X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda ja niestety nie mam pojęcia o testach owu.
    San niech już zostaje na górze :) o ile Ci się podniosła?

p19us65g7l1efcda.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San a kiedy Ty robisz test ? Nie mialam.jakos na koniec czerwca?

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San - cudowne wieści! Oby tak dalej ;-) Testowanie już niedługo - za 4 dni tak? ;-) Szybko minie!
    U mnie @ dzień 4. i jakoś końca nie widać! A już bym chciała tiririri. Też muszę uzbroić się w cierpliwość ;-)

Marudaruda - nie wiem,co z testami. Rób, rób. Zobaczysz cały cykl, San wyszła owu późno, mi też, więc nie trać nadziei i staraj się co 2 dni mimo wszystko! Pozytywne testy owulacyjne tż nie są jednoznacznym potwierdzeniem, że ta owulacja byla niestety, więc skazane ostatecznie jesteśmy na monitoring ;-) Ja już w sierpniu mam <3

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: u mnie 3 cd, więc jeszcze ze 2 dni pewnie się pomęczę. Muszę szybko zrobić zapas testów owulacyjnych, ziół i kupić termometr ;-)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. San trzymam kciuki żeby sie utrzymala tempka no i na radosne wieści.

Ja odebralam właśnie druga bete no i spadla do 1.2, a newet jest <1.2 wiec moze i cos było,ale juz nie ma

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze jedno i drugie badanie wykonywało to samo laboratorium, robilam w dwoch roznych punktach pobrań, ta pierwszą wyslali do Wrocławia, a ta teraz robili w moim mieście i tu juz napisali ze ponizej 5 nie jest sie w ciazy. Ciekawe czemu takie rozbierznosci. No i ten pierwszy napisali ze wykonano dwukrotnie, a ten już nie.

Za miesiac ide tez do gina wiec moze do tego czasu cos się rozwinie, a jak nie to może on cos poradzi. Chociaz tak jak powiedział poprzednio mam sobie dac rok czasu, a potem najwyzej mnie wspomoże

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jak tam humorki, kochane? Ja już mam weekend, dzisiaj urlop i po południu wyjeżdżamy na Mazury <3 Temperatura oczywiście dzisiaj mi spadła, czego się spodziewałam, bo nie może być za dobrze :D Oby San miała rację, że mój naturalny cykl jest dłuższy i owu jeszcze będzie. Ale jak będzie to ja nie wiem jaki wielki się zrobi ten pęcherzyk, skoro w środę miał 25 mm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:56

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, zazdroszczę Mazur :) odpocznij porządnie w weekend :* co do owu ja bym nie robiła już testów na Twoim miejscu, nie potrzebnie się stresujesz - dzialajcie a jest duże prawdopodobieństwo że się wstrzelicie :) co do długich cykli i późnych owulacji jestem żywym przykładem więc głowa do góry. A pęcherzyk masz super :)

Ja jeszcze w pracy, nie mogę tu już wysiedziec. Wieczorem jedziemy z Mężem nad jezioro na cały weekend, strasznie się cieszę że spędzimy tyle czasu tylko we dwoje <3

Mam mały problem z ginekologiem...wolny termin wizyty dopiero na 17 lipca...mam dzwonić wieczorem i dowiedzieć się czy nie zwolnili się miejsce na poniedzialek.

p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Marudaruda ja niestety nie mam pojęcia o testach owu.
    San niech już zostaje na górze :) o ile Ci się podniosła?
    Przed wczoraj mialam 36.8 wcziraj spadla na 36.6 i dzis spowrotem na 36.8
    Ale martwi mnie bol brzucha bo boli jak na okres i to coraz intensywniej;(

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    San - cudowne wieści! Oby tak dalej ;-) Testowanie już niedługo - za 4 dni tak? ;-) Szybko minie!
    U mnie @ dzień 4. i jakoś końca nie widać! A już bym chciała tiririri. Też muszę uzbroić się w cierpliwość ;-)

Marudaruda - nie wiem,co z testami. Rób, rób. Zobaczysz cały cykl, San wyszła owu późno, mi też, więc nie trać nadziei i staraj się co 2 dni mimo wszystko! Pozytywne testy owulacyjne tż nie są jednoznacznym potwierdzeniem, że ta owulacja byla niestety, więc skazane ostatecznie jesteśmy na monitoring ;-) Ja już w sierpniu mam <3
    Tak testuje 4 lipca;)
    No niech sie konczy i zaczytaj poraz kolejny w Ciebie wierze i trzymak kciukasy;) ;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    San a kiedy Ty robisz test ? Nie mialam.jakos na koniec czerwca?
    Tak ale owulka sie przesunela pare dni ;) teraz testuje 4 lipca.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Przed wczoraj mialam 36.8 wcziraj spadla na 36.6 i dzis spowrotem na 36.8
    Ale martwi mnie bol brzucha bo boli jak na okres i to coraz intensywniej;(
    Hmm, ból brzucha nie musi oznaczać @. Bardzo boli? Mnie od kilku dni pobolewa jak na @, tylko tak delikatnie.

p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Cześć dziewczyny. San trzymam kciuki żeby sie utrzymala tempka no i na radosne wieści.

Ja odebralam właśnie druga bete no i spadla do 1.2, a newet jest <1.2 wiec moze i cos było,ale juz nie ma
    Dzia Kochana ;) ja tez zycze zebyza miesiąc nastepna beta byla wysoka;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Marudaruda, zazdroszczę Mazur :) odpocznij porządnie w weekend :* co do owu ja bym nie robiła już testów na Twoim miejscu, nie potrzebnie się stresujesz - dzialajcie a jest duże prawdopodobieństwo że się wstrzelicie :) co do długich cykli i późnych owulacji jestem żywym przykładem więc głowa do góry. A pęcherzyk masz super :)

Ja jeszcze w pracy, nie mogę tu już wysiedziec. Wieczorem jedziemy z Mężem nad jezioro na cały weekend, strasznie się cieszę że spędzimy tyle czasu tylko we dwoje <3

Mam mały problem z ginekologiem...wolny termin wizyty dopiero na 17 lipca...mam dzwonić wieczorem i dowiedzieć się czy nie zwolnili się miejsce na poniedzialek.
    Milego wypoczunku;) ❤❤ mysle ze mozesz zadzwonic i dowiedziec sie o blizszy termin ale jak jestes 1-2 tc.to musle ze 17 lipca jest calkiem ok.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Milego wypoczunku;) ❤❤ mysle ze mozesz zadzwonic i dowiedziec sie o blizszy termin ale jak jestes 1-2 tc.to musle ze 17 lipca jest calkiem ok.
    Dziękuję <3
    Z tymi tygodniami to ja generalnie nie ogarniam jak to jest liczone. Na belly mi pokazuje 5 tydzień (liczony on ostatniej @). No ale ciąża ma 2 tyg od owu teoretycznie :D wolałabym dla swojego spokoju pójść do mojego ginka jak najszybciej. Będę dzwonić, najwyżej pójdę o tak i zapytam czy mnie przyjmie danego dnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:28

p19us65g7l1efcda.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Dziękuję <3
    Z tymi tygodniami to ja generalnie nie ogarniam jak to jest liczone. Na belly mi pokazuje 5 tydzień (liczony on ostatniej @). No ale ciąża ma 2 tyg od owu teoretycznie :D wolałabym dla swojego spokoju pójść do mojego ginka jak najszybciej. Będę dzwonić, najwyżej pójdę o tak i zapytam czy mnie przyjmie danego dnia :D
    Jak pojdziesz teraz to i tak nic nie bedzie jeszcze widac, moze byc tak ze bedzie tylko zarodek;) na serduszko jeszcze trzeba bedzie poczekac ;) wiem.bo ja tak.mialam ;)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu - też wydaje mi się, że warto poczekać do 17.07, żeby zrobił Ci USG :)
    Ale możesz iść wcześniej dla swojego spokoju :) Ciążę rzczywiście liczy się dwojako - głównie od ostatniej @ natomiast jest szkoła, że też od owulacji, a różnice mogą być spore (nawet ponad 3 tygodniowe) :-)

Ja zaraz też zaczynam weekend, zapowiada się że będzie fajnie, może też wyjedziemy z mężem do jego domu, pobyczyć się w ogrodzie ;-)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt - bóle jak na @ o najczesciej mi powtarzany objaw ciązy przez znajome. Potem mówią, że ból może był nieco inny, ale wtedy były pewne że to @.

Więc nie stresuj się Kochana :-) Będzie co ma być. Mam nadzieję, że 2 kreski. Bardzo Ci tego życzę! A jak się nie uda, będziemy razem startować znowu, chociaż powiem Ci, że naprawdę chociaż miałabym być już jedyną z nas, która rozpoczyna nowy cykl, to tak wolę a mieć od Was dobre wieści ;-) Przetrzyjcie szlak! :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja zostalam niezafasolkowana, Oda :p takze jestemy w tym razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:53

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli tych pierwszych ciazowych to mnie wlasnie bolalo tak jak na @ ;) w dole brzucha tak delikatnie ;)

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ