Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulek90 dzięki, tak będę brać kompletuję zamówienie właśnie.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
3 lata starań, 29 lat
04.2018- ciąża obumarła 9 tc- prawdopodobnie czynniki genetyczne
Ja: niedoczynność tarczycy nieimmunologiczna, wszystkie badania ok
On: badania nasienia ok
kilka cykli z Lamettą- bez efektu
09.2019- 1 IVF- 16 komórek, 0 zarodków- szukamy odpowiedzi dlaczego????? -
nick nieaktualny
-
Kurczę chyba nie ma reguły i teraz trochę jestem w kropce.
Wczoraj 13dc pęcherzyk 22mm i oczywiście ❤️ Z reguły owu wypada mi 14/15 dc i zastanawiam się czy działać dziś czy odpuścić?!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Erastel wrote:Witam nowe dziewczyny:) Toczuszek, owszem mierzenie temp.moze mieszać w głowie, już przez to przechodziłam. Teraz to już codzienna rutyna:) olej z wiesiołka dziewczyny zawsze polecają, więc myślę, że śmiało;)
Dziewczyny mam jakąś schize i to chyba 1 raz :p mam wolne i chciałabym się napić wieczorkiem piwa, a tu coś z tylu głowy mówi mi "nie rób tego". Głupieje;p
Ja tak miałam wczoraj, nawet kupiłam sobie sok, żeby nie było, ale potem się skusiłam, ale i tak wypiłam tylko pół nie całe xDLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
agaaa90 wrote:Jaszmurka Ty do pt ja do jutra i juz mnie sciska w zoladku na sama mysl....
Oj,to czekam na wieści jutro!
Witam nowe Staraczki i życzę, żebyście tu długo nie zabawiły. Chyba, ze tylko dla towarzystwa
A co do wiesiolka to ja niestety roznicy nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 17:37
-
KIM127 wrote:Kurczę chyba nie ma reguły i teraz trochę jestem w kropce.
Wczoraj 13dc pęcherzyk 22mm i oczywiście ❤️ Z reguły owu wypada mi 14/15 dc i zastanawiam się czy działać dziś czy odpuścić?!
stanowczo „współżyć z chęcią posiadania dziecka przez 5 dni okoloowulacyjnych”
I bądź tu człowieku mądry
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
KIM127 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy w owulacje ❤️ Codziennie czy raczej co drugi dzień?! Bo powoli głupieje bo co lekarz to opinia.
KIM to samo pytanie ostatnio zdawałam :p mój gin też twierdzi że co dwa a nawet 3 dni i że częściej nie ma sensu bo plemniki będą marne, ale co lekarz to inna rada
Stwierdziłam wczoraj, że jednak napoje się wina , wypiłam 2 kieliszki i z ciężką już głowa musiałam iść spać:p
Coś marny ten mój wykres, możecie spojrzeć? Jeszcze nie miałam takiego wykresu hmm..30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
molisia wrote:Hej mam pytanie do wszystkich już zaciążonych
Ile razy serduszkowalyscie z meczami w te dni zaszlyscie w ciążę??
Aż sprawdziłam W cyklu w którym się udało staraliśmy się w 11,12,13,14,15,17,19 dniu cyklu. Nie wiem który dzień to był ten strzał :p Ale 21. dnia cyklu miałam plamienie implantacyjne.
Może to coś Wam pomożeKIM127, Ika83 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dzięki Paulinaa
A jak się czujecie? Pierwsze trymestrowe dolegliwości mijają?34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Gratulacje Paulinaa jeśli mogę zapytać- ile czasu się staraliscie?3 lata starań, 29 lat
Erastel wrote:KIM to samo pytanie ostatnio zdawałam :p mój gin też twierdzi że co dwa a nawet 3 dni i że częściej nie ma sensu bo plemniki będą marne, ale co lekarz to inna rada
Stwierdziłam wczoraj, że jednak napoje się wina , wypiłam 2 kieliszki i z ciężką już głowa musiałam iść spać:p
Coś marny ten mój wykres, możecie spojrzeć? Jeszcze nie miałam takiego wykresu hmm..
Masz skok po owu i utrzymującą się całkiem wysoką temperaturę Teraz tylko w 7-10 dpo spadek i drugi skok
Ja mam dość niskie temperatury zawsze. Przeczytałam u Ciebie w notatkach, że miałaś ciągnący ból w dole brzucha, ja to samo miałam wczoraj w 3dc.15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Erastel wrote:KIM to samo pytanie ostatnio zdawałam :p mój gin też twierdzi że co dwa a nawet 3 dni i że częściej nie ma sensu bo plemniki będą marne, ale co lekarz to inna rada
Coś marny ten mój wykres, możecie spojrzeć? Jeszcze nie miałam takiego wykresu hmm..gacka89 lubi tę wiadomość
-
Toczuszek wrote:Gratulacje Paulinaa jeśli mogę zapytać- ile czasu się staraliscie?
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Rzeczywiście, nie spojrzałam na opis3 lata starań, 29 lat
Dziewczyny, pytałam o to już na innym wątku ale chciałabym poznać jeszcze wasza opinie. Myślicie ze jest sens robic usg jak ostatnio na monitoringu „po przewidywanej owulacji” pęcherzyk miał 31,5 mm i gin stwierdził ze owulacji nie było- ciekawa jestem trochę czy pękł czy się wchłonął. W ogole czy taki pęcherzyk może mi opóźnić @ dopóki nie zniknie i czy wpływa on na cykl?
Drugie pytanie: czy w ogole powinnam się przejmowac stosunkiem LH do FSH z konca cyklu czy na to się patrzy tylko na początku cyklu (na początku wyszedł w miare ok bo lekko ponad 1 a teraz na koniec cyklu 2,6!)? Szperalam w necie ale wszędzie piszą tylko o tym ze te badania robi się na początku cyklu i wtedy patrzy na ten stosunek...
I trzecie pytanie, to jak się ma niepekniety pęcherzyk wielkości 31,5 mm do wyniku progesteronu 13,4 ng/ml przy normie 1,83- 23,9 (badanie robione 23 dc). Czy to mozliwe ze pękł jakiś inny pęcherzyk i owu jednak była? Dodam ze gin zauwazyl na tej wizycie po przewidywanej owulacji ślad płynu w zatoce douglasa...
Mam dzisiaj wizytę ale późnym wieczorem i bym chciała się na nią trochę przygotować... -
A ja już po wizycie .... i znowu mam podobną sytuacje jak ostatnio podobną bo tym razem na lewym mam same małe pęcherzyki a na prawym dwa po 12mm i dwa po 10 mm i lekarz znowu obawia się, że mogę zajść w ciążę mnogą.... owu powiedział, że będzie za 3-4 dni i w poniedziałek mam przyjść do niego bo powinno być już po owulacji i chciałby zobaczyć co i jak u mnie tylko endo cienkie bo 4mm ale gin stwierdził, że nie mam sie martwić bo to jeszcze wcześnie i na pewno urosnie :)w ogóle to stwierdził, że dla mnie idealne byłoby in vitro bo przy 2 lamettach nie było żadnej reakcji a przy 3 jest za duża....i przy in vitro można by nawet zwiększyć dawkę, ale wtedy wszystko byłoby pod kontrolą..... i wydaje mi się, że jeżeli w tym cyklu się nie uda to wprost mi powie, że zaleca in vitro....oczywiście nie zapytałam u duphaston, ale zrobię to w pon bo mam jeszcze 5 tabletek i 1 dziennie mogłabym brać ale nie wiem kiedy dokładnie bd owu więc i tak poczekam do pon niby dobre wiadomości a ja się jakoś taka smutna czuje.... może dlatego, że jestem nastawiona, że znowu nic z tego nie wyjdzie ....