Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Poród odbył się przez cesarskie cięcie z powodu makrosomii i wielowodzia. No i ze samo się nie zaczęło i nie chciało zacząć mimo próby wywołania skurczy poprzez cewnik Foleya.
Miałam go założonego przez prawie 24h ale nic nie pomogło. 2cm jak było tak było. Ale tez bałam się ze skurcze pójdą a lekarze kazać będą mi rodzic naturalnie - mały miał mieć 4500! 😱😱😱
A ze zabiegi nie podziałały to w tym samym dniu miałam cesarkę.
Mały urodził się o 16:57. Przyłożyli mi go do policzka na jakieś 5min jak mnie „naprawiali”
Po cesarce czuje się rewelacyjnie. 5dzien po a ja już prawie nic nie czuje i nie biorę nawet przeciwbólowych
Wyszliśmy już do domu. Pierwsza nocka u siebie już za nami.
Budził się 3 albo 4 razy z czego 3 na karmienie. Wiec super. Jedynie to przeraża mnie godzina druga w nocy-wtedy robi nam imprezę, bardzo płacze, denerwuje się i przez jakiś czas nie za bardzo daje się uspokoić. W szpitalu tez już tak miał i nie za bardzo się udaje. Ale popracujemy nad tym. Chyba ze obecne tu mamusie maja jakieś swoje sposoby warte wypróbowania
Ależ ja się stęskniłam za domkiem. To był tylko tydzień a czuje się jakby z rok mnie nie było.
Mały jest kochany, uroczy, słodki. Nie można się napatrzyć na niego.
😍😍😍
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Rubii wrote:Liliputkowo trzymam kciuki. Tym razem musi się udać i więcej zarodków już nie będzie Wam potrzebnych informuj nas na bieżąco jak wygląda u Was sytuacja ! czekam na Twoje dwie kreseczki
Mysza, Martek&M lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
LadySiSi dziękuje, u mnie póki co poza infekcjami wszystko ok w połowie lutego pappa i usg genetyczne, czym się stresuje już teraz, ale chyba każda ciężarna przeżywa ten sam stres
Liliputkowo trzymam bardzo mocno kciuki :*** dawaj znać!• starania 1 rok i 7 miesięcy
• wszystkie badania ok
Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze! -
emmka16 wrote:LadySiSi dziękuje, u mnie póki co poza infekcjami wszystko ok w połowie lutego pappa i usg genetyczne, czym się stresuje już teraz, ale chyba każda ciężarna przeżywa ten sam stres
Liliputkowo trzymam bardzo mocno kciuki :*** dawaj znać!5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Liliputkowo, właśnie nie mam pojęcia od czego te infekcje. Teraz mi nawraca ciagle zapalenie pęcherza... jutro mam genetyczne i pappa, trzymajcie kciuki dziewczyny ❤️
Liliputkowo, czekamy na dobre wieści! W weekend oglądałam wywiad z Małgorzata Rozenek o invitro (jest na yt) i pięknie opowiadała. Myśle, ze każda z nas powinna obejrzeć. Mówiła o wzajemnym wsparciu w staraniach, o przyczynach itd. Sama ma 3 dzieci z invitro.
A co u naszych młodych mam? Martek jak pierwsze dni, miesiące? Daj znać
Rubi, a jak u Ciebie?• starania 1 rok i 7 miesięcy
• wszystkie badania ok
Hej dziewczyny. Bardzo proszę o poradę bo ja za bardzo się nie znam a chciałabym pewna rzecz zrozumieć otóż tak od 3-7dc brałam lamette na monitoring poszłam 16 DC (28.01)lekarz stwierdził że owu była ale nie powiedział mi kiedy dla potwierdzenia kazal iść na progesteron. Wynik w 19 DC (31.01) to 11.39. napisał mi że wynik ok więc pewnie owu była teraz moje pytanie kiedy mogła być owu i kiedy powinnam spodziewać się @? Jak to obliczyć ? Da się ?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Emmka dzięki że pytasz. U nas wszystko dobrze. Mały ma już 3 miesiące i waży uwaga 7.5 kg i mierzy 69 cm 👶 duży chłopak z niego. I szykujemy się w czwartek do drugiego szczepienia i juz się boję bo po ostatnim był ciągły płacz i juz się nastawiam do tego psychicznie.
Co do infekcji to ja na początku ciąży też miałam ciągle infekcje od luteiny dopochwowej jak bierzesz to może niech lekarz Ci zmieni na doustna? Kciuki zaciśnięte za jutro. Daj znać jak po usg 🙂 ale napewno będzie wszystko dobrze 😘
MalaMi niestety z tego co napisałaś nie da się dokładnie określić kiedy była owu. Lekarz w 16 dc widział na usg że była już owu ale niestety bez dokładnego monitoringu nie da się określić dokładnego dnia owulacji. Następnym razem jakbyś chciała to musisz częściej chodzić na monitoring. W spodziewanym terminie tak co 2 dni i wtedy byś dokładnie wiedziała kiedy pękł pecherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:03
-
Rubi dziękuję za informację. Czuję @ za rogiem. Więc podejrzewam że owu była 15 dc a ten cykl będzie trwał 30 dni.
Wróciliśmy do kliniki tylko innego lekarza. Sceptycznie jestem nastawiona. Wyniki męża nieco się poprawiły ale nie ma szału... U mnie cykle się wydłużyły po piciu ziół ojca sroki więc nie wiem czy sobie nie namieszalam. Obecnie teraz będzie drugi cykl stymulowany.Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Rubi to już duży chłopak 😍 mama zakochana? Jakie masz podejście do szczepień tych skojarzonych tak przy okazji? Coś czytałam wstępnie tak sobie i jestem ciekawa
A ja po genetycznych - jest wszystko dobrze, ulga niesamowita. Będzie chłopiec 😍 jakoś zawsze chciałam córeczkę, ale odkad zaszłam w ciąże to przestawiłam się na synka 😂 mam wrażenie, ze więcej osób się cieszy jak słyszy, że chłopak, bo to i mąż dumny i teść i moi rodzice, bo sami maja dwie córki 😬 najwazniejsze, aby był zdrowy 😀
A co do infekcji to już nie biore luteiny. No nic, ważne aby mieć pod kontrolą czy wy braliście duphaston w 2 trymestrze tez? Bo mi moja dr dziś odstawiła całkowicie jakikolwiek progesteron (już miałam tylko duphaston) i tak się zastanawiam.Rubii lubi tę wiadomość
• starania 1 rok i 7 miesięcy
• wszystkie badania ok
Emmka gratulacje synka 😘😘😘 niech rośnie silny i zdrowy 😘😘 mysleliscie już coś nad imieniem może? Może macie już jakieś propozycje?
Co do szczepień to my braliśmy właśnie te skojarzone 6w1 przemawiala za tym mniejsza ilość kluc z 4 do 2. Na pierwszym szczepieniu mój by nie dał sobie zrobić tych 4 szczepionek a dwie jakoś poszło. U mnie w przychodni nie rozbijają tych szczepień niestety bo słyszałam że niektóre przychodnie robią tak że 2 szczepienia na jednej wizycie i 2 na drugiej ale to jeszcze większy stres dla dziecka więc my bralismy te płatne szczepionki. WGL wyczytałam o plastrach przeciwbólowych przed szczepieniem i mąż wczoraj kupił A się okazuje że może użyć tylko 1 na 12 h więc jeden nic nie da i chyba jutro pójdziemy bez plastrów.
A kiedy będą wyniki pappy za 2 tyg?
Co do duphastonu to ja brałam jeszcze na początku 3 trymestru. Odstawiłam gdzieś w 36 tc bo ja na początku miałam duże problemy w ciąży A później pojawiły się silne skurcze i brałam żeby nie urodzić za wcześnie i tak syn urodził się w 40+4 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 10:25
-
Rubi, tak właśnie stopniowo odstawiam. Dziękuje za troskę i uwagę
Wynik pappy miałam od razu, wszystko jest ok. Co ciekawe bez wyników z krwi ta proporcja wychodziła z uwagi na wiek około 1:600 a po skorygowaniu o krew jest 1:13000 mniej więcej, wiec opłaca się ta pappe robić jednak.
Co do imienia - na dziewczynkę mieliśmy jeden typ, a na chłopców jest kilka, wiec decyzji jeszcze nie ma
Co do szczepień to jest taka masa kontrowersji z tym wszystkim, ze nie wiadomo jaka opcje i „wyznanie” przyjąć. Każdy rodzic powinien sam decydować oczywiście
Jak synek się sprawuje w ogóle?• starania 1 rok i 7 miesięcy
• wszystkie badania ok
Emmka to super że wszystko wyszło dobrze 😘😘
Co do szczepień to u mnie w mieście nie ma wyboru bo jak nie zaszczepie dziecka to nie przyjma go do żłobka ani przedszkola. I chciałam jak najbardziej zaoszczędzić mu tego bólu więc wolałam wziąć 6w1 aby nie miał 4 zastrzykow. I o dziwo drugie szczepienie przyjął i zniosl lepiej niż pierwsze oczywiście pomijając fakt że się rozplakal jak go rozebralam bo nie lubi być goły 😁😉
A synek sprawuje się dobrze. Ma już swój wypracowany rytm. Je o stałych godzinach o podobnych godzinach śpi także super. Jest mega kochany i jest dużym smieszkiem. Ale na początku nie będę ukrywać było ciężko. Chciał jeść co chwilę, dużo marudził i płakał bo męczyły go kolki. Co o dziwo spotka częściej chłopców niż dziewczynki. Przetestowaliśmy wszystkie sposoby na kolki i wkoncu dopasowalismy mu tak że przestał się męczyć i płakać . Jakbyś kiedyś potrzebowała rady w tym temacie to pisz służę rada 😁😁
A jakie macie typy imion? Nad czym myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:20