Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Erastel, Maruda - w końcu tu Was znowu widzę!!
Ano, trzeba jakoś poradzić sobie ze stresem Ja czekam cierpliwie co mi przyniesie ten cykl |Jeszcze mi zostało jakieś 5 dni? Nie wiem kiedy była owulacja..
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
nick nieaktualnyMarza89 wrote:Brawo My! Ja dziś podpisałam umowę na czas nieokreślony i dwie stówki podwyżki teraz tylko dwie kreski na teście i pełnia szczęścia
Kasiulka90, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Maruda my wzięliśmy psa podczas starań naprawdę uczy cierpliwości i taki mały szczeniak to naprawdę jak małe dziecko , chociaż trochę mam obawy jak będzie reagował na Małą bo nie potrafimy oduczyć go skania na wszystko co się rusza.
Mi żelazo Tardyferon w ciąży jest bezpieczny i najczęściej lekarze go przepisuja .
Ja na amemie przy staraniach polecam picie pokrzywy poprawia żelazo ale również fajnie oczyszcza organizm.
Dziewczyny od takich małych sukcesów zaczyna się pierw podwyżka lepsza praca stała umowa a zaraz pojawi się maluszek ja w kwietniu podpisałam stała umowę w czerwcu dostałam podwyżkę a w sierpniu byłam w ciąży oczywiście jak zanioslam l4 to moja podwyżka została mi odebrana ale to już było mało ważneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:39
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Ania gratulacje mi znowu bardzo zależało na umowie na czas nieokreślony bo wcześniej też miałam przez 4 lata i miesiąc przed ślubem firma padła... A teraz też u nas w mieście ciężko o dobrą pracę i to jeszcze w budżetówce i tak prawie dwa lata minęły jak czekałam na tą umowę więc teraz na pełnym lajcie
-
Ja już od ponad roku mam umowę na stałe i tylko jednego mi brakuje A stres jest zawsze, niezależnie chyba od momentu starania i sytuacji prywatnej/zawodowej. Szczególnie jak się stara dłuższy czas...
Marza89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Ja już od ponad roku mam umowę na stałe i tylko jednego mi brakuje A stres jest zawsze, niezależnie chyba od momentu starania i sytuacji prywatnej/zawodowej. Szczególnie jak się stara dłuższy czas...
-
Marza89 wrote:Marudaruda w sumie masz rację, ja tak gadam, że teraz to już na spokojnie, ale wiadomo przyjdzie miesiąc, kolejny i jeszcze kolejny to znów człowiek będzie rwał włosy z głowy... Cóż czas pokaże
No niestety, jak już raz się zacznie obserwować siebie to ciężko jest przestać Mam na myśli prowadzenie ovufriend. Sama pamiętam jak o wielu rzeczach nie wiedziałam, nie zwracałam uwagi.. Teraz chciałabym nie pamiętaćKasiulka90, Marza89 lubią tę wiadomość
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:No niestety, jak już raz się zacznie obserwować siebie to ciężko jest przestać Mam na myśli prowadzenie ovufriend. Sama pamiętam jak o wielu rzeczach nie wiedziałam, nie zwracałam uwagi.. Teraz chciałabym nie pamiętać
-
Kasiulka90 wrote:Hahaha mam tak samo O, dzisiaj mam gazy! I mnie coś w brzuchu kłuje! Nie do pomyślenia kiedyś, żebym tak skrupulatnie wszystko zaznaczała i się zastanawiała nad tym, co mnie boli i co czuję Chociaż czasem mam wrażenie, że to placebo.
Ja dzisiaj też dziwnie. Gazy i wzdęcia mega wczoraj były, dzisiaj jakby mdliło trochę, sikanie co chwilę... Jezu.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
PCOS, ↑ testosteron. -
Matko, jakbym swój opis widziała! Ostatnie dwa dni wzdęcia, gazy, sikanie i mdłości - dokładnie to samo! Ale ja to zwaliłam na wyjazd majówkowy - nażarłam się za cały miesiąc xD
Pisałaś kilka dni temu o tym, że lekarz Ci mówił, że każda kobieta ma jakieś swoje własne objawy po owulacji (o ile je ma). U mnie są to właśnie gazy xD Serio. W ogóle jakiś nietypowy ten maj. Przecież zawsze mam straszliwie długie cykle, poprzedni 40-dniowy bez owulacji, a teraz owulacja w 9dc!!! Poświrowany ten mój organizm. -
Kasiulka90 wrote:Matko, jakbym swój opis widziała! Ostatnie dwa dni wzdęcia, gazy, sikanie i mdłości - dokładnie to samo! Ale ja to zwaliłam na wyjazd majówkowy - nażarłam się za cały miesiąc xD
Pisałaś kilka dni temu o tym, że lekarz Ci mówił, że każda kobieta ma jakieś swoje własne objawy po owulacji (o ile je ma). U mnie są to właśnie gazy xD Serio. W ogóle jakiś nietypowy ten maj. Przecież zawsze mam straszliwie długie cykle, poprzedni 40-dniowy bez owulacji, a teraz owulacja w 9dc!!! Poświrowany ten mój organizm.
Ja pisałam, że według mnie każdy ma swoje objawy U mnie to nie jest objaw objedzenia, bo wręcz nie chce mi się jeść za bardzo. Wczoraj nawet po południu spałam 1,5 godziny, bo już nie mogłam wytrzymać - a to mi się nie zdarza prawie w ogóle. Na pewno wzdęcia, senność, obolałe piersi/sutki to są objawy podwyższonego progesteronu.
To i tak krótki miałaś ten cykl bezowulacyjny. U mnie bezowule dochodziły do 65 dni. Ale tak jak u Ciebie, w lutym/marcu miałam owulację w 9 dc, a teraz... w okolicach 45. Wychodzi, że jestem około 9 dpo i najważniejsze, że sutki nie przestają mnie boleć. W poprzednim cyklu stopniowo ból zanikał i wiedziałam, że @ idzie. Teraz ból daje nadzieję"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Kasiulka90 wrote:Hahaha mam tak samo O, dzisiaj mam gazy! I mnie coś w brzuchu kłuje! Nie do pomyślenia kiedyś, żebym tak skrupulatnie wszystko zaznaczała i się zastanawiała nad tym, co mnie boli i co czuję Chociaż czasem mam wrażenie, że to placebo.
Chyba każda z nas tak ma :)też mam wszystko zanotowane i porównuje miesiąc za miesiącem W tym cyklu to już byłam prawie pewna jednak wyniki są jakie są...
No ale mój ból jajnika utrzymuje się już 13 dni i już nie wiem czy boli czy mi się wydaje
Ania gratulacje.
Welonka jak to Ci odebrali ? masakra... no ale teraz nie ma co o tym myśleć. Dzidziuś wynagradza wszystko -
nick nieaktualnyMarza89 wrote:Ania gratulacje mi znowu bardzo zależało na umowie na czas nieokreślony bo wcześniej też miałam przez 4 lata i miesiąc przed ślubem firma padła... A teraz też u nas w mieście ciężko o dobrą pracę i to jeszcze w budżetówce i tak prawie dwa lata minęły jak czekałam na tą umowę więc teraz na pełnym lajcie
-
Dziewczyny, od jesteście kochane ! Dziękuję;* Mi, zapomniałam że Ty już brzuchata;p cukrzyca to nie przelewki ale da się tą ciążowa spokojnie znieść Ineczka, anemia mnie męczy strasznie. Jestem zmęczona i aż przezroczysta taka blada, ale wcinam buraki i sok z buraków, który uwielbiam. Do tego żelazo, miałam brać jakieś zastrzyki, ale jednak zdecydowali, że lepiej nie. Zobaczymy:)
Maruda, my razem łeb w łeb ze staraniami, mize jakiś razem nam się uda;) ja mam teraz 12dzien cyklu, ale mój chłop nie ma ochoty, więc sobie poczekam;p
Kasiulka, kochana! Jak napisałam poprzedni post to się zorientowałam, ze jestes;* cieszę się, że Was tutaj widzę kochane;)
Witam też nowe dziewczyny, razem zawsze do przodu:)
Ps. Też chce podwyżkę...;pSkarpeta, Marudaruda, Kasiulka90, Marza89, mi88 lubią tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Dziewczyny, od jesteście kochane ! Dziękuję;* Mi, zapomniałam że Ty już brzuchata;p cukrzyca to nie przelewki ale da się tą ciążowa spokojnie znieść Ineczka, anemia mnie męczy strasznie. Jestem zmęczona i aż przezroczysta taka blada, ale wcinam buraki i sok z buraków, który uwielbiam. Do tego żelazo, miałam brać jakieś zastrzyki, ale jednak zdecydowali, że lepiej nie. Zobaczymy:)
Maruda, my razem łeb w łeb ze staraniami, mize jakiś razem nam się uda;) ja mam teraz 12dzien cyklu, ale mój chłop nie ma ochoty, więc sobie poczekam;p
Kasiulka, kochana! Jak napisałam poprzedni post to się zorientowałam, ze jestes;* cieszę się, że Was tutaj widzę kochane;)
Witam też nowe dziewczyny, razem zawsze do przodu:)
Ps. Też chce podwyżkę...;p
No, ja już ponad rok... Leci ten czas strasznie, uciekają miesiące na obserwacjach, nie wiadomo kiedy. Musi nam się udaćKasiulka90 lubi tę wiadomość
PCOS, ↑ testosteron. -
Kasiulka90 wrote:Mam pomysł! Umówmy się tutaj wszystkie, że do końca roku zaciążymy, ok? W 2019 będzie wysyp Co Wy na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 23:41
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Maruda, Kasiulka i Marza ja jestem za
Uda się, przecież musi ja cały czas mysle czy nie zrobić HSG bo już nic innego mi na myśl nie przychodzi już.
Obudziłam się dziś z bólem gardła, latarek po brodę i takim kaszlem, że aż się boję kaszlec bo boli cała klatka piersiowa bu. I teraz pewnie mnie z pracy zaraz wyślą do domu..Marudaruda, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Maruda, Kasiulka i Marza ja jestem za
Uda się, przecież musi ja cały czas mysle czy nie zrobić HSG bo już nic innego mi na myśl nie przychodzi już.
Obudziłam się dziś z bólem gardła, latarek po brodę i takim kaszlem, że aż się boję kaszlec bo boli cała klatka piersiowa bu. I teraz pewnie mnie z pracy zaraz wyślą do domu..
Ja miałam HSG i w sumie dobrze, że je zrobiłam. U mnie nie wykazało żadnych zrostów, wszystko w porządku, więc przynajmniej to jedno mam z głowy. Myślę, że jak masz okazję i możliwość to zrób.
Ja za dziś już jestem zasmucona od wczoraj wieczora znacznie mniej mnie bolą sutki, dzisiaj to już ledwo co.. Temperatura znowu spadła, więc pewnie @ tuż tuż"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Ja miałam HSG i w sumie dobrze, że je zrobiłam. U mnie nie wykazało żadnych zrostów, wszystko w porządku, więc przynajmniej to jedno mam z głowy. Myślę, że jak masz okazję i możliwość to zrób.
Ja za dziś już jestem zasmucona od wczoraj wieczora znacznie mniej mnie bolą sutki, dzisiaj to już ledwo co.. Temperatura znowu spadła, więc pewnie @ tuż tuż
Oj kochana pamiętaj, że puki @ nie ma to nie ma co gdybac. Wiem jaki to stres ż każdym przyjściem @...ja ostatnie 2 miesiące tak się zafiksowalam na zmianie pracy, że nawet nie wiedziałam kiedy ona ma przyjść heh.
HSG chce zrobuc ale kurde 450zl boli kiedy mam teraz mnóstwo wydatków i auto do oddania do mechanika. Na nfz mogę zapomnieć żeby się dostać we Wrocławiu:/
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel