X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trafiłam przez przypadek na te forum ale czytając wasze posty postanowiłam też opisać swój przypadek.
    Od początku roku staramy się z partnerem o dziecko u mnie już kilka lat temu lekarz wykrył PCOS nie przyjmowałam wtedy żadnych leków poza antykoncepcją ponieważ wtedy jeszcze nie byliśmy na etapie zakładania rodziny. Aż do tego roku, kiedy oby dwoje zadecydowaliśmy że to już czas.. Poszłam do swojego ginekologa oczywiście po odstawieniu tabletek anty.. Nie zastosował u mnie żadnego leczenia stwierdził że potrzebuje czasu na to aby zajść w ciąże. Nie dawało mi to spokoju i postanowiłam zmienić lekarza. Znajoma mi poleciła swojego lekarza dzięki któremu urodziła zdrowego synka a teraz jest już w drugiej ciąży. Na pierwszej wizycie przepisał mi Clostilbegyt (clo) niestety ten lek na mnie nie zadziałał teraz przy kolejnej wizycie został on zamieniony na lametta - wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę. Mam nadzieję że ten lek przyniesie efekty! I proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, opinię itd. Z góry dziękuje!

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel my mieliśmy wyniki chyba na następny dzień na posiew czekaliśmy tydzień.

Karola a od którego dnia brałaś clo, ja w pierwszym cyklu tez nie zareagowałam na clo brałam od 5dc dopiero jak zaczęłam brać od3dc mialam ladna owulacje ,ale słyszałam ze lameta to dobry lek i zazwyczaj na każdego działa.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel my mieliśmy wyniki chyba na następny dzień na posiew czekaliśmy tydzień.

Karola a od którego dnia brałaś clo, ja w pierwszym cyklu tez nie zareagowałam na clo brałam od 5dc dopiero jak zaczęłam brać od3dc mialam ladna owulacje ,ale słyszałam ze lameta to dobry lek i zazwyczaj na każdego działa.

age.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dzięki wielkie a podpowiedź mam nadzieję, że szybko się dowiem:)

Jak u Ciebie samopoczucie?:)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja dzis ide do lekarza , zauwarzylam krew przy tym moim kaszlu szczerze to sie troche przestraszylam;/ wiem ze to nic dobrego..

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San krew w wydzielanie z kaszlu? To niedobrze, miałam tak kiedyś ale lekarz powiedział, że to przez podrażnienie itd. Ale sprawdzić warto. Tyle cholerstwa teraz wraca z chorób, że od razu mi się gruzlica ubzdurała.

U mnie dziś rozpoczęcie nowego cyklu, wr3dna @ przyszła, a snuła się od paru dni z bólami. Brzuch znowu meczy, do tego żołądek i paskudny humor. Płakać się chce:( czekam do czwartku i znowu nachodzą mnie coraz gorsze przeczucia, co gdy Wyniki K. będą źle:(

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 11 , ja juz sie tyle naczytalam ze az glowa mnie rizbilala od tych wszystkich chorób, ale tez mysle ze podraznilam drogi oddechowe albo zapalenie oskrzeli i po prostu od silnego kaszlu jakies naczynka popekaly

Hej poki nie ma wynikow to nie martw sie na zapas jesli beda zle to dopiero bedziecie sie martwic . A jesli juz beda to sa odpowiednie leki na podniesienie jakosci nasienia ale to trwa przynajmniej 3 mies .
    Aleee poki nie ma wynikow nie denerwuj sie;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się:) ja też zawsze czytam, i później się niepotrzebnie nakrecam:) daj znać co się do Ciebie przyplatalo i odpoczywaj!:)

Dzięki San, po prostu nie mogę już usiedzieć spokojnie do tego czwartku!;)

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Brałam od 3 dnia i niestety bez efektów. Mam nadzieję że lametta będzie skuteczna.

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Hej, a inne hormony? Tarczyca, prolaktyna, progesteron? Badałaś? jest w normie?

Robiłam wyniki wszystko jest w normie lekarz powiedział że jedyne do czego mógłby się przyczepić to lekko zawyżony cukier bo robiłam krzywą cukrzycową. Dostałam glucophage 500mg biorę ją codziennie na noc.

palusia171 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel będę trzymać kciuki w czwartek ;)

San współczuje oby okazało ,że to nic poważnego

Palusia ładna beta , w którym dpo robiona?

Dziękuje że pytasz;* czuje się nawet ok chociaż rano jest ciężko . Dzisiaj robiłam bete o 16 mam mieć wyniki i od razu mam dzwonić do gina.

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

San zdrowka, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Erastel trzymam kciuki za dobry wynik.

Welonka dobrze ze sie dobrze czujesz.

U mnie dzisiaj dziwnie brzuch przestal bolec tylko czasem mnie jakos ciagnie, czasem mnie jakos tak zakuje,( i stradznie wrazliwa sie zrobilam bielizna mnie podraznia i takie mikro skurcze mam) piersi bola ale tylko jak dotykam, ciagle mam wypieki policzki mnie pala i gooooraco mi. Koleznaki sie z pracy smieja ze hormony mnie grzeja, bo latam ba krotki rekaw i mam okna pootwierane e biurze a u nas jesien na calego.

Milego dnia

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisal mi flegamine , powiedzial ze jak juz bede wiedziala ze nie jestem w ciazy i kaszel nie ustapi to skieruje mnie na rth pluc i przepisze abtybiotyk. Wiec narazie musze czekac, a co do tej krwi to moze byc tak jak myslalam podraznienie po prostu.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka daj znac jaka beta ;)
    Anus a moze cos sie swieci?;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dalej cisza z @. Pobolewa mnie podbrzusze i mam od patu dni wzdety brzuch.

San mam nadzieje ze szybko lepiej sie poczujesz i nie trzeba bedzie antybiotyku.

Welonka oby beta ladna wyszla

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San to lekarz w miare ogarniety lekarz bo inny to by na zapytal i nafaszerowal lekami. Nie chcem sie nastawiac, ( po cichu na to licze) bo nigdy nie mialam takich objawow ale wien tez ze po dupku rozne sa objawy.

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu jestem spokojniejsza Odebrałam betę dzisiaj 17dpo wynik 975,3 w piatek pierwsza wizyta :)
    Teraz mogę was pozarażać wiruskami :)

SanKwt, MisiaABC, gacka89, alex0806, palusia171 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, no rewelacyjna beta :)Wspaniale :)
    Rozsiewaj tu wiruski, jak najwięcej :)

welonka lubi tę wiadomość

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka cuuudna beta:-)

welonka lubi tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ