Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiness00 wrote:Ciesze się, że u Ciebie pozytywna energia Czyżby to że mniej tu zaglądasz tak na Ciebie wpłynęło czy weekend? Oby dobra energia była z Tobą i wszystkimi staraczkami jak najdłuzej
Juti powodzenia też chciałybyśmy bez stresu i na luzie, ale to dłuższe starania niestety nerwy szarpią
Ag1988 może rzeczywiście te skrzepy to nic złego bo skoro błona śluzowa macicy złuszcza się to tak może być, mojej też to nie wzruszyło i powiedziała, że tak wiele kobiet ma, więc może nie ma się czym martwić
Co do hsg ja mialam.sonohsg bardzo sobie chwale i powiem szczerze ze noe bylam na srodkach przeciwboowych takze sie nie bojcie napewno to badanie powinno byc jako 1 dla par ktore duzej nie moga zajsc czasami jajowody sa pozlepiane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 08:01
iness00 lubi tę wiadomość
-
Ag - w takim razie życzę Ci żeby @ przyszła jak najszybciej i obyć mogła zacząć już starania
Iness - dokładnie nie pocieszają, ale w sumie chyba z jednej strony lepiej wiedzieć bo jednak można się psychicznie przygotować - przynajmniej ja tak mam
Violka - w sumie nie wiedziałam, że yo hsg można zrobić na nfz - muszę zainteresować się tym tematem.
Nie wiedziałam, że jest różnica między sono hsg a samym hsg...
Ag1988 lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny
-
Ja miałam nadzieję, że uniknę tego badania, ale oczywiście nie. Wczoraj dostałam @ i za tydzień we wtorek sono-HSG. Mam nadzieję, że to w tym tkwi problem. Trochę poczytałam i zdania podzielone co do bólu, wolę jednak się przygotować, że będzie niezbyt przyjemnie i ewentualnie zaskoczyć się pozytywnie
Marudaruda lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualnyAg1988 wrote:Dziewczyny, u mnie od nocy znowu dol... spac nie mogłam i myslalam, ze moze te starania niepotrzebnie, ze moze lepiej przestać, ze te starania psują nasze Małżeństwo, a było nam przed dobrze, lekko, bez stresów, a tteraz tak cieżko...
Paulina Nessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartitaS wrote:Ja miałam nadzieję, że uniknę tego badania, ale oczywiście nie. Wczoraj dostałam @ i za tydzień we wtorek sono-HSG. Mam nadzieję, że to w tym tkwi problem. Trochę poczytałam i zdania podzielone co do bólu, wolę jednak się przygotować, że będzie niezbyt przyjemnie i ewentualnie zaskoczyć się pozytywnie
MartitaS lubi tę wiadomość
-
mikaa88 wrote:Nie boj sie tego badania pomysl ze wielu oarom wlasnie po tym badaniu udalo siw zajasc niech to bedzie Twoja mobilizacja kobieta wszystko zniesie
Wiem wiem, dlatego idę Ale wolę się nastawić, że coś tam może boleć. Jak to dziewczyny opisywały to taki mocniejszy ból @, a z tym co miesiąc muszę sobie radzić, więc i z tym sobie poradzę Właśnie, czego się nie robi by spełnić marzenie o maluszkuMarudaruda lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Dziewczyny ja właśnie zaczęłam planować Sylwester i ferie zimowe trzeba czymś głowę zająć
U mnie wszystko się wyjaśni 13.11. po wizycie u gina. Ja mam nadzieje, ze dostaniemy z mężem jakieś wspomagacze albo skierowanie na dalsze badania.
Miłego dnia Wam życzę fajnie ze ten wątek odzyl bo czasem potrzeba wygadac się przed kimś innym niż mężemStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina Nessa wrote:Dziewczyny ja właśnie zaczęłam planować Sylwester i ferie zimowe trzeba czymś głowę zająć
U mnie wszystko się wyjaśni 13.11. po wizycie u gina. Ja mam nadzieje, ze dostaniemy z mężem jakieś wspomagacze albo skierowanie na dalsze badania.
Miłego dnia Wam życzę fajnie ze ten wątek odzyl bo czasem potrzeba wygadac się przed kimś innym niż mężem
Jakie plany na sylwestra?
Ja dzisiaj cwiczenia i porzadki w domu przejscie na minimalizm... -
Violka86 wrote:Iness00 mialam na nfz droznosc z lekkim znieczuleniem jak on to pow z kontrastem i tentgenem staram sie od czerwca pozniej przeciwbolowe nie bylo potrzebne, samo zalorzenie rego balonika cholernie bolalo, zemdlalam im na chwilę ale to ponoc z emocjii tak tlumaczyl... Testy firmy apteo moze sa dziadowskie...
A Wy dziewczyny o jakiej porze robicie testy ovu?
mika88 pocieszające to, że miałaś sono hsg i było ok u Ciebie, będę o takie prosić a jak prywatnie trzeba będzie zrobić to bez łaski wybiorę sono hsgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:14
-
Alexandra88
W sumie racja, też tak mam, że musze wszystko wiedzieć przed gdzie to będzie, jak wygląda to badanie, kto będzie je robił i czy coś mam brać przeciwbólowego.
Paulina Nessa oby ta wizyta 13-stego wyjaśniła Ci wiele i dała nowe wskazówki i możliwości działania zakończone sukcesemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:57
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam testy domowe laboratorium i robiłam o godzinie 17 - 18. I mi zawsze wychodziły. Nawet 2 dni wychodziły całkowicie pozytywne tzn kreska grubsza od tej testowej. I zawsze dzień góra dwa po pozytywie był skok temp wiec biorę to za pewnik ze owu była.
Niektóre dziewczyny robią dwa razy dziennie ale dla mnie to strata czasu i kasy. Ja testy robie od 11 dc (owu ok 14-16 chociaż ostatnio wyszło ze dopiero 20 dc ) i czasem jak mam rozciągliwy sluz to tez zrobię wiec kilka testów w ciągu miesiąca zejdzie, napewno więcej niż jedno opakowanie.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualnymikaa88 wrote:Kochana rob tak jak wszystko przed staraniami jesli cwiczylas cwicz czytalas czytaj absolutnie nie rezygnuj z przyjemnosci ja juz probowalam po owulacji wprowadzac oszczedny tryb i co nie bylo seksu nie bylo cwiczen a sa dolki w d... mam takie cos niszczzy psychike relacje z mezem bralam teraz duzo lekow z mysla ze sie uda wspomagalam sie naturalnie a w dwie poprzednie ciaze wlasnie cwiczylam dyzo pracowalam bralam tylko folik nie robilam testow nie mierzylam temperatury to po jakims czsie serio jest meczace i tw chodzenie na monitoringi i te badania to wszystko gdyby nie to ze bromergon mi sie konczy moja nast wizyta dopiero bylaby w nast roku to nie jest tak ze sie poddalam ja po prostu chcw juz odpoczac.
Dziękuję za wsparcie, chyba po tych 7 miesiącach nieustannego skupienia się na jednym muszę wyluzować i spróbować żyć normalnie... -
Ja tez się cieszę ze jest takie miejsce jak to forum dobrze jest mieć świadomość ze nie jest się samemu, a przede wszytskim ze zawsze można odczuć dodanie otuchy i dobre słowo od Was
Co do testów owu ja kupiłam na allegro pakę testów (chyba 50 sztuk), ale nie polecam. Kiedyś zrobiłem te z allegro i z rossmana facelle i te drugie pokazały owu a te pierwsze nie. Kiedyś miałam tez lh vitam i również mnie nie zawiodły także polecam te z rossmana i lhiness00 lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Ja tymi z rossmana będę testować pewnie w czwartek. Tez bym chciała żeby się nie przydały i żeby inny test pokazał dwie krechy !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:07
PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualny
-
Cześć
Ja 5 dc - drugi dzień plamien. Juz by mogła się ta @ skończyć
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Pełna niepokoju. Pełna wiary.