Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, trafiłam przez przypadek na te forum ale czytając wasze posty postanowiłam też opisać swój przypadek.
Od początku roku staramy się z partnerem o dziecko u mnie już kilka lat temu lekarz wykrył PCOS nie przyjmowałam wtedy żadnych leków poza antykoncepcją ponieważ wtedy jeszcze nie byliśmy na etapie zakładania rodziny. Aż do tego roku, kiedy oby dwoje zadecydowaliśmy że to już czas.. Poszłam do swojego ginekologa oczywiście po odstawieniu tabletek anty.. Nie zastosował u mnie żadnego leczenia stwierdził że potrzebuje czasu na to aby zajść w ciąże. Nie dawało mi to spokoju i postanowiłam zmienić lekarza. Znajoma mi poleciła swojego lekarza dzięki któremu urodziła zdrowego synka a teraz jest już w drugiej ciąży. Na pierwszej wizycie przepisał mi Clostilbegyt (clo) niestety ten lek na mnie nie zadziałał teraz przy kolejnej wizycie został on zamieniony na lametta - wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę. Mam nadzieję że ten lek przyniesie efekty! I proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, opinię itd. Z góry dziękuje! -
Erastel my mieliśmy wyniki chyba na następny dzień na posiew czekaliśmy tydzień.
Karola a od którego dnia brałaś clo, ja w pierwszym cyklu tez nie zareagowałam na clo brałam od 5dc dopiero jak zaczęłam brać od3dc mialam ladna owulacje ,ale słyszałam ze lameta to dobry lek i zazwyczaj na każdego działa.
-
Erastel my mieliśmy wyniki chyba na następny dzień na posiew czekaliśmy tydzień.
Karola a od którego dnia brałaś clo, ja w pierwszym cyklu tez nie zareagowałam na clo brałam od 5dc dopiero jak zaczęłam brać od3dc mialam ladna owulacje ,ale słyszałam ze lameta to dobry lek i zazwyczaj na każdego działa.
-
Welonka dzięki wielkie a podpowiedź mam nadzieję, że szybko się dowiem:)
Jak u Ciebie samopoczucie?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
San krew w wydzielanie z kaszlu? To niedobrze, miałam tak kiedyś ale lekarz powiedział, że to przez podrażnienie itd. Ale sprawdzić warto. Tyle cholerstwa teraz wraca z chorób, że od razu mi się gruzlica ubzdurała.
U mnie dziś rozpoczęcie nowego cyklu, wr3dna @ przyszła, a snuła się od paru dni z bólami. Brzuch znowu meczy, do tego żołądek i paskudny humor. Płakać się chce:( czekam do czwartku i znowu nachodzą mnie coraz gorsze przeczucia, co gdy Wyniki K. będą źle:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Wizyte mam na 11 , ja juz sie tyle naczytalam ze az glowa mnie rizbilala od tych wszystkich chorób, ale tez mysle ze podraznilam drogi oddechowe albo zapalenie oskrzeli i po prostu od silnego kaszlu jakies naczynka popekaly
Hej poki nie ma wynikow to nie martw sie na zapas jesli beda zle to dopiero bedziecie sie martwic . A jesli juz beda to sa odpowiednie leki na podniesienie jakosci nasienia ale to trwa przynajmniej 3 mies .
Aleee poki nie ma wynikow nie denerwuj sie;* -
Domyślam się ja też zawsze czytam, i później się niepotrzebnie nakrecam:) daj znać co się do Ciebie przyplatalo i odpoczywaj!
Dzięki San, po prostu nie mogę już usiedzieć spokojnie do tego czwartku!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
nick nieaktualnywelonka wrote:Erastel my mieliśmy wyniki chyba na następny dzień na posiew czekaliśmy tydzień.
Brałam od 3 dnia i niestety bez efektów. Mam nadzieję że lametta będzie skuteczna. -
nick nieaktualnypalusia171 wrote:Hej, a inne hormony? Tarczyca, prolaktyna, progesteron? Badałaś? jest w normie?
Robiłam wyniki wszystko jest w normie lekarz powiedział że jedyne do czego mógłby się przyczepić to lekko zawyżony cukier bo robiłam krzywą cukrzycową. Dostałam glucophage 500mg biorę ją codziennie na noc.palusia171 lubi tę wiadomość
-
Erastel będę trzymać kciuki w czwartek
San współczuje oby okazało ,że to nic poważnego
Palusia ładna beta , w którym dpo robiona?
Dziękuje że pytasz;* czuje się nawet ok chociaż rano jest ciężko . Dzisiaj robiłam bete o 16 mam mieć wyniki i od razu mam dzwonić do gina. -
Czesc dziewczyny
San zdrowka, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Erastel trzymam kciuki za dobry wynik.
Welonka dobrze ze sie dobrze czujesz.
U mnie dzisiaj dziwnie brzuch przestal bolec tylko czasem mnie jakos ciagnie, czasem mnie jakos tak zakuje,( i stradznie wrazliwa sie zrobilam bielizna mnie podraznia i takie mikro skurcze mam) piersi bola ale tylko jak dotykam, ciagle mam wypieki policzki mnie pala i gooooraco mi. Koleznaki sie z pracy smieja ze hormony mnie grzeja, bo latam ba krotki rekaw i mam okna pootwierane e biurze a u nas jesien na calego.
Milego dnia
-
Przepisal mi flegamine , powiedzial ze jak juz bede wiedziala ze nie jestem w ciazy i kaszel nie ustapi to skieruje mnie na rth pluc i przepisze abtybiotyk. Wiec narazie musze czekac, a co do tej krwi to moze byc tak jak myslalam podraznienie po prostu.
-
Hej dziewczyny. U mnie dalej cisza z @. Pobolewa mnie podbrzusze i mam od patu dni wzdety brzuch.
San mam nadzieje ze szybko lepiej sie poczujesz i nie trzeba bedzie antybiotyku.
Welonka oby beta ladna wyszlaLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualny