Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny jak możecie to zerknijcie na mój wykres, czy ovuF dobrze mi wyznaczyło ovulkę?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Niestety nici z tego u mnie w tym miesiącu ehh.
Alternatywa no na razie tak wygląda według mnie. Mierz temp i obserwuj się. Czasem są skoki temp z innych powodów. Ja w zeszłym cyklu miałam temp podwyzszoną prawie cały czas i nic. Więc ciezko stwierdzic.Już razem
-
dzięki dziewczyny, czytałam kiedyś, że może być tempka cały czas na plusie a dopiero dzień przed @ spada... Zobaczymy:)
-
Jak widac u mnie nowy cykl.
Ale nie rozpaczam.
Ciesze sie ze wreszcie dzialamy razem ze specjalista i ze cos z tego wyjdzie.
Mam zupelnie inny nastroj niz gdy mialam od innej pani ginekolog powiedziane zeby sie starac. I czy na pewno wiem kiedy mam owulacje. -
magda-ck wrote:Pinia108 a kupowałaś testy owulacyjne na allegro ? sprawdzają się ? pomogą jeśli nie potrafię ocenić owulacji ?
Ja kupowałam na allegro, brałam chyba 40 + 5 bhcg gratis - wyglądają tak
Ja traktuje testy owulacyjne jako dodatek do obserwacji, ale nie sugeruje się nimi jakoś bardzo. Rano mi zawsze wychodziły fałszywie dodatnie, potem często druga kreska była bledsza od testowej. W zeszłym roku to test owulacyjny na ovu zaznaczałam dopiero jak miałam wyraźny skok temperatury - jako uzupełnienie, wcześniej nie zaznaczałam, bo kreska była blada.
W tym cyklu bardzo się starałam aby przez dwie godziny nie pić i nie siusiać i chyba testy mi wyszły - pokryły się z temperaturą
Ja mam cykle w miarę regularne ok.25 dniowe. Wykupiłam abonament na ovu więc zaznacza mi na zielono statystyczne dni płodne - zazwyczaj się pokrywają z wykresem temperaturki - i wtedy serduszkujemy reprodukcyjnie.
Testy czasem służą mi jako "namacalny dowód", że trzeba serduszkować, zostawiam go w widocznym miejscu w łazience jako sugestia dla męża.
Ostatnio mówiłam mojemu na temat teorii zaplanowania płci, On oczywiście chce mieć Syna, i stwierdził, że dopóki nie zobaczy dwóch kresek na teście to nie wydobędzie ani kropelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 10:22
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
pinia 108 - ja też stosowałam te testy , jakbardziej wiarygodny wynik jest w ciągu dnia, między 10 a 18 najlepiej wcześniej nie pić dużo kawy, czy też innych napojów..
-
dziewczyny ponawiam pytanie? gdzie polecacie umówić się na wizytę do ginekologa? który ma w gabinecie usg?
-
nick nieaktualny
-
Ja sie tez witam wiosennie!
Mezowi wyszly lepsze wyniki badan niz poprzednio a do tego wiosna u nas pelna para wiec nastroj mu sie udzielil i wszedl w tryb wicia gniazdka.
Kupilismy i zamontowalismy wreszcie karnisze i zaslonke w sypialni, karnisz w salonie, (zaslonki jeszcze nie mamy bo sie co do koloru zdecydowac nie mozemy) polki i ramki ze zdjeciami w przedpokoju.
Ja wam nie podpowiem dziewczyny co do ginekologa - nie jestem z Kielc.
-
Ostatnio chyba się pochwaliłam za bardzo, że mam regularne cykle i wszystko według statystyk...
Dziś nowy cykl, z jednej strony mi szkoda bo wykres przez długi czas wyglądał obiecująco i miesiączka 4 dni później niż zwykle, ale z drugiej ból gardła i męczący kaszel nie byłyby wskazana na samym początku ciąży. Całą zimę mi się udało nie chorować to teraz na wiosnę mnie dopadło (stawiam, że to konsekwencja mycia okien).
Postanowienia na ten nowy cykl: "Nic na siłę" będzie to będzie, nie to jeszcze poczekamy.
Dziewczyny mam pytanie, kiedy zaznaczyć plamienie na wykresie. Do tego czasu zaznaczałam dopiero wtedy, gdy na wkładce/podpasce była ewidentna plama. Ale wczoraj czytałam trochę forum i zastanawiam się, czy nie zaznaczać też wtedy kiedy na papierze widzę (więc gdybym nie użyła papieru to i tak by to było na wkładce) lub przy badaniu szyjki gdy w śluzie są widoczne farflocle (nitki). Sorry że tak bezpośrednio to opisuje, ale zaczynają mnie niepokoić te plamienia, przed poronieniem problem nie istniał. I co do koloru czy plamienie to tylko ciemnobrązowe, czy też bladoróżowe, tofii i kawa z mlekiem to też plamienie które powinnam zaznaczyć na wykresie. Normalnie przydałby mi się jeszcze jakiś znaczek (pusta kropka albo cuś). A co jeśli po/w trakcie stosunku pojawia się krwawienie, czy też to zaznaczyć. Póki co piszę to tylko w notatkach...
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
no właśnie, dobrze żeby znaleźć takiego który nie tylko dobrze prowadzi ciąże, ale przede wszystkim takiego, który dobrze poprowadziłby starania:)
-
Ja powiem jedno: Opinia znajomego ginekologa - w Kielcach jest sporo dobry ginekologów... ale jelsi sa problemy z zajsciem w ciaze to nie polecam Kielc.. i ja sie do tego przychylam.. jesli nie macie problemow z zajsciem ( chodzi mi o to ze nie ma u Was problemow zdrowotnych to wystarczy ginekolog ktory ma po pierwsze dobry sprzet.. i robi monitoring cyklu
jesli sa problemy typu szaljace hormony, nieregularne cykle , didatkowe inne choroby to jesli po pol roku odkad prowadzi was jeden lekarze nic z tego nie wychodzi to warto sie skonsultowac z lekarzem winnym miescie..ja dopiero teraz widze jak podchodza do tego w np w Wawie- zadzwonilam i zapytalam sie jak wyglada I wizyta i co jest potrzebne - uwaga - pierwsza wizyta owszem koszt 200 zł ( ale w gamecie z tego co pamietam dr Ziółkowski bierze 350 ) ale w Wawie trwa ona godzine.. i równolegle jest badany i parter i kobieta
na prostej nasza I wizyta trwala 15 min.. dla porównania.. -
Jabym się za bardzo nie przejmowała opiniami na znanylekarz.pl. swojego czasu sporo czytałam o tym portalu, ale to było w związku z udostępnianiem danych pacjetów, którzy napisali negatywne opinie. To jest tak: jak lekarz zapłaci abonamet na portalu to może usuwać niepochlebne komentarze, a jak nie płaci to nie ma zadnego wpływu na to co się znajduje na jego profilu. Aaa i to nie lekarz zakłada ten profil.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
A ja byłam dzisiaj rano u Chamerskiego, i muszę przyznać, że nawet miły był Nie wiem co mu się porobiło (in plus oczywiście), ale naprawdę dawno nikt się tak fajnie mną nie zajął Ja znowu dużo dobrego słyszałam o Lepiarczyku, ale za dzisiejsze podejście dam jeszcze szansę temu pierwszemu. W końcu na razie nikt mi większych problemów nie wykrył, niby wszystko jest ok, więc może to tylko mi w głowie siedziJuż razem
-
nick nieaktualny