Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz, ja w cyklu z biochemiczną testowałam 2 dni po @, to był 16dpo. Okres spóźnił mi się prawie dwa tygodnie i przez co najmniej tydzień beta rosła, tylko powoli (testy też były coraz mocniejsze). Więc nie było szans, żebym się przed tą wiedzą wystrzegła niestety
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A no tak, w takiej sytuacji to co innego... No ale tak jak mówiłam, czasem i takie sytuacje są potrzebne, żeby np. dać nam motywację do dalszej walki"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
To, że wiem, że do tego zapłodnienia dochodzi, to rzeczywiście plus. Jednak dochodzi minus - tak naprawdę nie wykryto u mnie nic, co by jednoznacznie wskazywało na przyczynę. Dlatego strasznie boję się powtórki. Lepiej nie mieć takich przygód
No tak, jednorazowa "akcja", wiesz że możesz, że to jest realne - wystarczy. Nikt by nie chciał powtórki. Nie bój się, na pewno będzie dobrze"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Wiem Mi ze strach przed powtorka jest, tez sie strasznie boje, ale lekarka mi mowila ze nie mamy na to wplywu. U mnie prawdopodobna przyczyna poronienia to tsh zrobilam razem z beta i mialam 2,6 i jednak to bylo za duzo, dostalam znowu wieksza dawke tabletek i mam nadzieje ze teraz bedzie okej.
Moja lekarka dala mi tam podswiadomie do zrozumienia ze i tym razem sie uda ( w poprzednim cyklu powiedziala ze sie uda i sie udalo). Dlatego teraz dupka mam brac dwa dni dluzej.Marudaruda lubi tę wiadomość
-
mi88 wrote:Xxboo, napisałaś, że 27 dzień, że czekasz i się denerwujesz, więc pomyślałam, że Ci się spóźnia A takie krótkie cykle mogłyby być niepokojące, bo między owulacją a krwawieniem powinno być bodajże min. 12 dni, żeby była szansa na zagnieżdżenie. Ale 28-32 brzmi dobrze
-
Xxboo wrote:Własnie sie zorientowałam że zle napisalam, mialam na mysli 37 dc dzis mam, w 26 dniu mialam plamienie pisalam o tym ale nie uznalam tego za okres bo bylo to jednarazowe natomast dosc obfite. Ale teraz juz sama nie wiem czy tego nie uznac za okres
A robiłaś test?Assunta lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Pamiętam, jak pisałaś Podtrzymuję moje podejrzenia, że to mogła być przesunięta owulacja tego 26tego dnia... Na pewno nie traktuj tego, jak @. Jeśli to była owu, to za jakieś trzy dni byłby @ u Ciebie. Może wystarczy poczekać...
Witam. Jestem tutaj nowa. W chwili obecnej zaczyna się nasz 14 cykl starań i dalej nic. Powoli tracę już nadzieję. Leczę się na niedoczynność,ale od jakiegoś czasu Tsh w okolicach 2,więc chyba ok. Do tego problem z prolaktyną. Przez 4 miesiące brałam Bromergon. W trakcie brania wynik był ok. Teraz po odstawieniu znów źle. Do tego po ostatnim usg mam podejrzenie polipa na macicy. Z mężem w miarę ok. Morfologia 14%,plemników dużo, lekarz zzwrócił uwagę na wady główek. Już chwilami sobie z tym nie radzę.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Dziewczyny, mojemu mężowi tak spodobał się żel Conceive, że aż mu libido podskoczyło Uprzedzam od razu - żelu szukajcie w Internecie - nie ma co jeździć po aptekach. Ja na przesyłkę czekałam 1 dzień, więc ekspresowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 22:27
Nataliie, żonablondyna, pilik lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, mojemu mężowi tak spodobał się żel Conceive, że aż mu libido podskoczyło Uprzedzam od razu - żelu szukajcie w Internecie - nie ma co jeździć po aptekach. Ja na przesyłkę czekałam 1 dzień, więc ekspresowo
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
Julka1825 wrote:Witam. Jestem tutaj nowa. W chwili obecnej zaczyna się nasz 14 cykl starań i dalej nic. Powoli tracę już nadzieję. Leczę się na niedoczynność,ale od jakiegoś czasu Tsh w okolicach 2,więc chyba ok. Do tego problem z prolaktyną. Przez 4 miesiące brałam Bromergon. W trakcie brania wynik był ok. Teraz po odstawieniu znów źle. Do tego po ostatnim usg mam podejrzenie polipa na macicy. Z mężem w miarę ok. Morfologia 14%,plemników dużo, lekarz zzwrócił uwagę na wady główek. Już chwilami sobie z tym nie radzę.
Witaj Julka kto cię zrozumie lepiej niż my U nas czasem smutno czasem radośnie ale razem zawsze jakoś lepiejMarudaruda, żonablondyna, Julka1825 lubią tę wiadomość
20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
Witam.
Mam prośbe od 3 miesięcy wraz z partnerem staramy sie o dzidziusia, lecz niestety nic z tego nie wychodzi. Wcześniej niestety nie notowałam terminu miesiączki wiem tylko, ze przez pewien moment bardzo miałam nieregularną, a przed ostatnia była 23-25.09, a ostatnia 19-21.10. moja prośba kiedy powinnam mieć dni płodne, ponieważ nie zabezpieczaliśmy się w dniach 25,27,28,29,30.10.2017, dzisiaj niestety mój partner wyjechał do pracy wiec juz do miesiączki nie jesteśmy wstanie nic zdziałać. Czy jest szansa, na ciążę ?Klaudia -
Klaudia przy nieregularnych cyklach jest możliwe, ale najlepiej jakby w tym cyklu się nie udało wybrać się do ginekologa i zrobić podstawowe badania hormonalne (lh, fsh, prolaktyna, tsh, progesteron) i usg. Nieregularne cykle mają gdzieś przyczynę i nie znając jej zachodzenie w ciąże może być jednak ryzykowne bo jeżeli przyczyną jest np. za niski progesteron to potem może być problem z utrzymanie ciąży. Jeżeli jest za dużo prolaktyny - może nie być owulacji. Przy za wysokim tsh można mieć problem tak z zajściem jak i utrzymaniem. Wiem że to początek Waszej drogi i nie ma co szaleć z badaniami - ale wyrównanie cyklu na początku to podstawa... powodzenia
agaaa90 lubi tę wiadomość
-
Matko, jak mnie dzisiaj coś boli promienuje w prawej nodze - pachwina, udo, jajnik, biodro... Strasznie mnie rwie. Do tego myślałam, że po takiej dawce duphastonu będę mieć @ jak niagara, a tu wczoraj było dość mocno, a dzisiaj już ledwo ledwo"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda znam to uczucie bo sama tak mam ... promieniuje zazwyczaj do uda i wnerwia strasznie ... tyle,że ja te dolegliwości mam pomimo braku okresy w cyklu trwającym już 67 dni ;/ jeszcze tylko jutro i od czw ruszam z luteiną... mam nadzieję, ze to pomoże ...
-
agaaa90 wrote:Maruda znam to uczucie bo sama tak mam ... promieniuje zazwyczaj do uda i wnerwia strasznie ... tyle,że ja te dolegliwości mam pomimo braku okresy w cyklu trwającym już 67 dni ;/ jeszcze tylko jutro i od czw ruszam z luteiną... mam nadzieję, ze to pomoże ...
Ja aż takie skurcze jakbym miała, kuźwa, co to jest..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.