X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla wrote:
    Robiłam ten czuły test od 10ml.. A temperatury już nie mierze. Kiedyś za bardzo przezywalam wszystkie spadki.itp.. więc zrezygnowałam z tego :-)
    To sama nie wiem, poczekamy kilka dni i się okaże.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ten 25. No nic poczekamy i znów zatestuje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w takim razie trzymam kciuki za testowanie i zycze mdlosci;)

Kinga ty to jak encyklopedia jestes- normalnie skarbnica wiedzy.chyba tez zakupie te ksiazke. na pewno slowka sie przydadza. ja w nd bylam jeszcze w szpitalu, bo znow krwawilam. swietna mloda lekarka, bardzo mnie uspokoila i szczerze mowiac zajela sie mna lrpirj niz moj lekarz w pt. mam najprawdopodobniej jakis guzek/cyste, ktory sie czysci. dzidzia ma sie w najlepsze i mam sie cieszc, bo rozwija sie ksiazkowo.
    dowiedzialam sie, ze do szpitala powinnam zglosic sie ok 16 tyg, czyli bardzo wczesnie.
    po progesteronie wrocily wszelkie dolegliwosci;( dzis juz prawie witalam sie z muszla po witaminach. do tego nerki..

werni lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    Dziewczyny w takim razie trzymam kciuki za testowanie i zycze mdlosci;)

Kinga ty to jak encyklopedia jestes- normalnie skarbnica wiedzy.chyba tez zakupie te ksiazke. na pewno slowka sie przydadza. ja w nd bylam jeszcze w szpitalu, bo znow krwawilam. swietna mloda lekarka, bardzo mnie uspokoila i szczerze mowiac zajela sie mna lrpirj niz moj lekarz w pt. mam najprawdopodobniej jakis guzek/cyste, ktory sie czysci. dzidzia ma sie w najlepsze i mam sie cieszc, bo rozwija sie ksiazkowo.
    dowiedzialam sie, ze do szpitala powinnam zglosic sie ok 16 tyg, czyli bardzo wczesnie.
    po progesteronie wrocily wszelkie dolegliwosci;( dzis juz prawie witalam sie z muszla po witaminach. do tego nerki..
    Woow to faktycznie bardzo szybko, a wymagają skierowania do zapisu?
    Oj doskonale rozumiem, jak fajnie jest po progesteronie, bo sama dopiero w 37 tc odstawiłam. Ale z drugiej strony dzięki niemu przestałam się bać, że coś pójdzie nie tak... Jak przetrzymasz pierwszy trymestr, powinno być z górki i prawdopodobnie nawet będziesz mogła go odstawić :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga- kurcze tego nie dopytalam. mam nadzieje, ze dowiem sie wiecej pozniej od lekarza albo kolezanek.
    czy ta ksiazka jest lesley regan? bo jest kilka o tym tytule, ale reszta wyglada na cos w stylu dziennika.

ale dzis zimno! no chyba , ze to mi tak mega zimno;)

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila, Werni wiadomo juz cos?

werni lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Kinga,że jeszcze nie nadszedł Twój czas :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :)
    Czy Cuebie też około 22 tygodnia tak przeraźliwie swędziało całe ciało? Mam już skierowanie do dermatologa,ale gdybyś miała jakieš wskazówki jak się tego pozbyc to chětnie poczytam
    Bemy,jeśli jestes w Tk to zadzwon do nich i powiadom o ciąży -będą Ci przysyłali ciekawe materiały o ciąży/diecie/rozwoju dziecka - polecam
    Pozdrawiam

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota- jestem. dziekuje za info;) nawet nie przyszloby mi to do glowy.
    dzis byla ciezka noc, dostalam ataku kolki nerkowej i znow szpital. izbe przyjec znam juz na wylot. i jestem tez pewna, ze innego szpitala szukac nie bede. cudowni lekarze, mam nadzieje, ze na porodowce tez.
    mam juz tez namiary na polozna, w przyszlym tygodniu zadzwonie i sie umowie.

makota- poza swedzeniem jak sie czujesz? skora sie pewnie rozciaga na maxa. do glowy mi tylko porzadnie nawilzanie przychodzi- moze jakies maslo shea albo olej kokosowy?

7u22vfxmofven95z.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Bemy,że każda z nas ma w ciąży inne problemy. Współczuję takich niemiłych niespodzianek :( ale dzięki temu już poznałaś lekarzy i wybrałaś szpital
    Co do samopoczucia to dużo lepiej niż na początku. Poza tym poprzestawiały mi się jakieś kręgi przez ciąże,więc czasem wyje jak zwierze (kiedy np źle stanę) ale mam fizjoterapeute więc to do opanowania. Czasem puszczě pawia,czasem mnie tyko mdli,poza tym często wieczorami pierdzę jak stary kot. A tak w ogóle to dziěkuję-czuję się dobrze ;)
    Co do swędzenia to właśnie cały czas smarowałam na zmianę olejami:migdał,kokos,argan i masło shea. Byłam dzisiaj u dermatologa;fajna babka - wszystko wyjaśniła; dość długo by pisać -jakbyś była zainteresowana pisz na priv.

Co do położnych, to moja jest bardzo fajna

relgwn15uyzm1mjb.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęłam nowy cykl. Niedawno przylazla :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) melduję się po tygodniowej nieobecności :) Odpoczęliśmy w Bułgarii,teraz zaczynamy kolejny cykl starań :) dzisiaj u doktorka: prawy jajnik 24 mm,lewy 23 mm.Wiesiołek już zaczął działać,piękny śluz :) jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :D
    Mam dobre przeczucia i w końcu nadzieję,że się uda :)
    Ze złych info,jeżeli się nie uda to zamiast HSG laparo w przyszłym miesiącu.Ten pomysł z narkozą mi się nie podoba ;(
    Werni przykro mi,może w tym nowym cyklu coś zaskoczy.Jak Twoja praca? I czy Twój w końcu do lekarza idzie? Bo miał iść prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla kiedy następny test?Trzymam kciuki :)
    Aleksa co u Ciebie,Alinsen też milczy

• Camilla Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    Kolejny test za około 2 tygodnie..
    Mam nadzieję że pozytyw :-)

Dziewczyny które korzystały bądź korzystają z Kwk, jaką wyglądają tam koszty ?muszę się chyba. W. Razie. Czego przygotować na kosztorys ehhe..

Kinia jak tam ? Maluszek już z wami?

• makota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, moje kwz przysłało mi kosztorys wg. którego stymulacja w jednym cyklu z monitoringiem wychodziło okoł 600euro. Za to,że pani z rejstracji odbierze telefon też zrzeba było płacić i za każde słowo lekarki też także musisz zapytać u siebie. Każdy ośrodek ma inne ceny i to też pewnie zależy gdzie mieszkasz -mój przypadek chyba należy do droższych,bo też Düsseldorf nie jest tani
    Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:22

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w KWZ nie zaplacilam ani grosza... stymulacje, monitoringi, badania itp wszystko oplacala KK...
    Dopiero w przypadku IUI dostalam kosztorys z którym musiałam iść do KK zeby wypelnili ile podejść i jaka część tego rachunku mi zapłacą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:12

• Camilla Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asa czyli widzę że to różnie.. czytałam ze AOK opłaca coś ale niestety... po 25 rż A 2 lata czekać nie będę na refundację :-P
    No nic zadzwonię i poproszę. Żeby mi wysłali jaką to wygläda..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila tak AOK tylko w malzenstwie jesli oboje sa w AOK i dopiero od 25rż... ale to z 25rż to wiekszosc KK tak ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w Knappschafcie to samo,od 25 roku życia i dla małżeństw.Kiedyś płacili 100 % od jakiegoś czasu są limity ile zapłacą... Chyba tylko 2 kasy zostały,które opłacają 100 % kosztów

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W AOK to zalezy ktore AOK bo kazde placi inaczej... wiem ze AOK Rheinland od zeszlego roku placi tez 100% np...
    Sa AOK ktore placa po 75% a i takie ktore placa 50% ale tylko do sumy 300e jesli cos wyjdzie wiecej to pech... a wiadomo ze IUI 300e nie kosztuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:48

• werni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wyszło ani w pracy ani mój nie poszedł do lekarza :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ