X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja w cyklu z biochemiczną testowałam 2 dni po @, to był 16dpo. Okres spóźnił mi się prawie dwa tygodnie i przez co najmniej tydzień beta rosła, tylko powoli (testy też były coraz mocniejsze). Więc nie było szans, żebym się przed tą wiedzą wystrzegła niestety :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak, w takiej sytuacji to co innego... No ale tak jak mówiłam, czasem i takie sytuacje są potrzebne, żeby np. dać nam motywację do dalszej walki :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że wiem, że do tego zapłodnienia dochodzi, to rzeczywiście plus. Jednak dochodzi minus - tak naprawdę nie wykryto u mnie nic, co by jednoznacznie wskazywało na przyczynę. Dlatego strasznie boję się powtórki. Lepiej nie mieć takich przygód :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jednorazowa "akcja", wiesz że możesz, że to jest realne - wystarczy. Nikt by nie chciał powtórki. Nie bój się, na pewno będzie dobrze :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Mi ze strach przed powtorka jest, tez sie strasznie boje, ale lekarka mi mowila ze nie mamy na to wplywu. U mnie prawdopodobna przyczyna poronienia to tsh zrobilam razem z beta i mialam 2,6 i jednak to bylo za duzo, dostalam znowu wieksza dawke tabletek i mam nadzieje ze teraz bedzie okej.
    Moja lekarka dala mi tam podswiadomie do zrozumienia ze i tym razem sie uda ( w poprzednim cyklu powiedziala ze sie uda i sie udalo). Dlatego teraz dupka mam brac dwa dni dluzej.

Marudaruda lubi tę wiadomość

• Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Xxboo, napisałaś, że 27 dzień, że czekasz i się denerwujesz, więc pomyślałam, że Ci się spóźnia :) A takie krótkie cykle mogłyby być niepokojące, bo między owulacją a krwawieniem powinno być bodajże min. 12 dni, żeby była szansa na zagnieżdżenie. Ale 28-32 brzmi dobrze :-)
    Własnie sie zorientowałam że zle napisalam, mialam na mysli 37 dc dzis mam, w 26 dniu mialam plamienie pisalam o tym ale nie uznalam tego za okres bo bylo to jednarazowe natomast dosc obfite. Ale teraz juz sama nie wiem czy tego nie uznac za okres

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo wrote:
    Własnie sie zorientowałam że zle napisalam, mialam na mysli 37 dc dzis mam, w 26 dniu mialam plamienie pisalam o tym ale nie uznalam tego za okres bo bylo to jednarazowe natomast dosc obfite. Ale teraz juz sama nie wiem czy tego nie uznac za okres

A robiłaś test?

Assunta lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, jak pisałaś :) Podtrzymuję moje podejrzenia, że to mogła być przesunięta owulacja tego 26tego dnia... Na pewno nie traktuj tego, jak @. Jeśli to była owu, to za jakieś trzy dni byłby @ u Ciebie. Może wystarczy poczekać...

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A robiłaś test?
    Robiłam w 33 dniu - całkowita biel ;D

Mi88!i tak czekam bo na razie nie mam szansy żeby się do lekarza zapisać dostałam dziś nowa race nie chce zaczynać od wolnego na lekarza ;S

mi88 lubi tę wiadomość

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • Julka1825 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa. W chwili obecnej zaczyna się nasz 14 cykl starań i dalej nic. Powoli tracę już nadzieję. Leczę się na niedoczynność,ale od jakiegoś czasu Tsh w okolicach 2,więc chyba ok. Do tego problem z prolaktyną. Przez 4 miesiące brałam Bromergon. W trakcie brania wynik był ok. Teraz po odstawieniu znów źle. Do tego po ostatnim usg mam podejrzenie polipa na macicy. Z mężem w miarę ok. Morfologia 14%,plemników dużo, lekarz zzwrócił uwagę na wady główek. Już chwilami sobie z tym nie radzę.

Starania od 11.2016

Niedoczynność tarczycy
    Hiperprolaktynemia
    AMH 4,1
    Jeden jajowód niedrożny
    Usunięta torbiel
    Kir AA
    Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
    ❄️❄️
    18.10. 2022 r 👶 Iga
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mojemu mężowi tak spodobał się żel Conceive, że aż mu libido podskoczyło :D Uprzedzam od razu - żelu szukajcie w Internecie - nie ma co jeździć po aptekach. Ja na przesyłkę czekałam 1 dzień, więc ekspresowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 22:27

Nataliie, żonablondyna, pilik lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nabrałam takiej ochoty na drinka, że... Na zdrowie Wam! :)

żonablondyna, Kasiulka90, HopeandFaith lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 30 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, mojemu mężowi tak spodobał się żel Conceive, że aż mu libido podskoczyło :D Uprzedzam od razu - żelu szukajcie w Internecie - nie ma co jeździć po aptekach. Ja na przesyłkę czekałam 1 dzień, więc ekspresowo ;)
    Mój mąż też żelem zachwycony :) Ja osobiście nie czuje zbyt dużej różnicy, za to mój B mówi że dużo lepszy niż durex. Dla mnie jedyne wyraźne różnice to to że się nie lepi i jest bardziej wodny co liczę na +, na na - to taki apteczny zapach ale to bardzo mały minus.:) Oby z tych plusów jeszcze dwie kreski wyszły :):)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 30 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1825 wrote:
    Witam. Jestem tutaj nowa. W chwili obecnej zaczyna się nasz 14 cykl starań i dalej nic. Powoli tracę już nadzieję. Leczę się na niedoczynność,ale od jakiegoś czasu Tsh w okolicach 2,więc chyba ok. Do tego problem z prolaktyną. Przez 4 miesiące brałam Bromergon. W trakcie brania wynik był ok. Teraz po odstawieniu znów źle. Do tego po ostatnim usg mam podejrzenie polipa na macicy. Z mężem w miarę ok. Morfologia 14%,plemników dużo, lekarz zzwrócił uwagę na wady główek. Już chwilami sobie z tym nie radzę.

Witaj Julka kto cię zrozumie lepiej niż my :) U nas czasem smutno czasem radośnie ale razem zawsze jakoś lepiej :)

Marudaruda, żonablondyna, Julka1825 lubią tę wiadomość

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • klaudia1991 Znajoma

Wysłany: 30 października 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mam prośbe od 3 miesięcy wraz z partnerem staramy sie o dzidziusia, lecz niestety nic z tego nie wychodzi. Wcześniej niestety nie notowałam terminu miesiączki wiem tylko, ze przez pewien moment bardzo miałam nieregularną, a przed ostatnia była 23-25.09, a ostatnia 19-21.10. moja prośba kiedy powinnam mieć dni płodne, ponieważ nie zabezpieczaliśmy się w dniach 25,27,28,29,30.10.2017, dzisiaj niestety mój partner wyjechał do pracy wiec juz do miesiączki nie jesteśmy wstanie nic zdziałać. Czy jest szansa, na ciążę ?

Klaudia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia przy nieregularnych cyklach jest możliwe, ale najlepiej jakby w tym cyklu się nie udało wybrać się do ginekologa i zrobić podstawowe badania hormonalne (lh, fsh, prolaktyna, tsh, progesteron) i usg. Nieregularne cykle mają gdzieś przyczynę i nie znając jej zachodzenie w ciąże może być jednak ryzykowne bo jeżeli przyczyną jest np. za niski progesteron to potem może być problem z utrzymanie ciąży. Jeżeli jest za dużo prolaktyny - może nie być owulacji. Przy za wysokim tsh można mieć problem tak z zajściem jak i utrzymaniem. Wiem że to początek Waszej drogi i nie ma co szaleć z badaniami - ale wyrównanie cyklu na początku to podstawa... powodzenia ;)

agaaa90 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak mnie dzisiaj coś boli promienuje w prawej nodze - pachwina, udo, jajnik, biodro... :( :( :( Strasznie mnie rwie. Do tego myślałam, że po takiej dawce duphastonu będę mieć @ jak niagara, a tu wczoraj było dość mocno, a dzisiaj już ledwo ledwo :( :( :(

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda znam to uczucie bo sama tak mam ... promieniuje zazwyczaj do uda i wnerwia strasznie ... tyle,że ja te dolegliwości mam pomimo braku okresy w cyklu trwającym już 67 dni ;/ jeszcze tylko jutro i od czw ruszam z luteiną... mam nadzieję, ze to pomoże ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Maruda znam to uczucie bo sama tak mam ... promieniuje zazwyczaj do uda i wnerwia strasznie ... tyle,że ja te dolegliwości mam pomimo braku okresy w cyklu trwającym już 67 dni ;/ jeszcze tylko jutro i od czw ruszam z luteiną... mam nadzieję, ze to pomoże ...

Ja aż takie skurcze jakbym miała, kuźwa, co to jest...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo... skurcze, rwanie nawet trudno mi jednoznacznie określić w każdym bądź razie uczucie takie jakby jajnik pracował, ale nic z tego nie wychodzi ;/

Marudaruda lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ