Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie się zmienia w ciągu dnia, ale jak się otwiera przed @ to zauwazam. Do tego zaczął sie dosc nagle ból na @, więc jak przyjdzie niebawem to przynajmniej uniknę bety
Mąż własne majstruje mi śniadanie, ale mnie cieszy ten słoneczny dzien!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Gacka najlepiej regularnie dzialajcie. Szczególnie miedzy 10-20 dc (chyba ze masz powyzej 35 dni) i nie bedziesz musiała sie przejmowac obserwacją, bo na pewno traficie.
Na pewno też potwierdziłąbym na twoim miejscu owulację. Chyba, że miałas monitoring. Już nie pamiętam co u Ciebie było, ale jak bierzesz duphaston tym bardziej sprawdziłabbym najpierw owu a potem zaczęła brać.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dzień dobry!
wróciłam właśnie z laboratorium. Znalazłam w końcu takie lab gdzie po wizycie nie wyglądam jak po ataku jeża:)
U mnie dziś nadal słonko, ale już zimno niestety .
W poprzednich cyklach też różnie było z tymi zygzakami w temperaturze. Teraz nie spodziewam się cudów. Myślę, że bol brzucha zwiastuje okres , chociaż jeszcze czas na ten ból.
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja ostatnio po pobieraniu krwi, w drogiej kllinice wyszłam z takim bólem i gulą na ręce. Prawie 10 dni mialam wielki siniak rozlany, do tego jak prostowałam rękę ból jakby mi żyła się rozrywała. Ale klęłam! :p
Na szczęście zniknęlo, ale już tam nie będę pobierać, chociaż to nie wina kliniki, tylko babki, ktora sie mega spieszyła niewiadomo gdzie, ale jakoś mam traumę :p
Erastel u mnie ból na @ potraf być już 10 dni wcześniej a otrafi w ogóle się nie pojawić. I wolę tę drugą opcję* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej dziewczyny. A u mnie dzisiaj szaro buro i zimno. Słońce do Was przeszło
Mi sie robi jakaś infekcja, boje sie ze grzybica po antybiotykach
Mam tak mokro że czuje jakbym popuszczała. Masakra. Zaraz dzwonię uprosić gin zeby mnie dzisiaj przyjął... -
Czesc dziewczyny, u mnie slonecznie a ja w pracy i jeszcze nadgodziny eh. Dzisiaj pierwszy dzien dupka zobaczymy jak bedzie dalej, ja w tym cyklu mam takie ciagoty do mojego meża ze szok, opedzic sie nie moze odemnie tak mi libido skoczylo, a nigdy tak nie mialam.
Miłego dnia kobietki -
Cześć dziewczyny! Ja też staram się o pierwszego dzidziusia i znalazłam to forum. Cieszę się, że będzie z kim porozmawiać, bo zaczynam powoli wariować
Zaczęłam się zapętlać w myśleniu, dlaczego mnie to spotkało, a przecież wiele kobiet tak ma...
Póki co, staramy się z mężem, bo są te dni i od nowa rośnie we mnie nadzieja... chociaż staram się nie nakręcać.
U mnie dziś bardzo zimno, siedzę w pracy w golfie brrrStaramy się od 16 miesięcy, a dzidziusia brakZaczynam wariować.
-
akuku wrote:Cześć dziewczyny! Ja też staram się o pierwszego dzidziusia i znalazłam to forum. Cieszę się, że będzie z kim porozmawiać, bo zaczynam powoli wariować
Zaczęłam się zapętlać w myśleniu, dlaczego mnie to spotkało, a przecież wiele kobiet tak ma...
Póki co, staramy się z mężem, bo są te dni i od nowa rośnie we mnie nadzieja... chociaż staram się nie nakręcać.
U mnie dziś bardzo zimno, siedzę w pracy w golfie brrrnajważniejsze żeby się nie poddawac;) badania macie oboje zrobione? Wszystko u Was gra?
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Hej dziewczynki, staramy się o dzidzie, ostatnio mialam robione usg i Pani doktor powiedziala ze jest opcja ciazy. Po powrocie do domu obejrzalam moje zdjecie i ujrzalam.... kropka! Powiedzcie mi czy to cos zwiastuje? Czy tak się zaczyna? Bylabym mega szczesliwa, ale wizyta dopiero za 2 tyg. Wrzucam link do fotki. Pozdrawiam was ❤
http://pl.tinypic.com/r/2cz8389/9Future_mom. -
Staraczka_94 wrote:Hej dziewczynki, staramy się o dzidzie, ostatnio mialam robione usg i Pani doktor powiedziala ze jest opcja ciazy. Po powrocie do domu obejrzalam moje zdjecie i ujrzalam.... kropka! Powiedzcie mi czy to cos zwiastuje? Czy tak się zaczyna? Bylabym mega szczesliwa, ale wizyta dopiero za 2 tyg. Wrzucam link do fotki. Pozdrawiam was ❤
http://pl.tinypic.com/r/2cz8389/9
To nie powiedziala czy ciaza czy nie? Ginekolog raczej nie powinien miec watpliwosci. Pecherzyk ciazowy raczej trudno z czym innym pomylic....
-
Zgadzam się z Edwardą. Rozumiem, że jak na pęcherzyk ciążowy jest za wcześnie na usg i ginekolog po endometrium może powiedzieć, że jest szansa ciąży, ale jak masz widoczny pęcherzyk, to z czym może to pomylić?
Dostałaś opis do tego zdjęcia?
Może pęcherzyk jest, ale jeszcze nie wiadomo, czy nie pusty, dlatego nie był pewien?
Aż tak się nie znam, ale to dziwne.
U mnie dziś skoczyła temperatura, kolejny raz przed @ mam stan podgorączkowy może taki mam urok, ale wspomnę o tym ginekologowi, może coś się dzieje w moim organizmie, że aż tak mi podbija temp.
A jak u Was? U mnie ciągle ladna pgoda, aż miło się pracuje* hormony w normie
* naturalna owulacja
Powiem wam dziewczynki , ze u mnie to dosyc dziwna sytuacja, poniewaz spoznial mi sie okres dwa tygodnie i dlatego poszlam do lekarza (testy wychodzily negatywne) i ona dala mi leki na wywolanie miesiaczki, ktore sa bezpieczne dla kobiet w ciazy bo "jest opcja ze jestes w ciazy" tak mi powiedziala i kazala wybrac te leki i jak okres sie nie zjawi to isc na beta hcg.Future_mom.
-
Hej .
Starqczka ja bym poszla do innego ginekologa .
U mnie juz jest zimno ponuro i deszczowo. U mnie Full pakiet katar kaszel gorączka.jeszcze jutro do pracy i potem aż dwa dni wolnego:d
Temperatura u mnie powoli spada a dzisiaj pojawiło sie plamienie które trwało do południa teraz czysto .
-
Wrlonka Widzę, że pogoda nie rozpieszcza i przyplatala się choroba
U mnie nadal ładnie i oby najdłużej!ale gardło też już drapie, taka pora.
Staraczka też myślę, że warto iść do innego ginekologa... Co to za lekarz, który nic więcej nie powie?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dziewczyny czy któraś orientuje się w normach tsh i progesteronu? Dostałam właśnie wyniki i nie ogarniam:/ tsh 3,72. Progesteron 29,02.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Staraczka a może miała na myśli to że jest pęcherzyk, ale jeszcze nic w nim nie widać i dlatego nie wiadomo? U mnie tak było i była ciąża bezzarodkowa wtedy, ale w tamtym momencie to były szanse 50/50. Zawsze tak jest na początku, za wcześnie żeby mowić o ciąży, może dlatego gin ostrożny?
Erastel - progesteron piękny, w którym dc?
TSH za wysokie. Optymalnie dla szaraczek 1,5. Maksymalnie 2.
Ja wróciłam od gina, mam infekcje dała maści. Na szczęście noe grzyb ani nic tylko jakieś podrażnienie. Ciąży nie może wykluczyć ani potwierdzić bo za wcześnie, bety z soboty mam nie brac pod uwagę bo za wcześnie. Na jutro kupiłam test (ale czytam że jakiś słaby) i zobaczę. Jak nic to czekam dalej na @.
-
Staraczka, betę możesz zrobić już. Jak 2 tyg spóźnia Ci się okres i widac pecherzyk.
Pilik, spokojnie, nie czytaj opinii o testach, skoro są dostępne w aptece, to powinny być wiarygodne. Bardzo rzadko wynik jest zafałszowany, a po co Ci dodatkowy stres?
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia