Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilki dzieki za odpowiedź u mnie 21dc. Czyli czeka mnie lekarz z tsh:(
Lepsze podrażnienie niż jakiś męczący grzyb...a opinie o testach podzielone są zawsze , więc nie zwracaj uwagi i spokojnie zrób test. Liczę na 2 krechy! Ja kupiłam dziś test przy okazji jak byłam w rossmanie i nie spojrzałam, że czułość 25mlu. Czuje , że kupię jutro inny30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel ja sobie obiecałam dwa testy i koniec a już cztery poszły i jeszcze jeden i pewnie w piątek kolejny... nosz kurde, nie jestem w stanie nie zrobić! Chociaż wiem że to bez celowe...
TSH koniecznie zbij, dobrze ustawione leki szybko sobie powinny poradzić
Jak na 21dc to progesteron marzenie! U mnie jak jest 15 to gin mowi ze jak na mnie to dobrze, a ciagle z tym walczę -
Dziewczyny macie ladny prog dla mnie marzenie nawet 15,
Pilik ja mam bardzo niski prog i lekarz każe mi sie nie przejmować bo suplementuję co cykl progesteron. Poczekaj do soboty za testujemy razem ,dzisiaj miałam plamienie 10dpo co dodało nadziei
-
Erastel, tak prog piękny! U mnie był 7 dpo - 23 chyba i lekarka baardzo chwaliła
TSH do zbicia, ale szybko pójdzie
Co do testów, nieraz podobno test czułości 25 potrafi pokazać więcej niż 10. Może kwestia firmy, nie wiem, ale najlepiej czekać do dnia @ i wtedy nie ma różnicy
A jak komuś się spieszy, to beta powinna już po 10 dpo wyjść.
Mądra jestem bo sama nie mam po co testować :p :p
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
A myślicie, że z tsh od razu do endokrynologa? Bo okres oczekiwania u mnie to jakaś porażka..kolezabja dzwoniła żeby się umówić jakoś w lutym to jej na luty w przyszłym roku termin wyznaczyli:| czy Może lekarz rodzinny też coś poradzi?
Nie znam się na progesteronie ale jak już tak chwalicie to aż się zaczerwienie:p30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja mam progesteron na początku cyklu 0,3... To chyba malutko?? Chociaż wg rozpiski wyników to niby w normie. Gorzej z LH/FSH Wychodzi mi stosunek 2,2. Reszta hormonów w normie. Wczoraj wyniki odebrałam. I jeszcze dzisiaj jakieś DHEA - 4,36 i SHBG - 80,24. Niby w normie te 2 wyniki, ale do czego one są w ogóle?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Erastel raczej do endo, powinnaś zeobic jeszcze anty tpo i anty to. I najlepiej usg tarczycy. Jak wszystko bedzie ok to dostaniesz na zbicie TSH, ale warto sprawdzić to wszystko przed lekami.
Welonka do soboty to już @ ma hulać u mnie jednak . U mnie objawów zagnieżdżenia nie było, niby może nie być, ale tez mnie to na ziemie sprowadza . Wg mojej gin 10-11 dpo moze wyjsć beta, ale bardzo niska i nawet jak nie wyjdzie to jeszcze nie pewne... dopiero 12-13dpo dają 100% odpowiedz... -
Alex prog na początku cyklu jest taki niski, i nie jest diagnostyczny w tym momencie ...
jeżeli się nr mylę to te hormony są związane z hormonami "męskimi", jeżeli np. miałabyś za duzo testosteronu to te pewnie też. Ale głowy nie dam. Najważniejsze że dobre . Stosunkiem lh:fsh się nie martw. Jeżeli na jajnikach nic nie widać i jest owu to nie bierze się tego pod uwagę -
No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.
Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna
Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.
Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.
Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?
* hormony w normie
* naturalna owulacja
alex0806 wrote:No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.
Ja teoretycznie też mam PCO, ale owulację mam, więc na pewno monitoring i dalsza diagnostyka dużo wyjaśni. Na pewno się uda )* hormony w normie
* naturalna owulacja
OBY. Ja chyba wpadam w czarną rozpacz, albo jakieś jesienne depresje mnie łapią. Doszukuję się w moich wynikach już wszystkiego. Nakręcam się jak jakaś wariatka na tą ciążę, a to wcale nie jest takie łatwe. Już mnie w pracy wszystko wnerwia i chyba tak liczę na to, że uda mi się zajść w ciążę, wszystko się poukłada, pójdę na L4 i później to sobie nową pracę znajdę Teraz nie chcę niczego nowego szukać, bo jakbym zaszła to nie chcę zostać z niczym.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Oda_33 wrote:Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.
Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna
Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.
Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.
Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Przez to testowanie, a raczej napięcie w oczekiwaniu na @ chodzę ostatnio wcześnie spac jak nigdy, co by szybko dzień minął, Haha. Głupia ja. Uszyłam komin dla bratanicy. Jutro dorobię czapkę i spódniczkę moż. Dorwałam różowy materiał z czarnymi minionkami, będzie przeszczęśliwa. Do tego chce jej zrobić nosidło dla lalek... ale sobie prezent wymyśliłam :p
-
Gacka właśnie lekarka też mówiła, że może być terminowo, ale raczej ok 2 dni od odstawienia sie pojawia @. Ale zdarzyło się maks 6 dni. Bardzo boję się, że rozreguluje mi się przez to cykl, ale ne wiem czy dobrze zrozumiałam, ona mi powiedziała, że jakby @ przyszła późno, to owulację mogłabym mieć zaraz po, bo to ma wpływ na krwawienie a nie determinuje owulacji?
Mogłam też coś pomieszać, moja lekarka strasznie dużo i szczegółowo mówi i mogłam nie załapać w natłoku jej monologu :p
Pilik widzę właśnie, że dzieje się u Ciebie z nakręcaniem. Ale ja to doskonale znam i wiem, że też nie da się powiedzieć, wrzuć na luz i już. Widzę jednak z dzisiejszej perspektywy, że robiłam sobie krzywdę, ale tak jak pisałam, teraz się mądrzę bo nie mam szans na ciążę, więc nie mam jak się nakręcac.
Na pewno uszyłaś przepiękne rzeczy i siostrzenica się ucieszy Teżmuszę zacząć szyć na jesień sobie.
Ja dzisiaj spałam 2 h w dzień i zaraz znowy chyba zasnę. Masakra, wydaje mi się, że z weekendu odsypiam dopiero.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Ciezko ni powiedzieć Oda ja bralam w innej sytuacji znowu wiec to tez inaczej napewno.
Pilik ja mam to samo mimo ze nie chce o tym myslec to pojawia sie to pytanie w glowie a co jak sie udało. Yhh..Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oj Oda strasznie już nawet nie chodzi o to oczekiwanie na ciąże w tym momencie. Chciałabym wiedzieć. Tak na 100%. Żeby już wątpliwości nie było. Albo czekanie na @ i trudno, próbujemy znowu albo się udało i walczymy. Takie zawieszenie mnie dobija. Lubię wiedzieć na czym stoję . Ale tak obiektywnie serio od wczoraj sobie nic nie wkręcam i czekam na @. Ale luzu w tym ani kropli...
szyjesz ciuchy dla siebie? Zazdroszczę! Ja jeszcze nie na etapie "dorosłych" ciuchow. Nie umiem się za to jakiś zabrać a przydałoby się! Marzy mi się uszyć bomberke czy parke...
Gacka dokładnie. Mi się marzy powrót do stanu kiedy nie ogarniałam swojego cyklu, kiedy próbowaliśmy ale w ogole mi testy ani nic w głowie nie siedziało. Tydzien po terminie @ chyba test dopiero zrobiłam! I luz taki psychiczny był...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:33
-
No dokladnie pilik, kurcze no nawet nue chxac myślę o tym wszystkim.
Zaczęły boleć mnie sutki, a sie juz cieszylam że mbie tym razem omina objawy wywolane dupkiem... Chiciaz i tak dopiero teraz zaczely a jutro koncze go brać.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️