Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 18 lutego, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika91 wrote:
    Okej dziewczyny, dostałam dzisiaj wyniki badań krwi. To znaczy, miła pani repcjonistka odczytała mi notatkę od lekarki mówiąca "All normal. No action required". Także tego. Za szybko ją pochwaliłam chyba.

    Jakoś mi się nie chce wierzyć, że wszystko tak idealnie wyszło, skoro od listopada okresu jak nie było tak nie ma.

    Na szczęście wysłali mi te wyniki na maila, macie jakieś doświadczenie w odczytywaniu tutejszych wyników krwi? Bo dla mnie to totalna chińszczyzna.


    Pokaz wyniki ;)

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 18 lutego, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila14m wrote:
    Dziewczyny no mam jeszcze 2 zarodki w lodowce z poprzedniego rzutu ale teraz tez już od jakiegoś czasu za nie place by je trzymali bo tak jest no i jak bym chciała włożyć jeden to muszę już tez płacić za to ale nie mam pojęcia ile ale myśle ze to nie mały koszt dlatego narazie jedziemy naturalnie Hahah no i chociaż jakaś przyjemność z tego dla mnie to ivf to ostateczność myslam ze nie zniosę tego całego procesu nie chciałabym do tego wracać

    Któraś z was ma tez zarodki i przechowuje?


    W mojej klinice fet to okolo 2k plus leki

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Ila14m Autorytet
    Postów: 362 101

    Wysłany: 18 lutego, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    W mojej klinice fet to okolo 2k plus leki

    Dzięki Toonney za info a masz jakiegoś linka do ich strony aaa no i gdzie maja gabinety bo my teraz jak będziemy chcieli robić to musimy zarodki zabrać i zrobić właśnie prywatnie

    Ila

    Nowe starania o baby no2 - wrzesien 2020
    IVF - Ernest 25.04.2019


    0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 22 lutego, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila14m wrote:
    Dzięki Toonney za info a masz jakiegoś linka do ich strony aaa no i gdzie maja gabinety bo my teraz jak będziemy chcieli robić to musimy zarodki zabrać i zrobić właśnie prywatnie


    Prosze

    http://www.leicesterfertilitycentre.org.uk/

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Lilah Autorytet
    Postów: 682 407

    Wysłany: 22 lutego, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney a masz plan robic jakies badania zanim uzbieracie czy raczej bedziecie z tym czekac do ivf?

    Jesz jakies suplementy, stosujesz cos wspomagajaco?

    2021 - czas na rodzenstwo 🤞🙂
    2018 - jest corka 😍
    2017 - ivf nr 2 😊
    2016 - ivf nr 1 😞

    I trust that my baby will come to me at the right time 🙂
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 22 lutego, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Toonney a masz plan robic jakies badania zanim uzbieracie czy raczej bedziecie z tym czekac do ivf?

    Jesz jakies suplementy, stosujesz cos wspomagajaco?


    Mialam ostatnio badana trojce, jak pojde w lipcu do endo to bede miala badana prl, fsh, lh, androstendion, dheas, 17 oh progeesteron ale to mam rutynowo badane u endokrynologa.

    Supli poza vit d3, folate, omega i witaminami dla kp nie biore nic specjalnie

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Ila14m Autorytet
    Postów: 362 101

    Wysłany: 24 lutego, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Prosze

    http://www.leicesterfertilitycentre.org.uk/


    Dziękuje za linka przejrzę sobie 😊

    Ila

    Nowe starania o baby no2 - wrzesien 2020
    IVF - Ernest 25.04.2019


    0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 24 lutego, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila14m wrote:
    Dziękuje za linka przejrzę sobie 😊


    Nie ma za co :) jesli sie na nich zdecydujesz polecam Dr Galbaja

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 6956 6593

    Wysłany: 25 lutego, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Annie super, ze ciaza lagodnie sie Toba obchodzi. A jak coreczka reaguje na brzuszek, jest ciekawa, dopytuje?
    Tak, mówi często o dzidzi 🙂 Najbardziej lubi oglądać filmiki z YT pokazujące malucha w brzuchu. Często pyta czy pojawił się nowy filmik tygodniowy 🙂 Nie umie jednak zapamiętać, żeby nie naciskać mnie na brzuch czy kopać i muszę wciąż na to uważać 🙈
    Jak uzna, że wyrosła z jakiejś zabawki, to mówi, żebym schowała dla siostrzyczki 🙂 Czasem jednak mówi, że się nie podzieli np. cycusiem, a czasem że jeden będzie dla niej, a drugi dla siostrzyczki 😂 Także różnie to bywa. Zobaczymy jaka będzie rzeczywistość, bo na razie to dla nas wszystkich taka abstrakcja, a tym bardziej dla niej 😉

    Dziś mam USG, właśnie czekam na wizytę 🙂

    wk6Yp1.png

    WWOcp1.png

    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Angelika91 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 4 marca, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Pokaz wyniki ;)

    Tooney, lista tych chyba najwazniejszych wyników.

    HbA1c - 30 mmol/mol

    FSH - 5.4 IU/L
    LH - 19.0 IU/L

    Oestradiol - 361 pmol/L
    Prolactin - 496 mIU/L

    T4 - 15.4 pmol/L
    TSH - 3.53 mIU/L

    Tak jak pisałam, lekarka rodzinna stwierdziła, że wszystko w normie. Z tego co sama poczytałam, prolaktyna i TSH chociaż faktycznie mieszczą się w normie to są podwyższone, , ale czy na tyle by się tym martwić?

    Zrobiono mi też standardową morfologię, potas, i tym podobne. Tam wszystko wygląda na w normie, poza lekko podwyższonym cholesterolem.

    Ach, no i mały update, przyjaciółka wysłała mi z Polski opakowanie duphastonu. Totalna samowolka, wiem że może nie do końca odpowiedzialnie, ale zdecydowałam się podjąć takie ryzyko. Brałam przez 10 dni i faktycznie dostałam okresu kilka dni temu. Jestem więc na samym początku cyklu teraz. Trzymajcie kciuki za owulację. :)

  • aeniołek Koleżanka
    Postów: 75 17

    Wysłany: 4 marca, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Mieszkam w uk i dopiero co odnalazłam ten wątek...mam 39 lat, dwójkę dzieci i dwa poronienia za sobą w 2020r. Mam mutacje pai i mthfr 1928 obie w hetero. Do tego endometrioze 2 stopnia...zastanawiam się czy jest szansa na in vitro w uk. Nie przestajemy się starać aczkolwiek może się okazać że naturalnie zajść się już nie uda. Właśnie w pon lecę do Polski zrobić wszystkie możliwe badania bo tu ręce opadają. Natomiast sprawdzam na bieżąco w uk tsh -zażywam euthyrox 50 żeby trzymać je w okolicy 1,5 do zajścia w ciążę. Do tego metowane witaminy, wit d, żelazo bo mam masakrycznie niska ferrytyne oraz acard 75 na noc..wymusiłam na nhs scan oraz badanie nasienia męża. Trafiłam na jakąś lekarkę w przychodni która powiedziała że nas zreferuje do fertility clinic ale ponoć czeka się miesiącami...

    Mam nadzieję że tu znajdę wsparcie...

    Angelika - tsh za wysokie do zajścia w ciążę. Oni tu mówią że w normie ale powinno się wahać w okolicy 1-1.5 do zajścia. Prolaktyna w górnej granicy normy chyba, musisz mieć to na uwadze...

    👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX

    Walczymy dalej...
  • MrsBean Przyjaciółka
    Postów: 76 23

    Wysłany: 5 marca, 00:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    A czy tutaj robią monitoring cyklu? Jeśli tak, to jak i gdzie trzeba się umówić?

    "Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu."
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 6 marca, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika91 wrote:
    Tooney, lista tych chyba najwazniejszych wyników.

    HbA1c - 30 mmol/mol

    FSH - 5.4 IU/L
    LH - 19.0 IU/L

    Oestradiol - 361 pmol/L
    Prolactin - 496 mIU/L

    T4 - 15.4 pmol/L
    TSH - 3.53 mIU/L

    Tak jak pisałam, lekarka rodzinna stwierdziła, że wszystko w normie. Z tego co sama poczytałam, prolaktyna i TSH chociaż faktycznie mieszczą się w normie to są podwyższone, , ale czy na tyle by się tym martwić?

    Zrobiono mi też standardową morfologię, potas, i tym podobne. Tam wszystko wygląda na w normie, poza lekko podwyższonym cholesterolem.

    Ach, no i mały update, przyjaciółka wysłała mi z Polski opakowanie duphastonu. Totalna samowolka, wiem że może nie do końca odpowiedzialnie, ale zdecydowałam się podjąć takie ryzyko. Brałam przez 10 dni i faktycznie dostałam okresu kilka dni temu. Jestem więc na samym początku cyklu teraz. Trzymajcie kciuki za owulację. :)



    TSH do staran musi byc 1,5 lub nizej, prolaktyna tez ciut za wysoka a pozostale hormony jakie normy i w jakim dc robione ?

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 6 marca, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Hej...
    Mieszkam w uk i dopiero co odnalazłam ten wątek...mam 39 lat, dwójkę dzieci i dwa poronienia za sobą w 2020r. Mam mutacje pai i mthfr 1928 obie w hetero. Do tego endometrioze 2 stopnia...zastanawiam się czy jest szansa na in vitro w uk. Nie przestajemy się starać aczkolwiek może się okazać że naturalnie zajść się już nie uda. Właśnie w pon lecę do Polski zrobić wszystkie możliwe badania bo tu ręce opadają. Natomiast sprawdzam na bieżąco w uk tsh -zażywam euthyrox 50 żeby trzymać je w okolicy 1,5 do zajścia w ciążę. Do tego metowane witaminy, wit d, żelazo bo mam masakrycznie niska ferrytyne oraz acard 75 na noc..wymusiłam na nhs scan oraz badanie nasienia męża. Trafiłam na jakąś lekarkę w przychodni która powiedziała że nas zreferuje do fertility clinic ale ponoć czeka się miesiącami...

    Mam nadzieję że tu znajdę wsparcie...

    Angelika - tsh za wysokie do zajścia w ciążę. Oni tu mówią że w normie ale powinno się wahać w okolicy 1-1.5 do zajścia. Prolaktyna w górnej granicy normy chyba, musisz mieć to na uwadze...


    Zalezy gdzie mieszkasz jest tylko kilka regionow gdzie refunduja IVF jesli masz juz dziecko. w pozostalych ivf refundowane tylko przy braku dzieci.

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 6 marca, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    Hej dziewczyny.
    A czy tutaj robią monitoring cyklu? Jeśli tak, to jak i gdzie trzeba się umówić?


    Mozesz prywatnie sa prywatne kliniki jak np window to womb albo ultrasound direct albo miracle in progress. A na nhs najpierw musisz do ginekologa i on moze zlecic monitoring

    MrsBean lubi tę wiadomość

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • MrsBean Przyjaciółka
    Postów: 76 23

    Wysłany: 6 marca, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Mozesz prywatnie sa prywatne kliniki jak np window to womb albo ultrasound direct albo miracle in progress. A na nhs najpierw musisz do ginekologa i on moze zlecic monitoring

    Dzięki :)

    "Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu."
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1434 1019

    Wysłany: 6 marca, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    Dzięki :)


    Nie ma za co jak cos pytaj smialo :)

    MrsBean lubi tę wiadomość

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 6956 6593

    Wysłany: 11 marca, 00:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Hej...
    Mieszkam w uk i dopiero co odnalazłam ten wątek...mam 39 lat, dwójkę dzieci i dwa poronienia za sobą w 2020r. Mam mutacje pai i mthfr 1928 obie w hetero. Do tego endometrioze 2 stopnia...zastanawiam się czy jest szansa na in vitro w uk. Nie przestajemy się starać aczkolwiek może się okazać że naturalnie zajść się już nie uda. Właśnie w pon lecę do Polski zrobić wszystkie możliwe badania bo tu ręce opadają. Natomiast sprawdzam na bieżąco w uk tsh -zażywam euthyrox 50 żeby trzymać je w okolicy 1,5 do zajścia w ciążę. Do tego metowane witaminy, wit d, żelazo bo mam masakrycznie niska ferrytyne oraz acard 75 na noc..wymusiłam na nhs scan oraz badanie nasienia męża. Trafiłam na jakąś lekarkę w przychodni która powiedziała że nas zreferuje do fertility clinic ale ponoć czeka się miesiącami...

    Mam nadzieję że tu znajdę wsparcie...

    Angelika - tsh za wysokie do zajścia w ciążę. Oni tu mówią że w normie ale powinno się wahać w okolicy 1-1.5 do zajścia. Prolaktyna w górnej granicy normy chyba, musisz mieć to na uwadze...
    Mam te same mutacje i tyle samo lat, tyle że jedno dziecko. Z drugim jestem na końcówce ciąży, a też już miałam rozmowy z fertility clinic o IVF. Udało się jednak zajść naturalnie czego i Tobie życzę, bo w tym wieku to ciężko już o refundację.

    wk6Yp1.png

    WWOcp1.png

    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • aeniołek Koleżanka
    Postów: 75 17

    Wysłany: 11 marca, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Mam te same mutacje i tyle samo lat, tyle że jedno dziecko. Z drugim jestem na końcówce ciąży, a też już miałam rozmowy z fertility clinic o IVF. Udało się jednak zajść naturalnie czego i Tobie życzę, bo w tym wieku to ciężko już o refundację.


    Słyszałam, że refunduja do 40tki albo można się starać o częściowa refundację. No ale mam już 2 dzieci co chyba mnie w ogóle wyklucza...
    Obecnie na szczescie jestem w PL i zrobiłam wszystkie potrzebne badania plus miałam 3 konsultacje ze specjalistami...zobaczymy.

    👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX

    Walczymy dalej...
  • Joanna93 Nowa
    Postów: 5 6

    Wysłany: 12 marca, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ta opieka zdrowotna w tym kraju jest masakryczna. Ja zdecydowałam się wykonać prywatnie laparoskopię, będę ja mieć za kilka miesiecy na urlopie w Polsce, tutaj okres czekania to ponad rok. A jak to jest Dziewczyny z czekaniem na IVF? Jak długo się na to czeka po zleceniu IVF przez fertility Clinic?

    12 cs

    3 d.c:
    FSH: 6 (1-9) ☑️
    LH: 5 (1-12) ☑️
    TSH: 1.6 (0.2-5.5)☑️
    Testosteron: 1.2 ☑️
    Prolaktyna: 456 (<700) ☑️

    21 d.c.:
    Progesteron: 43 (>30)☑️
‹‹ 94 95 96 97 98
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego