Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Kryska ja chyba tez bym poszla na konsultacje dla swietego spokoju.
Biedroneczka dawaj znac co i jak;)
Oda za jakis czas wypelnicie ta pustke;)
U mnie dzis 5 dzien po odstaeieniu dupka, jak narazie @ nie ma;)
Ale na nic nie licze bo dupka bralam przed owulacja.
Zawsze przed @ chce mi sie słodyczy ale jakos mnie to w tym cyklu nie dopada.
Jak moja dzien? Maz ma dzis wolne i trochę poszalelismy;)
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
San no pewnie że wypełnie! Na razie korzystam z bezowocnych miesięcy i biorę się za swoją formę, w końcu chciałam zajśc w ciążę jak zejdę poniżej 50 kg mam teraz szansę Troche też poszaleję imprezowo, teraz akurat maraton wesele, 2 imprezy koleżanek (30 stki) będzie się działo
Poza tym taki mam trądzik teraz, nie wiem co się dzieje, jak nastolatka!
Jakies sposoby na poprawe cery?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Cześć dziewczyny, wracam do Was;) muszę odrobić zaległości i poczytać co tutaj słychać nowego30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
SanKwt wrote:Oda podobno miasz z lisci aloesu dobrze dziala na cere. Ja wlasnie sobie wsadzilam szczepke aloesu;)
Baw sie i korzystaj;)
Biedroneczka to ja Ci już po cichutku gratuluję, bardzo się cieszę! No i w końcu zaczęło się coś dziać, Spinka zaczęła oby szło tak dalej
Ja w tym cyklu na nic się nie nastawiam, ciężki okres w pracy mój K. ma teraz popo, a w przyszłym tygodniu wyjeżdża na tydzień. Ile będziemy mogli to podziałamy, ale stres i nerwy codzienne racze nie współgrają ze staraniami. Dzisiaj już musiałam piko kupić sobie na wyluzowanie.Spinka_86 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dzien dobry. Dziewczyny prośba spojrzy któraś na moj wykres czy dobrze mysle że owu chyba była?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 07:07
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Anuś_ku wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj rano do mnie przyszła @, ale powiem Wam szczerze że pomimo @ i tak się ciesze, gdyż nie dostalam tego okropnego brązowego plamienia co miałam od ponad pół roku, myślę że to właśnie dzięki castagnusowi ulegulowala mi się prolaktyna. Myśle że kolejny cykl będzie mój
Hmm w temacie starań jestem od niedawna i dopiero się oczytuję, ale ja mam brązowe plamienia zawsze tak hmm 2 dni i potem 5 dni miesiączki. w tym cyklu miałam 4 dni ale to pierwszy raz. Prolaktyny nigdy chyba nie robiłam, czy brązowe plamienia oznaczają że coś jest nie tak ? Wydawało mi się że to norma, że przed okresem 1-2 dni są plamienia. Miesiączki mam regularne, cykle ok 28 dni.
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa ja nigdy nie mialam takich plamien dopiero jakos na poczatku roku sie zaczely. Zaczelismy wtedy starania o dzidzie, poszlam do gin to powiedzialam o tych plamieniach to stwierdzila ze moge miec podwyzszona prolaktyne, i tak bylo. Zawsze mialam dwa lub trzy dnia a teraz tylko plamilam rano a potem juz normalna @
-
To ciekawa jestem co mi gin powie na temat moich plamień... dam wam znać w czwartek
Dzisiaj mam 11 dc i szczerze mówiąc to nawet nie wiem co z owu...;/ śluzu mam dużo, ale do końca przezroczysty to on nie jest.... jajnik czuje lewy, ale kto wie może jednak będzie coś z prawego bo tez zdarzało mi się, że bolał mnie jeden a okazało się, że to z drugiego mogłoby coś być ....
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Agaa a nie robisz testów? Warto też korzystać z monitoringu, mi on pomógł już określić że owulacja jest i to drugi cykl regularnie, w tym cyklu jutro też zaczynam. Co prawda nie dla starań, ale dla dokładnej już diagnozy przez ewentualną listopadową IUI.
Co do plamień - powodowane są niskim progesteronem, ale podobno też prolaktyna może mieć wpływ. U mnie dochodziło do tego, że miałam 7 dni przed i 7 dni po okresie plamienia, więc praktycznie non stop! Ostatnio raz są, raz nie. ale jak są to 2-3 dni maks przed. a na koniec okresu zawsze mam plamienie, po porstu się tak kończy @. Niestety przez to trwała aż 7 dni.
Widziałam też, że masz usunięte zrosty z jajnika lewego, co było przyczyną ich powstania (jeśli mozna wiedziec)? Pytam, bo miałam operacje na prawym jajniku i jestem ciekawa czy to zwieksza szanse zrostow po prawej stronie, czy lewy jajowód tez (wiem, ze tez jest szansa, ale moze duzo mniejsza)* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia -
Oda testy robiłam parę razy, ale nie mam do nich przekonania ;/ zwłaszcza, że mój stosunek lh do fsh wynosił 2:1 więc wynik mógłby być zakłamany a szkoda mi wydawać kasy i się nakręcać przy ujrzeniu II kresek ;/ może gin będzie mi kazał powtórzyć bad.hormonalne żeby zobaczyć czy coś się zmieniło.... co do monitoringu to jeszcze z niego nie korzystałam, ale tak jak pisałam wcześniej w czwartek mam zamiar porozmawiać z ginem o tym bo naprawdę ciężko mi powiedzieć kiedy u mnie dochodzi do owu o ile w ogóle....
Zrosty mnie zupełnie zaskoczyły bo dopiero podczas laparo okazało się jaki tam się bałagan porobił ;/ fakt, lewy jajnik mnie zawsze bardziej bolał,ale to nie był ból nie do zniesienia także nie podejrzewałam u siebie ani zrostów ani torbieli ... co do przyczyny to lekarz mi nic nie powiedział... po zabiegu przyszedł do mnie i powiedział, że mam być spokojna bo zarosty z jajnika zostały usunięte a oba jajowody mam drożne .... i bądź tu człowieku mądry... sama jestem ciekawa od czego bierze się to dziadostwo... pewnie hormony swoje robią ....
-
aaa i jeżeli chodzi o plamienia to słyszałam, że występują przy niskim progu, ale skoro brałam duphaston to ono nie powinno występować ;/ po prostu istna walka z wiatrakami....
póki co to zaczynają mnie delikatnie pobolewać piersi od zewnętrznej strony i plecy.... chociaż plecy to pewnie po nocce bo swoje się nadźwigałam i nanosiłam ...
-
Progesteron nie determinuje owulacji. Może pokazać jego wysoki stan, czy owulacja byla. ale nawet jezeli była, a był za mały progesteron może nie dojść do prawidłowego zagniezdżenia. Często jest właśnie przyczyną plamień przed @ bo za szybko spada.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia