X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora z was brala jednocześnie dupka i bromergon? I jak sie czulyscie? Ja wczoraj na wieczor wzielam 1/4 tabletki bromergonu (i mam podwyzszac dawke co 4 dniaz dojde do jednej tabletki) i dupka rano i wieczorem. I powiem wam ze czuje sie jakby czołg mnie rozjechał. Nie wiem może to wina pogody, jak wy miałyście?

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, no oby grudzień był szczęśliwy :) Też bym chciała żeby i mi przyniósł dwie kreseczki. Nie znikaj z forum, brakowało mi Ciebie i zastanawiałam się co słychać.
    Ja wcinam ovarin, @ mi się praktycznie skończyła i mam tylko plamienie. Zawiedziona jestem, po takiej dawce leków myślałam że będzie niagara, a tu ledwo co... A przecież nie miałam jakiegoś słabego endometrium. Planuję zrobić sobie jeszcze AMH, u teściowej w labo 145 zł. Za tydzień zabieg, za następny wizyta... O matko, jak ja bym chciała zrobić prezent gwiazdkowy mężowi i rodzicom!

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, też się zgadzam, że jak najszybciej się badać, ja poszłam na orientacyjne badania miesiąc przed rozpoczęciem starań.

Ha, i któraż z nas nie chciałaby takiego cudownego prezentu gwiazdkowego...

Pozdrawiam Was wszystkie.

agaaa90 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    Dziewczyny ktora z was brala jednocześnie dupka i bromergon? I jak sie czulyscie? Ja wczoraj na wieczor wzielam 1/4 tabletki bromergonu (i mam podwyzszac dawke co 4 dniaz dojde do jednej tabletki) i dupka rano i wieczorem. I powiem wam ze czuje sie jakby czołg mnie rozjechał. Nie wiem może to wina pogody, jak wy miałyście?
    Ja biorę i do tego luteine. Czuje się oki poza tym ze senna jestem ale to kwestia dzidzi heh a może nie odczuwam tak skutków ubocznych bo wcześniej od stycznia brałam norplorac i moja organizm juz mógł się przestawić od tyg gin zmieniła mi norplorac na Bromka 1/2 na noc a dupka 3x1

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma szczególnego powiązania dupka z bromergonem. Złe samopoczucie, nawet zawroty głowy mogą być na początku brania po prostu bromergonu. Ja właśnie tak miałam, ale dość szybko minęło.

• mi88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, powodzenia! Dużo przed Tobą, ale warto :)
    A może po prostu szybko się oczyszczasz, dlatego tak krótko? Ja mam z kolei okres zwykle koło 7dni, ostatnio z jakąś dziwną kilkunastogodzinną przerwą po 3dniach...

Ja za tydzień mam tego polecanego ginekologa, wydrukuję mu wszystkie swoje badania, mam nadzieję, że nie powie, że panikuję ;) A za trzy tygodnie mam hematologa. Jeśli dobrze pójdzie, to wtedy będzie 10dpo, więc zrobię test.

Ale wolę nastawiać się na grudzień, żeby tym listopadem się tak nie spinać. Jestem już zmęczona tym ciągłym czekaniem.
    A grudniowy test wypada mi nieco przed Wigilią, byłoby super :)

Jutro zaczynam biegać na siłowni. No i koniec ze słodyczami i niezdrowym jedzeniem. Muszę się wziąć za siebie, bo w ciągu ostatnich dwóch lat przytyłam z 10kg, a ja wysoka nie jestem ;)
    Może dzięki temu skupię się na czymś innym niż czytanie o staraniach i badaniach ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, ja też już szaleje, ciągle fora, wyszukiwanie informacji, czekanie na objawy, wypatrywanie różnych sygnałów :D Facet to ma jednak kurde prościej... Nie eiem co z tą moją @, zawsze miałam dość intensywny okres. Moja mama ma przerost endometrium i problemy w drugą stronę - za dużo błony, za mocny okres i od tego anemia. Już kiedyś się śmiałyśmy, że musimy się jakoś podzielić, bo to chore :P
    Teraz przy staraniu to szczególnie zwracamy uwagę na takie różne dziwne rzeczy, których czasami w "normalnym" funkcjonowaniu byśmy nawet nie zauważyły, albo się nie przejmowały tak panicznie.
    Ja na listopad w ogóle nie liczę przy tych moich bezowulacyjnych cyklach, chyba że ten ovarin walnie jakimś mega cudem. Ale raczej nie ma szans :) Nawet grudzień kiepsko, bo jak on mi będzie chciał wywołać znowu @ duphastonem przed stymulacją, to wyjdzie, że prędzej nowy rok albo po świętach. Zobaczymy.
    Ja nienawidzę biegać, więc podziwiam. Chętnie regularnie chodziłabym na basen, ale sama nie cierpię, więc kiszka.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedz mi czy przy problemach z krzepliwością miałaś jakies odchylenia w morfologii ?

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość tego czytania forum. Chyba zostanę sobie tylko tu u Was na wątku, to będzie kompromis :)

Czytam od lipca niemal codziennie, zdarzało mi się spędzić cały wieczór tutaj. Dużo więcej wiem, zaczynałam praktycznie z zerową wiedzą. Chociażby to, kiedy może wyjść test ciążowy - kiedyś byłam przekonana, że ze cztery dni po owu wystarczą, nawet tak czasem robiłam ;)
    Z minusów z kolei - świadomość tego, jak często się nie udaje. Wiedziałam, że pierwszy trymestr jest ciężki, ale że jest ok. 20% poronień, nie wliczając biochemicznych... Niektórych rzeczy lepiej nie wiedzieć. Chociaż z tą moją ciążą było tak, że jestem zadowolona, że zrobiłam betę i nie zaczęłam się jeszcze cieszyć. Dzięki temu @ te dwa tygodnie później przywitałam z ulgą, zamiast z przerażeniem i to rozczarowanie nie było tak ogromne.

To razem czekamy na koniec roku :)
    Czasem chciałabym taki przewijacz czasu, ale trochę szkoda byłoby tracić życie :D

A biegać lubię, ale tylko z muzyką. Inaczej się nudzę. Za to bieganie na siłowni jest o wiele gorsze, niż w terenie. Mieszkam na obrzeżach miasta, i mam fajną trasę nad rzeczką, bardzo ją lubię. A na siłowni nudno, gorąco i traci się ogrom czasu - trzeba dojść, przebrać się, wykąpać, wysuszyć włosy - ciężko po treningu wracać mokremu zimą autobusem. Ale coś za coś, może przynajmniej dobrze będę wyglądać za parę miesięcy. Chociaż brzuszkiem bym nie pogardziła :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mi powiedz mi czy przy problemach z krzepliwością miałaś jakies odchylenia w morfologii ?
    Nie, morfologia jest zupełnie ok. Ale nie robiłam płytek krwi ani nic z koagulogramu (pamiętam, że kilka lat temu robiłam czas krzepnięcia i był w normie, ale blisko którejś granicy). Planuję zrobić w tym tygodniu, przed wizytą u ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 16:22

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pytam bo u mnie lekarz stwierdził problem z krzepliwością po morfologii,wiem ze kiedyś w labie pani mi mowila ze bardzo lecą mi plytki bo sklejają sie za bardzo wtedy mialam cos okolo 70tys.
    Mam zacząć brac acard i zastanawiam sie czy zanim zacznę brac zrobic badania na własną rękę .

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, acardu bym się nie bała w kontekście ciąży. Po poronieniach niektórzy dostają nawet bez wskazań w wynikach krwi. Heparynę czy clexane skonsultowałabym z innym lekarzem, gdyby ktoś chciał mi przepisać bez wyraźnych wskazań, ale to ze względu na swoje zdrowie. Jednak acardu ja osobiście się nie boję.
    A jakie badania chcesz zrobić?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam codziennie odkąd zaczęliśmy się starać :) I też tylko na tym wątku, bo tu jest tak domowo. Mam dokładnie tak jak Ty, bo podstawy jakieś znałam, ale przy takich problemach podstawy nie wystarczają. Faktycznie wieeeelu rzeczy się nauczyłam, a i mój M uczy się razem ze mną :) Mam mega wielką więź z moją mamą i opowiadam jej o wszystkim, sama się angażuje i pyta, bo wie ile nas to wszystko kosztuje nerwów i uwagi. Za to teściowa nie interesuje się właściwie wcale, nawet nie pytała jak po szpitalu po hsg albo jak wyszło. Jak opowiadam jej coś czasem sama to słucha, ale nic nie mówi, a potem zmienia temat... Tak jakby zero empatii.
    A tutaj jest w ogóle zupełnie inaczej, bo jesteśmy wszystkie w podobnej sytuacji, łączy nas jeden cel i co najważniejsze - tylko my same tak siebie zrozumiemy!

agaaa90, Nataliie lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o podstawie na krzepliwość nie zagłębiałam sie w badania dokladnie. W takim razie poczekam 2-3dni w piatek sprawdzę mocz czy dalej jest wysoki krwiomocz i zacznę brac acard boje sie każdym leków w ciazy ale jak maja pomoc to nie ma co odkładać

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, rozumiem. Z tego, co wiem, Acard zleca się często przy plamieniach. Lekarz pewnie stwierdził, że skoro taka morfologia, to pewnie ona jest powodem plamień i lepiej będzie poprawić ukrwienie między macicą a łożyskiem.
    Ja bym brała, niezależnie od wyników krzepliwości, skoro ciągle masz plamienia. Ale jeśli się boisz, to skonsultuj z innym lekarzem. Wiem, że acard jako taki nie jest polecany w ciąży - bez wskazań. Ale na pewno na własną rękę bym nie decydowała, czy brać, czy nie.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja bym na Twoim miejscu zrobiła na własną rękę badania w kierunku trombofilii. 330zl kosztują w testdna.pl a będziesz miała spokojną głowę... wiem że to Twoja wyczekana ciąża, tym bardziej bym nie ryzykowała. W morfologii może wychodzić wszystko dobrze nawet, a problemy mogą się zacząć np. W trzecim trymestrze! Wierzę że ten pakiet badań może dać spokój. Jak nic nie wyjdzie - super, ale jak wyjdzie włączysz leki i ciąża będzie bezpieczna. Trzymam kciuki!

Jak się macie dziewczyny? Ja się nadal strasznie boje. Zaczyna mnie męczyć że nikt nie wie o ciąży, ale z drugiej strony tak bardzo się ciągle boje, że nie dopuszczam do siebie radości. I myśle czy idąc w piątek na badania zrobić też betę czy już to olać ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik znwjac siebie to pewnie na Twoim miejscu zrobilabym jeszcze bete ;) niestety ale jestem straszna panikara i musze miec wszystko pod kontrola bo inaczej schizuje ;/ domyslam sie ze meczy Cie to ze nikt nie wie o ciazy,ale tez rozumiem dopoki nie bd ona bezpieczna nie chcesz mowic.... Zrobilabym identycznie ;) poczekaj jeszcze troszke a wtedy bd mogla juz sie cieszyc kropkiem z wszystkimi :* wierze,ze dasz rade:) a tak to u mnie w miare ok ;) bylismy dzisiaj z M na obiedzie u rodzicow wiec widzialam Wiktorka :) jeju on rosnie z dnia.na dzien :)) no i jak sie usmiechal do mnie :) cudo Malutkie ;) ojjj ile jeszcze bedzie mi dane czekac na swoja malude ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 18:47

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga noo maluszki się strasznie zmieniają! Ja widzę bratanka co miesiąc albo i rzadziej i normalnie go nie poznaje!
    Ja się boję że nie będę pewna jeszcze dluuugo. Wiem że serduszko to też nie gwarancja. Ale postanowiłam że jak usłyszę serducho zamówię sobie segregator ciężarnej i postaram się zluzować i cieszyć.
    Na wieczór mam jakieś ciągnięcia w podbrzuszu i już stres. A to mniej więcej termin owu więc podobno normalne...
    Ja też pewnie jak już będę miała upuszczoną krew to się nie powstrzymam i zrobię betę :p
    Mam nadzieję że szybko się doczekasz! A @ nadal nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 19:19

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zrob i bedziesz spokojniejsza bo fasolka na pewno rosnie :* wiem ze ciagle czujesz stres ale i tak bardzo Ci zazdroszcze,ze juz Ci sie udalo ;) a ja nadal w ciemnej d... @ nadal nie ma,ale od jutra ruszam z luteina i do 11.11 ja bd brala wiec mam nadzieje ze przy tej dawce na okres bd czekala max 3 dni i ide na badania.... Kurde ale caly czas mam tak duzo sluzu ze to az dziwne....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero nadrobilam mialam obiadek z rodzina meza, jego siostra dostala pieska ( ma depresje z powodu braku dzieci miala kiedys inesminacje i invitro i nic) jest tak w nim zakochana ze szok. Zreszta piesek jest slodki, ja wczoraj i idzisiaj mialam na tescie ovu druga tlusta kreche, i z moim poszalelismy i mam przeczucie ze sie udalo. Mam nadzieje. Od wczoraj biore juz dupka.

Marudaruda lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ