X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • alinsien Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ♡ u nas odkąd na początku kwietnia dostaliśmy klucze do naszego domku, to zawrót głowy. Remonty, remonty, remonty... w między czasie siłownia, praca i lekarze. Po 1 to byłam u mojego giną w końcu. Zrobiłam wszystkie badania i.. wszystkie badania w normie lub bardzo dobre. Noir super ,ale jednak nadal nie w ciąży. Mój lekarz żartem stwierdził, że kiedy ten dobry plemniczek, ten jeden na milion próbuje się dostać do jaka, ono stwierdza, że jest za mało przystojny. Haha dostałam skierowanie na kamerkę w środku a jak będzie zapchane to jedynie in vitro mówił :/ na razie próbujemy zdążyć przed matematyka z remontami. Mamy moich rodziców tutaj i się tak turlamy powoli do przodu.

• alinsien Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2. To byłam się zbadać, ponieważ szukają tu dawcy szpiku dla chłopczyka i chce być dawcą, przy badaniu zobaczyłam 1 raz jak to robi i potem już tylko czułam jak zalewają mnie poty i niosą haha taaakkkk zwmdlałam hihi

• alinsien Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemybutterfly gratulacje Kochana. A resztę dziewczyn gorąco pozdrawiam ♡♧

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Werni caly czas pod górkę masz :(
    Alinsien Ty to masz przygody :D To na razie zostają Wam staranka, bo ew in vitro chyba nie tak od razu?

alinsien lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien super ze macie swój domek. Trzeba się kiedyś spotkać :)
    Dokładnie ciągle pod górkę. Mam nadzieje ze wszystko wkoncu się pouklada.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • alinsien Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najpierw powiedział, że kamerka jak zapchane to in vitro. Chyba inaczej jak leczą a inaczej jak nie ma nic do leczenia nie wiem.

• alinsien Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak drogi nie będą zapchane to insuminacja czy jak to tam się nazywa najpierw.

• alinsien Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, głowa do góry cycki w przód. Jak się przeprowadze to Cie zaproszę. Coś Ci wymyślimy! !

werni lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc melduję się :) Od 20 (a dokładnie od 21 godz.) jest z nami młoda. Od wczoraj jesteśmy w domu i powoli próbujemy się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Zaczęło się od jednego z gorszych scenariuszy, czyli odeszły wody, a skurcze były nieporodowe. Trochę inaczej wyobrażałam sobie pobyt w szpitalu (np zamiast na porodówce wylądowałam na oddziale z mami i noworodkami, dużo by opowiadać, na szczęście ok 20 była zmiana położnych i tym razem trafił mi się anioł, bo inaczej to kto wie ile by to jeszcze trwało i czy ostatecznie nie zakończyło by się cesarką....

W sumie maleństwo wynagrodziło wszystko, jest mega grzeczna, także życzę wam by wasze były też takie :) Opieka, żarcie itp na oddziale poporodowym super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 16:53

makota, Brave, werni, alinsien lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga super :D serdecznie Ci gratuluję :D Samych sukcesów macierzyńskich Ci życzę :D i dużo zdrówka dla malutkiej :)

• makota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kinga!!! Jak duża jest Twoja córcia?jak się czujecie?pozdrawiam

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Camilla Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje! Niech zdrowo rośnie córcia:-)
    I życzę wam samych cudownych chwil w wzajemnym poznawaniu się :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje! Super ze mala juz z wami <3

Alinsien czyli teraz masz miec HSG ktore zdecyduje czy podchodzisz do inseminacji badz zaczynasz przygotowania do in-vitro? Dobrze zrozumialam? Czy od razu laparoskopia zwiadowcza skoro piszesz o jakiejs kamerce?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Gratulacje Kinga!!! Jak duża jest Twoja córcia?jak się czujecie?pozdrawiam
    Krasnal, 2920g, 51cm. 10/10

Większość ciuszków w rozmiarze 56 na niej wisi.Obie czujemy się dobrze, choć młoda ma problem z ukł. trawiennym.

Brave, makota, werni lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje! jaka kruszyneczka! Ale dobrze, ze trafilas na taka cudowna osobe- to zawsze podnosi na duchu i czlowiek czuje sie bezpiecznie! podejrzewam, ze mloda szybciutko nadrobi cm;) sciaskam Was mocno i gratulacje dla taty!

7u22vfxmofven95z.png
  • Camilla Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    Jak na zlosc, kiedy w sobote mam testowac to mi jakos pomalu czas leci... i tak sobie dzisiaaj maachnelam testa ale to po poludniu jakos bylo i wiedzialam ze nic nie wyjdzie chcociaz nadzieja gdzieś tam sie tlila :-)
    No i nie wyszło i obiecałam sobie ze kolejny najszybciej w sobote zrobię..

Ale mam stracha jak nigdy. Wlasciwie to nic nie zmienilo sie u mnie, no moze piersi wrazliwsze i swędzą brodawki, a tak to nic wiecej...
    Pobolewa mnie cos jakk na @ i chyba musze sie zaczac nastawiac ze nic z tego nie będzie..
    U was tez raz snieg raz słońce?

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Można dołączyć?
    Niedługo chcemy się starać o dzidziusia choć pewnie nie będzie łatwo. Przy dacie wsparcie. A nóż ktoś mi pomoze;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla to czekamy do soboty :) cierpliwosci.A pogoda do bani,deszcz,slonce i grad...
    Powidłowa witaj.Napiszesz coś o sobie?No i powodzenia oczywiście :)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam od 4 lat na Bawarii. Mam 7 miesięczną córkę i chciałabym do 2 rż żeby miała rodzeństwo. Jeden problem - karmie piersią i jeszcze nie miałam okresu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa hej :) milo zobaczyc kogos znajomego z belly :)

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ