Staraczki z UK
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moze glupie pytanie ale mniej wiecej ile dni wolnych bralyscie od poczatku procesu IVF badz ICSI do pierwszego transferu
Nie wiem na co sie szykowac.. u mnie w pracy bardzo zle patrza jak ktos chce wolne, (chyba ze bede brac urlop jednak nie wiem ile wczesniej bede wiedziec na kiedy w ogole) hmmm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 23:47
[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka -
Edyzia wrote:Ila14m koni3cznie sie odezwij po usg. To w ktorym tyg bedziesz? Czy ciaza z IVF jest jakos pod wieksza obserwacja? Sa czestrze usg, nie tylko 2 ?
no cichutko tutaj ja jutro dzwonie i mojego umawiam na mrozenie nasionek a i list dostalismy na pierwsza wizyte z doktorem w sprawie IVF wlasnie. Na 29 pazdziernika wiec czekamy czekamy...
Edyzia no ja mam skan już w 8tyg podobno jest o jeden więcej niż normalnie bo czytałam ze jest większe prawdopodobieństwo przez invitro ciąży pozamacicznej mam nadzieje ze u mnie jest ok
Super się cieszę ze skierowali was na invitro tylko z własnego doświadczenia powiem ci musisz się uzbroić w cierpliwość bo niestety to wszystko strasznie długo trwa ja przez te 1,5 roku miałam czasem naprawdę ciężkie okresy czasem się naprawdę klucilismy z mężem przez to wszystko bo porostu byliśmy zmęczeni tym zawieszeniem wszystko kręciło się wkoło tego i ja panikowała ze jak się nie uda za pierwszym razem na NHS to skąd weźmiemy pieniądze by zrobić prywatnie itd
Powodzenia trzymam kciuki by u ciebie poszło sprawniej -
Kat83 wrote:Cicho bo pewnie niewiele sie dzieje My w koncu robimy badania krwi we srode i startujemy z IUI. Niestety dopiero w pazdzierniku lub nawet listopadzie, bo nie mam zmiennika w pracy na potrzebne usg/zabieg. Wszyscy na poznych wczasach akurat jak mi wypada owu.
Ila z ciekawosci, dlugo sie staraliscie? Nie doczytalam.
Kat83 super ze coś się wkoncu dzieje no my nie robiliśmy IUI choć tez na początku myśleli ze zrobią i jakoś odrazu popchnęli nas do ivf my się staraliśmy ok 2,5 po roku poszłam do GP no i do tego miejsca gdzie jesteśmy teraz tyle to zajęło niestety chyba głównie ze to Londyn szpitale przepełnione straszne kolejki na każda wizytę czekałam ok 3-4mcy!
Daj znać jak będzie po trzymam kciuki za was! -
Annie1981 wrote:Ila. To już niedługo Czekam na fotkę groszka
Kat. Będę trzymac kciuki za IUI
Ja jestem teraz w Polsce. Postanowiłam skorzystać z darmowej konsultacji w klinice Invicta i mam wizytę w piątek. Zobaczymy co uda się dowiedzieć.
Annie1981 dziękuje dam znać
Z ta konsultacja to nie głupi pomysł zawsze możesz się dowiedzieć więcej daj znać jak poszło -
Edyzia wrote:Ila14m koni3cznie sie odezwij po usg. To w ktorym tyg bedziesz? Czy ciaza z IVF jest jakos pod wieksza obserwacja? Sa czestrze usg, nie tylko 2 ?
no cichutko tutaj ja jutro dzwonie i mojego umawiam na mrozenie nasionek a i list dostalismy na pierwsza wizyte z doktorem w sprawie IVF wlasnie. Na 29 pazdziernika wiec czekamy czekamy...
Edyzia super wieści - machina ruszyła !!! -
dziewczyny dzis bylam na pierwszym usg wszytko super serduszko jest i bije!!!
pozdrawiamEdyzia, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
NewAgeMissK wrote:Ila lepszej wiadomości nie mogłaś nam napisać ! Gratuluje !!!
Dzieki NewAgeMissK sama caly czas jeszce nie wierze ze to wszystko tak dobrze sie skonczylo jak widac z mrozonek tez dziala a ja sie tak na poczatku martwilam
wkleilabym wam zdjecie ze skanem ale nie ma na czasie takiej opcji niestety
NewAgeMissK trzymam mocno za ciebie kciuki mam nadzieje ze bedziesz nastepna
sciskam cie mocno -
Ila14m wrote:dziewczyny dzis bylam na pierwszym usg wszytko super serduszko jest i bije!!!
pozdrawiam
Na taką wiadomość czekałam! Bardzo się cieszę i życzę już dużo spokoju. -
Nie bylo mnie chwilke... no coz stwierdzili u mnie PCOS umowilam sie do gp.
W Pl dostalam cyclodynon, glucophage i cos na zbicie minimalnie tarczycy. I duphaston od 16 do 25dc. Duphaston raczej w ruch nie pojdzie bo nie widze w tym sensu, ale mam pytanie co powiedziec u gp zeby wzieli mnie pod kontrole czy owuluje czy nie itd... wiem ze nie owuluje. Ale jak im to wytlumaczyc... kurcze.
Ila super ze wszystko w porzadku, na kiedy termin?10.09.2019 Marcel -
krrropka wrote:Na taką wiadomość czekałam! Bardzo się cieszę i życzę już dużo spokoju.
Dziekuje krrropka i mam nadzieje ze teraz juz bedzie z gorki no i bede czekac na twoje wiadomoscikrrropka lubi tę wiadomość
-
Edyzia wrote:Cudowna wiadomosc, gratulacje!
Bardzo dziekuje Edyzia!Edyzia lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Nie bylo mnie chwilke... no coz stwierdzili u mnie PCOS umowilam sie do gp.
W Pl dostalam cyclodynon, glucophage i cos na zbicie minimalnie tarczycy. I duphaston od 16 do 25dc. Duphaston raczej w ruch nie pojdzie bo nie widze w tym sensu, ale mam pytanie co powiedziec u gp zeby wzieli mnie pod kontrole czy owuluje czy nie itd... wiem ze nie owuluje. Ale jak im to wytlumaczyc... kurcze.
Ila super ze wszystko w porzadku, na kiedy termin?
Oleczka94 najlepiej jak u twojego GP byl jakis lekarz dla kobiet bo u mnie tak jest mam pania ktora sie zajmuje sprawami kobiecami nie jest chyba ginekologiem ale ma jakams specjalizacje wiec u mnie sie cala sprawa zaczela od niej i ona wyslala mnie na rozne badania miedzy innymi zeby zobaczyc czy mam owulacje nie wiem czy masz u siebie kogos takiego
no a co do mnie to termin na 25/04 az dalej w to nie wierze -
no a jeszcze napisze wam taka anegdotke co do NHS i ich burdelu w papierach w tym samym czasie co dostalm list na pierwsze usg dostalam drugi odrebny a w nim prosba o kontakt ze szpitalem by sie umowic na spothkanie i wyszlo to z kliniki ginekologicznej wiec pomyslam ze moze chca mnie tez przebadac czy wszystko ok wiec zadzwonilam tam by sie umowic itd a pani do mnie ze na kiedy chcialabym sie umowic na pierwsza wizyte IVF myslam ze ja smiechem zabije i mowie ale ja juz zaszlam u was w klinice wiec jak widac burdel na kolkach
wiec same widzicie ale nie bede narzekac bo generalnie nie placilam za to i cala opieka byla super
pozdrowionka i milego dnia! -
Hahha no to ladnie, faktycznie.
Nie mam.pojecia czy u nas jest ktos taki. Kurcze dali mi spotkanie na wtorek ale do jakiegos faceta. Bede musiala to przelozyc bo to i tak nic nie da. Mysle ze kobieta bardziej mnie zrozumie.
Ooo no to Ila bedziesz kwietniowa mamuska, a dlugo sie staralas?
Jeszcze raz gratuluje10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Hahha no to ladnie, faktycznie.
Nie mam.pojecia czy u nas jest ktos taki. Kurcze dali mi spotkanie na wtorek ale do jakiegos faceta. Bede musiala to przelozyc bo to i tak nic nie da. Mysle ze kobieta bardziej mnie zrozumie.
Ooo no to Ila bedziesz kwietniowa mamuska, a dlugo sie staralas?
Jeszcze raz gratuluje
No dziekuje Oleczka 94
My sie razem staralismy ok 2,5 roku wiec troche nam zeszlo! -
Oleczka94 wrote:Bylam u GP. Cos ruszylo. Powiedzialam ze juz ponad rok sie staramy. Wyslala mnie na badania krwi jak naraziw. Zrobilam, czekam na kolejna wizyte przynajmniej mnie nie odeslala
Super Oleczka94 mam nadzieje ze juz teraz bedzie juz z gorki