Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja to takie śliczne imię... zazdroszczę Wam dziewczyny, my jak aastanawialismy się jeszcze przed ciążą nad imieniem to też chciałam Alę, tylko ze u nas nie przejdzie bo źle się kojarzy:p haha i teraz jedyne co pewne to ze jak chłopiec to Aleksander, a dziewczynka niewiadomo jak... macie jakieś ładne typy dla dziewczynek? Podrzućcie parę pomysłów. ..19.07.2016 r. Aleksander
-
Tak, ja jestem ćpunem wizytowym;) widziałam już i u swojej ginki i u Lepiarczyka;)
W tym tygodniu tez idę bo chce odebrać wyniki badan i może wziąć skierowanie na nowe... trochę stresuję się toxoplazmozą i cytologia, poza tym luzik;) i z jednej strony nie chciałabym robić tych usg na potęgę ale z drugiej chęć podejrzenia czy wszystko okej u fasoli jest niemozliwa:)
Ooo właśnie sobie przypomniałam ze chyba dziś pójdę na cytologię do Lepiarczyka.
Edit: 8t1d wizyta z usg u mojej ginki, pozdrawiamy :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:08
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dziewczynki @ spóźniała mi się 4 dni więc dziś zrobiłam test.... w końcu się udało !! Pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 piękne kreseczki!!! Jestem tak szczęśliwa, że chce mi się skakać, tańczyć, płakać i śmiać na raz Trzymajcie kciuki za naszego orzeszka
Ania_84, _analiza, fablous, Frozen, Sabina lubią tę wiadomość
Już razem
-
Cordy wrote:Dziewczynki @ spóźniała mi się 4 dni więc dziś zrobiłam test.... w końcu się udało !! Pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 piękne kreseczki!!! Jestem tak szczęśliwa, że chce mi się skakać, tańczyć, płakać i śmiać na raz Trzymajcie kciuki za naszego orzeszka
Cordy lubi tę wiadomość
-
Cordy wrote:Dziewczynki @ spóźniała mi się 4 dni więc dziś zrobiłam test.... w końcu się udało !! Pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 piękne kreseczki!!! Jestem tak szczęśliwa, że chce mi się skakać, tańczyć, płakać i śmiać na raz Trzymajcie kciuki za naszego orzeszka
Gratulacje!
Kciuki duże dla WasCordy lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny Czytam forum od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy się nie odzywałam. Staramy się od ok roku...8 cykl intensywnych starań i nic. Na początku tłumaczyliśmy sobie, że nie udało się bo: przeziębienie, troche alkholou itp. Ginekolog, do którego zawsze chodziłam twierdził, że nie ma sensu robić na tym etapie badań, bo średnia długość starań to ok roku więc "bez spiny". Gdy już się uparłam, że chce zrobić badania to usłyszałam, że najpierw mąż, później ja.
No i mąż był w Gamecie i dobrych wieści nie przywiózł:objętość 1,5; upłynnienie 40; ph 7,9; liczba <1; ruchliwość(A+<1.
Morfologii podobno nie byli w stanie zrobić, bo skoncentrowaniu nasienia znaleźli tylko kilka plemników.
Czytamy róże fora itp, ale nie bardzo do kogo zgłosić się z tymi wynikami, a przecież trzeba zacząć szybko działać. Myslelismy o jakimś andrologu w Krakowie, ale żeby nie marnować czasu chcielibyśmy tam jechac z kompletem badań, tylko jakich? Na razie uruchomiliśmy orzechy brazylijskie, Salfazin, maż odstawił alkohol i przeszedł na dietkę. Może jest szansa, że na poprawę wyników?
Ja ze swojej strony łykam wiesiołka i popijam siemie (próbuję namówić na nie męża, ale wymiguje się, twierdzi, że nie da rady przełknąć tych glutków.
Teraz zgłosiłam sie do innego lekarza. Jestem na monitoringu, w 11dc pęcherzyk 13mm- mało ale do owulacji (16-17dc) może podrośnie. Troche mnie boli, że nie dostaje żadnych leków, ale lekarz twierdzi, że najpierw musi sprawdzić czy wszystko działa, a nie faszerować mnie lekami w ciemno - zobaczymy, ten miesiąc poświęce na obserwacje. Mam wrażenie, że to wszystko bardzo długo trwa, wolałabym działać, niż być w takim zawieszeniu:/
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Hej Sylwia napisz dokłądnie jakie wyniki nasienia
po pierwsze w takim przypadku powtórzcie wraz z posiewem nasienia
zróbcie jesli macie poniezej 1 mln plemników to zróbcie usg jader , hormony : testosteron, tsh, fsh,lh, prolaktyna , estradiol
co do lekarzy ja polecam osobiscie przy bezplemnikowcu ..
dr Bergiera - Kraków
dr Wolski Wawa
i dr Hiczer Łódź -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ja tez staram się z mężem juz ponad pół roku. Narazie bez efektów. Ja robiłam badania hormonalne i monitoring owulacji i wyszło ok. Mąż robił badanie nasienia i tez wszystko wyszło dobrze. Może doradzicie coś ze swoich doświadczeń
-
Ania_84, dzięki za poradę, szczerze mówiąc na of czuje się lepiej poinformowana niz u lekarza. Chyba zdecydujemy się na dr Bergiera. Badanie powtarzamy za ok miesiąc
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia Sylwia wrote:Ania_84, dzięki za poradę, szczerze mówiąc na of czuje się lepiej poinformowana niz u lekarza. Chyba zdecydujemy się na dr Bergiera. Badanie powtarzamy za ok miesiąc
aa i jak bedziecie do Bergier jechac to miejscie juz USG, hormony i markery jak cos .. i in 2 badania
my go wspominamy bardzo miło
chc fakt faktem on nas skreslil po naszych wynikach .. i tylko Wolski dal nam nadzieje ..
ale to ze wzgl na to ze Wolski ma szersze badania w kierunku nieplodnosci i bezplemnikowców ..
natomiast obydwaj sa swietnymi specjalistami zarówno od str meskiej płodnosci jak i zdrowia mezczyzny -
Kendra Balwanera wrote:Dziewczyny jakie macie opinie o kieleckiej gazecie?
-
Pytam bo mój lekarz prowadzący dr Lepiarczyk zawsze mi wspominał o Gamecie albo o Macierzyństwie w Krakowie i nie wiem która wybrać.
-
Kendra Balwanera wrote:Pytam bo mój lekarz prowadzący dr Lepiarczyk zawsze mi wspominał o Gamecie albo o Macierzyństwie w Krakowie i nie wiem która wybrać.
powiem tak ja spedziam z meżem na wizycie tam blisko godzine po pierwsze olał sprawe tego ze mówiłam mu ze cykle mam 33-36 dc a ten w 10 dc stwierzil ze nie ma pecherzykw i jestem po owulacji i endometrium mam grube co sie okazalo p opierwszej wizycie w Novum dr od razu powiedziala ze tam jest polip
no i w karcie zapisał ze cykle 28 dniowe
dwa totalnie olał moje wyniki hormonalne ..
generlanie nastewił sie tylko na to ze mamy zrobic hsg i IUI AID
nawpychał w nas antybiotyku bez zrobenia posiewu , zlecił badania za 1000zł..ktore de facto mozna bylo ograniczcyc a i tak wiekszosc z tych wynikow byla juz zroboionaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:22
-
Rozumiem i dziękuję za odpowiedź. My mamy wizytę u urologa w połowie lutego i zobaczymy co powie. Jako ze lepiarczyk wyjeżdża na jakiś staż i wtaca dopiero w październiku to byłam zmuszona czasowo zmienić lekarza na dr Wegrzyckiego. On w Kielcach jest tylko popołudniu bo pracuje chyba w Warszawie w Novum. Ale mam z nim kłopot bo on chce kilka miesięcy ok 6 do roku czasu starać się na cyklach naturalnych. Twierdzi że na IUI przyjdzie jeszcze czas. I tak się zastanawiam czy warto go posłuchać i w to brnąć czy on zwyczajnie chce mnie na kasę z wizyt naciagac.