Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka90 wrote:Sabinka, miej nadzieję na kolejny cykl :* Widocznie to jeszcze nie był odpowiedni czas :*
Myślisz że uda nam się w odpowiednim czasie?9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Taka_Babka wrote:Myślisz że uda nam się w odpowiednim czasie?
MartitaS lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:No pewnie że tak! W tych złotych myślach ovufriend czytałam jakąś statystykę. Nie pamiętam dokładnie, ale było coś w stylu, że połowa par zachodzi w ciążę w ciągu kilku miesięcy, 75% w pierwszym roku starań, 85% w ciągu 2 lat, a ponad 95% w ciągu 4 lat. Na płodność wpływa tak wiele czynników, że nie jesteśmy w stanie tego zaplanować. Kiedyś koleżanka mi mówiła, że niektóre kobiety są w stanie zajść w ciążę tylko w jednej określonej porze roku - u niej się sprawdziło, bo ma córki wakacyjne i też musiała się trochę starać
Mam nadzieje że to prawda. I Każda z Nas doczeka się dzidziusia.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Kasiulka90 wrote:No pewnie że tak! W tych złotych myślach ovufriend czytałam jakąś statystykę. Nie pamiętam dokładnie, ale było coś w stylu, że połowa par zachodzi w ciążę w ciągu kilku miesięcy, 75% w pierwszym roku starań, 85% w ciągu 2 lat, a ponad 95% w ciągu 4 lat. Na płodność wpływa tak wiele czynników, że nie jesteśmy w stanie tego zaplanować. Kiedyś koleżanka mi mówiła, że niektóre kobiety są w stanie zajść w ciążę tylko w jednej określonej porze roku - u niej się sprawdziło, bo ma córki wakacyjne i też musiała się trochę starać
O z tą porą roku to ciekawe!
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Kasiulka90 wrote:Dziękuję, kochaniulki :*
Dibolek, o rany, biedna Akurat w pierwsze dni wiosny?! Co za głupie wirusiska Wygrzewaj się intensywnie!!!
Wygrzewam się ile mogę ale niestety nie we wszystkich pracach mogłam sobie pozwolić na wolne ale lepiej pracować połowę mniej :p
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Już po antybiotyki lepiej ale wczoraj to myślałam że na lożu śmierci jestem.
Wygrzewam się ile mogę ale niestety nie we wszystkich pracach mogłam sobie pozwolić na wolne ale lepiej pracować połowę mniej :p
Dibolek Zdrówka życzę z całego serca9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Jest u mnie postęp. Wprawdzie @ przyszła ale cykl wrócił do normy 34 dni a plamienia trwały niecały dzień kiedy zazwyczaj było to dwa, trzy dni ale za dużo tego biorę żeby wiedzieć czego to efekty
Dibolek zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 22:19
Kasiulka90, Skarpeta lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Jest u mnie postęp. Wprawdzie @ przyszła ale cykl wrócił do normy 34 dni a plamienia trwały niecały dzień kiedy zazwyczaj było to dwa, trzy dni ale za dużo tego biorę żeby wiedzieć czego to efekty
Dibolek zdrówka
I dziękuję
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, u mnie 3 dni od ostatniego pozytywnego testu owu i wzrostu temperatury dalej nie ma #26dc
kurcze wygląda jak cykl bezowulacyjny Ale może organizm się jeszcze zmobilizuje i zrobi kolejne podejście do owulacji? Bo tak się chyba może zdarzyć?
Mam nadzieję, że jeszcze zaskoczy :*
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, u mnie 3 dni od ostatniego pozytywnego testu owu i wzrostu temperatury dalej nie ma #26dc
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Obawiam się, że to kolejny 50-60-dniowy cykl... One zawsze się tak samo kończą - przez ostatnich kilkanaście dni jest faza wyższych temperatur. Ale niekoniecznie oznacza to wystąpienie owulacji. Może ja w ogóle nie jajeczkuję? Tak się zastanawiam teraz...
-
A ja czekam przed gabinetem, mąż oddaje plemniki. Tylko geniusza na chwilę zostawiłam samego i zaznaczył że nikogo nie upoważnia do odebrania wyników (bo nie chciało mu się druków czytać ) i zamiast jutro po pracy od razu jechać i sprawdzać to muszę na niego czekać. On chyba nie zdaje sobie sprawy jak się tym stresuje. Faceci to jest jednak inny gatunek
Kasiulka faktycznie cykl jak na razie wygląda na bezowulacyjny. A miałaś kiedyś monitoring? -
Plamka_92 wrote:kurcze wygląda jak cykl bezowulacyjny Ale może organizm się jeszcze zmobilizuje i zrobi kolejne podejście do owulacji? Bo tak się chyba może zdarzyć?
Mam nadzieję, że jeszcze zaskoczy :*
No właśnie jak odczytać swój organizm czy owulacja była czy nie. Nie ma jednakowej instrukcji dla wszystkich. Mój D dziś do mnie: czy ty miałaś w tym miesiącu dwie owulacje? Nie kochanie nie wiem czy była jakakolwiek lub czy będzie. Objawy objawami a pęcherzyk swoje.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Ja nie miałam do tej pory żadnych badań ani monitoringów w kierunku niepłodności. Panikowałam kilka miesięcy temu i chciałam się zapisywać do lekarza, ale jakoś tak w końcu zluzowałam i czekamy aż nam rok starań stuknie Jesteśmy oboje przed 30-tką, więc chyba na spokojnie trzeba podejść.
-
Jedni czekają do roku i starają się na spokojnie, drudzy dość szybko zaczynają diagnostykę jak się nie udaje..i chyba każde z tych podejść jest dobre każdy robi jak uważa
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc)