Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie moja ginekolog żadnego kłopotu nie robiła - wszystko, hurtowo, masa wizyt, masa badań. Ale jak pisałam - ja nie chodziłam do centrum medycznego, bo u mnie takiego nie ma, tylko do lekarki, która miała z nimi umowę. Ogólnie polecam Ci korzystać z placówek współpracujących, o wiele łatwiej o wszystko :)

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    No własnie moja ginekolog żadnego kłopotu nie robiła - wszystko, hurtowo, masa wizyt, masa badań. Ale jak pisałam - ja nie chodziłam do centrum medycznego, bo u mnie takiego nie ma, tylko do lekarki, która miała z nimi umowę. Ogólnie polecam Ci korzystać z placówek współpracujących, o wiele łatwiej o wszystko :)
    Ja korzystam z placówki ktora ma umowę ale problem jest taki że to jedyna taka placówka w zakresie 30km. Wiec zdarza się, że limit sie wyczerpał i dupa... zdarzylo mi sie tak przed invitro potrzebowalam badań a Pani mnie zaprosila ale na nastepny miesiąc 🤣

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo - no właśnie - dokładnie :( U mnie w mieście np jest info, że placówka współpracuje, ale niektórzy lekarze nie mają umowy, a do innych lekarzy są limity. Limitów nie ma do lekarzy, od których normalna pacjentka ucieka w siną dal.

Niestety tak kończy się sytuacja z gównianą służbą zdrowia i z masowym wyprzedawaniem pakietów medycznych przez operatorów.

liliputkowo90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta pieknie rośnie 15500;) progesteron też niczefo sobie 37. W piatek z rana wizyta u gin zobaczymy co tam sie gości;)

MayMasza lubi tę wiadomość

❤2.02.2021
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo i jak po wizycie ?

My z mężem w Krakowie siedzimy, właśnie mieliśmy 3 rocznicę ślubu :)
    Oczywiście dostałam okres z tej okazji, ale to znaczy, że to ostatni cykl postoju i zaczynamy działać od kolejnego :)

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać serduszko❤❤❤ wszystko jest ok:) kruszynka siedzi sobie i rośnie :) męża nie wpuścili:( ale połączyliśmy się przez messengera i wszystko oglądał razem ze mną:) wyłam jak bóbr. Termin 2.02.2021😍
    Joanien gratuluje rocznicy 🌹

joanien1104, MayMasza, Martek&M lubią tę wiadomość

❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Widać serduszko❤❤❤ wszystko jest ok:) kruszynka siedzi sobie i rośnie :) męża nie wpuścili:( ale połączyliśmy się przez messengera i wszystko oglądał razem ze mną:) wyłam jak bóbr. Termin 2.02.2021😍

Super cudowne wieści. Spokojnej ciąży :)

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wiadomości :) a Ty jak się czujesz ? Jakieś objawy masz ?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:

Zdrowo rośnijcie i odpoczywajcie :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:) ja czuję sie świetnie:) tylko kilka razy dziennie mam turbo drzemki :) no i piersi..ależ mnie bolą śpię w sportowym staniku. A reszta super, zero mdłości, zero zmęczenia nic oby tak dalej 😂

❤2.02.2021
  • emmka16 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, świetne wieści ❤️ Trzymam kciuki, a Ty ciesz się tym czasem ile możesz! Ja dopiero co pamietam moje początki po długich staraniach, a tu zostały już tylko praktycznie dwa miesiące do porodu :) ściskam was mocno!

• starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmka juz tylko dwa miesiące? Jak to szybko zleciało :) jak u Ciebie przygotowania?

❤2.02.2021
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczyny, jak tam u Was ?
    Liliputkowo, jak się czujesz ?

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My wczoraj mieliśmy kwalifikacje do programu dofinansowania in vitro:) w końcu i u nas jakoś postęp i dostaliśmy pozytywną opinię :) od wczoraj biorę tabletki antykoncepcyjne a 21 lipca wizyta i pewnie zaczniemy stymulację :)

joanien1104 lubi tę wiadomość

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne super info :) trzymam mocno kciuki

Oby ten rok był dla nas owocny, a kolejny pełen spełnienia :)

ABI90 lubi tę wiadomość

• emmka16 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo - oj zleciało jak nie wiem. Wszystko u mnie dobrze, ciąże przechodzę idealnie, nastawienie jest mega pozytywne :) nie pamietam kiedy czułam się lepiej. Nawet problemy żołądkowe i z kręgosłupem, które miałam przed ciąża to w ciąży się nie pokazały :)

Teraz mam dylemat czy rodzic w szpitalu w którym chciałam od początku, ale będę bez męża bo nie maja porodów rodzinnych czy w innym, równie dobrym, ale z mezem. Co byście zrobiły? Muszę się powoli decydować, bo termin blisko... nie wiem co robić. Chciałabym, aby był, bo to jednak i dla męża przeżycie a by mnie mógł również wspierać, ale równie istotny jest komfort, ze będę w szpitalu, o którym myślałam od początku i gdzie jest moja pani doktor (choć to ma niewielkie znaczenie)...

• starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI ! Juz ci gratulowalam ale jeszcze raz zrobie to na forum:) gratuluję kwalifikacji wierzę ze zanim się obejrzysz będziesz głaskała swój brzusio ;)
    EMMKA ciężko ci doradzić ja nie widzę porodu bez mojego męża jest dla mnie tak dużym oparciem że bez niego bylo by mi cieżko.
    Ja sie czuje dobrze :) jeszcze mdłości mnie nie dopadają przez to niestety waga mi podskoczyła bo apetyt mam :) Bombel rośnie :) troszkę kosmówka mi sie odkleja więc jestem na L4. Ale ogólnie lepiej być nie może:)

ABI90 lubi tę wiadomość

❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny 👋🏻

Jestem nowa, to moj pierwszy cykl z OvuFriend i po mału przymierzam sie do staran I dzidziusia 😊

Chcialam prosic o rade, bo cos jest nie tak z moja apka.
    Zaczelam cykl 8 czerwca, dopiero dzisiaj sie zorientowalam ze Kalendarz pokazuje ze dzisiaj jest jeden dzien do tylu. Czyli mamy srode, a apka pokazuje, ze dzisiaj jest wtorek 🤦🏼‍♀️ czy ktoś tez miał taki problem ? Można to jakoś naprawić ? Pomocy 🙏🏻

Wysłany: 1 lipca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_es wrote:
    Czesc dziewczyny 👋🏻

Jestem nowa, to moj pierwszy cykl z OvuFriend i po mału przymierzam sie do staran I dzidziusia 😊

Chcialam prosic o rade, bo cos jest nie tak z moja apka.
    Zaczelam cykl 8 czerwca, dopiero dzisiaj sie zorientowalam ze Kalendarz pokazuje ze dzisiaj jest jeden dzien do tylu. Czyli mamy srode, a apka pokazuje, ze dzisiaj jest wtorek 🤦🏼‍♀️ czy ktoś tez miał taki problem ? Można to jakoś naprawić ? Pomocy 🙏🏻
    Witamy :) niestety z apką ci nie pomogę bo ją używałam może dwa cykle a że to było bardzo bardzo dawno nic juz nie pamiętam:(

❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) wracają siły do dalszejwalki walki :)
    Joanna a może źle wprowadziłam pierwszy dzień cyklu?

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ