Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
Odpowiedz

Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzieli, że jest źle w sensie niewiele czasu mi zostało i że nie ma co się teraz bawić i ociągać tylko trzeba działać i to jak najszybciej - inseminacja itp. więcej się dowiem jak dopadnę mojego doktora czyli dopiero 20 grudnia najwcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na usg wyszło że mało tych pęcherzyków. na sali ze mną była babeczka której to samo wyszło i jej dodatkowo zrobili AMH ale tu się zgadza co napisałaś - ona miała 36 lat i pewnie dlatego jej zlecili a mi nie. jutro zrobię prywatnie. :(

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fajne!
    Jak wstawiacie zdjecia?
    Bo ja nie umiem. :(
    Dlatego zamiast awatarka moja sztuczna choineczka z zeszlego roku. Kupilam w przecenie 24 grudnia.
    W tym roku kupilismy juz zywa. Mielismy ja dzisiaj ubrac - wedlug wloskiej tradycji ale wybylismy z domu. Zrobimy to jutro.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj po temperaturce 36,80 znowu przesunelo owulacje. Z 14 na 18 dzien.
    jutro wizyta u wloskiej ginekolog. Zobaczymy co wymysli - byla przekonana ze bede juz w ciazy.

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie ma fasolki.
    Zrobilam rano test zeby wiedziec co i jak przed wizyta u ginekologa i okazalo sie ze nie jestem w ciazy.

Dzieki za info o zdjeciach - nie uzywalam jeszcze nigdy takich stron.

Truskaweczko - w twoim wypadku to nie wiem czy nie lepiej od razu dzialac invitro - bo inseminacja tylko troszke skraca droge plemnikom a jak masz malo jajeczek to moze nie warto tracic czasu.

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie wierze w ten termin owulacji bo zwykle byl kolo 14 dnia.
    Tylko mi sie ta dosyc wysoka temperatura nie zgadza.

A gin juz by cos wypatrzyl?

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po ginekologu.

I znowu sie pobeczalam.
    Zem stara, gruba (babka zauwazyla ze warto by schudnac bo to moze pomoc - a to nie jest takie pewne bo bylam juz szczuplejsza i nie zaszlam) i do tego nie wiadomo dlaczego nie moge zajsc w ciaze.
    Zbadala mnie ale nie bylo szans widzec czegokolwiek.
    Pokazalam jej wyniki AMH a ta wyjela komorke zeby sprawdzic co to jest i jakie sa normy!
    Przepisala witaminki i umowilismy sie za pol roku.

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturka spada ...

Ale tu cicho!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mieszkam od niedawna w świętokrzyskim ,proszę doradźcie jakiegoś dobrego ginekologa z okolic Skarżysko Kamienna,Stąporków.... Oczywiście na kasę chorych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 13:12

cedr697 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 21:52

maleńka03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Coś mało dziewczyn ze świętokrzyskiego się stara :) .Szukałam sporo lekarzy na internecie ale nic szczególnego nie znalazłam.Ale spróbuję chyba w Końskich bo tam przyjmują od razu nie trzeba czekać po kilka lub kilkanaście dni.My staramy się już 2 lata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleńka03 wrote:
    Dzięki... Coś mało dziewczyn ze świętokrzyskiego się stara :) .Szukałam sporo lekarzy na internecie ale nic szczególnego nie znalazłam.Ale spróbuję chyba w Końskich bo tam przyjmują od razu nie trzeba czekać po kilka lub kilkanaście dni.My staramy się już 2 lata.
    Maleńka jeśli mogę Ci coś doradzić to moim skromnym zdaniem udaj się lepiej do Kielc- jest wybór lekarzy w tym specjalizujących się w niepłodności. Nie wiem jak w Skarżysku ale na boga nie do Końskich jeśli chcesz na fundusz!!! Wiem co mówię bo właśnie w Końskich mieszkam i paru lekarzy tu przerobiłam. Owszem gdybyś już była w ciąży to jest tu dwóch dobrych lekarzy z tym, że prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 13:11

Ania_84, maleńka03 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chcesz cos na temat konkretnego doktóra to napisz do mnie na priv.

maleńka03 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkaweczko - a jak tam sie trzymasz?? cos sie juz wyjasniło ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny odebrałam dziś AMH i już sama nie wiem co myśleć bo wynosi 2,2. czekam do piątku i jadę do kliniki, może uda mi się dr Zemste dorwać.
    Właśnie nie wiecie przypadkiem czy dr Zemsta w piątki tez przyjmuje a jeśli tak to od której???

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo skoro AMH w normie to czemu podczas usg wyszło że pęcherzyków mało?? sama już nie wiem co myslec :/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkaweczko - wynik AMH mi sie wydaje byc spoko .. bo powinien byc powyzej 1,2 - choc sa tez przedzialy wiekowe- a co do usg - to moze wyszlo ze nie masz w tym cyklu jakis pecherzykow ktore by dazyly do dominujacego nie wiem ...
    Zemsta przyjmuje w piatki od 10 ale do ktorej trudno powiedziec bo szybko sie zwija :)

wiec najlepiej przyjsc przed 10 :) a najlepiej to zadzwon do nich :) czy wogole bedzie - bo jak ja bylam to juz planowal od pon do konca roku urlop ;)

turkawka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na usg w 4 dc dr Wojner stwierdził, że jajniki są ubogopęcherzykowate. podczas obchodu przyciśnięty do muru powiedział, że to swiadczy o niskiej rezerwie jajnikowej i że mało czasu zostało na jakiekolwiek szanse a jedynym ratunkiem może być in vitro. Natomiast FSH mam ok, AMH w normie, nie wiem więc czemu usg mówi co innego. kurcze mam nadzieje, że będzie, i tak musze jeszcze progesteron zbadać, ale chciałabym go wypytać bo ta niepewność jest okropna.

Ania_84, sjoanka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnei zasiegnij opinii drugiego lekarza- ja wiem ze wojner najpeirw namawia bardzo na inseminacja a pozniej na in vitro .. wiec mzoe i tu tak jest :) tzrymam kciuki zeby opinia Zemsty byla inna :)

turkawka, sjoanka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wlasnie sie u mnie zaczal nowy cykl.
    Nic to nastepna szansa przed nami!
    Co nie Aniu? ;)

Truskaweczko - spytaj sie Zemsty jak to jest z tymi normami AMH.
    Bo ja mam 1,41 w wieku 40 lat.

Bylismy z mezem na Hobbicie - dlugi bo az 2 godziny i 40 minut.
    Maz przysnal ale mnie sie podobalo. ;)

Ania_84, turkawka lubią tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ