Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
San - cudowne wieści! Oby tak dalej Testowanie już niedługo - za 4 dni tak? Szybko minie!
U mnie @ dzień 4. i jakoś końca nie widać! A już bym chciała tiririri. Też muszę uzbroić się w cierpliwość
Marudaruda - nie wiem,co z testami. Rób, rób. Zobaczysz cały cykl, San wyszła owu późno, mi też, więc nie trać nadziei i staraj się co 2 dni mimo wszystko! Pozytywne testy owulacyjne tż nie są jednoznacznym potwierdzeniem, że ta owulacja byla niestety, więc skazane ostatecznie jesteśmy na monitoring Ja już w sierpniu mam* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Cześć dziewczyny. San trzymam kciuki żeby sie utrzymala tempka no i na radosne wieści.
Ja odebralam właśnie druga bete no i spadla do 1.2, a newet jest <1.2 wiec moze i cos było,ale juz nie maLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Najlepsze jest to ze jedno i drugie badanie wykonywało to samo laboratorium, robilam w dwoch roznych punktach pobrań, ta pierwszą wyslali do Wrocławia, a ta teraz robili w moim mieście i tu juz napisali ze ponizej 5 nie jest sie w ciazy. Ciekawe czemu takie rozbierznosci. No i ten pierwszy napisali ze wykonano dwukrotnie, a ten już nie.
Za miesiac ide tez do gina wiec moze do tego czasu cos się rozwinie, a jak nie to może on cos poradzi. Chociaz tak jak powiedział poprzednio mam sobie dac rok czasu, a potem najwyzej mnie wspomożeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cześć! Jak tam humorki, kochane? Ja już mam weekend, dzisiaj urlop i po południu wyjeżdżamy na Mazury Temperatura oczywiście dzisiaj mi spadła, czego się spodziewałam, bo nie może być za dobrze Oby San miała rację, że mój naturalny cykl jest dłuższy i owu jeszcze będzie. Ale jak będzie to ja nie wiem jaki wielki się zrobi ten pęcherzyk, skoro w środę miał 25 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:56
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda, zazdroszczę Mazur odpocznij porządnie w weekend :* co do owu ja bym nie robiła już testów na Twoim miejscu, nie potrzebnie się stresujesz - dzialajcie a jest duże prawdopodobieństwo że się wstrzelicie co do długich cykli i późnych owulacji jestem żywym przykładem więc głowa do góry. A pęcherzyk masz super
Ja jeszcze w pracy, nie mogę tu już wysiedziec. Wieczorem jedziemy z Mężem nad jezioro na cały weekend, strasznie się cieszę że spędzimy tyle czasu tylko we dwoje
Mam mały problem z ginekologiem...wolny termin wizyty dopiero na 17 lipca...mam dzwonić wieczorem i dowiedzieć się czy nie zwolnili się miejsce na poniedzialek.
-
Agu90 wrote:Marudaruda ja niestety nie mam pojęcia o testach owu.
San niech już zostaje na górze o ile Ci się podniosła?
Ale martwi mnie bol brzucha bo boli jak na okres i to coraz intensywniej;( -
Oda_33 wrote:San - cudowne wieści! Oby tak dalej Testowanie już niedługo - za 4 dni tak? Szybko minie!
U mnie @ dzień 4. i jakoś końca nie widać! A już bym chciała tiririri. Też muszę uzbroić się w cierpliwość
Marudaruda - nie wiem,co z testami. Rób, rób. Zobaczysz cały cykl, San wyszła owu późno, mi też, więc nie trać nadziei i staraj się co 2 dni mimo wszystko! Pozytywne testy owulacyjne tż nie są jednoznacznym potwierdzeniem, że ta owulacja byla niestety, więc skazane ostatecznie jesteśmy na monitoring Ja już w sierpniu mam
No niech sie konczy i zaczytaj poraz kolejny w Ciebie wierze i trzymak kciukasy;) ;* -
SanKwt wrote:Przed wczoraj mialam 36.8 wcziraj spadla na 36.6 i dzis spowrotem na 36.8
Ale martwi mnie bol brzucha bo boli jak na okres i to coraz intensywniej;( -
gacka89 wrote:Cześć dziewczyny. San trzymam kciuki żeby sie utrzymala tempka no i na radosne wieści.
Ja odebralam właśnie druga bete no i spadla do 1.2, a newet jest <1.2 wiec moze i cos było,ale juz nie ma -
Agu90 wrote:Marudaruda, zazdroszczę Mazur odpocznij porządnie w weekend :* co do owu ja bym nie robiła już testów na Twoim miejscu, nie potrzebnie się stresujesz - dzialajcie a jest duże prawdopodobieństwo że się wstrzelicie co do długich cykli i późnych owulacji jestem żywym przykładem więc głowa do góry. A pęcherzyk masz super
Ja jeszcze w pracy, nie mogę tu już wysiedziec. Wieczorem jedziemy z Mężem nad jezioro na cały weekend, strasznie się cieszę że spędzimy tyle czasu tylko we dwoje
Mam mały problem z ginekologiem...wolny termin wizyty dopiero na 17 lipca...mam dzwonić wieczorem i dowiedzieć się czy nie zwolnili się miejsce na poniedzialek. -
SanKwt wrote:Milego wypoczunku;) ❤❤ mysle ze mozesz zadzwonic i dowiedziec sie o blizszy termin ale jak jestes 1-2 tc.to musle ze 17 lipca jest calkiem ok.
Z tymi tygodniami to ja generalnie nie ogarniam jak to jest liczone. Na belly mi pokazuje 5 tydzień (liczony on ostatniej @). No ale ciąża ma 2 tyg od owu teoretycznie wolałabym dla swojego spokoju pójść do mojego ginka jak najszybciej. Będę dzwonić, najwyżej pójdę o tak i zapytam czy mnie przyjmie danego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:28
-
Agu90 wrote:Dziękuję
Z tymi tygodniami to ja generalnie nie ogarniam jak to jest liczone. Na belly mi pokazuje 5 tydzień (liczony on ostatniej @). No ale ciąża ma 2 tyg od owu teoretycznie wolałabym dla swojego spokoju pójść do mojego ginka jak najszybciej. Będę dzwonić, najwyżej pójdę o tak i zapytam czy mnie przyjmie danego dniaAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Agu - też wydaje mi się, że warto poczekać do 17.07, żeby zrobił Ci USG
Ale możesz iść wcześniej dla swojego spokoju Ciążę rzczywiście liczy się dwojako - głównie od ostatniej @ natomiast jest szkoła, że też od owulacji, a różnice mogą być spore (nawet ponad 3 tygodniowe)
Ja zaraz też zaczynam weekend, zapowiada się że będzie fajnie, może też wyjedziemy z mężem do jego domu, pobyczyć się w ogrodzie
* hormony w normie
* naturalna owulacja
SanKwt - bóle jak na @ o najczesciej mi powtarzany objaw ciązy przez znajome. Potem mówią, że ból może był nieco inny, ale wtedy były pewne że to @.
Więc nie stresuj się Kochana Będzie co ma być. Mam nadzieję, że 2 kreski. Bardzo Ci tego życzę! A jak się nie uda, będziemy razem startować znowu, chociaż powiem Ci, że naprawdę chociaż miałabym być już jedyną z nas, która rozpoczyna nowy cykl, to tak wolę a mieć od Was dobre wieści Przetrzyjcie szlak!
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny