Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mikaa88 wrote:Czesc co tam u Was?
inness00 a Ty jak dlugo sie starasz o dzidziusia? Mozesz rozpisac jakie badania robilas?
Miałam robione: AMH, PRL, FSH, LH, Estradiol, Kreatynina, eGFR, TSH III, całą morfologię 18 parametrów, chyba nic nie pominęlam. Mąż miał oczywiście robione badanie nasienia. Po tym cyklu (bo na pewno tez nie uda się) idę na drożność, a mąż swoje badanie powtórzyć.
Rozglądam się za jakimś pakietem korzystnym i te mutacje genu dziewczyny pisały.
Myślisz że coś jeszcze powinnam zrobić? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak usunac mam ten watek cz 2 mam maly problem z tym... jesli chodzi o ten cykl biore duphaston steryd kupilam tez ananasa ale moje szanse na ciaze takie jakbym miala trafic w 6 noe chce mi siw w to wierzyc caly czas mi sie wydaje ze jakby sie idalo to odczuwa sie od poczatku jakies zmiany a ja co cykl mam to samo i teraz siw zastanawiam czy lekarz czegos nie pokopal z ta lewa strona bo dalej nie umiem w to uwierzyc niestety...
-
Drożność dopiero w grudniu będę mieć. Znaczy Ty chcesz iść na drożność we wtorek czy zwykłą wizytę? Jak masz możliwość na NFZ to jasne korzystaj.
Zostaw tamten wątek, może ktoś też skorzysta z jakimś wskazówek czy informacji tam zawartych. Przenosimy się tu, rozumiem?
Nie każda kobieta odczuwa jakiekolwiek dolegliwości od początku, często przychodzą one dopiero po kilku tygodniach. Na pewno słyszałaś o takich przypadkach, że kobieta nie wiedziała, że jest w ciąży będąc w 3 czy 5 miesiącu. Co innego my, bo staramy się swiadomie i czekamy na objawy, efekty.
Tzn. co myślisz, że przy badaniu/zabiegu coś Ci uszkodził? -
nick nieaktualnyIness mialam droznosc chce isc na powtorne badania tarczycy mysle ze po prostu sie pomyli z ocenianiem ze to owulacja z lewej strony byla ten cykl juz tez spisuje na straty taka ze mnie optynistka najgorsze jest w tym wszystkim ze zaczelam brac dupka majac nadzieje... a to ze owulka z dobrej strony nie swiadczy ze bedzie ciaza moze ja mam z tej lewej jakies slabe jajka. Juz dostalam sluzu takiego bialego twrogowego wyglada jak balsam i jest duzo i mam go dokladnie 3 dpo co cykl wiec skoro i tym razem jest no to nie ma na co liczyc czasami juz rece zalamuje i zastanawiam sie co ze mna nie tak... mialas z tym racje ze u innych jestem optymistka q u siebie sqme czarme scenariusze widze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 12:54
-
nick nieaktualnygościniec wrote:Ja stosuje komputer cyklu myway, który kupiłam na stronie sklepu naturalnaplodnosc. Pomógł mi w staraniach o pierwsze dziecko i teraz również w niego wierzę. Komputer pokazuje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę na podstawie danych, które zbiera przez cały cykl. Nie ujednolica wszystkiego tylko robi to z najświeższych danych. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Ceny też nie ma zbyt wygórowanej jeśli chodzi o tego typu sprzęty.
Iness lekarz juz nic nie zobaczy bo juz po owulacji. W senesie na nfz to chodzilo mi o badania tarczycy droznosc mialam robiona wiwc nie bede powtarzac wynikow tym bardziej ze widzialam kontarst orzeszedl z lewj strony bez oporu a z prawej w ogole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 13:04
-
gościniec wrote:Ja stosuje komputer cyklu myway, który kupiłam na stronie sklepu naturalnaplodnosc. Pomógł mi w staraniach o pierwsze dziecko i teraz również w niego wierzę. Komputer pokazuje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę na podstawie danych, które zbiera przez cały cykl. Nie ujednolica wszystkiego tylko robi to z najświeższych danych. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Ceny też nie ma zbyt wygórowanej jeśli chodzi o tego typu sprzęty.
Jeżeli ktoś ma zdiagnozowany jakiś problem lub nie ma właśnie go zdiagnozowanego to żaden komputer cyklu czy inny szmelc w zapłodnieniu nie pomoże, jeżeli jest przyczyna fizjologiczna.
Aczkolwiek życzę Ci powodzenia w użytkowaniu tego i innych sprzęcików, gadżetów z tego sklepu.mikaa88 lubi tę wiadomość
-
To ten wątek będzie działać czy ten drugi?
Ja chyba na dniach owu. Od samego okresu man rozciągliwy sluz - to dziwne. Ale temp i testy owulki jeszcze nie wyznaczyły.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Paulina Nessa wrote:To ten wątek będzie działać czy ten drugi?
Ja chyba na dniach owu. Od samego okresu man rozciągliwy sluz - to dziwne. Ale temp i testy owulki jeszcze nie wyznaczyły.
To rzeczywiście niespotykane, żeby cały czas od okresu mieć rozciągliwy, wspomagasz się czymś na śluz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:52
-
Od tego cyklu jem siemię i od tamtego cyklu łykam wit d3. Nic poza tymStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualny
-
Raz dziennie ok łyżki stołowej.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Paulina Nessa wrote:Od tego cyklu jem siemię i od tamtego cyklu łykam wit d3. Nic poza tym
-
Ja mam w ziarnach i sama miele z dodatkiem sezamu. Ja sypie pod chleb albo jem samo i popijać woda. Jakoś ten kleik mi nie podchodzi.
Temp mi skoczyła i testy prawie takie same krechy. Owu chyba blisko. Tym razem będzie o czasie a nie tak jak ostatnio.
A jak tam u was? Wszystkie juz po owu?Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny to owocnych staran ja teraz celibat maz jest wykonczony 29 ma badania a ja chyba ta tarczyce zrobie tez za dwa tygodnie albo po okresie. Zawsze gdy okres nadchodzi i cos robie to mnie to tak nie przytlacza odnosnie mojej owulacji z lewej strony wydaje mi sie ze jesli rzeczywiscie byla to napewno nie jest to zasluga stymulacji a ziolek O.Sroki bo w tym cyklu zaczelam pic wiec jesli macie problem z owulacja to polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:34