X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    Kochana u mnie beta wychodzila powyzej 3 nawet ale nigdy nie na ciaze :(

zdaje sobie z tego sprawę, mój przyszły mąż pociesza mnie, że nie teraz to następnym razem, ale widziałam jak zobaczył ten dopisek sam zaczął szukać jak to interpretować :(

kurcze sama już nie wiem, do tego te "poranne nudności" nie minęły i gdzieś tak od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze, szczególnie prawy jajnik, ale tłumacze sobie, że to tylko nerwy

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież jestesmy tez tu welonka mowilam ze bedziemy zagladac.
    Gacka pojedz jeszcze na ta bete moze sie podciagnie trzeba miec nadzieje chociaz malutka. Tule mocno;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Przecież jestesmy tez tu welonka mowilam ze bedziemy zagladac.
    Gacka pojedz jeszcze na ta bete moze sie podciagnie trzeba miec nadzieje chociaz malutka. Tule mocno;*
    Pójdę jutro, mam nadzieje i to nie malutką, ale ogromną. Ściskam również, a teraz uciekam się chociaż trochę odstresować :)

SanKwt lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo nie będę miała kiedy iść, a poza tym gina mnie trochę olała. Ciekawa jestem kiedy ten skok będzie, może jutro? Zrobiłam z ciekawości test owu i wyszedł znacznie ciemniejszy niż wczoraj, ale nadal negatywny. Po duphastonie nie wchłonął się, bo mam go już kilka lat. Zmienia wielkość o parę mm, ale nie znika w ogóle. Dobrze w ogóle, że nie wzięłam tego duphastonu wczoraj, może jest jeszcze szansa w tym cyklu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 22:29

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempka chyba bedzie powoli spadać;( 36.6

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda daj znac jak temperatura,ja mysle ze u Ciebie jest jeszcze szansa :-) a nie proponowała Ci żadnych leków żeby pozbyć sie tego przetrwałego? Bo wspomina Ci o stymulacji a nie można stymulować jak sa przetrwałe pęcherzyki.

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda daj znac jak temperatura,ja mysle ze u Ciebie jest jeszcze szansa :-) a nie proponowała Ci żadnych leków żeby pozbyć sie tego przetrwałego? Bo wspomina Ci o stymulacji a nie można stymulować jak sa przetrwałe pęcherzyki.

36,28 dzisiaj, skok do góry o 0,32 ;) Ciekawe jak będzie jutro. Mam jakieś bóle jajników dzisiaj, może faktycznie coś będzie z tego.
    A żadnych leków nie proponowała, nic mi nie mówiła...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś na razie spokojniej. To co ja wczoraj przeszlam z @ to hardkore. Dawno tak nie bolal mnie brzuch :( 2 h wyjete z zycia! Czy taka bolesna i obfita miesiaczka moze o czyms swiadczyc? Jak ostatnio mialam plamienia i krotka znosna, to gin mowila ze pewnie bez owulacji bylo. Moze jednak moje wczorajsze przejscia to dobry znak :-)
    Nie moge sie doczekac az sie skonczy :-) bo bede potem zachodzic w ciaze! :D I przechodzic na diete i cwiczyc... ale damy rade :))

Co do bety - jak byla robiona po spodziewanej @ nie robilabym sobie nadziei. Chyba ze bardzo przsunela Ci sie owulacja.

Maruda - trzymam ciagle kciuki za Twoja owu! Mi wychodzi , ze swoja mialam w 29 dc wiec nic straconego!!

SanKwt - oby ten minispadek nic nie znaczyl!!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda a przypomnij mi jak długie masz cykle? Są regularne czy musisz wywoływać?
    Może z wynikami wybierz się do innego lekarza zobaczysz co zaproponuje.

Oda na bóle miesiączkowe polecam nimesil , ten koszmar przeżywam co miesiąc. Wybierasz się w tym cyklu do gina ?

u mnie 4 cykl z clo i prawdopodobnie ostatni i w tym cyklu BĘDĘ w ciąży . po weekendzie monitoring.

age.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/images/05d4eecf59cc1.jpg

Także tego, czekam na wyniki hcg total ilościowe z krwi. Niestety nie betkę, bo głupia nie zatrybiłam co pani w laboratorium do mnie mówiła...Ale niby twierdziła, że to badanie wystarczy do potwierdzenia ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:07

Anet_86, meggi90 lubią tę wiadomość

p19us65g7l1efcda.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gratulacje !czyli jednak owu była u Ciebie pozno

Agu90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączki miałam wywoływane zawsze, 7 lat kuracji tabletkami anty, odstawiłam w styczniu, bo nic to nie dawało i w marcu organizm sam jakby chciał działać i miałam mini @. Po tym zdarzeniu byłam u gin i właściwie nie wiem po co, ale zapisała mi duphaston na wyregulowanie cyklu. Tyle, że wpieprzyła mi go od 15 dnia cyklu bez obserwacji czy i ewentualnie kiedy mam owulację. No i wczoraj mi powiedziała to co pisałam, więc za dużo nie wiem. Po prostu poobserwuję się i zobaczę, może się naprawiłam? :) A długości cyklu nie znam, bo właściwie samodzielnego nie miałam już od wielu lat. Ten będzie pierwszy, więc zobaczymy.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    https://zapodaj.net/images/05d4eecf59cc1.jpg

Także tego, czekam na wyniki hcg total ilościowe z krwi. Niestety nie betkę, bo głupia nie zatrybiłam co pani w laboratorium do mnie mówiła...Ale niby twierdziła, że to badanie wystarczy do potwierdzenia ciąży...

<3 <3 <3 ktory cykl staran? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    <3 <3 <3 ktory cykl staran? :)
    Od sierpnia 2016, biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle to 9?

p19us65g7l1efcda.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg z krwi 154,3 norma 50-500 1-2 tydzień ciąży. Wierzyć czy zrobić normalna bete?

SanKwt lubi tę wiadomość

p19us65g7l1efcda.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czym się różni, ale jak masz normę dla kobiet w ciąży to jak najbardziej wierzyć!! :*
    Normalnie bym Cię uściskała z radości! Szampana otworzyła! (Tobie bym nie dała, Mamo:))
    Czad! Gratuluję i bardzo się cieszę.
    A który masz dzień cyklu? Czekałaś do spodziewanej @, bo już nie pamiętam ;)

Agu90 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Nie wiem czym się różni, ale jak masz normę dla kobiet w ciąży to jak najbardziej wierzyć!! :*
    Normalnie bym Cię uściskała z radości! Szampana otworzyła! (Tobie bym nie dała, Mamo:))
    Czad! Gratuluję i bardzo się cieszę.
    A który masz dzień cyklu? Czekałaś do spodziewanej @, bo już nie pamiętam ;)
    Dziękuję Kochana <3 jestem w 39 dc, 14 dpo. @ powinnam mieć dzisiaj/jutro. Z tym że ja naprawdę na nic nie liczyłam w tym cyklu -
    Mąż miał badania kiedy miałam owu, zresztą nie brałam nawet luteiny bo miałam czekać na samoistnie @... Powtórzę badanie chyba w pon. i zrobię chyba też progesteron. Kurcze, nie ogarniam tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 13:38

p19us65g7l1efcda.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Dziękuję Kochana <3 jestem w 39 dc, 14 dpo. @ powinnam mieć dzisiaj/jutro. Z tym że ja naprawdę na nic nie liczyłam w tym cyklu -
    Mąż miał badania kiedy miałam owu, zresztą nie brałam nawet luteiny bo miałam czekać na samoistnie @... Powtórzę badanie chyba w pon. i zrobię chyba też progesteron. Kurcze, nie ogarniam tego

:-) Takie zaskoczenie jest najlepsze! Na spokojnie, musisz się trochę oswoić z tą myślą. Powtórz betę w poniedziałek. Sikany test też możesz - powinien powolutku ciemnieć :-)

Jestem strasznie pozytywnie naładowana dzięki Tobie, szczególnie, że dałaś mi niezłą nadzieję, że w końcu się uda i mi :D

Dawaj znać koniecznie jak dalej, co do progesteronu - na pewno warto sprawdzić :)

Agu90 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    :-) Takie zaskoczenie jest najlepsze! Na spokojnie, musisz się trochę oswoić z tą myślą. Powtórz betę w poniedziałek. Sikany test też możesz - powinien powolutku ciemnieć :-)

Jestem strasznie pozytywnie naładowana dzięki Tobie, szczególnie, że dałaś mi niezłą nadzieję, że w końcu się uda i mi :D

Dawaj znać koniecznie jak dalej, co do progesteronu - na pewno warto sprawdzić :)
    Sikany pewnie powtórzę też i jutro :) będę dawać znać jak tam rozwój sytuacji :* teraz trzymam za Was mocno kciuki, żebyście też szybciutko do mnie dołączyły :)

Marudaruda, Oda_33, SanKwt, gacka89 lubią tę wiadomość

p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Sikany pewnie powtórzę też i jutro :) będę dawać znać jak tam rozwój sytuacji :* teraz trzymam za Was mocno kciuki, żebyście też szybciutko do mnie dołączyły :)
    Powtórz Kochana♡♡

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ