X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilki dzieki za odpowiedź:) u mnie 21dc. Czyli czeka mnie lekarz z tsh:(

Lepsze podrażnienie niż jakiś męczący grzyb...a opinie o testach podzielone są zawsze , więc nie zwracaj uwagi i spokojnie zrób test. Liczę na 2 krechy! Ja kupiłam dziś test przy okazji jak byłam w rossmanie i nie spojrzałam, że czułość 25mlu. Czuje , że kupię jutro inny :)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel ja sobie obiecałam dwa testy i koniec a już cztery poszły i jeszcze jeden i pewnie w piątek kolejny... nosz kurde, nie jestem w stanie nie zrobić! Chociaż wiem że to bez celowe...
    TSH koniecznie zbij, dobrze ustawione leki szybko sobie powinny poradzić :)
    Jak na 21dc to progesteron marzenie! U mnie jak jest 15 to gin mowi ze jak na mnie to dobrze, a ciagle z tym walczę :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny macie ladny prog dla mnie marzenie nawet 15,

Pilik ja mam bardzo niski prog i lekarz każe mi sie nie przejmować bo suplementuję co cykl progesteron. Poczekaj do soboty za testujemy razem ,dzisiaj miałam plamienie 10dpo co dodało nadziei ;)

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, tak prog piękny! U mnie był 7 dpo - 23 chyba i lekarka baardzo chwaliła :-)

TSH do zbicia, ale szybko pójdzie ;-)

Co do testów, nieraz podobno test czułości 25 potrafi pokazać więcej niż 10. Może kwestia firmy, nie wiem, ale najlepiej czekać do dnia @ i wtedy nie ma różnicy ;-)

A jak komuś się spieszy, to beta powinna już po 10 dpo wyjść.

Mądra jestem bo sama nie mam po co testować :p :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że z tsh od razu do endokrynologa? Bo okres oczekiwania u mnie to jakaś porażka..kolezabja dzwoniła żeby się umówić jakoś w lutym to jej na luty w przyszłym roku termin wyznaczyli:| czy Może lekarz rodzinny też coś poradzi?

Nie znam się na progesteronie ale jak już tak chwalicie to aż się zaczerwienie:p

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, myślę, że gin może coś poradzić, ale mi moja powiedziała, że jak ths wyjdzie kiepsko, żebym do endo się zapisała.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron na początku cyklu 0,3... To chyba malutko?? Chociaż wg rozpiski wyników to niby w normie. Gorzej z LH/FSH :/ Wychodzi mi stosunek 2,2. Reszta hormonów w normie. Wczoraj wyniki odebrałam. I jeszcze dzisiaj jakieś DHEA - 4,36 i SHBG - 80,24. Niby w normie te 2 wyniki, ale do czego one są w ogóle? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel raczej do endo, powinnaś zeobic jeszcze anty tpo i anty to. I najlepiej usg tarczycy. Jak wszystko bedzie ok to dostaniesz na zbicie TSH, ale warto sprawdzić to wszystko przed lekami.
    Welonka do soboty to już @ ma hulać u mnie jednak ;). U mnie objawów zagnieżdżenia nie było, niby może nie być, ale tez mnie to na ziemie sprowadza ;). Wg mojej gin 10-11 dpo moze wyjsć beta, ale bardzo niska i nawet jak nie wyjdzie to jeszcze nie pewne... dopiero 12-13dpo dają 100% odpowiedz...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex prog na początku cyklu jest taki niski, i nie jest diagnostyczny w tym momencie ;)...
    jeżeli się nr mylę to te hormony są związane z hormonami "męskimi", jeżeli np. miałabyś za duzo testosteronu to te pewnie też. Ale głowy nie dam. Najważniejsze że dobre ;). Stosunkiem lh:fsh się nie martw. Jeżeli na jajnikach nic nie widać i jest owu to nie bierze się tego pod uwagę

ds022el.png

u4uGp2.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę :( Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
    Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.

Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna :)

Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.

Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.

Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No własnie widać pęcherzyki na jajnikach, mam od dawien dawna podejrzenie PCOS. I tak idę w grudniu na całą diagnostykę do szpitala, ale miałam nadzieję że do tego czasu uda się zajść w ciążę :( Od 9 miesięcy się nie udało zajść, do tego prawdopodobnie niedoczynność tarczycy i zapalenie, bo mam wysokie antyTPO i TG.

Ja teoretycznie też mam PCO, ale owulację mam, więc na pewno monitoring i dalsza diagnostyka dużo wyjaśni. Na pewno się uda :-))

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OBY. Ja chyba wpadam w czarną rozpacz, albo jakieś jesienne depresje mnie łapią. Doszukuję się w moich wynikach już wszystkiego. Nakręcam się jak jakaś wariatka na tą ciążę, a to wcale nie jest takie łatwe. Już mnie w pracy wszystko wnerwia i chyba tak liczę na to, że uda mi się zajść w ciążę, wszystko się poukłada, pójdę na L4 i później to sobie nową pracę znajdę :) Teraz nie chcę niczego nowego szukać, bo jakbym zaszła to nie chcę zostać z niczym.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Alex, ja miałam prog przed owulacja podobny, a potem ładnie skoczyl.
    Stosunek ten też mam fatalny, a mam bardzo ładne owulacje, więc nie sugerowałabym sie, jak Pilik pisze.

Co do Bety - na pewno najbardziej pewna jest 12-13 dpo, ale jeżeli ktoś jest niecierpliwy to lepiej iść na betę niż test sikany. Tak samo można powiedziec, po co robić zwykły test jak wiarygodny będzie dopiero ten zrobiony w 14-15 dpo. Najczęściej do zagnieżdżenia dochodzi do 10 dpo, więc już w 10 może wyjść nawet 1-2 cyfrowa ale pozytywna :)

Poza tym niestety pozytywna beta nie zawsze = ciąża, bo w dniu terminu @ ta przychodzi mimo to, już tyle smutnych historii czytałam, że nie wiem sama, co lepsze.

Ja powinnam w piątek zrobić betę, ale czuję, że @ może przyjść nawet jutro, już ak czuję.

Czy @ pomimo że jeszcze nie odstawiłam luteiny to zły znak, możliwe w ogóle żeby przyszła w trakcie brania?
    Oda ja kiedys brałam luteine na przyspieszenie @ w przerwie miedzy tabletkani antykoncepcyjnymi i przestawalam brac jak dostalam dopiero.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to testowanie, a raczej napięcie w oczekiwaniu na @ chodzę ostatnio wcześnie spac jak nigdy, co by szybko dzień minął, Haha. Głupia ja. Uszyłam komin dla bratanicy. Jutro dorobię czapkę i spódniczkę moż. Dorwałam różowy materiał z czarnymi minionkami, będzie przeszczęśliwa. Do tego chce jej zrobić nosidło dla lalek... ale sobie prezent wymyśliłam :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka właśnie lekarka też mówiła, że może być terminowo, ale raczej ok 2 dni od odstawienia sie pojawia @. Ale zdarzyło się maks 6 dni. Bardzo boję się, że rozreguluje mi się przez to cykl, ale ne wiem czy dobrze zrozumiałam, ona mi powiedziała, że jakby @ przyszła późno, to owulację mogłabym mieć zaraz po, bo to ma wpływ na krwawienie a nie determinuje owulacji?

Mogłam też coś pomieszać, moja lekarka strasznie dużo i szczegółowo mówi i mogłam nie załapać w natłoku jej monologu :p

Pilik widzę właśnie, że dzieje się u Ciebie z nakręcaniem. Ale ja to doskonale znam i wiem, że też nie da się powiedzieć, wrzuć na luz i już. Widzę jednak z dzisiejszej perspektywy, że robiłam sobie krzywdę, ale tak jak pisałam, teraz się mądrzę bo nie mam szans na ciążę, więc nie mam jak się nakręcac.

Na pewno uszyłaś przepiękne rzeczy i siostrzenica się ucieszy :) Teżmuszę zacząć szyć na jesień sobie.

Ja dzisiaj spałam 2 h w dzień i zaraz znowy chyba zasnę. Masakra, wydaje mi się, że z weekendu odsypiam dopiero.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko ni powiedzieć Oda ja bralam w innej sytuacji znowu wiec to tez inaczej napewno.
    Pilik ja mam to samo mimo ze nie chce o tym myslec to pojawia sie to pytanie w glowie a co jak sie udało. Yhh..

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno już nie było żadnej dobrej wiadomości, więc trzymam i za siebie i za WAS kciuki żeby rozruszać tą II połowę września !!!! :(

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Oda strasznie :( już nawet nie chodzi o to oczekiwanie na ciąże w tym momencie. Chciałabym wiedzieć. Tak na 100%. Żeby już wątpliwości nie było. Albo czekanie na @ i trudno, próbujemy znowu albo się udało i walczymy. Takie zawieszenie mnie dobija. Lubię wiedzieć na czym stoję ;). Ale tak obiektywnie serio od wczoraj sobie nic nie wkręcam i czekam na @. Ale luzu w tym ani kropli...
    szyjesz ciuchy dla siebie? Zazdroszczę! Ja jeszcze nie na etapie "dorosłych" ciuchow. Nie umiem się za to jakiś zabrać :( a przydałoby się! Marzy mi się uszyć bomberke czy parke...
    Gacka dokładnie. Mi się marzy powrót do stanu kiedy nie ogarniałam swojego cyklu, kiedy próbowaliśmy ale w ogole mi testy ani nic w głowie nie siedziało. Tydzien po terminie @ chyba test dopiero zrobiłam! I luz taki psychiczny był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:33

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie pilik, kurcze no nawet nue chxac myślę o tym wszystkim.
    Zaczęły boleć mnie sutki, a sie juz cieszylam że mbie tym razem omina objawy wywolane dupkiem... Chiciaz i tak dopiero teraz zaczely a jutro koncze go brać.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ