X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana w ruchu. Nie zawsze mam tak w soboty, czasem chęci brak ale dzisiaj energii mam jak mało kiedy. Pięke chleb, tzn póki co czekam aż wyrośnie ;) mąż jeździ gdzieś za częściami do samochodu a ja teraz za sprzątanie się wzięłam, muffiny już udekorowane ;) a potem będę czekać bo koło 15 ma przyjechać koleżanka, będzie u mnie nocować ale na wieczór wypad na panieński zaplanowany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak super zapowiada się fajna sobota!
    Ja w czwartek po tel do kliniki dostałam powera, że wysprzątałam salon, lacznie z witrynami, wczoraj resztę mieszkania, nawet okno w kuchni umyłam odrazu, więc na dziś mi tylko poodkurzać zostało... No i obiad też mam z głowy bo wczoraj robiłam pierogi ruskie, więc dziś sobie odsmażymy i obiadek gotowy...

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi ruskie, uwielbiam. To już mam pomysł na któryś weekend na obiadek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez i mialam juz straszna ochote... Wiec jak bylam w srode na kontroli to odrazu wstapilam po twarog i wczoraj lepilam pierogi...

• werni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tamtym tygodniu były ruskie, mój tylko takie jada. Marjotka nie znam takiej osoby. Zrobilam jak narazie salatke ryżowa. Później jeszcze coś wymysle na obiad mój w pracy. Muszę jeszcze odkurzyc.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • paskuda Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa znalazlam wyniki- mam jednak 3,72(tsh) tzn w grudniu mialam ide w pon do lekarza, zeby miec spokojna glowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paskuda wrote:
    Roxa znalazlam wyniki- mam jednak 3,72(tsh) tzn w grudniu mialam ide w pon do lekarza, zeby miec spokojna glowe:)
    Idz, idz bo w ciazy czesto sie zdarza ze sie podnosi... mi jak tylko wyszlo 3,75 w lutym zeszlego roku to gin-endo odrazu powiedzial ze stanowczo za wysokie i dostalam tabletki na zbicie ktore biore do dzis dzień caly czas i ani zwykly gin ani w klinice nie powiedzieli zebym je miala odstawic, oboje zgodnie twierdza ze mam brac ;-)

• werni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bierzcie dziewczyny tabletki i tylko zdrowia życzę :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. jak tam po weekeddzie ?
    u mnie supe: )miło spedzilismy sobote ze znajomymi, do tego miałam rozmowe o prace i od dzis pilnuje dzieciaczka 1,5 rocznego. zaczynam od nocki, bo to samotna mama któej czasem pomaga ojciec małego. Wiec dzis na noc ide, a tak umówiłysmy sie na 3 godziny dziennie i czasem jak bedzie potrzebowała to wiecej. zawsze to jakas zmiana w zyciu. cos sie ruszy i mozliwosc mam pojscia na kurs niemieckiego. :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marjotka. Mam nadzieje, ze będzie Ci się dobrze pilnowało małego i ze z jego mama tez nie będzie problemów. No i trzymam kciuki aby z tym kursem faktycznie tez wypaliło. Powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszym wieczorze panieńskim jestem wrakiem człowieka. Cały dzień wegetuje i czekam na noc by wreszcie odespać. A jutro o 8-ej termin w Einbürgerungsamt ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szybko zlecial weekend, dziś posiedzielismy nad rzeką, super pogoda byla

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Ja juz po wizycie w urzedzie. Teraz czekanie okolo pol roku na decyzje. Szybko poszlo, bo wszystkie dokumenty byly jak nalezy ;-) A popoludniu do gina na badanie i jeszcze oddaje krew na oznaczenie przeciwcial. Mialam to zrobic u Hausarzta ale powiedzial mi, ze jesli zrobie to u gina to kasa chorych pokryje koszty a u niego musialabym sama bulic. No a ja taka wyrywna do placenia nie jestem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas weekend dosc spokojnie... W sobote lenistwo i spacerek z lodami... A wczoraj do poludnia tez lenistwo a popoludniu bylismy z kuzynka i jej mezem w Greckiej knajpce a pozniej jeszcze troche u nich takze przyjemnie... Dzis juz jestem po ginie i po pobraniu krwi... jestem ciekawa jaka ta moja beta bedzie... oby juz zerowa...

Krysiak trzymam kciuki za dzis!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, mozesz mi powiedziec jak to tak wlasciwie jest z tym KWZ. Jesli u nich sie lecze to monitoring tez u nich jest robiony czy u gina? Bo ja do tej pory u gina sie leczylam i u gina byla pierwsza iui no i zawsze bylo tak, ze on zawsze czekal az pecherzyki beda na tyle dojrzale by zapodac zastrzyk. Nieraz i trzy razy bylam u niego zanim powiedzial, ze to juz. Boje sie aby to nie bylo tak jak pisza na watku iui, ze pecherzyk podrosnie i tak dla zasady robi sie iui lub kaze zapodac zastrzyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak u mnie to wyglada dokladnie tak:
    1dc zawsze jade do KWZ oddac krew na oznaczenie hormonow jesli wszystko ok (do tej pory zawsze bylo) to od 3dc zastrzyki i zazwyczaj w okolicach 8dc pierwszy monitoring i oznaczenie hormonow... I pozniej albo lekarz mowi ze np jeszcze 4 dni zastrzyki i kolejny monitoring (w zaleznosci jak pecherzyk rosnie) no i przy drugim monitoringu przewaznie mam jeszcze zalecone 2 dni zastrzykow i w 3 dzien na pekniecie... no i tradycyjnie oznaczenie hormonow bo oni po tym sprawdzaja czy komorka jest juz dojrzala i wogole jak blisko juz do owu, czasem sie zdarza ze dzwonia popoludniu jak maja wyniki z krwi zeby juz dzis czy jutro brac na pekniecie, a czasem jest tak ze po 2-3 dniach musze jechac na jeszcze jeden monitoring (jak pecherzyk ciezko rosnie) no i zawsze w 3 dzien po zastrzyku mam zlecone rozpoczecie brania utrogestu i w 14 dzien brania go jade do KWZ na HCG... Wszystkie wizyty monitoringi krew itp mam zawsze w KWZ robione... Jak wyglada dokladnie iui to nie wiem bo zawsze jak mam juz miec to jednak jeszcze nie (najpierw hsg i lekarz chcial w kwz badania nasienia powtorzyc a potem jak juz miala byc kolejny raz iui to zaszlam w ciaze)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ja to kiedys u Ciebie z bukietem kwiatow sie zjawie!!! I to takim ogromnym. Zaczelam juz panikowac, po tym jak poczytalam jak dziewczyny same sie diagnozuja leczac sie w klinikach w Polsce. A ja rozpieszczona jestem, bo moj gin ktory mnie leczyl do tej pory to byl swietny gosc. Ja chyba nadal tego "rozstania" nie przetrawilam....

roxa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak zapraszam :-D
    No ja tez czasem jestem pod wrazeniem co w tych klinikach sie dzieje... I jeszcze mnie kiedys (i widzialam ze nie tylko mnie z de) zalala fala krytyki ze jak to nie ma monitoringu po zastrzyku czy pecherzyk pekl itp... No a moj gin z kliniki mi ladnie wytlumaczyl ze on tego nie potrzebuje bo on w krwi widzi jak blisko jest owu u mnie i jak sie ma kondycja jajeczka itp... On ogolnie uwaza ze po samym monitoringu nie mozna stwierdzic czy byla owu a jedynie czy pecherzyk pekl dlatego mi tyle razy w ciagu cyklu pobieraja krew zeby wiedziec jak sie moje hormony zachowuja i czy to juz ten czas...

Nawet raz pamietam (to byl pierwszy cykl stymulowany) kiepsko bylo z wzrostem pecherzyka bo dopiero szukali u mnie odpowiedniej dawki bo standardowa byla za mala i przy trzecim monitoringu lekarz mowi ze jeszcze dwa dni mam brac zastrzyki na stymulacje zeby podrasowac pecherzyk i w 3 dzien na pekniecie... A popoludniu jak dostał wyniki krwinto dzwonil z alarmem ze juz mamy zaczynac i wieczorem robic juz zastrzyk na pekniecie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie i ja tak to znam. Za kazdym razem gdy szlam na monitoring to zawsze byly badane hormony, zawsze. I zazwyczaj bylo tak, jak mi powiedzial podczas wizyty a raz zdarzylo sie tak wlasnie jak i Tobie, ze dzwonil, ze hormony mowia, ze juz, wiec do dziela ;-)

roxa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfetto :-) dzieki, uspokoilas mnie bardzo. No to znow optymistycznie spogladam w kierunku poniedzialkowej wizyty w KWZ :-)

roxa lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ