X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starajac sie o bobada w Uk
Odpowiedz

Starajac sie o bobada w Uk

Oceń ten wątek:
  • Imi84 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jest moze ktos na forum starajacy sie o bobaska z Uk? Chetnie wymienie sie doswiadczeniami i poczytam o Waszych.

Joannka lubi tę wiadomość

Imi84
  • Joannka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja się staram w UK:)na razie bez skutku :( miałam robione badania(poziom hormonów i usg)i na tym się skończyło.Teraz zaczęłam nowy cykl i jak tym razem się nie uda to wybiorę się do lekarza i zobaczymy co poradzi.A jak to u Ciebie wygląda?Gdzie mieszkasz?Ja w Peterborough.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia:) 93660ac659d30d78aa283b1d8d8a2c53.png

Aniołek [*] 03.04.2014 /8tc
    Aniołek[*] 11.12.2015/8 tc
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja je z UK ale z Norwegii ;) z tego go się orientuje (ogólne info nt służby zdrowia w UK) to podobne systemy opieki medycznej mamy ;)

Ja na szczęście nie miałam problemów z zajściem w dwie poprzednie ciąże, ale z utrzymaniem tak. Nestetyzero pomocy. Maja zdanie, ze do 3-5 poronień to norma i badań nie robią na nic na podtrzymanie ciąży nie podają. Całe szczęście rodzinka przywozila mi luteine.
    Plus taki, ze po 2 latach udokumentowanych bezefektownych starań rząd opłaca 3 próby in vitro

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Imi84 Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja mieszkam w Szkocji, sluzba zdrowia na poziomie zerowym. Staramy sie od 2 lat a oni nawet nie wysla mnie na usg. Robila badania w Polsce na prolaktyne i wyszlo ze mam podwyzszona, w szkocji jest na normalnym poziomie. Zarty sobie zrobili. A Wam bez problemu Gp robi badania??

Krysti lubi tę wiadomość

Imi84
  • Joannka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bez problemu wysłał na badanie hormonów i usg:)ale ja mam niedoczynność tarczycy więc może dlatego dostałam skierowanie bez problemu.

Aniołek [*] 03.04.2014 /8tc
    Aniołek[*] 11.12.2015/8 tc
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już całą przygodę z NHS za sobą. rada dla tych z Was które są na początku drogi. Na pierwszej wizycie u gp w związku z niepłodnością mówcie, że staracie się już co najmniej 1,5-2 lata. Znam przypadki osób, które z krótszym stażem starankowym zostały odesłane z kwitkiem. Małe kłmstewko nie zaszkodzi. Powodzenia

Krysti, violijka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w anglii/ west yorkshire...mialM ROBIONE badania w klinice nieplodnosci, na wizyte czekalam 6 miesiecy! podeszli do mnie bez serca bo juz mamy jedo dziecko...kazali schudnac...gdzie tlumaczylam ze jak wage mialam prawidlowa to tez nie mialam @...szkoda gadac...ja wzielam sprawe we wlasne rece, nie polegam juz na lekarzach!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tutaj wszystko "tabelkowo" musi być

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie, nie podchodza do kazdego indywidulanie...jesli w przepisach nie ma to gowno zrobia...jesli jest to tylko wg przepisow...maskara jakas, zero samodzielnego myslenia...a to powinni byc specjalisci do cholery!

ivi lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrazasz sobie ze babce z ktora rozmawialam w klinice musialm jej tlumaczyc co to jest wykres temperaturowy?!!!!!!!!!!!!!!!!!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Imi84 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ialam to samo, lekarka nie wiedzaila co jej pokazuje.

Imi84
  • Imi84 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak bylam u lekrza to babka w google przy mnie czytala o prolaktynie. Wyobrazacie sobie? ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

Imi84
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imi84 wrote:
    Ostatnio jak bylam u lekrza to babka w google przy mnie czytala o prolaktynie. Wyobrazacie sobie? ;)

Wcale mnie to nie dziwi...u gp jak podaje objawy to sprawdza na google..no kurwa mac! raz przyszlam do gp z wlasna diagnoza to sie mnie zapytala co od niej chce jak wiem co mi jest....a ja sie zdenerwowalam i powiedzialam jej : because i cant make prescription!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja udając głupa zapytałam czy można stwierdzić po której stronie mam owulacje w danym cyklu (mam jeden jajowód niedrożny) to mi babka odpowiedziała, że nie jest to możliwe!?!?!?

• Imi84 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze tylko u mnie w GP sa niedoksztalceni ale widze ze u Was takze. Mam kolejna wizyte 20.02 ciekawe co mi teraz powiedza. Zrobilam w Polsce badania i chce zeby mi zinterpretowali( sama juz wiem o co chodzi, ale chce zobaczyc co mi powiedza) niemoge sie doprosic zeby mnie skierowali do ginekologa. Moze tym razem sie uda.

Imi84
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imi84 powodzenia. Niestety chcąc się tutaj leczyć będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość i ciągle upominać się o swoje

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imi84 wrote:
    Myslalam ze tylko u mnie w GP sa niedoksztalceni ale widze ze u Was takze. Mam kolejna wizyte 20.02 ciekawe co mi teraz powiedza. Zrobilam w Polsce badania i chce zeby mi zinterpretowali( sama juz wiem o co chodzi, ale chce zobaczyc co mi powiedza) niemoge sie doprosic zeby mnie skierowali do ginekologa. Moze tym razem sie uda.

imi ja poszlam do gina w grudiu bo nie dostalam miesiaczki- dla nich nic dziwnego! zbyli mnie z kwitkiem, poszlam jeszcze raz w lutym! bo sie zle czulam- znow mnie zmyli- zrobili badania ktore zgubili! w maju kazalam umowic mnie do trzeciego- soatniego gp w tej klinice- powiedzial ze da mnie do kliniki--niz na wywolanie nie dal...po 4tygodniach dostalam list polecajacy do szpiatal do kliniki nieplodnosci zeby zadzwonic i sie umowic... dostalam wizyte 6 tygodni pozniej!!! i nic, nawet mnie tam nie zbadali! 8 miesiecy bez miesiaczk! w dupie ich mam!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam, ze perfekcyjnie mowie po angielsku wiec to nie chodzi o niedogadanie sie!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    imi ja poszlam do gina w grudiu bo nie dostalam miesiaczki- dla nich nic dziwnego! zbyli mnie z kwitkiem, poszlam jeszcze raz w lutym! bo sie zle czulam- znow mnie zmyli- zrobili badania ktore zgubili! w maju kazalam umowic mnie do trzeciego- soatniego gp w tej klinice- powiedzial ze da mnie do kliniki--niz na wywolanie nie dal...po 4tygodniach dostalam list polecajacy do szpiatal do kliniki nieplodnosci zeby zadzwonic i sie umowic... dostalam wizyte 6 tygodni pozniej!!! i nic, nawet mnie tam nie zbadali! 8 miesiecy bez miesiaczk! w dupie ich mam!
    Coś okropnego! a mówią że w Polsce jest służba zdrowia do dupy. Chociaż też często tak myślę...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Imi84 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa w Polsce to jest rewelacja!!!
    Tutaj na wszystko jest paracetamol,
    Dziwie sie ze mi jeszcze nie prepisali na ciaze ;)

Jules, totsima lubią tę wiadomość

Imi84
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ