SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilki dzieki za odpowiedź:) u mnie 21dc. Czyli czeka mnie lekarz z tsh:(

Lepsze podrażnienie niż jakiś męczący grzyb...a opinie o testach podzielone są zawsze , więc nie zwracaj uwagi i spokojnie zrób test. Liczę na 2 krechy! Ja kupiłam dziś test przy okazji jak byłam w rossmanie i nie spojrzałam, że czułość 25mlu. Czuje , że kupię jutro inny :)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel ja sobie obiecałam dwa testy i koniec a już cztery poszły i jeszcze jeden i pewnie w piątek kolejny... nosz kurde, nie jestem w stanie nie zrobić! Chociaż wiem że to bez celowe...
    TSH koniecznie zbij, dobrze ustawione leki szybko sobie powinny poradzić :)
    Jak na 21dc to progesteron marzenie! U mnie jak jest 15 to gin mowi ze jak na mnie to dobrze, a ciagle z tym walczę :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny macie ladny prog dla mnie marzenie nawet 15,

Pilik ja mam bardzo niski prog i lekarz każe mi sie nie przejmować bo suplementuję co cykl progesteron. Poczekaj do soboty za testujemy razem ,dzisiaj miałam plamienie 10dpo co dodało nadziei ;)

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, tak prog piękny! U mnie był 7 dpo - 23 chyba i lekarka baardzo chwaliła :-)

TSH do zbicia, ale szybko pójdzie ;-)

Co do testów, nieraz podobno test czułości 25 potrafi pokazać więcej niż 10. Może kwestia firmy, nie wiem, ale najlepiej czekać do dnia @ i wtedy nie ma różnicy ;-)

A jak komuś się spieszy, to beta powinna już po 10 dpo wyjść.

Mądra jestem bo sama nie mam po co testować :p :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że z tsh od razu do endokrynologa? Bo okres oczekiwania u mnie to jakaś porażka..kolezabja dzwoniła żeby się umówić jakoś w lutym to jej na luty w przyszłym roku termin wyznaczyli:| czy Może lekarz rodzinny też coś poradzi?

Nie znam się na progesteronie ale jak już tak chwalicie to aż się zaczerwienie:p

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, myślę, że gin może coś poradzić, ale mi moja powiedziała, że jak ths wyjdzie kiepsko, żebym do endo się zapisała.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron na początku cyklu 0,3... To chyba malutko?? Chociaż wg rozpiski wyników to niby w normie. Gorzej z LH/FSH :/ Wychodzi mi stosunek 2,2. Reszta hormonów w normie. Wczoraj wyniki odebrałam. I jeszcze dzisiaj jakieś DHEA - 4,36 i SHBG - 80,24. Niby w normie te 2 wyniki, ale do czego one są w ogóle? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel raczej do endo, powinnaś zeobic jeszcze anty tpo i anty to. I najlepiej usg tarczycy. Jak wszystko bedzie ok to dostaniesz na zbicie TSH, ale warto sprawdzić to wszystko przed lekami.
    Welonka do soboty to już @ ma hulać u mnie jednak ;). U mnie objawów zagnieżdżenia nie było, niby może nie być, ale tez mnie to na ziemie sprowadza ;). Wg mojej gin 10-11 dpo moze wyjsć beta, ale bardzo niska i nawet jak nie wyjdzie to jeszcze nie pewne... dopiero 12-13dpo dają 100% odpowiedz...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex prog na początku cyklu jest taki niski, i nie jest diagnostyczny w tym momencie ;)...
    jeżeli się nr mylę to te hormony są związane z hormonami "męskimi", jeżeli np. miałabyś za duzo testosteronu to te pewnie też. Ale głowy nie dam. Najważniejsze że dobre ;). Stosunkiem lh:fsh się nie martw. Jeżeli na jajnikach nic nie widać i jest owu to nie bierze się tego pod uwagę

ds022el.png

u4uGp2.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę :( Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
    Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.

Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna :)

Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.

Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.

Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę :( Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.

Ja teoretycznie też mam PCO, ale owulację mam, więc na pewno monitoring i dalsza diagnostyka dużo wyjaśni. Na pewno się uda :-))

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OBY. Ja chyba wpadam w czarną rozpacz, albo jakieś jesienne depresje mnie łapią. Doszukuję się w moich wynikach już wszystkiego. Nakręcam się jak jakaś wariatka na tą ciążę, a to wcale nie jest takie łatwe. Już mnie w pracy wszystko wnerwia i chyba tak liczę na to, że uda mi się zajść w ciążę, wszystko się poukłada, pójdę na L4 i później to sobie nową pracę znajdę :) Teraz nie chcę niczego nowego szukać, bo jakbym zaszła to nie chcę zostać z niczym.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
    Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.

Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna :)

Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.

Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.

Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?
    Oda ja kiedys brałam luteine na przyspieszenie @ w przerwie miedzy tabletkani antykoncepcyjnymi i przestawalam brac jak dostalam dopiero.

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
    27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
    I prenatalne, Nifty niskie ryzyka :) będzie synek :) 🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to testowanie, a raczej napięcie w oczekiwaniu na @ chodzę ostatnio wcześnie spac jak nigdy, co by szybko dzień minął, Haha. Głupia ja. Uszyłam komin dla bratanicy. Jutro dorobię czapkę i spódniczkę moż. Dorwałam różowy materiał z czarnymi minionkami, będzie przeszczęśliwa. Do tego chce jej zrobić nosidło dla lalek... ale sobie prezent wymyśliłam :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka właśnie lekarka też mówiła, że może być terminowo, ale raczej ok 2 dni od odstawienia sie pojawia @. Ale zdarzyło się maks 6 dni. Bardzo boję się, że rozreguluje mi się przez to cykl, ale ne wiem czy dobrze zrozumiałam, ona mi powiedziała, że jakby @ przyszła późno, to owulację mogłabym mieć zaraz po, bo to ma wpływ na krwawienie a nie determinuje owulacji?

Mogłam też coś pomieszać, moja lekarka strasznie dużo i szczegółowo mówi i mogłam nie załapać w natłoku jej monologu :p

Pilik widzę właśnie, że dzieje się u Ciebie z nakręcaniem. Ale ja to doskonale znam i wiem, że też nie da się powiedzieć, wrzuć na luz i już. Widzę jednak z dzisiejszej perspektywy, że robiłam sobie krzywdę, ale tak jak pisałam, teraz się mądrzę bo nie mam szans na ciążę, więc nie mam jak się nakręcac.

Na pewno uszyłaś przepiękne rzeczy i siostrzenica się ucieszy :) Teżmuszę zacząć szyć na jesień sobie.

Ja dzisiaj spałam 2 h w dzień i zaraz znowy chyba zasnę. Masakra, wydaje mi się, że z weekendu odsypiam dopiero.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko ni powiedzieć Oda ja bralam w innej sytuacji znowu wiec to tez inaczej napewno.
    Pilik ja mam to samo mimo ze nie chce o tym myslec to pojawia sie to pytanie w glowie a co jak sie udało. Yhh..

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511

preg.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno już nie było żadnej dobrej wiadomości, więc trzymam i za siebie i za WAS kciuki żeby rozruszać tą II połowę września !!!! :(

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Oda strasznie :( już nawet nie chodzi o to oczekiwanie na ciąże w tym momencie. Chciałabym wiedzieć. Tak na 100%. Żeby już wątpliwości nie było. Albo czekanie na @ i trudno, próbujemy znowu albo się udało i walczymy. Takie zawieszenie mnie dobija. Lubię wiedzieć na czym stoję ;). Ale tak obiektywnie serio od wczoraj sobie nic nie wkręcam i czekam na @. Ale luzu w tym ani kropli...
    szyjesz ciuchy dla siebie? Zazdroszczę! Ja jeszcze nie na etapie "dorosłych" ciuchow. Nie umiem się za to jakiś zabrać :( a przydałoby się! Marzy mi się uszyć bomberke czy parke...
    Gacka dokładnie. Mi się marzy powrót do stanu kiedy nie ogarniałam swojego cyklu, kiedy próbowaliśmy ale w ogole mi testy ani nic w głowie nie siedziało. Tydzien po terminie @ chyba test dopiero zrobiłam! I luz taki psychiczny był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:33

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie pilik, kurcze no nawet nue chxac myślę o tym wszystkim.
    Zaczęły boleć mnie sutki, a sie juz cieszylam że mbie tym razem omina objawy wywolane dupkiem... Chiciaz i tak dopiero teraz zaczely a jutro koncze go brać.

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA

preg.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ