Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKubecek, a Ty gdzie obecnie mieszkasz? Jak długo jestes w Niemczech?
Krysiak, ja juz od dawna zamierzałam dołączyć do jakiegoś forum, ale jakos nigdy tego nie zrobiłam, aż do teraz. Widocznie tak miało byc, ze jestem tu i moge korzystać z Waszych doświadczeń.
Tobie życzę duzo spokoju i sił ciesz sie tym pięknym stanem jakim jest ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 18:55
-
kubecek wrote:Kinga chciała bym miec taaki progesteron na ostatnim badaniu które robiłam w PL było 2,74 Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:58
-
a widzisz mi zawsze lekarzz mówił ze jak jest ponizej 4 to owulacji nie było i to byb się potwierdzało jak miałam monitoring kiedys w Pl a jak owulka się odbyła to było powyzej 12 czy cos takiego i wtedy zaszłam w ciążę która się udała
-
Sylwia ja w De jestem 2 lata mieszkam w Krefeld
oj od paru dni mnie brzuch pobolewa jak na okres a tu jeszcze 2 tygodnie czekania -
Cześć dziewczyny :)kurcze mam słaby internet. Bo zmieniamy z bezprzewodowego na kabel i ten już odołączony, nowy nie doszedł a z tel sie juz wyczerpuje bo za dużo siedziałam hihih.
Moi goście właśnie mi pojechali ;/ córcia mojej przyjaciółki to taka słodka jasna blondii i do tego te duże oczy,że mogłabym ją zjeść! Wczoraj byłam z nimi na zakupach dla małej. Jak tak się naogladalam tych ciuszków to stwierdziłam do mojego.... Ty chyba do 2 pracy musisz iść buahahah -
A co do tematu " na luzaka". Każdy mi marudzi że za dużo się przejmuje i to dlatego. Bzdura! Rok był seks kiedy chcieliśmy z nadzieją, że będzie niespodzianka i nic. Więc zapewne stres itd to też dużo s szczególnie na jakoś spermy, to nawet nam badanie mojego udowodniło ale bez lekarzy czasem się nie obejdzie.
kubecek lubi tę wiadomość
-
Dziś jestem padnięta. Wczoraj byliśmy nad morzem trochę jodu powdychać, a dziś w Hamburgu i normalnie padam.
Ups Kubecek, to chyba cię niechcący wprowadziłam w błąd. Na necie tez piszą, że progesteron powinien być wyższy niż 3-4. Tę ciążę o której piszesz udało ci się donosić przy progesteronie ok.12, a może naturalnie ci się później podniósł? Bo ja jak miałam taki niski, to strasznie bolał mnie brzuch (tak jak w trakcie średnio upierdliwej @), a jak zaczęłam go suplementować to lekkie plamienia i ten ból przeszedł jak ręką odjął (tak, że aż sie wystraszyłam czy jeszcze jestem w ciąży). I teraz się zastanawiam czy to był zbieg okoliczności czy faktycznie to się mogło niedługo zakończyć @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:10
-
Cześć wszystkim;)! Jestem tutaj od dzisiaj;) to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury;) Mieszkam z mężem w DE mała miejscowość (60 km od Erfurtu) wcześniej byliśmy rok w Kolonii i tam w listopadzie udało nam się zajść w ciaze(to był jeden raz zapomnienia,który okazał się najszczesliwszy).Szczęście niestety nie trwało długo.. 29 stycznia poronilam w Kolonii;( Miałam zabieg u Polskiego ginekologa;( najgorszy dzień w życiu;( pustka której nic nie wypełni;( od tamtej pory minęło 9 miesięcy... Okazało się, że nań problem z tarczyca i biorę euthyrox 50. Niestety dalej cisza... Nie wiem czy mnie przyjmiecie ale byłoby mi bardzo miło;) Pozdrawiam Was wszystkie;)! I życzę owocnych starań!!
werni, kubecek, sysiaczek lubią tę wiadomość
-
no tez tak mysleliśmy z gin ale niestety progesteron sie nie podniósł się jeden mc jest np 12 a koleje 4-5 ponizej 3 , musze od połowy cylku brak utrogest niestety
a dziewczyny pomogłybyscie mi zinterpretowac moje wyniki bo bedąc w Pl porobiłam a na nastepną wizyte musze czekac 2 tygodnie jutro je wkleje
-
kubecek wrote:no tez tak mysleliśmy z gin ale niestety progesteron sie nie podniósł się jeden mc jest np 12 a koleje 4-5 ponizej 3 , musze od połowy cylku brak utrogest niestety
a dziewczyny pomogłybyscie mi zinterpretowac moje wyniki bo bedąc w Pl porobiłam a na nastepną wizyte musze czekac 2 tygodnie jutro je wkleje -
Olcia..89 wrote:Cześć wszystkim;)! Jestem tutaj od dzisiaj;) to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury;) Mieszkam z mężem w DE mała miejscowość (60 km od Erfurtu) wcześniej byliśmy rok w Kolonii i tam w listopadzie udało nam się zajść w ciaze(to był jeden raz zapomnienia,który okazał się najszczesliwszy).Szczęście niestety nie trwało długo.. 29 stycznia poronilam w Kolonii;( Miałam zabieg u Polskiego ginekologa;( najgorszy dzień w życiu;( pustka której nic nie wypełni;( od tamtej pory minęło 9 miesięcy... Okazało się, że nań problem z tarczyca i biorę euthyrox 50. Niestety dalej cisza... Nie wiem czy mnie przyjmiecie ale byłoby mi bardzo miło;) Pozdrawiam Was wszystkie;)! I życzę owocnych starań!!
-
Kinga ja w takiej malutkiej miejscowości niedaleko Oberhofu ja zaś tęsknię za Kolonia;)) no ale tutaj przynajmiej normalną pracę mąż ma;) Kinga a Ty gdzie teraz?
-
kubecek wrote:Sylwia ja w De jestem 2 lata mieszkam w Krefeld
(
Cześć kubecek ja też jestem z Krefeld i jeżeli masz jakiegoś dobrego ginekologa i możesz polecić to będę wdzięczna. Ja jestem teraz KWZ w Dusseldorfie, ale nie mam żadnego zwykłego gina, a podobno powinnam
pozdrawiam
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczynki z rana. Ja dzisiaj pierwszy dzień tygodniowego urlopu ale musiałam z rana wstać, bo na 9 do dentysty. Ale od jutra leniuchowanie. Weekend spędziłam na kanapie, no tragedia jakaś, cały czas bym spała. Witaj Olcia i powodzenia.
-
makota wrote:Cześć kubecek ja też jestem z Krefeld i jeżeli masz jakiegoś dobrego ginekologa i możesz polecić to będę wdzięczna. Ja jestem teraz KWZ w Dusseldorfie, ale nie mam żadnego zwykłego gina, a podobno powinnam
pozdrawiam
i tak dowiedziałam sie ze pierwsze usg bedzie kosztowac 80 eu a ze bedze miała monitoring cyklu to kazde nastepne 25 eu
z mojego doswiadczenia nie polecam ci dr Bronikowskiego jesli chcesz szczegóły to moge na priv bo niewiem czy tu na forum wypada o tym pisac -
krysiak wrote:Witajcie Dziewczynki z rana. Ja dzisiaj pierwszy dzień tygodniowego urlopu ale musiałam z rana wstać, bo na 9 do dentysty. Ale od jutra leniuchowanie. Weekend spędziłam na kanapie, no tragedia jakaś, cały czas bym spała. Witaj Olcia i powodzenia.
krysiak lubi tę wiadomość