Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie winogronka wcinam myślałam że za dużo sobie wzięłam do pracy a tu zaraz koniec hehe Wiem że warzywa zdrowsze ale kurcze ostatnio najbardziej samkują mi owoce. Od jakiegoś czasu porzuciłam kanapki do pracy więc ratuję się owocami Trochę zdrowszą dietę próbuję wprowadzić, oczywiście ciemne pieczywo i makarony zamiast białego. A może macie sprawdzone proste i szybkie przepisy/pomysły na przekąski do pracy?
-
Jestem najgorszym przykładem zdrowego odżywiania niestety za bardzo kocham jeść i na dodatek słodkie. Aż dziwię się, że już 3 lata trzymam się cały czas na poziomie 57 kg. Wczoraj kolejny raz badałam glukozę i dalej na poziomie 99.
Z takich zdrowszych rzeczy to śniadanie. Codziennie jem owsiankę z owocami to już zależy co mam akurat w domu a czsem robię mieszanki owocowe. Mój mąż też się przyzwyczaił już do takich śniadań Ostatnio dodaję jeszcze mleko. Z racji tego, że pomimo panującej MODY na gluten i laktozę ja faktycznie tej laktozy nie przyswajałam to jemy albo z mlekiem b/laktozy albo kokosowym/ryżowym/sojowym i jest pyszne i takie śniadanko w pracy bardzo jest dla mnie syte i daje energii. Poza tym marchewka, której niestety jem mniej "w całości" ze względu na aparat na zębach, boję się, że wypadnie -
Oooo z makaronem to nie robiłam Trzeba będzie spróbować Ja na szybko do pracy to jeszcze ser typu włoskiego + mozarella + pomidor i polane sosikiem koperkowo ziołowym (oczywiście z gotowca) Kobiety drogie zmieniając po raz kolejny temat, chcę zakupić łóżko. Podoba mi się to ale przeraża mnie jego wysokość https://allegro.pl/lozko-tapicerowane-160x200-z-materacem-23cm-i7451615332.html#thumb/1 czy tylko ja mam wrażenie że będzie dziwnie niskie? Chcę zmienić bo śpimy na mojej sofie jeszcze panieńskiej którą z koli chcemy przestawić do pokoju dziennego te które aktualnie stoi w tamtym pokoju zutylizować
Zamówiłam sobie głupek testy owu+ ciążowe Na ten cykl jeszcze mam bo to lada moment owulacja ale ja się zbroję już na kolejnyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 10:59
-
ABI90 wrote:Oooo z makaronem to nie robiłam Trzeba będzie spróbować Ja na szybko do pracy to jeszcze ser typu włoskiego + mozarella + pomidor i polane sosikiem koperkowo ziołowym (oczywiście z gotowca) Kobiety drogie zmieniając po raz kolejny temat, chcę zakupić łóżko. Podoba mi się to ale przeraża mnie jego wysokość https://allegro.pl/lozko-tapicerowane-160x200-z-materacem-23cm-i7451615332.html#thumb/1 czy tylko ja mam wrażenie że będzie dziwnie niskie? Chcę zmienić bo śpimy na mojej sofie jeszcze panieńskiej którą z koli chcemy przestawić do pokoju dziennego te które aktualnie stoi w tamtym pokoju zutylizować
Zamówiłam sobie głupek testy owu+ ciążowe Na ten cykl jeszcze mam bo to lada moment owulacja ale ja się zbroję już na kolejny
hmm Abi może i tak ale zdjęcia czasem kłamią tym bardziej, że to chyba wizualizacja. Napisz do nich zapytaj się jaka jest wysokośc do materaca bo tam jest 78 cm ale to chyba z zagłówkiem, tak mniemam
U nas jest jeszcze gorzej bo do nowego mieszkania kupiliśmy super materac wygodny, a jakoś stelaża brak i chyba dorosłam do decyzji, że już mi się za nisko śpi na tym materacu i poszukuję właśnie czegoś fajnego -
Napisałam do nich jaka jest wysokość od ziemi do górnej powierzchni materaca (powierzchni spania) a kobieta mi odpisała : wysokość boku ok 25cm więc teraz wysokość materaca 23cm to max 48 cm ale na pewno jest wgłębienie na materac i tak ooooo muszę zmierzyć łóżko rodziców dla porównania. Kwestia pryzwyczajenia napewno. Tez najpierw myślałam żeby kupić sam materac a później stelaż ale za około 3 lata i tak będziemy kupować nowe do własnego domu bo tam chcę mieć mega duże:)
A i pochwalę się efektem naszej pracy nad altanką bo kiedyś pisałam ze robimy na działce https://zapodaj.net/7edbc5f15beb0.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:49
-
wow ekstra Abi !!!! piękna ta altana naprawdę ! Uwielbiam jak ludzie robią takie rzeczy sami ja też staram się być Zosią samosią. Póki co mam za sobą przerobienie kuchni w wersji niskobudżetowej i tez jestem z niej bardzo dumna ba! nawet teściowa mnie pochwaliła! pierwszy raz chyba
-
patkaaxx90 wrote:Hej dziewczyny pamięta mnie tu jeszcze ktoś Marcowa jak się czujesz ??? RUBI JAK PRZEBIEGAJĄ STARANIA???
A u mnie wlasnie zbliza sie owulacja. Wczoraj na monitoringu mialam pecherzyk 23 mm i endo 9,3 mm meza sciagnelam z delegacji i bedzie dzisiaj kolo 19 - 20 moze uda sie wstrzelic w ten moment odpowiedni. Ale to sie okaze dopiero za ok 2 tyg -
Udalo sie udalo powiedzial w pracy ze musi z zona na badania jechac i wzial wolne na jutro i w czwartek ucieka znow na dwa dni. Jakies szanse sa. Moze sie uda moze ten sprzet u ginekologa po kobiecie ciezarnej mnie zarazi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 16:15
-
Jak sie zdazy dzien po dniu to tez nic sie nie stanie. My tam sie nie pilnujemy jak maz jest to co kiedy najdzie ochota to dzialamy. Pojawilo sie u mnie wiecej plodnego sluzu i jajnik z pecherzykiem bardziej boli. Wiec to chyba jest to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 17:41