Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Myslalam ze lekarz Ci skierowanie napisal ale oni nie sa chetni do wypisywania skietowan i zalecania badan a my niestety ponosimy tego koszty. Ale czego to sie nie robi zeby wkoncu sie udalo. Wytrwala jestes w tych wszystkich badaniach. I dobrze walcz o swoje
-
Wiesz co, to jest tak że gdyby to były wizyty na NFZ to można się domagać skierowań na badania i wtedy robią za darmo, ale jeśli wizyta prywatna to i badania są odpłatne. Może inaczej byłoby gdyby pracował w szpitalu, bo znam też takie przypadki że wtedy lekarz kładzie np. na oddział i podczas dyżuru robi się badania. Zobaczymy czy jeszcze coś zleci czy na tych badaniach narazie przestaniemy Wszystkie jesteśmy wytrwałe O swoje szczęście trzeba walczyć
Rubii lubi tę wiadomość
-
Ja chodze do lekarza na nfz ale jak mi zalecal jakies badania to nie chcial wypisywac skierowan tylko prywatnie musialam robic. Teraz w czwartek ide prywatnje do ginekologa-endykrologa i zobaczymy co mi zaleci. Chcialabym wkoncu jakies konkretne badania dostac i moze sie okaze czemu nam sie nie udaje. Moze cos z hormonami nie wiem zobaczymy. Juz nie moge sie doczekac wizyty u niego. Oczywiscie kazda wizyta 150 zl ale coz.
Ale brzydka dzis u mnie pogoda ponuro, buro i caly dzien pada. Az tylko spac mi sie chce. A jak tam u Was dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:35
-
U mnie jest dokładnie to samo 150zł wizyta. Ale jeśli miałby pomóc to warto... Ten na poprzedniej wizycie to zlecił mi te 2 testy jeszcze tylko zrobić + badanie nasienia. U mnie teraz słoneczko wychodzi ale to raz pada, raz świeci - nie ogarniam tej pogody A własnie na NFZ nie dość że łaskę robią że coś zlecą to jeszcze i tylko jakieś podstawowe... Cieszę się z takiego faktu że możemy sobie pozwolić na te różne badania... Ostatnio czytałam też ile kosztuje badanie HSG, chociaż powiedział ze on nie widzi sensu kierowania na to badanie jak na razie bo nic podejrzanego nie widzi.
-
Ja czytałam że ok 500 zlPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Dziewczyny... Zrobiłam test owulcyjny. Od 8 miesięcy nie pokazal przez całe cykle że owulacja była. A dziś pierwszy raz zobaczyłam delikatna druga kreseczke. Chyba leki działają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:33
Zgredka02 lubi tę wiadomość
9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
ABI90 wrote:A zdarzały Ci sie bezowulacyjne? U mnie niby cos tam bolalo a nie uroslo....
Super Taka_Babka ze jest poprawa u Ciebie. Trzymam kciuki za owulke -
Hymmm ale chyba jutro masz kolejną wizytę? Na pewno podejrzycie co się tam dzieje. Może po prostu nie odczuwasz już tego tak mocno?
Ja dzisiaj zaspałam, wstałam o 7:30 a do pracy na 8... Zjadłam szybko śniadanie i dopiero kawę robię, ale dzisiaj chociaż nie pada -
Aaa bo już pisałam z pracy heheh Ale oczywiście standardowo włączam komputer odpalam internet i zaglądam No to trzymam kciuki żeby jutro było pozytywnie My jakoś "łeb w łeb" idziemy heheh w poprzednim miesiącu też jakoś byłam dzień po Tobie na wizycie Mam nadzieję że już dzisiaj/jutro zakończy mi się @ bo w piątek wizyta i liczyłam na USG skoro już będę i tak
-
Dam znac jutro napewno. Na 16:30 mam lekarza. Dobrze ze tu do nas zagladasz bo ostatnio jakos cicho tutaj. Dawno nie bylo zadnych pozytywnych wiesci u nas. Wkoncu ktos musi zaczac dobra passe. Ja zaczelam migdaly jesc na endo. Zobaczymy czy cos mi pomoze
-
Wysłałam Ci zaproszenie, możemy pisać priv żeby nie spamować Ja zaglądam codziennie, może dziewczyny zapracowane albo starają się zawzięcie Ja jestem pozytywnie zaskoczona działaniem tej witaminy D którą biorę na receptę w ciągu 3 tyg prolaktyna spadła mi z 750 do 405 (norma w moim labo do 495) i dodatkowo skrócił się cykl (chyba ze to jednorazowy wyskok) do 28 dni Może nie bez powodu witaminę D nazywa się królową płodności Na dzień dzisiejszy biorę 2000 jednostek dziennie ale widać działanie :)Ja po jutrze na 17 30 ale tym razem jadę sama, mam nadzieję że dojadę na czas