X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Oj zazdroszczę :D jak ja lubię takie urlopy :) ja do Polski na urlop jadę dopieto 30 lipca i też nie mogę się doczekać urlopu w domu bo to w koncu w domu a nie w bloku tutaj :/
    teraz jade na krotko ale pod koniec lipca maz ma urlop az do 5 wrzesnia i caly czas jestesmy na wsi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mnie dziś jakby jajniki ciągnęły ;/ maasakra, aż przez moment mi słabo się robi ...

z meżem przytulanko co wieczór :)... ciekawe co to będzie. wspomagamy się ponadto lubrykanten conceive plus... bo ja mam problem z mega suchością;/ więc już w tym cyklu jest wszystko ... leki , żele , monitoringi ...

jak się zas nie uda ( a podejrzewam , że tak będzie) to ja pierdziele to już !! przestaje sie badac i dzialamy na pałę.

• ewelina90 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam problem z mega suchoscia to najgorsze jest.... stres i wogule.... zycze powodzenia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    jak wam mija dzień
    mi dość dobrze umówiłam sie do lekarza dopiero za 2 tygodnie mam wizytę...
    może skieruje mnie na jakieś badania
    namawiam mojego M na pójście ze mną do lekarza
    nowy cylk nowe emocje i inne podejście...
    będzie co ma być...
    nie ma co sie nakręcać i nie wolno sie poddawać!!!!!!!!
    trzeba próbować!!!
    :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok , tylko jajnik prawy tak mnie kłuje, że masakra, i w ogóle jakbym tam strasznie gorąco miała się czuję ;p głupie wiem ;p jakb y mnie ktoś przypalał ogniem :D

pozatym wszystko ok :D .. tylko pogoda moglaby byc lepsza ;p bo raz pada a raz słońce;p.. gdzie to lato ?? ;p

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly to zapewne dzisiaj owulacja :D Tak jak piszesz trzeba działać :)
    co do lubrykantu to ja na ten cykl kupiłam pre-seed. Mam nadzieję, że da efekt bp jak pisałam u nas prblem z nasieniem to może pomoże przetrwać dłużej chłopczykom ten żel ;)
    Ja właśnie wróciłam z pracy :D i weekend teraz ;) jadę na 20 do kosmetyczki brwi zrobić no i czekają mnie znowu zakupy ;/ ehhh to życie dorosłego człowieka ;p lepiej było jak mama chodziła i myślała za nas co potrzeba do domu :D

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja z mężem mieszkamy na razie u moich rodziców, ale budujemy swój dom :)... przy teściach ;/.. no cóż...

ale swój dom - to zamknę i teściowa nie wlezie :D haha :D

wiesz co kłuje mnie tak od wczoraj... ale dziś też z mężem podziałamy :D
    wypiję winko , odstresuje się i dobiorę się do męża :D

miałam pree-sed dobry :) ślisko było jak nie wiem :D aż mąż wypadał :D :D

• beti97 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też działam w ciemno. Jestem na urlopie i mam nadzieję że będzie owocny.

kaarolaa lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej działać w ciemno :D a nie skupiac się i nic z tego ;p

ide na spontana już ;p mam testy owulacyjne , ale nie robie ;p pierdziele ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly1507 wrote:
    u mnie ok , tylko jajnik prawy tak mnie kłuje, że masakra, i w ogóle jakbym tam strasznie gorąco miała się czuję ;p głupie wiem ;p jakb y mnie ktoś przypalał ogniem :D

pozatym wszystko ok :D .. tylko pogoda moglaby byc lepsza ;p bo raz pada a raz słońce;p.. gdzie to lato ?? ;p

to musicie dzisiaj podziałać :):)
    u mnie ładna pogoda cały dzień słońce i bardzo ciepło w domu nie da sie wysiedzieć...
    dokładnie też działam na spontana:)
    pare dni temu śnił mi się dość dziwny sen związany z moją w tym śnie ciążą... i od tej pory powiedziałam sobie ze niech sie dzieje wola nieba :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie !!:) ja już przestałam na siebie uważać , bo może jestem w ciązy. Nie..
    Robie co chce i jak chce :) a nie świruje , że może już :)

Zobaczymy ;))

• beti97 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko mimo wszystko myślę o tym. Chyba jest to silniejsze ode mnie. Mam nadzieję dziewczyny że teraz nam się uda :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jak nie teraz to w nastepnym :) ja juz podchodze do tego z dystansem :) co prawda mąż już chce się przytulać ,nie bronie się :D ale bardziej z przyjemności niż z obowiązku poczęcia :) a jak sie uda to fajnie :) nie , to trudno :) może w nowym cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki :) do jutra :)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly my też budujemy swój dom :D jakieś 4 km od teściów ale w sąsiedztwie domu rodzinnego teściowej. Ja tam do teściowej narazie nic nie mam :p ale teść czasami gra mi na nerwach ale źle nie jest :)
    A to prawda że lepuej na spontana bez stresu ale czy tak się da przy staraniach zwłaszcza że nie trwa to drugi miesiąc ? Ja nie potrafię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:35

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Asiula257 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam, że dopiero dzięki wam dowiedziałam się o takim żelu. Wcześniej słyszałam, że wszystkie żele właśnie nie pomagają, tylko zabijają robaczki. Testowała któraś z Was ten żel? Jak opinie?

Też myślę, żę najlepiej byłoby spontanicznie, ale to jednak siedzi w głowie:/

A powiedzcie..od czasu, kiedy zaplanowałyście starania? Zmieniłyście bardzo diete czy styl życia? Odmawiacie sobie czegoś albo zażywacie coś właśnie żeby zajść??

Pozdrawiam w piątkowy wieczór:)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam diety nie zmieniałam. Jem zazwyczaj obiady domowe a fast foodow za dużo nie jem. Miałam czas kiedy piłam zioła pomagające zajść, kiedy brałam castagnus bo podobno pomagał zajść i co ? I okazało się że to na nic bo przyczyna jest ale po stronie męża :(
    A co do żelu dam znać jak wypróbujemy co i jak :)

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D

ja też żadnej diety nie stosuje ;p nie uważam jakos specjalnie na siebie , zaczęłam chodzić na zumbe :D ... co ma być to będzie :) koniec spinania :D teraz żyje budową domu ;p

Miłego dnia !:)

ewelina90 lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly na jakim etapie jesteście :)?? I jaki dom budujecie :) pochwal sie podeślij projekt jak masz na necie :)
    U mnie tynki schną już a zaraz wylewki będą robić :D potem juz urządzanie :D :D

ewelina90 lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie stosuje żadnej diety... biorę tylko kwas foliowy i faszeruje nim tez męża :) a tak to nic więcej...
    zobaczę co zaleci mi mój lekarz za 2 tygodnie... bo być może jakieś leki wspomagające mi przepisze...

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ