Moze Malutka bedzie mogla jeszcze troszke pomieszkac w brzuszku, a potem 'nadrobi' wszystko w inkubatorze i tego bardzooooo Ci zycze !!!!!

A Zabka hmmmm bezzebna poki co :D wszystko sie uspokoilo :D falszywy alarm chyba :)

Evli, Neytiri lubią tę wiadomość

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri - my podeszlismy w tuluzie.

Neytiri lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli super! :) waleczna ta twoja Mala, nie daje sie :D

Evli lubi tę wiadomość

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Evli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nazwę ją Xena wojownicza księżniczka 😂🤣🤣🤣

A tak na serio to kurcze musi trochę podrosnąć, bo nawet 400g nie ma 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:13

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe - bardzo mi przykro :( ... ale będzie jeszcze dobrze trzeba w to wierzyć!
    Neytiri - nigdy nie miałam badania drożności ale domyślam się że ból był :(.. przykro mi :( również
    Evli widzisz jaka ta malutka jest dzielna!!! walczy a to bardzo dobry znak ... a co do Xena wojownicza księżniczka to uwaga hehe mojego brata córka nazywa się Ksenia :) hehe
    Olcia - Gratuluję :) i współczuje porodu z komplikacjami napewno przeszłaś koszmar martwiac się o swoje maleństwo .... no i zobacz urodziłysmy w ten sam dzień :) Ty o 22 a ja o 16.59
    Ams - oj tak malutka pochłania wiele czasu ale jakoś dajemy radę :) a jak Twoja córeczka ?:) widze ząbków jeszcze nie ma :)

Moja historia zaczęła się o 1:45 w nocy w czwartek obudziło mnie odejście wód .... a w tą noc połozyłam na łóżko taka folie ochronna coś czułam że urodze niedługo hehe i całe szczescie bo tych wód było tyle :O że i bez łóżka byśmy zostali ahhaha Mąż się zerwał jak szalony hehehe aż się smiałam i zarazem zdziwiłam bo zawsze dobudzić go to problem a tutaj wystarczyło tylko zdanie Paweł wody mi odeszły haahhaah :)
    Nie miałam skurczy wody mi cały czas odchodziły było ich naprawde duzo ;o na spokojnie wziełam prysznic ogarnełam się zabralismy wszystko i pojechaliśmy do szpitala:) autem. Przed porodem zawsze się bałam że co to bedzie jak zaczne rodzic i trafimy na korki hhaaha albo przed szpitalem miejsca do zaparkowania nie bedzie hehhe a tutaj prosze jak na zamowienie :D do szpitala jechalismy 10 min i miejsce było pod samymi drzwiami hahaah
    Położyli mnie na sali rodzenia podłaczyli ktg krew do badan i się okazało ze mam 3 cm rozwarcia i zostajemy :) dostalismy pokoj no i tak sobie czekalismy wody odchodziły dalej .... i mielismy czekać... skurcze nie były bardzo bolesne...... do czasu... pózniej była masakra oojjjj gdyby nie znieczulenie(które też bolało) nie wiem czy bym dała radę... dali mi znieczulenie i od razu ulzyło.. i rozwarcie miało dojsc do 10 cm mówili ze co godzina powinno byc o 1 cm wiecej ... i tak czekalismy az tutaj nagle przychodzi Pani i mowi ze to juz ... nie ukrywam bałam sie bardzo..... ale Mąż był ze mną przez cały czas i powiem Wam szczerze ze bardzo się ciesze! naprawde wsparcie niesamowite! wzruszenie emocje łzy bo o 16.59 po dosłownie 8 parciach Nasz Kochany i długo wyczekiwany CUD pojawił się na świecie!!!! Hania :) położyli mi ja na piersi moment nie do opisania!!!! 3020 g 49 cm 10 punktów apgar czarne włoski :) ( i tutaj do wagi 4 lekarzy się pomyliło z duzego dziecka ktore w poniedzialek przed porodem miało wazyć 3500g urodziła się 3kg pomyłka o 500g sporo... )
    Nie nacinali mnie także tez super.. czuje się juz bardzoe dobrze !!!! nigdy nie mogłam uwierzyć że można się tak zmienić o 180 stopni przy dziecku a jednak!!! nie przeszkadza mi nocne wstawanie wstaje rano gdzie kiedys był ze mnie spioch .. a mąż zakochany w malutkiej tak się nia opiekuje.... aahhhhh
    troszkę się rozpisałam... przepraszam.

Evli, Neytiri, ams lubią tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jaki piękny poród miałaś, super !!! Karmisz piersią?

A ja się zdenerwowałam...nie brałam witaminek po ostatnich złych wiadomościach, teraz stwierdziłam że może zacznę spowrotem brać żeby nie mieć niedoborów, zwłaszcza że zaczęły mnie skurcze łapać. Także zamówiłam i dziś miałam je dostać do domu. I co nie zjawił się nawet livreur tylko zostawił paczkę w point relais 2 km dalej!!! Ale się wkurzyłam, bo to nie pierwszy raz że zostawiają paczkę na drugim końcu miasta. Tym razem wystrugałam im pięknego maila i dostawcy i stronie na której zamawiałam. Jaja sobie robią, zwłaszcza że dostawa do domu płatna🤬🤬 Ciekawe co mi odpiszą. W każdym razie napisałam im że po paczkę nie pójdę, bo bo mam skomplikowaną ciąże i nie mogę wychodzić z domu i niech znajdą rozwiązanie ..

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ