Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mindusia87 Autorytet
    Postów: 257 200

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak sama się starałam o pierwsze dziecko z moim mężem. Po prawie roku starań udało nam się i zaszłam w upragnioną ciąże. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki a szczególnie te, które starają się po raz pierwszy. Powodzenia dla wszystkich

    Justaaa, kłot lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 151 185

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc już mówię jak to u mnie wygląda:)
    Mam 28 lat i jesteśmy 1,5 roku po ślubie.
    Od zawsze miałam niereguralne miesiączki i nawet byłam diagnozowana pod tym kątem w szpitalu ale stwierdzili że wszystko ok.

    Odrazu po ślubie chcieliśmy się starać o bobasa i poszłam się kontrolnie zbadać i wyszło PCOS no i hiperinsulinemia no i się zaczęło. Lekarz dał na pół roku i kazał przyjść. Ale że w związku z tą informacją była kupa nerwów i doszła zmiana pracy to szybko ze staraniami odpuscilismy.

    Teraz już jest większy spokój, zdrowsza dieta, łykanie Wit D, jest niby lepiej ale...
    Jestem w trakcie 6 cs i narazie nic...

    iv09t5odpg9q4qsv.png
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, no oczywiście, że tęskniłyśmy za Tobą! :) A na męża postaraj się nie fochać (wiem, że łatwo się mówi, sama jestem sfochowana obecnie xD) - to jedno serduszko 3 dni przed owu też powinno zadziałać, gdyby miało się udać ;)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • kasik25 Debiutantka
    Postów: 11 20

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    https://zapodaj.net/e9155045c02b0.png.html
    To jest link do zdjęcia testu, ale teraz mam wrażenie jakby w polu T były dwie kreski... Kurcze nie wiem. Może nie ma tam nic, a ja muszę iść do okulisty :)

    Nie nakręcaj się, tylko zrób betę. Wiesz, ile ja przez rok zrobiłam takich testów, w których widziałam taką drugą kreskę, jak jest na zdjęciu? To jest kreska fabryczna. Czasem była mocniejsza, czasem musiałam przyglądać się z latarką. Potem szłam na betę i wychodziło tłuste, smutne 0... Jak w końcu się udało, to kreska pojawiła się natychmiast, jak tylko mocz doszedł do próbnika, była ciemna i gruba, a był to 34. dzień cyklu przy cyklach 32-50dniowych. I beta tego dnia ponad 900, którą otwierałam na komputerze roztrzęsiona z TŻ obok, bo nie chciałam tego robić w pracy, żeby się nie rozsypać. ;) Nie ma nic pewniejszego niż beta - a w zasadzie jej przyrost. Byłam spokojna dopiero, gdy po kilku dniach wynosiła już 4 tysiące. Dopiero wtedy wiedziałam, że idziemy w dobrym kierunku. Także - test nie pokazuje wyniku pozytywnego, tylko negatywny. Jedyna pewność to krew - zrobisz i masz pewny wynik, niezależnie o której zrobisz. Możesz zrobić ją już w dniu @. ;)

    Beatrix, kłot, Kasiulka90, Jaszmurka lubią tę wiadomość

  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zerknielam na test i mysle ze to nie jest zadna fabryczna kreska tak mi sie wydaje, ja podobna malo widoczna tez mialam(test 10dpo i to zwykla 25) podrzucam fotke
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/404f2f19c1e7.jpg
    Wiec powtórz test i parz na niego a po 5 minutch go wywal i nie patrz bo potem zachodza jakies tak reakcje i test pokazuje bledny wynik. Mialam tak raz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 12:40

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gozomalta Ekspertka
    Postów: 177 52

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia życzę Ci z całego serca, aby był to pozytywny test, ale zaczekaj do dnia miesiączki i powtórz. Nie pokazuj chłopu tego, bo jeszcze bardziej się rozczarujecie w razie czego, a poza tym jaka to radość z lupą wypatrywać. Ja jesteś w ciąży to w dniu miesiączki wyjdzie piękna druga kreska :) dawaj nam znać od razu. Ja powinnam mieć okres w poniedziałek.

    kasik25, SanKwt lubią tę wiadomość

    ov72hlz.png
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Erastel, no oczywiście, że tęskniłyśmy za Tobą! :) A na męża postaraj się nie fochać (wiem, że łatwo się mówi, sama jestem sfochowana obecnie xD) - to jedno serduszko 3 dni przed owu też powinno zadziałać, gdyby miało się udać ;)
    Dzieki:p Zobaczymy, ciężko bo mam ochotę go ubic tasakiem. Aktualnie jestem na etapie zmiany pracy, w sensie jeszxze nie podjęłam decyzji i wciąż się boję, że co ja zrobię jak się okaże jednak że się udało, a ja na wypowiedzeniu?;/ nie mam pojęcia jaka podjąć decyzję i pewnie przez to też dostaje się mężowi:/

    Kłot chyba bym zglupiala jakbym miała tak jeździć;p dodatkowy stres, ale oby się Wam to opłaciło :D

    kłot lubi tę wiadomość

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • kasik25 Debiutantka
    Postów: 11 20

    Wysłany: 21 lutego 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, jak jesteś na wypowiedzeniu, masz prawo je cofnąć, jeśli dowiesz się o ciąży.
    "W sytuacji gdy, pracownica wypowiedziała umowę o pracę/ umowa została rozwiązana za porozumiem stron:
    Pracownica może cofnąć swoje oświadczenie woli, jeżeli w chwili jego składania nie wiedziała o ciąży lub nie znała przysługujących jej z tego tytułu uprawnień. Należy powołać się na działanie pod wpływem błędu.

    Cofnięcie powinno zostać złożone w ciągu 7 dni od dnia, w którym pracownica dowiedziała się, że jest w ciąży." źródło: http://www.mamaprawnik.pl/uprawnienia-pracownicy-w-ciazy/#more-481

    Także idź na przód w życiu, bo stres w pracy na pewno nie pomoże Ci w zajściu. :)

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 417 61

    Wysłany: 21 lutego 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to wyjdzie, może tak być, że dopiero w terminie @ wyjdzie, albo dopiero po :)
    Martwi mnie tylko, że jutro czeka mnie tygodniowy wyjazd do mamy do Niemiec i mojego faceta ze mną nie będzie... Powiem wam dziewczyny, że dziwnie się czuję jak na okres, ale jakoś cały czas mam wrażenie, że ogarnia mnie jakiś spokój wewnętrzny od tygodnia. Jeśli chodzi o ten test to stwierdziłam, że już nie będę świrować. Będzie co ma być :) Kiedyś się musi udać. Jak się żegnalismy z chłopakiem dziś to mnie pogłaskał po brzuszku i powiedział, że na nas czeka, a później było Lena widzimy się za tydzień hahaha. Udany ten mój chłop :) Ale może to i dobrze, bo to lepsze niż jakieś dołowanie :)

    Justaaa lubi tę wiadomość

  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale tu ucichło.
    Wiem że trochę nie w temacie, ale chcialam, Wam dać znać jak wypadła wizyta u gina.
    No więc co do wyników K. powiedział że mogłyby być lepsze, ale nie są tragiczne, mamy je powtórzyć za 2-3 miesiące, moje wyniki wyszły bardzo dobrze.
    Miałam zrobione USG, Endo 9 mm. Myślałam, że jestem już po owu bazując na objawach, a tu zonk w prawym jajniku 15mm pęcherzyk, co prawda powiedział, że jakiś płyn widzi, ale jak dla niego jestem jeszcze przed owu. Dziwne trochę, bo to mój 22dc, ale ok . W każdym razie w poniedziałek mam przyjść do niego do szpitala na USG, żeby sprawdzić czy pęcherzyk dalej rośnie.
    A no i powiedział, że ovarin bez dwóch zdań mam łykać, bo działa:) trochę mi ulżyło po tej wizycie bo szłam na nią jak na skazanie.

    Kasiulka90, KIM127, welonka lubią tę wiadomość

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Hej, ale tu ucichło.
    Wiem że trochę nie w temacie, ale chcialam, Wam dać znać jak wypadła wizyta u gina.
    No więc co do wyników K. powiedział że mogłyby być lepsze, ale nie są tragiczne, mamy je powtórzyć za 2-3 miesiące, moje wyniki wyszły bardzo dobrze.
    Miałam zrobione USG, Endo 9 mm. Myślałam, że jestem już po owu bazując na objawach, a tu zonk w prawym jajniku 15mm pęcherzyk, co prawda powiedział, że jakiś płyn widzi, ale jak dla niego jestem jeszcze przed owu. Dziwne trochę, bo to mój 22dc, ale ok . W każdym razie w poniedziałek mam przyjść do niego do szpitala na USG, żeby sprawdzić czy pęcherzyk dalej rośnie.
    A no i powiedział, że ovarin bez dwóch zdań mam łykać, bo działa:) trochę mi ulżyło po tej wizycie bo szłam na nią jak na skazanie.
    No to super. Tylko sie starac :)

    gacka89 lubi tę wiadomość

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka piękne endo! :) ja przy 16mm pęcherzyku miałam 6 mm.
    Dziewczyny czy brała któraś z Was dong quai? Ja dzisiaj wzięłam 1 tabl, myslałam,że już nie mam żadnego plamienia a pojawiło się lekkie parę godz od zazycia tabletki. I mam przedziwny ból promieniujący od pachwiny jakby do lewego jajnika a to dopiero 4dc. Nie wiem czy to naciągnięte ścięgno...ale nie ćwiczyłam nic ostatnio. Czy któraś z Was tak miała?

    gacka89 lubi tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Gacuś, to super! :) W takim razie powinno teraz pójść sprawnie. Wymęcz męża ;)

    gacka89 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 23 lutego 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wow, Gacuś, to super! :) W takim razie powinno teraz pójść sprawnie. Wymęcz męża ;)
    Mam nadzieję, już go ostrzeglam żeby musztrę zaczął robić hihi :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 23 lutego 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ...powodzenia w działaniach.

    Dziewczyny ja na razie siedzę cicho bo czekam na monitoring w poniedziałek. Dziś 10dc i 4 po sonoHSG wiec czas na działania rozpoczęty! Od poniedziałku biorę tez bromergon na zbicie prolaktyny (2x1) i mam czasem dziwne skutki uboczne ale dam rade!!

    A jak u Was?
    Natalkaa co u Ciebie?

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • welonka Autorytet
    Postów: 3494 1469

    Wysłany: 23 lutego 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania za koszt wysyłki clo cale opakowanie .

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 23 lutego 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka a długo bierzesz ovarin? Ja zaczęłam brać od tego cylku i tak się zastanawiam nad jego skutecznością :)

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 23 lutego 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Gacka a długo bierzesz ovarin? Ja zaczęłam brać od tego cylku i tak się zastanawiam nad jego skutecznością :)
    Jakoś od czerwca, ale na początku brałam z duphastonem, nie wiem czy przez niego, ale wtedy miałam dwa cykle bezowulacyjne po odstawieniu duphastonem temperatura mi zaczęła się normować, endo rosnąć, przed braniem miałam 2 mm przy końcówce cyklu. Od samego początku zauważyłam różnicę w śluzie. No i na początku brałam po jednej tabletce dziennie, po trzech miesiącach zaczęłam brać dwie i wtedy zaczęła być widoczna różnica.

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 23 lutego 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ładnie gacka :) ja też się zastanawiałam nad ovarinem i chyba go sobie zakupie, ale na razie mam duży zapas ziolek i nie będę tego przerywać. Dam im czas i szanse :)

    Ja już jestem po staraniach i owulacji, teraz tylko czekać :D i znaleźć sobie zajęcie żeby nie myśleć.

    Gacka a jakie miałaś objawy które wskazywały na owulacje której nie było?

    f1d9680377.png
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 23 lutego 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po staraniach i owulacji. Czekam czy cos z tego wyniknie ;)

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego