Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a ja myślałam, ze to tylko ja taki dziwak jestem. Woda mi tez kompletnie nie smakuje a dawniej w pracy dziennie butelkę jej wypijalam, bo pracodawca daje nam do dyspozycji. Potem zauważyłam, ze taka butelkę sączę przez tydzień i jej nie ubywa i wyczailam, ze inny zespół ma Apfelschorle i zaczęłam im podkradać i to znowu wypijam cała butelkę. Potem miałam tez fazę na sok pomarańczowy ale już nie mogę na niego patrzeć i tak cieżko znaleźć coś do picia. Herbata, która wcześniej tez uwielbiałam, tez kompletnie mi nie smakuje. Ciężka sprawa ;)

  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 27 października 2015, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :) ja własnie skończyłam suszyć warzywa :) a jaki zapach w domku :)
    piękna pogoda dziś nazbieralismy pełno lisci i juz mi brakuje pomysłu co z nimi zrobic :p

    alinsien lubi tę wiadomość

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    hej kobitki :) ja własnie skończyłam suszyć warzywa :) a jaki zapach w domku :)
    piękna pogoda dziś nazbieralismy pełno lisci i juz mi brakuje pomysłu co z nimi zrobic :p
    ;)

  • alinsien Autorytet
    Postów: 310 115

    Wysłany: 27 października 2015, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Alinsien to dawaj do pl :P pod koniec tygodnia pewnie bede jechac do Raćka to bede sie kolo ciebie przewijac...
    Aaaa ani mi nie mów, gdyby tak szło to bym jeszcze dzisiaj w nocy wyjeżdżała hihihi
    Zakupy fryzjer ochh wszystko bym zaliczyła ;-P
    Plus kawa z Tobą hihihi
    A co z włosami w końcu zrobiłaś? Masz długie włosy czy krótkie? Blond czy ciemne?
    Krysiak fajnie,że mssz urlop, korzystaj!
    A nasza Werni gdzie?już w de?czy dalej sie urlopuje??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:37

    werni lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Werni, wróciłaś już?

    werni lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Olcia...89,
    Ja tez jestem jutaj w sumie nowa, bo inne dziewczyny to juz bardziej zaprzyjaznione sa:p

    Wspolczje Ci poronienia:( jednak musisz znalezc w sobie sile do dalszej walki i miej nadzieje, ze znowu sie uda i tym razem bedzie wszystko dobrze!

    Ja kuz od 5 lat walcze i chodz przychodza chwile zwatpienia to chec posiadania dziecka zwycieza i walcze dalej.


    Pozdrawiam serdecznie:*

  • werni Autorytet
    Postów: 10489 7852

    Wysłany: 27 października 2015, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jestem u rodzicow, dzis bylam do poludnia u babci z mama pomagalismy sprzatac, dzis tez cmentarz odwiedzilam i bylysmy na rynku, jutro fryzjer, chce wyjechac w czwartek

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, ja na Twoim miejscu wyjechałabym dopiero po Wszystkich Świętych :) badzo lubię spędzać ten dzień w Polsce. W planie miałam właśnie w tym roku tam być o tej porze ale wyszło jak wyszło :)

  • werni Autorytet
    Postów: 10489 7852

    Wysłany: 27 października 2015, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez lubie te swieta bo rodzinka sie zjezdza, ale chce pojsc do pracy od listopada to chce wczesniej wyjechac

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    tez lubie te swieta bo rodzinka sie zjezdza, ale chce pojsc do pracy od listopada to chce wczesniej wyjechac
    A no chyba ze tak. W takim razie zgadzam sie :)

    werni lubi tę wiadomość

  • werni Autorytet
    Postów: 10489 7852

    Wysłany: 27 października 2015, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ok :D

    krysiak lubi tę wiadomość

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2015, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do spania. Dobrej nocki dziewczynki! Do jutra i kolorowych snów :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2015, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co do moich wlosow to robilam na gorzd jasne pasemka takie jakby tefleksy a od polowy dwa tony ciemniejszy blond, coś takiego jak Rozenkowa ma ze jak rozpusci to blondyna a jak ma spięte to wygladaja na ciemniejsze... jestem zadowolona bo bardzo fajnie i naturalnie to wyglada...
    obcinalam z dlugosci nie duzo (wlosy mam troszke za ramiona teraz mialam wiosna za lopatki ale obcielam na dluzszego boba)duuuzo postopniowalam i mam grzywke na bok...

    Bylam z mama i siostra na zakupach i kupilam sobie dlugie ogrodniczki :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2015, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis jedziemy w strony meza... kilka dni u tesciow i szwagierki... dzis bedziemy u szwagierki i zobacze mojego przyszlego chrzesniaka

  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 28 października 2015, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) u nas jakoś pochmurno dzis co prawda deszcze nie ma ale kto tam wie co bedzie potem :)
    Roxa super ze w nowej fryzurce dobrze się czujesz :) to najwazniejsze :)
    mi totalnie się nic niechce brzuch mnie boli od dobrych paru dni jak na okres ze bez tabletek ani rusz :( a @ dopiero cos ok przyszłej soboty niedzieli :(
    wiecie z jednej storni ciesze się ze bedzie od przyszłego cyklu ten monitoring itp tylko najbardziej sie boje tego co lekarz tam znajdzie ze się nie udaje :( :(
    kurcze miałam wam wkleic wyniki badan ehh ale mam skleroze zaraz ide djecia porobic :)

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2015, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubecek, czy Wy zaczynacie leczenie w KWZ czy u lekarza?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2015, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ale fajnie, uwielbiam te dłuższe boby, czesto sama sobie takie serwuje :) ja teraz zbieram sie, postanowiłam dzisiaj zrobić gołąbki :) w ogóle to w tym tygodniu gdy mam wolne wymyślam obiady, robię większe ilości i resztę mrożę to bede mieć jak znalazł na pare dni potem, tylko sie odmrozi i odgrzeje :) a o 14 przychodzi facet wymienić licznik wody wiec muszę jeszcze łazienkę ciut ogarnąć.

  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 28 października 2015, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    my u lekarza zobaczymy jak to bedzie
    kurcze jak ja tu mam zdjecia tych wyników wkleic da się to jakoś zrobic bo za duzo pisania by było ?

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 28 października 2015, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie mam wyniki
    ANTYKOAGULANT TOCZNIOWY(ICD-9:N89) nieobecny

    P/C. p beta 2 glikoproteinie I (ICD-9: N89)

    P/C. p beta 2 glikoproteinie I IgG 1,35 SGU
    ujemny 0-20,0 SGU
    wynik dodatni >20 SGU

    P/C. p beta 2 glikoproteinie I IgM 2,61 SMU
    ujemny 0-20,0 SMU
    wynik dodatni >20 SMU



    2)
    AMH (ICD-9) 1.92 ng/ml

    mediana 95% RI ng/ml

    18-25 lat 3,71 0,96 - 13,34
    26-30 lat 2,27 0,17 -7,37
    31-35 lat 1.88 0,07 -7,35 moja grupa wiekowa
    36-40 lat 1,62 0,03-7,15
    41-45 lat 0,29 0,00 - 1,15


    3)PROLAKTYNA (icd-9 n59)
    wynik 7,96 ng/ml norma 4,79- 23,30




    4)TSH (ICD-9 L69) wynik 1,630 IU/ml norma 0,270- 4,200

    TF3 (ICD-9 055) WYNIK 3,15 pg/ml norma 2,00-4,40

    FT4 (ICD-9 O69) WYNIK 1,05 ng/dl norma 0,93-1,70



    5)P/c KARDIOLIPINIE (ICD-9 N89)

    P/c kardiolipinie IgG wynik 6,54 GPL
    wartości referencyjne
    0-10 wynik ujemny
    10-20 wynik słabo dodatni nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
    powyzej 20 wynik dodatni


    P/c kardiolipinie IgM
    wynik 4,77 MPL

    wartości referencyjne
    0-20 wynik ujemny
    20-40 wynik słabo dodatni nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
    powyzej 40 wynik dodatni

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2015, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kinga, a ja myślałam, ze to tylko ja taki dziwak jestem. Woda mi tez kompletnie nie smakuje a dawniej w pracy dziennie butelkę jej wypijalam, bo pracodawca daje nam do dyspozycji. Potem zauważyłam, ze taka butelkę sączę przez tydzień i jej nie ubywa i wyczailam, ze inny zespół ma Apfelschorle i zaczęłam im podkradać i to znowu wypijam cała butelkę. Potem miałam tez fazę na sok pomarańczowy ale już nie mogę na niego patrzeć i tak cieżko znaleźć coś do picia. Herbata, która wcześniej tez uwielbiałam, tez kompletnie mi nie smakuje. Ciężka sprawa ;)



    Ja mam na odwrót , przez całe życie musiałam pić coś smakowego , bo na wodę patrzeć nie mogłam, a teraz tylko na wodę mam ochotę i soczki dla dzieci :)

    Dziewczyny , a chciałam zapytać czy wymiotujecie w ciązy, kobiety mówią, że jak się wymiotuje to znaczy ze dziecko dobrze sie rozwija (to samo dziś powiedział ginekolog) a ja nic , jedynie to mnie odrzuca od niektórych potraw , nie mogę na nie patrzeć . jak jest u Was?

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ