Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoasia przy regularnych cyklach wiele kobiet owulację ma w 15 dniu cyklu, 7 dni po owulacji - czyli to jest 22 dc, wtedy najczęściej robi się badanie progesteronu i podejrzewam, że to własnie miałaś badanie krwi. Jego wynik po sprawdzeniu norm referencyjnych wskazuje czy owulacja była w danym cyklu czy też nie (i jej poziom może określać chyba też czy była to tzw. owulacja pełnowartościowa). Stąd Twoja ginka wiedziała. Niezależnie od tego w którym dc masz owulację, poziom progesteronu robi się zawsze 7 dni po owulacji Dziewczyny tu na forum, same biegają do laboratorium żeby zbadać poziom progesteronu po ovu i mieć nadzieję, że są szanse że coś zaskoczylo bo do testowania nie mogą się doczekać, a to już spora wiedza w tym oczekiwaniu na testowanie
Tym się nie przejmuj, że masz ovulację w innym dniu cyklu, ja też nie należę do tych szczęściar, które mają zawsze w tym samym dc ovu. Miewam ją od 12dc do 19 dc. Im później jest ovu tym dłuższy u mnie cykl. A przy clo miałam takie róznice ogromne. Pewnie u Ciebie tak samo jest, nie przejmuj się, najważniejsze że wcześniej czy później ale przychodzi owulacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:44
-
Z tym termometrem to tez chyba tak zrobię tym bardziej pracuje na dwie zmiany i kiedy mam druga muszę specjalnie wstawać o 4 zmierzyć temperaturkę ja testom owu nie wierze jakoś . Tez nie wiem, moze na podstawie hormony który podnosi sie po owu.Szukalam w internecie cos na ten temat i tez nie znalazłam . Ładne co ? Tylko vo z tego ze wychodowalam takie ładne jak sie nie udaje na dodatek chyba grzybice złapałam (mysle ze to po tym antybiotyku moja flora bakteryjna została naruszona możliwe to jest) i przez to wczoraj nie wyszło nic z serduszkowania bo strasznie dziwnie było nie przyjemnie do tego mam grudkowaty biały sluz jak serek15 cs o pierwszego dzidziusia.
Słabe nasienie- mała ilość.
Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo. -
Też kilka razy słyszałam od swojej ginki, że taka piękna owulacja, a czasem nawet z dwóch jajników i dalej nic
Ja to po antybiotyku profilaktycznie używam clotrimazolum, zawsze miałam skłonności do infekcji i stąd wolałam na zaś przez parę dni stosować, bo było więcej niż pewne, że coś się przypałęta. Jak to początek to może jakieś globulki na szybko? Może uda się w zarodku dziadostwo zwalczyć
Jak nie mierzę temperatury to taka lżejsza się czuję. Myślę o staraniach, ale jest większy luz
Mi jak na razie w miarę się pokrywały testy owu z monitoringiemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:44
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
iness00 wrote:Yoasia przy regularnych cyklach wiele kobiet owulację ma w 15 dniu cyklu, 7 dni po owulacji - czyli to jest 22 dc, wtedy najczęściej robi się badanie progesteronu i podejrzewam, że to własnie miałaś badanie krwi. Jego wynik po sprawdzeniu norm referencyjnych wskazuje czy owulacja była w danym cyklu czy też nie (i jej poziom może określać chyba też czy była to tzw. owulacja pełnowartościowa). Stąd Twoja ginka wiedziała. Niezależnie od tego w którym dc masz owulację, poziom progesteronu robi się zawsze 7 dni po owulacji Dziewczyny tu na forum, same biegają do laboratorium żeby zbadać poziom progesteronu po ovu i mieć nadzieję, że są szanse że coś zaskoczylo bo do testowania nie mogą się doczekać, a to już spora wiedza w tym oczekiwaniu na testowanie
Tym się nie przejmuj, że masz ovulację w innym dniu cyklu, ja też nie należę do tych szczęściar, które mają zawsze w tym samym dc ovu. Miewam ją od 12dc do 19 dc. Im później jest ovu tym dłuższy u mnie cykl. A przy clo miałam takie róznice ogromne. Pewnie u Ciebie tak samo jest, nie przejmuj się, najważniejsze że wcześniej czy później ale przychodzi owulacja
Dziwne bo ja cyklów nie mam regularnych i rożnie przypada owulacja , ale moze masz racje moze tym razem miałam owulacje 15 dc i wyszło w wynikach ze była . I jesli np była to pecherzyki pękły i zobaczyla to z wynikow czy nawet jesli w wynikach poziom progesteronu podniósł sie to pecherzyk mógł nie pęknąć ? O proszę , ale w sumie ja bym sie tym nie sugerowała tylko nadzieji sobie można narobić a nie jest przeciez pewne wtedy czy sie udało .
15 cs o pierwszego dzidziusia.
MartitaS wrote:Też kilka razy słyszałam od swojej ginki, że taka piękna owulacja, a czasem nawet z dwóch jajników i dalej nic
Ja to po antybiotyku profilaktycznie używam clotrimazolum, zawsze miałam skłonności do infekcji i stąd wolałam na zaś przez parę dni stosować, bo było więcej niż pewne, że coś się przypałęta. Jak to początek to może jakieś globulki na szybko? Może uda się w zarodku dziadostwo zwalczyć
Jak nie mierzę temperatury to taka lżejsza się czuję. Myślę o staraniach, ale jest większy luz
Mi jak na razie w miarę się pokrywały testy owu z monitoringiem
Ciekawe dlaczego tak jest .. a co to za globulki ? I czy one w ogóle zdążą zadziałać skoro owulacja moze juz nawet dzis byc czy jesli dzisiaj cos przyjmę to pomoże ? No w sumie większy sens ma testy owu podczas monitoringu z drugiej strony tez nie bo po co one jesli jest monitoring , no chyba ze ma sie go tylko w jednym czy dwoch dniach.
Yoasia wrote:Ciekawe dlaczego tak jest .. a co to za globulki ? I czy one w ogóle zdążą zadziałać skoro owulacja moze juz nawet dzis byc czy jesli dzisiaj cos przyjmę to pomoże ? No w sumie większy sens ma testy owu podczas monitoringu z drugiej strony tez nie bo po co one jesli jest monitoring , no chyba ze ma sie go tylko w jednym czy dwoch dniach.
clotrimazolum to krem, ale są też chyba globulki (ale na receptę). Mi jeśli chodzi o globulki nie na receptę pomaga illadian. Wydaje mi się, że jak szybko zareagujesz to może pomóc
Specjalnie robiłam testy owu jak miałam monitoring, żeby zobaczyć jak się sprawdzają15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Yoasia wrote:Dziwne bo ja cyklów nie mam regularnych i rożnie przypada owulacja , ale moze masz racje moze tym razem miałam owulacje 15 dc i wyszło w wynikach ze była . I jesli np była to pecherzyki pękły i zobaczyla to z wynikow czy nawet jesli w wynikach poziom progesteronu podniósł sie to pecherzyk mógł nie pęknąć ? O proszę , ale w sumie ja bym sie tym nie sugerowała tylko nadzieji sobie można narobić a nie jest przeciez pewne wtedy czy sie udało .
Jeśli chodzi o grzybice to zadzwon lub jeśli masz możliwość podjedź do gina niech oceni czy to to rzeczywiście,jeśli tak -przepisze Wam antybiotyk,bez tego wydaje mi sie nie pozbedziecie się problemu,możecie go złagodzić jedynie. Grzybica lubi powracać jeśli nie jest wyleczona dobrze. Nie zaleca się przytulanek jesli to jest to Masz wiadomosc na skrzynce ☺ -
MartitaS wrote:clotrimazolum to krem, ale są też chyba globulki (ale na receptę). Mi jeśli chodzi o globulki nie na receptę pomaga illadian. Wydaje mi się, że jak szybko zareagujesz to może pomóc
Specjalnie robiłam testy owu jak miałam monitoring, żeby zobaczyć jak się sprawdzają
No i tak jak myslalam . Mam grzybice i to spora dostałam kapsułki dopochwowe plus krem. Do tego owu juz była , wczoraj na monitoringu pęcherzyków juz nie było czyli pękły akurat przypadła na te dni gdzie nie serduszkowalismy !! to straszne , to wyglada jakby ktos lub cos za wszelka cenę nam nie pozwalało miec dziecka jeszcze kazał mi brać od niedzieli progesteron i tez dopochwowo 3 razy dziennie...15 cs o pierwszego dzidziusia.
iness00 wrote:Może źle to ujelam,nie musisz mieć regularnych cykli,ale często właśnie w okolicach 15dc jest ovu,a Twoja poprzednia ginka nie robiła Ci monitoringów jak obecny kilka w jednym cyklu, więc pewnie wysłała Cię na chybił trafił w w 22dc na badanie progesteronu,wzięła sobie średnią jako odnośnik kiedy mogła być ovu. Jeśli wykazało badanie pelnowartosciową owulacje tzn że była i jajeczka pękały. Oczywiście, ze to nie oznacza że będzie ciąża,ale info takie daje nadzieję że jest szansa,a na to czy się uda składa się wiele czynników na które wpływu niestety nie mamy. Jeśli powiedzialaby Ci że była słaba owulacja,albo w ogóle to wiesz że nie ma się co łudzić.
Jeśli chodzi o grzybice to zadzwon lub jeśli masz możliwość podjedź do gina niech oceni czy to to rzeczywiście,jeśli tak -przepisze Wam antybiotyk,bez tego wydaje mi sie nie pozbedziecie się problemu,możecie go złagodzić jedynie. Grzybica lubi powracać jeśli nie jest wyleczona dobrze. Nie zaleca się przytulanek jesli to jest to Masz wiadomosc na skrzynce ☺
No tak masz racje na pewno stwierdziła to na takiej podstawie jak mówisz. Co do grzybicy to mam i nawet stwierdził ze spora, oczywiście w owulacje i po bez przytulanek oczywiście
Yoasia wrote:No tak masz racje na pewno stwierdziła to na takiej podstawie jak mówisz. Co do grzybicy to mam i nawet stwierdził ze spora, oczywiście w owulacje i po bez przytulanek oczywiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 09:58
-
No widzisz kochana tylko ze u nas jest problem z nasieniem jeszcze wiec watpię by któryś trafił a co ze względu na progesteron on tylko moze podtrzymać ewentualna ciaze tak ? Ułatwia tez zagnieżdżenie sie .. a zastrzyku nie miałam bo same pękły wlasnie przyszłam wtedy do niego na zastrzyk sprawdził i jednak juz było po wiec tez nie potrzebne były na ten cykl ale moze jeszcze sie przydadzą. Tyle poszło kasy na te leki wszystkie teraz do tego swieta tuż tuż i po prostu tyle wydatków... tak tez musiał smarować kremem przeciwgrzybicznym. No jeszcze dzis i jutro . A dzis zaczęłam juz progesteron dopochwowo15 cs o pierwszego dzidziusia.
Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam - dużo pracy, mało czasu wolnego.
U mnie już po owu (chociaż nie jestem pewna bo nie mierze temp., testy wykazały ze owu w okolicach czw - sob). Serduszkowanie bez spin i powiem Wam ze jakoś tak luźnej bez tego mierzenia temp i ciągłego analizowania wykresów.
Wprowadziła od tego miesiąca mace u męża i olej z wiesiołka u mnie. I żel conceive plus. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale żadnych nastawien u mnie nie ma. Wtedy lepiej przeżywam porażkę
A jak u Was? Któraś testuje na dniach?
Tonney jak u Ciebie? Coś juz wiadomo?Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Tak dokładnie i jeszcze progesteron hamuje skurcze macicy, które przeszkadzają w zagnieżdzeniu. To też dobra wiadomość, że same pękły. Tak samo miałam w zeszłym cyklu, tyle kasy i na darmo, jeszcze zawieszone starania przed owu
A co u mnie to masz w prywatnej wiadomości, odpisz jak znajdziesz chwilkę
Zapomniałam dziewczynki Wam napisać - mam już termin na czwartek, jeszcze nie stresuję się ale od środy pewnie na melisie będę żyła już -
PaulinaNessa tez myślałam nad tym, żeby rzucić sprawdzanie temperatury, ale jednak sporo wiedzy mi to daje i chyba gorzej nakręcałabym się nie wiedząc i zastanawiając się. Np. teraz gdy starań nie było w dobrym czasie zauważylam, zę temp mam sporo niższe niż przy cyklu ze staraniami, no i nie miałam w II połowie cyklu ciąglego biegania bo pęcherz domagał się i ani razu nie musiałam wstawać w nocy a tak to standard był. Żel concesive plus musimy chyba odstawić, bo chyba męża uczula, a szkoda bo lepiej się z nim działa Kiedy planujesz testować?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jutro mam monitoring... jak to zleciało! Potem pewnie ostatnie dni szansy zeby wejść w ten nowy rok z ... koniec roku jest ciężki, bo to czas podsumowań.. pierwszy rok starań... ale trzeba myślec pozytywnie i miec nadzieje, ze kiedyś sie uda!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 07:11
-
Ag powodzenia
Ines okres będzie ok 28-30.12. Zastanawiam się nad zadaniem progesteronu. Czy 7-8 dpo pokaże mi czy była owulacja w ogóle? Czy to ma sens? Nie chodzi mi o to czy w pokaże ze cis z tego może być. Tylko o to czy jest prawidłowy poziom po odbytej owulce.
Temp mierze tylko od 10 dc do skoku temp żeby zobaczyć czy owi była ale w tym cyklu się za chiny połapać nie mogę.Ag1988 lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Paulina Nessa u mnie podobnie - rzuciłam całkiem termometr w tym cyklu. W zeszły wtorek na wizycie powiedziała, że owu będzie w weekend, w czwartek test owu wyszedł pozytywny i serduszkowanie bez spiny. Razem czekamy do 28-30.1215.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Paulina Nessa wrote:Ag powodzenia
Ines okres będzie ok 28-30.12. Zastanawiam się nad zadaniem progesteronu. Czy 7-8 dpo pokaże mi czy była owulacja w ogóle? Czy to ma sens? Nie chodzi mi o to czy w pokaże ze cis z tego może być. Tylko o to czy jest prawidłowy poziom po odbytej owulce.
Temp mierze tylko od 10 dc do skoku temp żeby zobaczyć czy owi była ale w tym cyklu się za chiny połapać nie mogę.
Ag1988 powodzenia, napisz po jak sprawy mają się
MartitaS wiesz, że masz większe szanse w tym cyklu Ciekawa jestem bardzo, niech się sprawdzi teoria, że od razu po sono bach i udało sięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:03
-
Iness00 według wszelkich teorii (że zaraz po sono i urodzinowy i z clo i duphastonem i z dobrymi wynikami) to nie ma opcji, żeby mi się nie udało hahaha
A życie zweryfikuje fajnie, że święta zajmą trochę myśli
Ja przed sono to zaczęłam się denerwować rano, wcześniej jakoś to omijałam myślami ten temat teraz po miesiącu to najbardziej zapadły mi w pamięć zakwasy w pośladkach hahahaAg1988 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️