Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane!
Nie udzielałam się zupełnie, ponieważ po pojawieniu się @ kilka dni temu, zapadłam w letarg Po Prostu nie chciało mi się wchodzić na ovu, bo się po raz kolejny rozczarowałam. Same wiecie doskonale jak to jest. Bardzo liczyłam na tamten cykl i mieliśmy dużo serduszkowania, także myślałam, że się uda! A tu taka sytuacja, że przyszła małpa @!
Myślę żeby pójść do jakiegoś lekarza, zastanawiam się nad trzema: Chamerski, Witczak i Misiek. Ostatnio znajoma zaproponowała mi właśnie dr. Miśka, który pomógł jej zajść w ciążę.
Możecie mi polecić jakiś suplement? Wasi partnerzy używają czegoś? Mój mąż brał Androvit, ale teraz myśleliśmy żeby coś zmienić.
Powiem Wam, że miałam chwilę zwątpienia, ale zwątpienie nie wniesie nic dobrego... Odsuwając się od tematu, odbieram sama sobie szansę...
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Witajcie kochane!
Nie udzielałam się zupełnie, ponieważ po pojawieniu się @ kilka dni temu, zapadłam w letarg Po Prostu nie chciało mi się wchodzić na ovu, bo się po raz kolejny rozczarowałam. Same wiecie doskonale jak to jest. Bardzo liczyłam na tamten cykl i mieliśmy dużo serduszkowania, także myślałam, że się uda! A tu taka sytuacja, że przyszła małpa @!
Myślę żeby pójść do jakiegoś lekarza, zastanawiam się nad trzema: Chamerski, Witczak i Misiek. Ostatnio znajoma zaproponowała mi właśnie dr. Miśka, który pomógł jej zajść w ciążę.
Możecie mi polecić jakiś suplement? Wasi partnerzy używają czegoś? Mój mąż brał Androvit, ale teraz myśleliśmy żeby coś zmienić.
Powiem Wam, że miałam chwilę zwątpienia, ale zwątpienie nie wniesie nic dobrego... Odsuwając się od tematu, odbieram sama sobie szansę...
Niestety nie doradze który lekarz najlepszy bo nie znam żadnego z nich...
A jeżeli chodzi o suplementy to ja po prostu biore kwas foliowy, magnez z wit B6, wapń, cynk i wit C -
nick nieaktualny
-
Monika1357 wrote:Dokładnie. Czyżby świętokrzyskie próżnowało i nie starało się?
Dziewczyny co jest?!
U mnie z nowości - w następny poniedziałek wybieramy się na pierwszą wizytę na Prostej, zobaczymy co to będzie dalej.Lena Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
turkawka wrote:Witamy świętokrzyskie ciocie (w szczególności ciocię Anię), pozdrawiamy, trzymamy kciuki i mam nadzieję dajemy dowód że się da nawet jak mówią, że się ne da - ja i Staś
ogólnie wszytsko na plus tylko cena powala 9 tys za micro Tese ;/
Juz pisze 9 tys ja nastawiałam sie na 2 ale wchodzi w gre tylko i wyłacznie mikro TESE a ta jest drozsza..no ale na poczatku jak Dr powiedzial ile to maz widzialam po jego wyrazie twarzy..ileee!!! kurwa za to miałbym wyposazony warsztat ale po wszytskim co nam powiedziel dr jak wyszlismy to powiedzial damy rade zdobedziemy te pieniadze chocby nie wiem co ale juz opowiadam.. dr przemily , wyluzowany wczoraj byl w zoltych spodniach i czerwonej koszulce ;P alee do rzeczy Po pierwsze mamy barzo duze szanse bo jak sie okazał jadra sa wieksze niz bylo na usg na usg pisali o 2,2 ml, i 1,8 a tu wyszlo prawie 5 .. sam dr sie zdziwil skad taka róznica...dwa powiedial ze przed kuracja dobrze ze FSH jest wyzsze bo tzn ze jadra chca podjac walke...ze tak powinem tylko musza im dostarczyc blokerów estrogenów a dac dawke testosteronu dostal : AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyte , podobne badania i badanie nasienia +posiew... zaskoczylomnie to ale dr powiedzil ze ocenia obj nasienia i spr czy po kurcji nie pojawily sie czasem nawet jakies martwe plemniczki oczywscie zapytal sie nas czy akceptujemy in vitro i jesli chcemy podchdozic do neigo to zarowno M jak i ja mamy juz teraz zaczac sie szczepic na WZW B co by nie tracic czasu ja poki co mam nie robic HSG racji tego ze nie wiadomo po jakim casie kuracjea przyniesie efek t..biospji nie zrbi wczesnij niz po okresie kiedy testosteron wzrosnie powyzej 400 zbadał Miska jeszcze raz..po raz peirwszy ktos zbadal mu gruczol sutkowy, oraz prostate ..( po tym badaniu moj maz stwierdzil ze poczul sie zgwalcony ..oczywscie w zartach bo niestety bada sie to przez odbyt ;P ) pochwalił nas za to ze przyjechalismy z kompletem badan i ze ja tez odrzu zrobilam kariotyp opowiedzial nam jak wyglada dokladne biopsja co robia .. i szczerze mowiac jaktak opowiadal ze wyciagaja jadro z moszny i rozcinaj je jak ksiazke.. to juz s=obie w glowie myslalam tak gadaj dalej przeciez moj maz zaraz spanikuje ;P ale nie jak z nim gadalam pozniej to powiedzial ze dobrze ze wie jak to bedzie wygladalo i ze na pwno nie stchorzy pozatym dziwil sie ze maz byl w wojsku i ze na etapie komisji wojskowej tego nie wykryli przy badaniu jader ;/Michal ma zlozyc wniosek do wojska o zmienie kat z A bo lekarzpowiedzial mu ze porp ostu nie nadajae sie do wojska ze wzgl na to ze musi byc pod nadzorem lekarza .. na koniec dr powiedzial ze cieszy sie ze przyjechalismy i ze chyba kojarzy nasza hstorie z naszego bociana usmiechnal sie i na koniec wizyty podziekowal mi ze jestem z mezem i ze walczymy bo jet o coPinia108 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeju Ania tak się cieszę, że wreszcie jakieś pozytywne wieści, widać , że lekarz konkretny, takich lubię. A twój mąż jest naprawdę bardzo dzielny, mój to by na bank spanikował nie mówiąc o reszcie to teraz zwierajcie Ty macicę a Misiek jajka i do boju!! Staś czeka na kolegę lub koleżankę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:21
Ania_84, Lena Z. lubią tę wiadomość
-
turkawka wrote:Jeju Ania tak się cieszę, że wreszcie jakieś pozytywne wieści, widać , że lekarz konkretny, takich lubię. A twój mąż jest naprawdę bardzo dzielny, mój to by na bank spanikował nie mówiąc o reszcie to teraz zwierajcie Ty macicę a Misiek jajka i do boju!! Staś czeka na kolegę lub koleżankę
Turkaweczko naprawde Staiu jest sliczny sporo widzialam noworodkow ostatnio i jest idealny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 15:19
turkawka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
turkawka wrote:Witamy świętokrzyskie ciocie (w szczególności ciocię Anię), pozdrawiamy, trzymamy kciuki i mam nadzieję dajemy dowód że się da nawet jak mówią, że się ne da - ja i Staś
Jaki wspaniały! Jesteście żywym dowodem faktycznie na to, że się da i można wbrew wszystkiemu! W końcu więcej będzie tak szczęśliwych mam!
Gratuluję pięknego synka!!!!turkawka lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Pozdrawiam całe świętokrzyskie!
Dziś byłam na usg połówkowym i chcę się pochwalić, że w styczniu Staś będzie miał koleżankę (już drugi raz na usg ginka mówi, że dziewuszka więc już zaczynam oswajać się z myślą, że będę miła córkę)Ania_84, Frozen, turkawka lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualny
-
Gratuluję młodym mamusiom, i tym przyszłym też
Dziewczyny, czy któraś z Was zna dr A. Witczaka? On jest z Prostej?
Ja już przerobiłam paru ginów, ale żaden mi nie podpasował na razie, ostatni to był ordynator z Czarnowa, ale to co odstawił przy moim HSG woła o pomstę do nieba, więc znowu muszę zmienićWe are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Cześć dziewczyny:)
Przepraszam, że nie napisałam, ale miałam i piątek i sobotę strasznie zabiegane, że do domu wracałam późno i już nie miałam siły na nic.
Zrobiłam test w piątek i wyszły dwie kreseczki:) jestem w szoku, że tak szybko.
Planuję odwiedzić lekarza za tydzień.
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
OvuFriend jest bardzo przydatne, ale przede wszystkim wy jesteście tu najważniejsze. Tyle się od was dowiedziałam, że na pewno by nie poszło tak szybko. Dziękuję dziewczyny:*
To był mój drugi cykl z ovufriend, pierwszy, w którym mierzyłam temperaturę, na wykresie było idealnie pokazane kiedy mam ovu, bo się udało:)Ania_84, Frozen, cedr697 lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.