Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez nie chce rezygnować Ale czy to jest bezpieczne dla jajeczka i dzieciątka jakby się udało?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi no z tego co wiem to sprawdzaja jajowody a nie macice gdzie następuje zagniezdzenie. Jesli żołnierzyki doleca przez ten jajowód i maja sie zagniezdzić to to zrobią. Ile masz do owu? Jeżeli byłby jakiś zrost to mozna by sie wtedy zastanawiac bo przetykaja czasem. Ewentulanie jesli zacznie Cie bolec w trakcie stosunku to przerwać i tyle. Ja bym tak zrobiła ale nikogo na namawiam. Ja to ja ;P

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lekko przetarli szlaki małe zrosciki. A mam 3 dni do owu. Mezus specjalnie wziął sobie wolne więc szkoda trochę;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działaj. Co sie może jeszcze stać? Ja bym to pierniczyła. I tak nie wychodzi to co tam raz sie bzyknąc wiecej. Ewentulanie wypłynie z Ciebie bo bedzie podraznienie albo zacznie szczypac. Ja bym meza zgwałciła jakby sobie urlop na robienie dzieci wział ;D

    Dziewczyny jaki hormon powoduje ze sie jest płaczliwym. Siedze niby zrelaksowana czytam na forum komus sie udało to łzy, inny watek tak kuźwa nikomu bucze. @ sie kończy wiec nie powinnam tak juz reagować.. Eh.. hormony

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 13:33

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:32

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka jak tam po wizycie?
    A u mnie dzie okropny dzien w pracy jestem teraz tu na okresie wypowoedzenia i kazdy robi ni pod gorke. Dzis prezes zapytal czy moge dluzej zostac powiedzialam ok chwila dluzej mnie nie zbawi a okazalo sie ze ta jego chwila miala trwac do 21 bo mielismy czekac na kogos kto ma od nas 2,5h drogi a z tego co wiem to jeszcze nie ruszyli nawet do nas. Poklocilam sie ze wszystkimi z kim mozna i do vice prezesa powiedzialam ze nie zostaje bo to bez sensu nie bede tyle godzin siedziala i czekala na nich zeby im pismo wydrukowac. Teraz to kazdy potrafi juz uzywac komputera nie jestem ich niewolnica. Jak pracowalam u nich to bylo wszystko dobrze a jak odchodze to jestem najgorsza teraz i wszystkie brudne roboty na mnie spadaja... takie nerwy mam dzisiaj przez nich...
    a i jeszcze @ nie przyszedl dzis. Pewnie przez te nerwy

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ja dopiero teraz usiadłam do komputera. :( U nas jest kontrola do końca miesiąca. Specyfika pracy jest jaka jest więc to nie jest wewnętrzny audyt, może się nawet skończyć prokuraturą... bo takie niestety są procedury. Oczywiście ja nic nie zawiniłam ale ogólnie cała sekcja więc każdy musi być przesłuchiwany. Jestem zadaniowana przez szefową i ogarnąc kilka rzeczy z racji tego, że chyba jedyna z moim kolegą ogarniamy bo my nie mamy sobie nic do zarzucenia a reszta po prostu drży....

    Za takie wynagrodzenie uważam, że to za duży stres tym bardziej na tym etapie życia. Powiem Wam miałam w planach zajście w ciążę i wcale nie chciałam już tu wracać do końca. Z uwagi na problemy z naczyniakiem i padaczką w zasadzie z marszu dostałabym zwolnienie. I zaczęłabym się spełniać w swoim wyuczonym zawodzie.

    A z drugiej strony wiecie co tak sobie dzisiaj myślałam, że jednak karma wraca i niektórzy tak odwalali w tej pracy nie robili NIC i teraz wszystko wychodzi...

    Taka_Babka mam podobnie, że czasem muszę się wyluzować i jedna albo dwie lampki wina na odstresowanie sie piłam.

    Teraz od wczoraj przestawiło mi się na radlery 0% więc nawet nie piję alko ale za to chyba złapało mnie jakieś przeziębienie bo cały dzień dzisiaj sikam sikam :) nawet rano mierzyłam godzinę wcześniej bo obudził mnie pełniutki pęcherz!

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:32

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi faktycznie masz nieciekawa sytuacje. Oby wzgledem Ciebie bylo wszystko ok <3 biedna nasza :-(
    wKratke ja chcialam z nimi polubownie zalatwic wszystko ale oni nie chca. Teraz szukam na nich hakow jak to zrobic zeby nie zachowac okresu wypowiedzenia. Ma ktos moze znajomego prawnika albo po prawie kogos u kogo moge zasiegnac opini? ;-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wKratke a jak minal Twoj dzien? Mam nadzieje ze lepiej niz moj i Zuzi

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrola ma potrwać do końca sierpnia ech... staram się nie myśleć chociaż po pracy! Obym przeżyła do końca tygodnia

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi musisz przezyc! Bo z kim my bedziemy tu pisac? <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:32

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Zuzi, musisz przetrwac, bo ja znowu bede myslala, ze nikt mnie nie lubi :P

    7 cykl staran
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale miałyście paskudny dzień! Dobrze, że już się skończył :) Trzymam kiucki by się od Ciebie odczepili Rubii i za spokojną kontrolę Zuzi. Człowiek drży nawet jak nie ma sobie nic do zarzucenia.


    Było duże opóźnienie dlatego dopiero teraz piszę. Oficjalnie mogę Wam już rozsyłać wirussssski ^@%*#%*^$^#%#*$%$%*#%#&*%*&@%@*&@%*&@%@*&^#&*%^$*#&&#&%@* taaaaak dużo! Żeby wystarczyło dla każdej <3

    Oto nasza kruszynka :) Słyszałam serduszko <3

    iqknyp.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:06

    Rubii, Zgredka02 lubią tę wiadomość

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Dziekuje Rubii, ze pytasz :* ja to w sumie martwilam sie troche nawet - pewnie pomyslicie, ze jestem rabnieta...:P ale tylko tutaj pisze na forum i tak nikt nie odpowiadal dlugo na moja wiadomosc, ze sobie pomyslalam, ze moze ja za duzo sie udzielam albo ze pisze jakos glupio...ale wiecie, ja juz tak mam, ze zawsze w sobie szukam czegos zlego i zawsze mi sie wydaje, ze cos moglam zle zrobic. Takze gdybym cos pisala od czapy to mi piszcie :)

    Moj dzien w sumie bardzo fajnie, bo bardzo szybko mi minal! Mialam sporo do roboty, jutro tez zapowiada sie dosc aktywnie, wiec moze ten tydzien minie szybciutko :) chcialam sie troszke przespac, ale Mama do mnie zadzwonila i nawet nie zasnelam - Ona ma jakis radar, wiecie? Rzadko kiedy zasypiam po poludniu, ale jak juz chce i prawie spie, to Ona dzwoni :P
    No a teraz sobie gram na moim pianinku menueta hehe :D



    tak tak wkratke za dużo piszesz ewidentnie !!!!! :D szalona! Przestań <3 ja mam nadzieję, że będę się więcej udzielać :) Kochane czy może być zapalenie pęcherza których objawem jest tylko częste siusianie ??? :D Bo dzisiaj top jest jakiś dramat nawet w pracy na odprawach musialam lecieć a rano o 6 mnie obudził pełny pęcherz

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka no ale pięknota !!!! Jak ja zazdroszczę oczywiście tak pozytywnie ! :) <3

    enka90 lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka serdeczne gratulacje!!! Sliczna fasolka. Super ze wszystko jest dobrze!! Tak bardzo sie ciesze.
    wKratke nie mysl ze nikt Cie nie lubi bo to nie prawda!! Kazda moze pisac ile chce bo na tym to polega zeb sie wyzalic i wspierac sie nawzjaem.
    Zuzi ja jak mialam zapalenie pecherza to zawsze mnie pieklo nie wiem czy moze byc objawem tylko czeste siusianie. A moze to znak czegos innego? Jakis dobry sygnal?

    enka90 lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii ale to dopiero 4dpo :P może ze stresu :O

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:32

    zuzi_c, enka90 lubią tę wiadomość

    7 cykl staran
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego