Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacuś, żebyś się niepotrzebnie nie nakręcała, to odsyłam Cię do mojego poprzedniego wykresu ze stycznia - w fazie lutealnej miałam aż 3 razy płodny śluz xD Nawet w pierwszy dzień okresu! I nie wymyśliłam tego sobie, naprawdę się rozciągał. Dlatego w tym cyklu traktuję to z przymrużeniem oka, bo też się nie sprawdziło, też ponad tydzień temu miałam śluz płodny, a nadal czekam na owulację. Myślę, że to Ovarin potęguje nawilżanie pochwy. Żel Conceive pewnie też dodatkowo.
-
Gacka jestem na tym samym etapir, dzisiaj 5dpo i jak co miesiąc przede mną tydzień wykrywania objawów i równocześna walka studzenia nadziei
Jeszcze jak napisałaś o wczorajszym śluzie to mam identycznie dzisiajgacka89 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
gacka89 wrote:Pociesze Cię ty tylko 3 dni ja mam cały tydzień przed sobą. Wczoraj do tego miałam masę kremowego śluzu miejscami gęstego albo lekko rozciągliwego - dziwne, a dzisiaj spadła mi temperatura hmmm oznaką implantacji czy @
To chyba wszystkie się będziemy nakręcać...ja tez mam tydzień do @ i tez mam kremowy śluz?! Inne oznaki hmmm raczej nie choć na sile pewnie coś by się znalazło!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Czyli jesteśmy na tym samym etapie, tragedia normalnie, ja już się nie chce doszukiwać innych objawów, ale by się coś znalazło na pewno :') i jak tu żyć?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA -
Kasiulka90 wrote:Gacuś, żebyś się niepotrzebnie nie nakręcała, to odsyłam Cię do mojego poprzedniego wykresu ze stycznia - w fazie lutealnej miałam aż 3 razy płodny śluz xD Nawet w pierwszy dzień okresu! I nie wymyśliłam tego sobie, naprawdę się rozciągał. Dlatego w tym cyklu traktuję to z przymrużeniem oka, bo też się nie sprawdziło, też ponad tydzień temu miałam śluz płodny, a nadal czekam na owulację. Myślę, że to Ovarin potęguje nawilżanie pochwy. Żel Conceive pewnie też dodatkowo.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
02.25 - transfer 6AA -
KIM127 wrote:Gacus za Ciebie jak i wszystkie dziewczyny trzymam kciuki!!
Ja mam wolny i samotny weekend w stolicy...ktoś ma jakis pomysł co tu można porobić?!
Kim, ja też mieszkam w Warszawie, więc w razie nudy chętnie potowarzyszę przy zakupach albo spacerze:)PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Cześć dziewczyny też staramy się z mężem o pierwsze dziecko... jestem na etapie 38 dc (mam bardzo długie cykle od listopada 2017-wcześniejsze 29-30 dni) i w zasadzie wczoraj albo dziś powinna przyjść @, oczywiście nakręcona jestem... mam pewne objawy (z tych nie urojonych - na razie brak @) i tak sobie czekam, siedze na forum i czytam... jak niektóre już mają swoje upragnione dwie kreski na teście, a inne walczą od nowa... super jest to forum...powodzenia Wam dziewczyny życzę i będe zaglądać
pozdrawiam
Kasiulka90, KIM127 lubią tę wiadomość
Staramy się o dzidziusia -
nattka wrote:Kim, ja też mieszkam w Warszawie, więc w razie nudy chętnie potowarzyszę przy zakupach albo spacerze:)
Hej zmarła a chętnie a kiedy masz czas?! I proponuje jakaś kawę34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Hej Kasiulka, a bardzo mi miło
podobno miła ze mnie dziewczyna.. hehe może dlatego - albo po prostu to ta skarpeta
u mnie wygląda to tak: ślub w lipcu i na początku... na luzie- w końcu zaskocze prawda? ale w listopadzie spóźniał się @ i już myślałam, że to to, ale niestety, od tego czasu cykle się wydłużyły, poszłam z tym do lekarza, badania zrobiłam i niby wszystko ok, mój ostatni cykl był taki wydawałoby się na maksa przyjemności nie było końca...ale jak trafiłam na to forum, okazało się że nie bo w końcu mogłam jeszcze mierzyć temp.-a tego nie robię... obiecałam sobie od tego cyklu jeśli przyjdzie @ więc odp na pytanie ile sie staramy? hm... chyba ze 3 cykle tak bardziej...
a Ty Kasiulka? jak u Ciebie? widzę jest wykres.. i temp.mierzonajak ja zacznę mierzyć na pewno będę się dopytywać o wszystko
miło z kimś porozmawiać
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny
Bardzo długo się nie odzywałam, bo miałam większy dołek. Teraz powracam, trzeba brać się za siebie. Idzie wiosna, nowe szanse. Przecież sama to pisałam w Sylwestra. U nas w tym cyklu mąż idzie się przebadać, ja z hsg na spokojnie. Może za miesiąc, zobaczymy. W środę mamy monitoring cyklu
-
Witamy Skarpeta, dobrze że mamy nowy narybek. Zaciazone już zbyt często nie piszą i cicho się na forum zrobiło
Dzisiaj się z pracy musiałam zwolnić bo dostałam rozstroju żołądka. Jeszcze gdybym wymiotowalam to mogłabym podejrzewać że objaw ciazowyale niestety. Mam tylko nadzieję że to nie jelitowka która podobno wśród naszych dzieci panuje
-
Hej Mycha (podoba mi się nick) a Ty 6 cykl starań tak?
fajne forum... miło się czyta i można się dużo dowiedzieć... ja to miejsce odkryłam... hmmm w czwartek? i serio już na prawde dużo się dowiedziałam od Was wszystkich dziewczyn...
aaa ! i ja też się we wszystkim doszukuje oznak ciąży... hahah no wszędzie dosłownie...
To i ja dołączam się do powitań
Mycha dobrze mówi trzeba nowych członkiń bo zafasolowane już nie mają czasu.
Skarpeta a monitoring miałaś? Jakiś plan gin obmyślił?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
02.25 - transfer 6AA -
Jak Skarpeta się 3 miesiące stara, to pewnie o lekarzach i badaniu jeszcze nie myśli
U nas 10 miesiąc leci. Ale się zastanawiam, czy my w ogóle chcemy tego dziecka. Entuzjazm drastycznie spada pod wpływem niepowodzeń.
Skarpeta, jeśli masz jakieś pytania (nawet głupie), to śmiało pytaj. A póki co możesz się zaopatrzyć w żel Conceive (znajdziesz tylko w Internecie) - to tak na dobry początekAbsolutnie odrzuć wszelkie lubrykanty!
-
Malutka Mycha, normalnie nie mogę się napatrzeć na Twój wykres!
Już bym Cię namawiała do testowania, ale niestety widzę, że w poprzednim cyklu tempka też była długo wysoko
Najlepiej byłoby czekać do 18dpo, wtedy to już formalność
Beatrix_ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja też w środę mam monitoring, to trzymajcie kciuki żeby po CLO coś urosło.
Fajnie, że coś w wątku ruszyło, bo ostatnio cisza tu była. Podczytywałam sobie, bo dużo ciekawych i przydatnych rzeczy pisałyście, a teraz większość zaciążona
Malutka_Mycha, ja mogę powiedzieć że chyba jelitówka panuje, bo wśród moich dzieci pogrom. Biegunki, wymioty i gorączki. Przynajmniej w Opolu, ale teraz taka pogoda dziwna, że się będzie rozprzestrzeniaćLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kasiulka90 wrote:Malutka Mycha, normalnie nie mogę się napatrzeć na Twój wykres!
Już bym Cię namawiała do testowania, ale niestety widzę, że w poprzednim cyklu tempka też była długo wysoko
Najlepiej byłoby czekać do 18dpo, wtedy to już formalność
-
Ooo wspaniale ja z chęcią podpytam o parę spraw bo brak mi doświadczenia... Nie ma u mnie na razie wykresu ani nic bo temp nie mierze zacznę jak @przyjdzie a może to nastąpić lada chwila, a może nie... Pierwsze rady wow super jesteście nieocenione... Na razie bez monitoringu zrobiłam na razie hormony... Ale no właśnie tu mam pytanie... Moje cykle są długie ostatni 37 dni a lekarz kazał mi zrobić progesteron w 21 dc wyszedł mi niski za niski oczywiście dostałam duphaston... Ale już kogoś pytałam i gdzieś czytałam że progesteron powinien być wyższy jakoś koło czy po owulacji a mi się wydaje że owu miałam w 25-26 dc co myślicie?Staramy się o dzidziusia