Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKubecek, a Ty gdzie obecnie mieszkasz? Jak długo jestes w Niemczech?
Krysiak, ja juz od dawna zamierzałam dołączyć do jakiegoś forum, ale jakos nigdy tego nie zrobiłam, aż do teraz. Widocznie tak miało byc, ze jestem tu i moge korzystać z Waszych doświadczeń.
Tobie życzę duzo spokoju i sił ciesz sie tym pięknym stanem jakim jest ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 18:55
-
kubecek wrote:Kinga chciała bym miec taaki progesteron na ostatnim badaniu które robiłam w PL było 2,74 Masakra
, ale z tego co wiem to w pl ginekolodzy często przepisują luteinę, więc chyba to ma jakiś głębszy sens.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:58
-
a widzisz mi zawsze lekarzz mówił ze jak jest ponizej 4 to owulacji nie było
i to byb się potwierdzało jak miałam monitoring kiedys w Pl a jak owulka się odbyła to było powyzej 12 czy cos takiego i wtedy zaszłam w ciążę która się udała
-
Sylwia ja w De jestem 2 lata mieszkam w Krefeld
oj od paru dni mnie brzuch pobolewa jak na okres a tu jeszcze 2 tygodnie czekania -
Cześć dziewczyny :)kurcze mam słaby internet. Bo zmieniamy z bezprzewodowego na kabel i ten już odołączony, nowy nie doszedł a z tel sie juz wyczerpuje bo za dużo siedziałam hihih.
Moi goście właśnie mi pojechali ;/ córcia mojej przyjaciółki to taka słodka jasna blondii i do tego te duże oczy,że mogłabym ją zjeść! Wczoraj byłam z nimi na zakupach dla małej. Jak tak się naogladalam tych ciuszków to stwierdziłam do mojego.... Ty chyba do 2 pracy musisz iść buahahah -
A co do tematu " na luzaka". Każdy mi marudzi że za dużo się przejmuje i to dlatego. Bzdura! Rok był seks kiedy chcieliśmy z nadzieją, że będzie niespodzianka i nic. Więc zapewne stres itd to też dużo s szczególnie na jakoś spermy, to nawet nam badanie mojego udowodniło ale bez lekarzy czasem się nie obejdzie.
kubecek lubi tę wiadomość
-
Dziś jestem padnięta. Wczoraj byliśmy nad morzem trochę jodu powdychać, a dziś w Hamburgu i normalnie padam.
Ups Kubecek, to chyba cię niechcący wprowadziłam w błąd. Na necie tez piszą, że progesteron powinien być wyższy niż 3-4. Tę ciążę o której piszesz udało ci się donosić przy progesteronie ok.12, a może naturalnie ci się później podniósł? Bo ja jak miałam taki niski, to strasznie bolał mnie brzuch (tak jak w trakcie średnio upierdliwej @), a jak zaczęłam go suplementować to lekkie plamienia i ten ból przeszedł jak ręką odjął (tak, że aż sie wystraszyłam czy jeszcze jestem w ciąży). I teraz się zastanawiam czy to był zbieg okoliczności czy faktycznie to się mogło niedługo zakończyć @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:10
-
Cześć wszystkim;)! Jestem tutaj od dzisiaj;) to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury;) Mieszkam z mężem w DE mała miejscowość (60 km od Erfurtu) wcześniej byliśmy rok w Kolonii i tam w listopadzie udało nam się zajść w ciaze(to był jeden raz zapomnienia,który okazał się najszczesliwszy).Szczęście niestety nie trwało długo.. 29 stycznia poronilam w Kolonii;( Miałam zabieg u Polskiego ginekologa;( najgorszy dzień w życiu;( pustka której nic nie wypełni;( od tamtej pory minęło 9 miesięcy... Okazało się, że nań problem z tarczyca i biorę euthyrox 50. Niestety dalej cisza... Nie wiem czy mnie przyjmiecie ale byłoby mi bardzo miło;) Pozdrawiam Was wszystkie;)! I życzę owocnych starań
!!
werni, kubecek, sysiaczek lubią tę wiadomość
-
no tez tak mysleliśmy z gin ale niestety progesteron sie nie podniósł się jeden mc jest np 12 a koleje 4-5 ponizej 3 , musze od połowy cylku brak utrogest
niestety
a dziewczyny pomogłybyscie mi zinterpretowac moje wyniki bo bedąc w Pl porobiłam a na nastepną wizyte musze czekac 2 tygodnie jutro je wkleje
-
kubecek wrote:no tez tak mysleliśmy z gin ale niestety progesteron sie nie podniósł się jeden mc jest np 12 a koleje 4-5 ponizej 3 , musze od połowy cylku brak utrogest
niestety
a dziewczyny pomogłybyscie mi zinterpretowac moje wyniki bo bedąc w Pl porobiłam a na nastepną wizyte musze czekac 2 tygodnie jutro je wklejePs. wiesz, że progesteron można brać dopiero po owulacji (inaczej można ją zablokować)? Ja np miałam tak, że pierwszy test owulacyjny wychodził mi tydzeń wcześniej (miałam np jednodniowy wzrost temp. i potem spadek i dopiero po tyg. miałam prawdziwą owulacje). Na początku myslałam, że nie potrafe swoich cykli interpretować, ale jak robiłam monitoring to się potwierdziło, że mam jakby podwójne podejscie do owulacji, a czasem to miałam i 3 razy (i ten ostatni był tuż przed okresem i tak sobie zgaduję, że może to było problemem...)
-
Olcia..89 wrote:Cześć wszystkim;)! Jestem tutaj od dzisiaj;) to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury;) Mieszkam z mężem w DE mała miejscowość (60 km od Erfurtu) wcześniej byliśmy rok w Kolonii i tam w listopadzie udało nam się zajść w ciaze(to był jeden raz zapomnienia,który okazał się najszczesliwszy).Szczęście niestety nie trwało długo.. 29 stycznia poronilam w Kolonii;( Miałam zabieg u Polskiego ginekologa;( najgorszy dzień w życiu;( pustka której nic nie wypełni;( od tamtej pory minęło 9 miesięcy... Okazało się, że nań problem z tarczyca i biorę euthyrox 50. Niestety dalej cisza... Nie wiem czy mnie przyjmiecie ale byłoby mi bardzo miło;) Pozdrawiam Was wszystkie;)! I życzę owocnych starań
!!
Kiedys mieszkałam w Jenie
-
Kinga ja w takiej malutkiej miejscowości niedaleko Oberhofu
ja zaś tęsknię za Kolonia;)) no ale tutaj przynajmiej normalną pracę mąż ma;) Kinga a Ty gdzie teraz?
-
kubecek wrote:Sylwia ja w De jestem 2 lata mieszkam w Krefeld
(
Cześć kubecekja też jestem z Krefeld i jeżeli masz jakiegoś dobrego ginekologa i możesz polecić to będę wdzięczna. Ja jestem teraz KWZ w Dusseldorfie, ale nie mam żadnego zwykłego gina, a podobno powinnam
pozdrawiam
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczynki z rana. Ja dzisiaj pierwszy dzień tygodniowego urlopu ale musiałam z rana wstać, bo na 9 do dentysty. Ale od jutra leniuchowanie. Weekend spędziłam na kanapie, no tragedia jakaś, cały czas bym spała. Witaj Olcia i powodzenia.
-
makota wrote:Cześć kubecek
ja też jestem z Krefeld i jeżeli masz jakiegoś dobrego ginekologa i możesz polecić to będę wdzięczna. Ja jestem teraz KWZ w Dusseldorfie, ale nie mam żadnego zwykłego gina, a podobno powinnam
pozdrawiam
i tak dowiedziałam sie ze pierwsze usg bedzie kosztowac 80 eu a ze bedze miała monitoring cyklu to kazde nastepne 25 eu
z mojego doswiadczenia nie polecam ci dr Bronikowskiego jesli chcesz szczegóły to moge na priv bo niewiem czy tu na forum wypada o tym pisac -
krysiak wrote:Witajcie Dziewczynki z rana. Ja dzisiaj pierwszy dzień tygodniowego urlopu ale musiałam z rana wstać, bo na 9 do dentysty. Ale od jutra leniuchowanie. Weekend spędziłam na kanapie, no tragedia jakaś, cały czas bym spała. Witaj Olcia i powodzenia.
krysiak lubi tę wiadomość