Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny:-) dawno mnie nie bylo na forum ale musialam odreagowac duzo emocji ( 2 kolejne poronienia ). Od marca znow wrocilismy do akcji, jestesmy po kolejnej inseminacji i aktualnie 4dpo. Mamy jeszcze jedna iui na NHS a potem ivf w sierpniu/wrzesniu mniej wiecej. Postaram sie Was z czasem nadrobic.
-
Kasiulka90 wrote:U mnie podobnie Masz leczone te długie cykle Kochana?
Ja od zawsze takie cykle miałam, przez 6 lat brałam antykoncepcja to było jak w zegarku...
Jestem dwa lata po ślubie, od 4 nie biorę tabletek i tak się bujam z tymi okresami między 31 a 44 (i Bóg wie jak długo jeszcze... )
Zobaczę do wakacji, później zmienię lekarza...
Tarczyce mam ok, TSH 3.28, jutro idę drugi raz na morfologie bo kilka wyników krwi wyszło ponad normę...
-
Marza trochę za wysokie TSH jak na starania podobno najlepiej jak jest poniżej 2.
A ja mam pytanie, miałam wysłać K. teraz na badanie nasienia znowu, ale zaczęliśmy się zastanawiać, bo jest w trakcie zmiany pracy i sam przyznał, że jest to dla niego dosyć stresujące i czy jest sens teraz robić bo wynik może być zaburzony. Co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:11
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
malutka_mycha wrote:Trochę się martwię. W 12dc dostałam brązowych plamien, nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło coś takiego. Co może być przyczyną?
Może to owulacja? Jak to jednodniowa sytuacja to bardzo bym się tym nie przejmowała.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
gacka89 wrote:Marza trochę za wysokie TSH jak na starania podobno najlepiej jak jest poniżej 2.
A ja mam pytanie, miałam wysłać K. teraz na badanie nasienia znowu, ale zaczęliśmy się zastanawiać, bo jest w trakcie zmiany pracy i sam przyznał, że jest to dla niego dosyć stresujące i czy jest sens teraz robić bo wynik może być zaburzony. Co sądzicie?
Przewlekły stres na pewno ma wpływ na nasienie.
O tu coś ciekawego chyba wyklikałam w googlach: http://badanie-nasienia.pl/doniesienia-ze-swiata/stres-psychospoleczny-a-jakosc-nasienia/
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Marza89 wrote:Mój lekarz stwierdził, że muszę próbować naturalnie... Ze pierwsze poronienie zdarza się bardzo często...
Ja od zawsze takie cykle miałam, przez 6 lat brałam antykoncepcja to było jak w zegarku...
Jestem dwa lata po ślubie, od 4 nie biorę tabletek i tak się bujam z tymi okresami między 31 a 44 (i Bóg wie jak długo jeszcze... )
Zobaczę do wakacji, później zmienię lekarza...
Tarczyce mam ok, TSH 3.28, jutro idę drugi raz na morfologie bo kilka wyników krwi wyszło ponad normę... -
Kasiulka90 wrote:Pcos wymaga cierpliwości... Ale faktycznie zmiana lekarza mogłaby zaprocentować. Moim zdaniem tsh za wysokie, ale dosyć łatwo można je lekami zbijać.
Przekonałyście mnie! Umówiłam się na 18 maja do innego ginka, ponoć dobry jest z problemami w zajściu w ciążę
Dziś powtarzałam morfologie i profil lipidowy... Pójdę jeszcze na Ft 3 i Ft 4Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 13:17
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Marza, brawo! Trzymam kciuki, żeby Ci pomógł
Olga, wydaje mi się, że nie są to zbyt dobre wyniki Przynajmniej dla kobiety starającej się o dziecko. Ale powinien to ocenić dobry lekarz.
Karota, widocznie owulacja Ci się przesunęła Czekaj teraz cierpliwie na okres. Wiem, że Ci jest trudnoMarza89 lubi tę wiadomość
-
Też czytałam ten artykuł Plamka. Bo chyba poczekamy z nimi, powiem Finowi jak sprawa wygląda i już. Lepiej poczekać niż mam się denerwować że coś źle wyszło.
Byłam z wynikami u internisty powiedział, że nic z nich nie wynika skąd ten wyciek więc tylko gin i onkolog mogą coś poradzić. Tak więc pozostało mi czekać na wizyty.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Też czytałam ten artykuł Plamka. Bo chyba poczekamy z nimi, powiem Finowi jak sprawa wygląda i już. Lepiej poczekać niż mam się denerwować że coś źle wyszło.
Byłam z wynikami u internisty powiedział, że nic z nich nie wynika skąd ten wyciek więc tylko gin i onkolog mogą coś poradzić. Tak więc pozostało mi czekać na wizyty.
Gin na pewno coś wyjaśni. Dalej się utrzymuje wyciek?
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Karota045 wrote:Hej dziewczyny, miałam pisać z wynikiem testu. Poszłam na bete. Wynik ujemny. ☹️
A z tymi plamienia mi to są jaja. Dzisiaj już ich nie mam, ciągnie mnie w podbrzusz. Jeżeli ovarin z 21 dc przerzucil mi owulke na 12/14 to to będzie cud. Nigdy nie miałam tak krótkich cykli. Nawet nie zdążyliśmy pomyśleć o regularniejszym serduszkowaniu. Gdyby to było to to na szczęście trafiliśmy więc cykl nie byłby stracony.