Forum Starając się - ogólne Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
Odpowiedz

Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a to z jakiej okazji to uzdrowisko.. skladalas ??

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ewcia21k Autorytet
    Postów: 1354 1088

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia odpoczniesz sobie,zrelaksujesz się a jak wrócisz z naładowanymi bateriami to będzie dzidziuś jak nic! :)

    Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na oddział dermatologiczny - mam łuszczyce. Po poronieniu byłam w szpitalu na dermatologi i tam dostałam wniosek - dlatego zakwalifikowałam się do szpitala uzdrowiskowego (będzie w ramach zwolnienia lekarskiego). Z tego co czytałam to ciąża i połóg są przeciwwskazaniami do leczenia sanatoryjnego, więc jak w tym cyklu się nie uda to nie będę płakać :) a w następnym się zobaczy. Już sama nie wiem co chcę, będzie jak będzie. Na razie mój mąż ma na mnie focha o to sanatorium... :( więc dobrze że już po owulacji, bo z naszych obecnych relacji to dziecka by nie było ....

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia wypoczniesz, naładujesz baterie, żal nie skorzystać !

    Kochane moje badania co mam o nich myśleć ? :

    TSH : 3,020 ( norma 0,270-4,200)

    Progesteron 20,51 (faza lutealna 1,7-27)

    Prolaktyna 15,37 ( norma 4,79-23,30)

    tsh chyba za wysokie... i co z progesteronem ? jest jakaś szansa na fasolkę ?

  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck, ja niestety nie znam się, więc ci nie mogę pomóc

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinia - ale ci zazdroszczę, też bym bardzo chciała rzucić wszystko jechać sobie gdzieś i odpocząć - i psychicznie i fizycznie...

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • ewcia21k Autorytet
    Postów: 1354 1088

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Pinia wypoczniesz, naładujesz baterie, żal nie skorzystać !

    Kochane moje badania co mam o nich myśleć ? :

    TSH : 3,020 ( norma 0,270-4,200)

    Progesteron 20,51 (faza lutealna 1,7-27)

    Prolaktyna 15,37 ( norma 4,79-23,30)

    tsh chyba za wysokie... i co z progesteronem ? jest jakaś szansa na fasolkę ?

    Tez się nie znam niestety,więc nie pomogę :(

    Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH owszem miesci sie w normie ale podobno przy staraniach najlepiej zbic do okolic 1
    A w ktorym dc robilas prog i prl ?? bo jelsi progesteron po owulacji to ładny :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu progesteron i prolaktyna po owulacji :)

    jednak wybiorę się do endokrynologa, też właśnie słyszałam że powinno być około 1, może właśnie to tsh jest przyczyną niepowodzeń

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie jesli po owulce to prog piekny :)

    a z TSH mozesz isc do endokrynologa - tylko powiedz ze sie staracie..bo jak nie powiesz to pewnie oleje temat bo z w ormach sie miescisz :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, w piątek wybieram się z koleżanką do gina i tak się zastanawiam czy gin mógłby przepisać leki na zbicie TSH ?

  • sjoanka Autorytet
    Postów: 442 1185

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!

    Magda - nie wiem ale chyba nie - to jest lek na tarczyce a nie na dolegliwosci ginekologiczne.
    Mnie endokrynolog i tak nie od razu dala lek na tarczyce.
    Najpierw badl pare razy poziom hormonow tarczycy, robilam USG tarczycy a dopiero potem zdecydowala sie mi dac najmniejsza dawke na 2 miesiace na probe.
    Ale podejscie zawsze zalezy od lekarza.

    Pinia - moze po relaksie w sanatorium cos sie wykluje? ;)

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie magda..mysle ze jeszcze jaks cos kaza zrobic FT3 FT4 anty TPO anty TG i doepiro jak beda mieli pełen obraz czy warto ładowac leki to podejmia..a ginekolog raczej watpie czy na oko wypisze ..

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak w sumie racja, lepiej nie kombinować ;)

  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck myślę, że nie warto tak kombinować, troszkę się postresujesz pójdziesz na badania i wszystko się wyjaśni. A jak ci jakikolwiek lekarz przepisze coś to będziesz cały czas myślała o tym czy to dobrze, czy leki pomogą, czy nie zaszkodzą na coś innego itp:)

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • sjoanka Autorytet
    Postów: 442 1185

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale strasznie wialo u mnie w nocy!
    Spac nie dalo.

    Magda - powodzenia u ginekologa!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pech to pech jednak piątek to zły początek, pojechałam do gina a tu nie było prądu i wody ! Muszę czekać do poniedziałku... ale może to i lepiej, @ ma być we wtorek to może gin by już coś powiedział po USG... Nadzieja to podstawa ;) Ciągle myślę, że ten progesteron ładnie wyszedł i może coś zaskoczyło, ale wiem też, że przecież to nie jest niestety wyznacznik fasolki, no nic weekend zleci i coś będę wiedzieć

    A endokrynolog prawdopodobnie za tydz :)

    A jak u Was dziewczyny :)

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymam kciuki zeby małpa sie nie pojawila ;) a fasolka sie rozgościła :)

    Ja jutro nie ide do pracy ..:D miałąm miec 5h wykladów ale uczniowie ida na targi medyczne :D wiec luzik :D
    Cały dzien z mezem bedziemy robic porzadki :) w ogrodzie i w domku :D

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dr domagały w Kielcach, on akurat przyjmował i wypisał mi jakieś leki i antybiotyki, ale jak potem poczytałam o nim to się przeraziłam, bo on każdej pacjentce ponoć mówi to samo i wypisuje dużo drogich leków... i teraz nie wiem co robić, pójdę jeszcze raz do niego po wyniki cytologii, a potem to nie wiem... dziewczyny czy każdy gin przyjmujący na NFZ jest niemiły i przygaduje żeby przyjść do jego prywatnego gabinetu...?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-84 ja zaczęłam porządki już w poniedziałek i do dziś końca nie widać, mąż miał pomagać ale jakoś tak nie ma czasu, albo sił :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego