Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Daisyyy Znajoma
    Postów: 21 10

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Właśnie nie wiem, bo ta kreska jest jasna albo biała czy coś... Nie wiem już co myśleć... :/
    z jednej strony nie ma się co nakręcać, aby się nie rozczarować,ale z drugiej...moja koleżanka robiąc test 3 dni przed @ też nie była pewna, bo kreska była tak bladziuchna a jednak okazało się, że jest :)

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz po prostu powtórzyć testu ?

    mi88 lubi tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisyyy wrote:
    Natala1906 jeeej możemy już cichutko gratulować? Trzymam kciuki :)
    A ja dzisiaj poleciałam na badanie AMH i właśnie odebrałam wynik 1.41 to dobrze czy nie bardzo w wieku 31 lat?
    Mój dr mówi ze po 30 powinno się mieć miedzy 1,2-6,4 wiec złe nie jest!

    Natalia....ciche gratulacje!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:51

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy kolejnego nie zrobię w dzień @. Pewnie się rozczaruje

  • Daisyyy Znajoma
    Postów: 21 10

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 dzięki :)
    Natala1906 ja to z tych, co by już pewnie 2 kolejne zrobiły tego samego dnia, w gorącej wodzie kąpana ;)

    agaaa90 lubi tę wiadomość

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też, ale staram się zluzować, bo do głowy bym dostała kochana :)
    Najgorsze jest to że od dwóch dni bardzo nasilił mi się ból piersi, koło sutkow pojawiły się jakieś grudki i ogólnie to sutki bardzo mnie bolą. Do tego stopnia, że ciężko mi spać na brzuchu... No i standard ból i kłucie jajników... Ale jak wszystkie wiemy to mogą różnie dobrze być objawy @ :/

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wgl wrażenie jakby koło tej kreski cos było. Jakby jeszcze jedna jakaś krzywa mała kreska...

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala zrob badanie z krwi. Bedziesz miala pewnosc.

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymam się najprawdopodobniej póki co =)
    Zobaczę co wgl powie mój chłop, bo może tam nic nie ma i tylko moja głowa coś widzi haha :)

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/e9155045c02b0.png.html
    To jest link do zdjęcia testu, ale teraz mam wrażenie jakby w polu T były dwie kreski... Kurcze nie wiem. Może nie ma tam nic, a ja muszę iść do okulisty :)

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 20 lutego 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie nic praktycznie nie widać, jakiś może delikatny cień, ale może pojawił się przez tą godzinę, dlatego nie powinno się patrzeć na testy po dłuższym czasie od zrobienia, chociaż ja też bym powtórzyła, może jutro?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot kłopot w tym, że ja nie wiem kiedy on się pojawił, bo ja po dwóch min go odłożyłam więc mogło to być równie dobrze w czasie 10 min z ulotki :)

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 20 lutego 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala, to jest wynik negatywny. Jak weźmiesz w dłonie świeży, nowy test, to się przypatrz. Każdy ma takie dwa delikatne podłużne wybrzuszenia - to są wypustki właśnie na kreski. Miejsce T albo się zabarwi (ciąża) albo nie (nie ciąża). Dlatego niektórym dziewczynom się wydaje, że coś tam jest. Jeśli nie widać gołym okiem, to nie ma się co doszukiwać. Poza tym za wcześnie ten test, skoro termin okresu na niedzielę.

    Jaszmurka, kłot, kasik25 lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie brałam inne dwa testy i nie było tam czegoś takiego dlatego to mnie zastanowiło :)
    Może masz i rację nie mam pojęcia. Poczekam i zobaczę co będzie

  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 151 185

    Wysłany: 20 lutego 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chyba do Was dołączę o ile przyjmiecie :)
    Liczę na to że w 2018 doczekam mojego pierwszego fasolka

    iv09t5odpg9q4qsv.png
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 20 lutego 2018, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję, że wszytskie się doczekamy
    ❤️

    Justaaa lubi tę wiadomość

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 21 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa Witamy :)

    Justaaa lubi tę wiadomość

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 21 lutego 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justaaa;) opowiedz coś o sobie, witamy w gronie staraczek.
    Witajcie spowrotem, trochę miałam problemów że zdrowiem ostatnio i nie zaglądałam tu do Was. Czy coś mnie ominęło apropo 2 kreseczek ?;)
    U mnie zapewne kolejny stracony cykl, nie ma to jak starania gdy ja mam po 12h w pracy, a mój K. ma nocki. Dziś wypada owulacja, a tu ciężko nawet było się rano przywitać. Oczywiście z mojej strony pełen foch i oskarzenia wobec męża, że widocznie dla niego nie jest to tak ważne jak dla mnie...:/ no i czuje wiszące w powietrzu ciche dni przez to. Ostatnie <3 2 dni temu w 13 dniu, mam okropnego doła. Coś ostatnio źle się ze mna dzieje dziewczęta:)

    Ps. Ktoś za mną tęsknił?;p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 09:33

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, miło że wróciłaś :) mam nadzieję, że nic poważnego się nie działo?
    Nie jest tak źle u Ciebie, Ty mieszkasz z mężem z tego co zrozumiałam ;P Ja pracuję po 11 godzin dziennie, mąż różnie - po 8 do 10. I jeszcze jego nie ma od poniedziałku do piątku, tzn wraca w piątek więc widzimy się po 20 do 4 rano w poniedziałek haha.. więc u nas trafić to jest dopiero wyczyn. Muszę sobie robić specjalnie wolne dni żeby do niego jechać :P

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Erastel, dużo zdrowka i udanych dni ;)

    Witaj Justa! Opowiedz coś o sobie...

    A ja dziewczyny dostałam dziś wyniki 17-oh progesteron i mam go powyżej jak na fazę literalna...grrr
    Norma 0,2-1,2 a mnie wyszło 1,65.....aż się zdenerwowałam! Ktoś ma jakis pomysł? A i wykluczono u mnie PCO
    A jeśli chodzi o bromergon który przyjmuje drugi dzień to faktycznie wczoraj czułam się strasznie aż M powiedział ze wyglądam słabo a dziś już jest trochę lepiej (przedwczoraj jedna tabletka na noc wczoraj jedna na nic i dziś pół na dzień, mam docelowo brać po jednej na noc i na dzien)

    Justaaa lubi tę wiadomość

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego