Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAleksa87... My tak szczerze ze slubem sie nie spieszymy, jakos tak wazne dla nas to nie jest. Kiedys napewno ale sie nie spieszy. W sumie to co to zmieni? Czy bardziej bedzie sie po tym ta osobe kochalo?
Wedle mnie to moge isc do oltarza z NIM nawet jako staruszka byle by miec biala suknie hihi
-
nick nieaktualnyMotylkowa powiem Ci,że ja też tak kiedyś mówiłam.Ślubu nie chciałam,mimo,że 6 lat razem byliśmy.Wydawało mi się,że ślub nic nie zmieni,a jak już to na gorsze.
Po ponad 2 latach po ślubie muszę powiedzieć,że się myliłam. Zmieniło się sporo,mimo,że mieszkamy ze sobą 8 lat. Ale zmieniło się na lepsze.To magiczne słowo mężu albo żono zmieniło nas.I tak kocham inaczej,dojrzalej.Na pewno kochałam inaczej chłopaka a kocham inaczej męża.Ale dla mnie i małżona ślub jest na zawsze,tzn dopuszczamy rozstanie tylko z powodu romansu itd a nie różnicy zdań czy kłopotów finansowych.No i mam taki komfort psychiczny,jako żona czuję się bezpieczna,nie wiem jak to nazwać.Tzn wiem,że małżeństwa się sypią itd,ale wiem,że po ślubie rozstanie nie jest takie proste,szybkie i łatwe
Myślę,że ślub to ciężka decyzja dla każdej pary,tym bardziej takiej z długim stażem.vvviola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny slub nie ma znaczenia... najwazniejsze ze dwoje ludzi czuje sie jak rodzina... na papierek i nazwisko zawsze jest czas...
Swoja droga dobrze ze udało wam sie znalezc kwz do ktorego mozecie chodzic... u mnie by to niestety nie przeszlo... w moim tylko malzenstwa i na pierwsza wizyte na ta co idzie sie z ankietami itp tylko razem musza byc na tej wizycie obie strony... potem juz tak jaka jest potrzeba osoba leczona badz obie jak iui itp... ale na pierwszej musi byc para...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyBrave... To sie bardzo ciesze ze u was tak jest i zycze z calego serca szczecia ja mam same zle doswiadczenia z malzenstwami i moze dlatego tak u mnie jest... kazde prawie co znalam to sie rozstalo albo jest u nich zle.
Cccierpliwa... hmmm w mojej kwz to ja raz bylam z NIM razem i to na sekunde bo potrzebowali jego karty haha niestety jedno z nas zawsze musi byc w sklepie i sie nie da razem tam jechac.
-
Brave podzielam twoje zdanie - niby to tylko papierek, obrączka ale po ślubie powstaje jakaś taka dziwna więź - ciężko to opisać ale jest inaczej niż przed ślubem... lepiej...
Brave na moim skierowaniu jest wpis:Eileiterdurchgangigkeits-Prufung erbeten, Lap + Hys
ja podejdę do Laparo na koniec lipca bo teraz wybieram się na urlop A jak na razie to co tydzień jeżdżę do KWZ na pobranie krwi w przyszłym tygodniu mam dwa kłucia - wszystko ok ale nie wiem już jak się szefowi tłumaczyć :p wczoraj dostałam list z KWZ mam niedobór witaminy D i Selenu... -
Mootylkowa no to cale szczeacie ze taka kwz macie ze nie ma problemu... ja w sumie tez w wiekszosci sama bylam chyba ze maz musial jakies badania tez miec np powtorke nasienia bo te ktore mielismy ze soba byly sprzed roku... a pierwsza wizyta u nas dosc szczegolowa byla i w sumie z 20 min przynajmniej bylismy w gabinecie a potem kazdemu z nas pobrali krew (mi pięć mezowi jedna fiolke) na szczegolowe badania hormonow...
Ja mam za tydzien kontrolna cytologie u gina to pewnie zrobi usg kontrolne jak zawsze i ze wzgledu na moje pcos i bardzo dlugie cykle mam z nim zamiar pogadac na temat metforminy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Viola a to pracujesz w takich godzinach ze nie dasz rady przed albo po pracy podskoczyc? Pytam bo ja tak robilam zeby w pracy niczego nie wiedzieli zawsze na pobranie jechalam z rana albo pozniej
.. z tym ze jak popoludniu robilam to wyniki dopiero nastepnego dnia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa to twojemu mezowi tez pobierali krew? U nas nic nie wspomnieli o tym a nasienie tez oddawal bo poprzednie bylo stare.
No i u mnie jest jeszcze maly problem z jezykiem... mowic ummniem, tez rozumiem ale czasem jak cos trudnego powie to nie czaje i musi mi tlumaczyc. Moze tez przez to, nie do konca zawsze wiem, co w koncu mi tam dolega skoro jeszcze ciazy nie ma. -
Pracuje w małej winiarni i sama sobie reguluje czas pracy - ze względu na pogodę czy nawał pracy, teraz mamy jej najwięcej w ciągu roku - moja droga do kliniki zajmuje ok. 40 min. A kwz otwarte do 18 i zazwyczaj ustalili mi terminy na 15 bo później juz było wszystko zajęte. .. mam nadzieje, że to tylko ten 1 miesiąc w kwz tak często pobierają krew...
-
Brave dokladnie tak samo bym to ujela. dla mnie malzenstwo to wlasnie takie bezpieczenstwo i tego nie da sie wyjasnic slowami. No i np podejmowanie wspolnych "duzych" - waznych decyzji...
Mysle ze to cos naprawde wyjatkowego czuc sie jako jednosc jako prawdziwa rodzina. co nie znaczy ze bez slubu para nie jet rodzina oczywiscie ze nie.
To jest TYLKO moje zdanie, a moze lepiej powiedziec poglad na ten temat.
-
vvviola ja mam ten sam problem ale na pobranie krwi nie musisz miec terminu bo jak doktorka Ci tzapisze terminy w karcie w systemie to przynajmniej u mnie jest tak ze moge przyjsc rano jak otwieraja o 8 i doslownie 5 min pozniej jestes wolna, chyba ze jest duzo kobiet do pobrania krwi przed Toba.
ale wtedy albo zdazysz do pracy i nikt nic nie wie albo spoznisz sie 15 min i powiesz ze autobus czy Ubahn sie spoznil czy cos w tym stylu :- )
Moze jakos tak sobie to zaplanuj jak sie da spytaj lekarza. -
Motylkowa tak mojemu mezowi na pierwszej wizycie tez pobierali krew na nadania hormonalne itp... wiesz u faceta tez roznie moze byc i moze cos miec w hormonach... raczej to rzadkość no ale jednak...
Viola u mnie tak jest ze ja mialam tylko w konkretny dzien przyjechac na pobranie krwi bez wzgledu na godzine... no i ja w ciagu cyklu bylam ok 4-5 razy w kwz 2 razy tylko na pobranie krwi a 2-3 tazy krew i usg...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas też na pierwszej wizycie pobrali mężowi ok. 5 fiolek krwi a mi tylko z 8 :p
nie wiem dokładnie jak to jest jestem jeszcze świeża w KWZ i co tydzień ustalają ze mną termin kolejnej wizyty bądź pobrania krwi nie mogę, sobie przyjechać w każdej chwili - fakt pobranie trwa zaledwie 5 minut ale na dojazd do KWZ bez korków potrzebuję ok. 40 minut więc jak mam przykładowo na 16:00 to już o 14:30 muszę skończyć pracę żeby zdążyć sie ogarnąć....( zawszę wyjeżdżam wcześniej bo na trasie do KWZ jest dużo robót drogowych i obawiam się korków)
Dziewczyny a to tak w każdym cyklu pobierają wam krew ? czy tylko w tym pierwszym żeby sprawdzić hormony ? Ależ ja jestem jeszcze zielona w temacie... Jak ja tą laparo ogarnę jak tu już sie schody zaczynają ? -
nick nieaktualnyAleksa nie martw się nic nie nachlapałaś.Przejdą mu fochy i wróci do tematu.Gwarantuję Ci-mam to na sobie przetestowane Ale to prawda,najważniejsze jest pielęgnowanie miłości,cała reszta przyjdzie sama.
Viola nie stresuj się ogarnianiem laparo,prawdopodobnie będę miała przed Tobą,to się podzielę informacjami
A ja melduję,że dzisiaj mam skok tempki,czyli owu była.To najszybsza owulka jaką miałam,juz w 13 dc miałam pozytywny test,ale dopiero dzisiaj odnotowałam,bo nie wierzyłam.
Podejrzewam,że to zasługa ziół,a więc staraczki,wszystkie marsz do apteki-może być internetowa-i proszę zakupić Frauenmanteltee oraz mieszankę lub pojedyncze zioła- Himbeerblaetter,Rosmarin,Beifuss,Salbei i Holunderblueten.
Ja zaparzam po łyżeczce Frauenmatel,czyli przywrotnika i łyżeczce ww mieszanki rano i wieczorem.Od jutra będę pić herbatkę na drugą fazę,ale przywrotnika zostawię,tzn będę go do mieszanki dosypywać,ale tylko pół łyżeczki,bo już jest w składzie.
Skład II faza: Frauenmantel,Schafgarbe,Brennessel.
Na mnie zadziałały,więc Wam nie zaszkodzi spróbować,tym bardziej,że to kwestia kilku euro.Wychodzi na to,że w czerwcu 2gi raz zatestuję,albo się krwią zaleję
-
Viola tak ja musialam co cykl jezdzic kilka razy... zawsze w 1dc krew oddac potem usg i krew znow usg i krew i jak byla potrzeba to 3 raz tak samo no chyba ze za drugim juz bylo tak daleko wszystko ze juz tuz przed owu no i raz w 14 dzien po owu na test krew oddac... i tak co cykl...
Brave ja pilam frauenmantel juz w pl tez... ale u mnie nic ziola nie daly...
A co do lisci malin trzeba pic ostroznoe bo wywoluja mikro skurcze macicy co moze np utrudnic lub uniemozliwic zagniezdzenie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCierpliwa o liściach malin już czytałam,ale to jest skład na I fazę.Na II jak widzisz dość ostrożny skład.Tak myślę,że zioła nie zaszkodzą a mogą pomóc.No i coś poza wodą i winem musi człowiek pić
Ja już po pracy,zabieram się za porządki.Odezwę się może jutro.Udanego weekendu :* -
O kurcze no to ich trochę poniosło po co za każdym razem tą krew ciągnąć skoro po pierwszym miesiącu jest wszystko ok.
Ja rok temu piłam zioła ojca sroki systematycznie codziennie przed spaniem przez ok. 3 miesiace ale efektów jak widać brak - jeszcze wtedy nie wiedziałam, że mam wrogi śluz i ziółka mnie nie uratują...
Ja dziś zostawiłam 54 euro w aptece za opakowanie witaminy D i selenu... przyjemnie....
A ja zabieram się za gotowanie jutro impreza urodzinowa męża
Miłego weekendu laski ! -
Viola oni na podstawie stezenia hormonow sprawdzaja jak wyglada sprawa z owu i kiedy jajeczko jest dojrzałe i pecherzyk gotowy do pekniecia... bez tego nie maja zadnej gwarancji ze owu byla... bo jak moj profesor z kliniki mowi usg to tylko dowod ze pekl pecherzyk co nie oznacza ze bylo jakeczko i bylo dojrzale i gotowe do zaplodnienia... a jak u ciebie iui to na pewno bedziesz miala schemat podobny do mojego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyhej dziewczyny... moze troche przesadzam ale jest mi strasznie zle, mam cholerne mdlosci... jeju okropnie sie czuje, nawet wody napic sie nie moge, bo boje sie ze... fuuj jak ja tego nie lubie...
w czwartem wzielam ostatni zastrzyk i w sobote poranne mdlosci sie zaczely...