X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Ja z Nottingham. Ale z Manchesteru leciałam do PL bo u nas na East Midlands lotów brak do kwietnia.

Witam sasiadke :) ja mieszkam 15 mil od Nottingham :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• MrsBean Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Ja z Nottingham. Ale z Manchesteru leciałam do PL bo u nas na East Midlands lotów brak do kwietnia.
    Ooo.. witam sąsiadkę 😉
    Byłaś może gdzieś w okolicy w klinice płodności? Chciałabym udać się na monitoring..

"Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu."
  • aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    Ooo.. witam sąsiadkę 😉
    Byłaś może gdzieś w okolicy w klinice płodności? Chciałabym udać się na monitoring..

Witam Was :-). Blisko jesteśmy...nie byłam jeszcze. Walczę właśnie z nimi. Jesteśmy po badaniu nasienia i moim skanie. Oczywiście gp miał się odezwać w sprawie referalu do kliniki niepłodności ale się nie odezwał więc zrobiłam aferę. Czekam na tel od nich jeszcze kilka dni...mają nas skierować do kliniki- tam na pomoc farmakologiczną nie liczę - leczę się w Polsce i stamtąd mam leki. Ale monitoringu potrzebuje akurat i mam nadzieję, że uda się jakoś dostać tam...

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • MrsBean Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Witam Was :-). Blisko jesteśmy...nie byłam jeszcze. Walczę właśnie z nimi. Jesteśmy po badaniu nasienia i moim skanie. Oczywiście gp miał się odezwać w sprawie referalu do kliniki niepłodności ale się nie odezwał więc zrobiłam aferę. Czekam na tel od nich jeszcze kilka dni...mają nas skierować do kliniki- tam na pomoc farmakologiczną nie liczę - leczę się w Polsce i stamtąd mam leki. Ale monitoringu potrzebuje akurat i mam nadzieję, że uda się jakoś dostać tam...

A długo czekaliście na badanie nasienia i skan?
    Ja będę dzwonić w poniedziałek pod numer który podał mi GB i mam dowiedzieć się kiedy mam skan (sprawdzenie polipa na szyjce macicy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:06

"Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu."
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:

Czyli w Nottingham refunduja leczenie nieplodnosci jak juz masz dziecko ?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skan i nasienie czekaliśmy w miarę krótko chyba z miesiąc. Natomiast teraz to jest porażka....dzwoniłam do gp i mamy wypełnić papierowe formy żeby nas zreferowali do kliniki 🤦‍♀️. Jutro będę dzwonić i op*dalac bo się nie odzywają.

NO nic nie mówili że będzie płatne. Wiem, że nie refundują in vitro jak sie ma już dzieci.

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    KIR BX

Walczymy dalej...
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Na skan i nasienie czekaliśmy w miarę krótko chyba z miesiąc. Natomiast teraz to jest porażka....dzwoniłam do gp i mamy wypełnić papierowe formy żeby nas zreferowali do kliniki 🤦‍♀️. Jutro będę dzwonić i op*dalac bo się nie odzywają.

NO nic nie mówili że będzie płatne. Wiem, że nie refundują in vitro jak sie ma już dzieci.

JAk ostatnio czytalam zalecenia ccg z East Midlands to u nas nic nie refunduja nawet stymulacji owulacji jak sie ma juz dzieci :(

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    JAk ostatnio czytalam zalecenia ccg z East Midlands to u nas nic nie refunduja nawet stymulacji owulacji jak sie ma juz dzieci :(

Jutro odbieram formy które musimy wypełnić do referalu to zapytam przy okazji.

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    KIR BX

Walczymy dalej...
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Jutro odbieram formy które musimy wypełnić do referalu to zapytam przy okazji.

Daj znac co ci powiedzieli to moze i ja sie wykloce z lekarzem lol

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wpadła zobaczyć co tam u was po dość długim czasie.
    Ev super że się udało :) Annie widziałam jak weszłam teraz na forum Twoja odpowiedź jako pierwsza na liscie, weszłam więc i widzę że jest Natalka 🥰🥰 ogromne gratulacje!!!
    Za całą resztę trzymam kciuki i nie poddawać się tam!

Ja obecnie zaczynam 7 miesiąc, więc już bliżej jak dalej ☺️🙂

Annie1981, ev. lubią tę wiadomość

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • Rysia Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was potrzebuje clomid ? Mam na 3 cykle szkoda mi wyrzucać . A może któraś jest w potrzebie

• Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po raz kolejny ;)

Dostalam wyniki z testDNA.. jestem posiadaczka wadliwego genu PAI-1 czy ktoras jest pod dobra opieka lekarza ? Bo chyba mam potrzebe, zeby ktos mnie za raczke poprowadzil w tym temacie.
    Krotko o Nas..
    Czekam na wyniki badan: mojego USG i badania nasienia mojego partnera.. w tym cyklu biore Lamette, ktora mam z PL jeszcze.. Chlop ma dziecko z poprzedniego zwiazku wiec na IVF nie mamy co liczyc.. :( Nie wiem jakie kolejne kroki GP moze podjac teraz.

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Rysia Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was wie coś jak wygląda poród w czasie covida? Tzn obecność partnera, odwiedziny, pobyt w szpitalu etc?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was wie coś jak wygląda poród w czasie covida? Tzn obecność partnera, odwiedziny, pobyt w szpitalu etc?
    To się ciągle zmienia, jak rodziłam dwa miesiące temu to partner był przy CC plus mógł zostać 1h na oddziale, ale polozne nie patrzyły na to. Był dłużej i nikt go nie wyganiał. Koleżanka rodziła SN i bylo tak samo.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Rysia Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    To się ciągle zmienia, jak rodziłam dwa miesiące temu to partner był przy CC plus mógł zostać 1h na oddziale, ale polozne nie patrzyły na to. Był dłużej i nikt go nie wyganiał. Koleżanka rodziła SN i bylo tak samo.

Dzięki :)

• misska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc lejdis 😁 odświeżam wątek, czy któraś z Was się orientuje jaki jest aktualnie czas oczekiwania od wizyty w gp do ewentualnej wizyty w klinice w Londynie? Jeszcze liczę na to ze nie będę tego potrzebować ale chciałam się rozeznać i nastawić w razie czego 😅

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy ktos tu jeszcze zaglada??

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lilah

Co tam u ciebie?
    Mnie strasznie dawno to tez nie było!

Lilah lubi tę wiadomość

Ila

Syn -Nataniel - 15.03.2022 💕
    Syn -Ernest 25.04.2019 - IVF

0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila jak cudownie, udalo Ci sie widze i czekasz na drugie malenstwo? Jak sie czujesz?

U mnie jest jeszcze naprawde wczesnie i duzo niepewnosci, mialam dwa krwawienia od pozytywnego testu, takze boje sie cieszyc, ale ciesze sie 🙂
    Bardzo chcialabym isc na zwolnienie przez te krwawienia, ale tu wiesz jak jest, tak latwo sie go nie dostanie chyba...Narazie sama poprosilam w pracy o chorobowe, siedze w domu i odpoczywam ile moge.

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie widziałem w opisie ze jestes po transferze dobrze ze odpoczywasz dbaj o siebie ile można praca nie ucieknie nie ta to inna się znajdzie a bycie mama to jest najważniejsze!

Tak jestem w ciąży w 4 miesiącu u nad się wydarzył cud zaszłam naturalnie to był taki szok ze chyba zrobiłam z 5 testów bo nie wierzyłam po tym jak było mi powiedziane ze tylko invitro ze to jest jedyny sposób i ze nie potrafią wyjaśnić dlaczego nie mogę zajść naturalnie a tu taka niespodzianka! Myśle ze dużo na to wpłynęło napewno zmiana życia na mniej stresujące tzn wyprowadziliśmy się z Londynu w którym miałam wrażenie ze cały czas gdzieś biegnę teraz mieszkamy w spokojnym Oxfordzie pracuje z domu bo pandemia to spowodowała co sobie bardzo cenie bo nie mam szefa który stoi nad mna i patrzy mi na ręce bo tak miałam w jednej pracy w Londynie niestety babę która siedziała z zegarkiem w ręku i patrzyła na jak długo wychodzisz do toalety wierz mi nigdy tak nie byłam zestresowana jak wtedy a niemoglam zabardzo stamtąd odejść bo finansowo nie mogłam sobie na to pozwolić wiec to wtedy tez nie pomagało a wtedy już się staraliśmy o pierwsze dziecko bo myslam ze zajdę i odejdę na macierzyńskie i rzucę później ta prace w cholerę

Teraz czuje się ze jestem we właściwym miejscu i odprężona i wkoncu udało nam się kupić dom rodzinny wiec czuje ze wszytko jest na właściwym miejscu wiec cud się wydarzył bo ja jestem spokojna 😊😊😊

Hahah cały czas nie mogę się doliczyć kiedy się dokładnie to zdarzyło bo wkoncu sobie odpuściłam 🤷‍♀️ Właśnie jestem w 19 tyg wiec jeszcze nie znam pleci chciałabym by była dziewczynka blondynka już mam ale będę się cieszyć z każdego cudu który nosze po za tym czuje się dobrze tylko przy drugim strasznie szybko brzuch się pokazał wiec czuje się mega okrągła ale podobno tak jest z kolejnym dzieckiem

Lilah trzymam za ciebie kciuki! Dawaj znać jak tam u ciebie jak będziesz już wiedzieć czekam na wiadomości ❤️

Ciekawa jestem co u reszty czy tez maja dobre wiadomości!

Trzymaj się ciepło 😘

Lilah lubi tę wiadomość

Ila

Syn -Nataniel - 15.03.2022 💕
    Syn -Ernest 25.04.2019 - IVF

0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ