Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydortmund wrote:hej dziewczyny
Ja już po Becie i niestety wielka lipa.
Mam pytanie,jak nazywa się po Niemiecku badanie drożności jajowodów (albo udrażniania,kurde nawet nie wiem jak poprawnie jest po polsku )
I kiedy wykonuje się to badanie(który dzień cyklu) ????? -
nick nieaktualnyCześć Alinsien. Miło, ze do nas dołączasz. Gdybys miała ochotę to poczytaj troche ostatnie wpisy, dyskutowalysmy tam właśnie na temat KWZ i badań. Ale tak w skrócie to moje osobiste zdanie jest takie, ze im wcześniej KWZ tym lepiej. I to ze pójdziesz do KWZ wcale nie oznacza od razu sztucznego zapłodnienia. Ja jestem tego żywym przykładem. Moj wcześniejszy gin endokrynolog stymulował mnie a po czterech nieudanych cyklach zrobił inseminacje. Zmieniłam go na KWZ i tam lekarz na dzień dobry powiedzial, ze żadna inseminacja a na in vitro mamy jeszcze czas. Próbuje ogarnac moje PCOS i walczymy póki co zupełnie naturalnie tylko na metforminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:42
-
krysiak wrote:Cześć Alinsien. Miło, ze do nas dołączasz. Gdybys miała ochotę to poczytaj troche ostatnie wpisy, dyskutowalysmy tam właśnie na temat KWZ i badań. Ale tak w skrócie to moje osobiste zdanie jest takie, ze im wcześniej KWZ tym lepiej. I to ze pójdziesz do KWZ wcale nie oznacza od razu sztucznego zapłodnienia. Ja jestem tego żywym przykładem. Moj wcześniejszy gin endokrynolog stymulował mnie a po czterech nieudanych cyklach zrobił inseminacje. Zmieniłam go na KWZ i tam lekarz na dzień dobry powiedzial, ze żadna inseminacja a na in vitro mamy jeszcze czas. Próbuje ogarnac moje PCOS i walczymy póki co zupełnie naturalnie tylko na metforminie.
-
nick nieaktualnyPCOS to zespół policystycznych jajników. Receptę na metformine dostaje od lekarza. Najpierw dostawałam od zwykłego gina, potem od endo gina a teraz dostaje receptę od lekarza z KWZ co do badań, to wszystkie konieczne wykonają Wam w KWZ wiec naprawde ńie ma co zwlekać. Mówisz ze dziwni ci lekarze. No ja mam inne wrażenie, badania tutaj są robione w ramach ubezpieczenia, ja o nic jakoś specjalnie nie musiałam sie nigdy prosić, lekarze reagowali zanim ja pomyslałam. Gdy czytam jak w Polsce dziewczyny prywatnie badania robią i o wszystkim same musza myślec, to cieszę sie, ze ja tak nie muszę
-
I krysiak powiedz mi proszę. Jak płatności w Kinderwunsch? Bo słyszałam różne wersje,że musimy być chajtnieci żeby ubez. Pokryło jakiekolwiek badania ? I że tylko jedno ubezpieczenie pokrywa? Itd. Zapewne pisze gdzieś to w postach ale będę bardzo wdzięczna jak mi odpowiesz/ odpowiecie. I najważniejsze pytanie czy w weekendy badania robią?
-
nick nieaktualny
-
krysiak wrote:PCOS to zespół policystycznych jajników. Receptę na metformine dostaje od lekarza. Najpierw dostawałam od zwykłego gina, potem od endo gina a teraz dostaje receptę od lekarza z KWZ co do badań, to wszystkie konieczne wykonają Wam w KWZ wiec naprawde ńie ma co zwlekać. Mówisz ze dziwni ci lekarze. No ja mam inne wrażenie, badania tutaj są robione w ramach ubezpieczenia, ja o nic jakoś specjalnie nie musiałam sie nigdy prosić, lekarze reagowali zanim ja pomyslałam. Gdy czytam jak w Polsce dziewczyny prywatnie badania robią i o wszystkim same musza myślec, to cieszę sie, ze ja tak nie muszę
-
nick nieaktualnyalinsien wrote:No widzisz, a mnie jakoś olali. Mialam zrobione u gin zwykłe badanie a w zasadzie u 2 różnych i stwierdzili że wszystko ok. I wysyłali do Kinderwunsch więc może tam właśnie dostaniemy POMOOOOCCC
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlinsien witaj! Ja jestem w pracy teraz ale jak wroce udzielę ci wszystkich info... jak masz jakies pytania przygotuj mi zestaw pytan haha... narazie napisze tyle ze w KWZ musicie byc malzenstwem zeby Kk pokryla koszty chyba ze jestes w KK ktora pokrywa niezaleznie od stanu cywilnego koszta ale bardzo malo takich... Co do badania droznosci ja mialam to dopiero w KWZ robione...
Krysiaczku nie nie musisz byc na czczo -
roxa wrote:Alinsien witaj! Ja jestem w pracy teraz ale jak wroce udzielę ci wszystkich info... jak masz jakies pytania przygotuj mi zestaw pytan haha... narazie napisze tyle ze w KWZ musicie byc malzenstwem zeby Kk pokryla koszty chyba ze jestes w KK ktora pokrywa niezaleznie od stanu cywilnego koszta ale bardzo malo takich... Co do badania droznosci ja mialam to dopiero w KWZ robione...
Krysiaczku nie nie musisz byc na czczo -
Kurde znow mi całego tekstu nie wysłało grrr jestem tu nowicjuszka hihi ja jestem w ikk orientujecie się jak tam z płatnościami KZW przez ikk? I czy są tu jakieś Panie z okolic Worms/Mannheim? Bym wiedziała jak tu u nas z KWZ jasne Roxa odpiszesz jak będzie czas. Rozumiem
-
nick nieaktualnyalinsien wrote:Roxa po 1 to gratuluję bo widzę, że jesteś w ciąży? Udało się? Super zazdroszczę. Nigdy nie przypuszczałam, że zajście może tyle trwać i tyle walczyć trzeba będzie
-
roxa wrote:Dziękuję, ale to suwaczek odliczający jak długo się już staramy Fakt raz nam się udało (w 5 cyklu z KWZ) ale niestety w 10tc poroniłam... Teraz jestem w trakcie pierwszego cyklu po poronieniu