Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się po przejściach - od nowa
Odpowiedz

Starające się po przejściach - od nowa

Oceń ten wątek:
  • gama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Zrób progesteron 7 dni po ewentualnej owulce

oooo tak, to jest myśl, a musi byc 7 dni?
    u nas pobieraja w wt i pt, a gdyby owulka byla w niedz - bo troche mnie brzuch pobolewal to w pt by bylo zawczesnie...?

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    który to juz tydzien teraz masz?

Dopiero 5t i 1 dzień..
    Ja jestem z łodzkiego...niestety nie pomogę.

Bliźniaków Wam życzę ;)
    Miłego popołudnia:)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny tez dawno tu nie zagladałam w niedziele wysikałam 2 kreseczki :) boje się czy wszystko bedzie ok 8 marca mam 1 wizyte u mojej super ginekolog do której mam zaufanie dziś jest 5t5d ciazy jak bede mieć wizzyte bedzie 7t6d oj mam nadzieję że usłysze serduszko mojego groszka :)

Monia85, bobo_frut, gama, midnight lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    hejka dziewczyny tez dawno tu nie zagladałam w niedziele wysikałam 2 kreseczki :) boje się czy wszystko bedzie ok 8 marca mam 1 wizyte u mojej super ginekolog do której mam zaufanie dziś jest 5t5d ciazy jak bede mieć wizzyte bedzie 7t6d oj mam nadzieję że usłysze serduszko mojego groszka :)

brawo! cieszymy się!

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) potrzebowałam chwili, jakoś tak mi nie tak było. Ale dziś zaczął się nowy cykl i nowe nadzieje i siły, nie poddaję się:) Za 2 dni zaczynam CLO, początkowo po 1/2 tabl. a później po całej i monitoring. Miałam robić monitoring u siebie, ale stwierdziłam, że już pojadę do kliniki do dr niech już wszystko prowadzi. Trudno mam tam 120 km.. ale jak już zdecydowałam się na klinikę to już dokończę ten temat :)
    Monia pytałaś czy lekarze robią bez żelu w okresie około owulacyjnym, ja właśnie 1 raz spotkałam się właśnie w klinice, że dr Włach robiła USG bez żelu abyśmy mogli działać, inni lekarze nigdy na to nie zwracali uwagi. Zrobiłam sobie już badania taxo i cylomegalie, czekam na wyniki, pojutrze robię resztę hormonalnych i na wizytę jadę z kompletem badań. Niech po tym Clo moje jajca ruszą pełną parą:) Dziękuję Wam za ciepłe słowa:)
    Musi w końcu się udać, musi:)

Karola gratulacje wielkie :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja wcześniej nie byłam na clo, bo wiesz te całe zawirowania z dupkiem, wiec odpuściłam. Pojechałam w 10 dc po owu i wtedy dr kazała zacząć brać dupka. teraz po becie odstawiłam i dziś dostałam @. w 3 dc zaczyma clo od mniejszych dawek, a w ostatnich 2 dniach mam brać całą tabletkę. Jadę w 7 dc i 10dc. Myślę że ok. zobaczę wszystko przed owulację i może już po. Chociaż nie wiem jak wygląda owulacja po clo, może mi się przesunąć? Zawsze szybko mam owulację w ok. 10-12dc.
    Ciekawe jak mój organizm zareaguje na clo, u Was dziewczyny coś się nietypowego działo, owulacja zmieniła swoje dni?, chyba muszę przewertować wątek CLO :D tak mało wiem na ten temat :) Mam nadzieję, że zanim zacznę się wgłębiać, to nie będę musiała ;)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    oooo tak, to jest myśl, a musi byc 7 dni?
    u nas pobieraja w wt i pt, a gdyby owulka byla w niedz - bo troche mnie brzuch pobolewal to w pt by bylo zawczesnie...?

7-9 dni bedzie dobrze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    progesteron zaczyna rosnąć po owulacji i swój szczyt osiąga ok 7dpo. Jak zrobisz 5 dni po to wynik powinien jednoznacznie potwierdzic owu, nie będzie to jednak jego szczyt więc pamiętaj o tym, żebyś się później nie marwiła, że jest niski. Przed owu wynik jest 0,cośtam, po owu nawet jak będzie 1,cośtam to można przyjąć, że owu była.

ja miałam ponad 8 i był za niski w 7dniu a miałam zrobic w 9ym,dlatego dostałam zastrzyk na pękniecie bo raczej ovu nie było

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:

gratki kochana,tak juz w 7ym tyg usłyszysz serduszko,trzymam kciukasy zeby wszystko było dobrze.Ta wiadomosc to taki promyk słonca w te paskudną pogode,dziękujemy za radosną nowine,cieszymy sie z tobą

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Witajcie :) potrzebowałam chwili, jakoś tak mi nie tak było. Ale dziś zaczął się nowy cykl i nowe nadzieje i siły, nie poddaję się:) Za 2 dni zaczynam CLO, początkowo po 1/2 tabl. a później po całej i monitoring. Miałam robić monitoring u siebie, ale stwierdziłam, że już pojadę do kliniki do dr niech już wszystko prowadzi. Trudno mam tam 120 km.. ale jak już zdecydowałam się na klinikę to już dokończę ten temat :)
    Monia pytałaś czy lekarze robią bez żelu w okresie około owulacyjnym, ja właśnie 1 raz spotkałam się właśnie w klinice, że dr Włach robiła USG bez żelu abyśmy mogli działać, inni lekarze nigdy na to nie zwracali uwagi. Zrobiłam sobie już badania taxo i cylomegalie, czekam na wyniki, pojutrze robię resztę hormonalnych i na wizytę jadę z kompletem badań. Niech po tym Clo moje jajca ruszą pełną parą:) Dziękuję Wam za ciepłe słowa:)

ClO czesciej działa na jakosc pęcherzyków niz na ilosc,ale sporadycznie dzieją sie ze jest kilka pęcherzyków.Ostatnio na wątku z CLO jedna dziewczyna miała dwa po prawej i cztery po lewej i trzy pękły,lekarz az sie przestraszył ze moze byc z tego ciąza blizniacza...niestety nie udało się ale lekarz był wystrachany.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Monia ja wcześniej nie byłam na clo, bo wiesz te całe zawirowania z dupkiem, wiec odpuściłam. Pojechałam w 10 dc po owu i wtedy dr kazała zacząć brać dupka. teraz po becie odstawiłam i dziś dostałam @. w 3 dc zaczyma clo od mniejszych dawek, a w ostatnich 2 dniach mam brać całą tabletkę. Jadę w 7 dc i 10dc. Myślę że ok. zobaczę wszystko przed owulację i może już po. Chociaż nie wiem jak wygląda owulacja po clo, może mi się przesunąć? Zawsze szybko mam owulację w ok. 10-12dc.
    Ciekawe jak mój organizm zareaguje na clo, u Was dziewczyny coś się nietypowego działo, owulacja zmieniła swoje dni?, chyba muszę przewertować wątek CLO :D tak mało wiem na ten temat :) Mam nadzieję, że zanim zacznę się wgłębiać, to nie będę musiała ;)

mnie sie przesunęła ovu z dni 19 na 14 czyli pięc dni,(choc mam cykle bezowulacyjne to obserwacja i monitoring na to wskazywało)dziewczynom z długimi cyklami skrócił cykl do normalnych ok 28-30dniowych czyli miały ok 14 dnia ovu.Zdarzały sie tez dziewczyny ze cykl im troche przedłuzył i ovu sie tez przesunęła.Ale jak bedziesz na wizycie to lekarz bedzie wiedział mniej więcej kiedy ovu wystąpi,wizyta w 10 dniu pokaze czy jestes juz na cyk z ovu czy gdzies za dwa dni,bedzie widac czy jajca pękają czy jeszcze nie
    Jesli tylko cykle masz jednakowe to nie powinno byc wielkiej róznicy w dniach.
    Ja tez jezdze do kliniki do Krakowa,mam jakies 55km,troche blizej niz ty,ale warto to monitorowac jak sie zaczeło brac CLO.Po ovu znów pewnie dupka dostaniesz jesli masz problem z progesteronem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:04

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:

a robiłas badania FSH,LH,Estradiol w 3dc?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wlasnie robie te badania.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    http://www.gen.org.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=224
    dokształcające :)

dzięki przeczytałam, warto:)

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poronienie.pl/warto-wiedziec/aspekt-medyczny/badania-po-poronieniu-2/badania-po-poronieniu/

a tu lista badań po poronieniu

jox6h3714iyy07ei.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny powiedzcie mi kiedy bierze się Clo rano czy wieczorem? bo zapomniałam dopytać dr :/ a nie mogę się dodzwonić.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Bardzo ciekawa lektura :) a wydawałoby się, że co to jest " zrobić sobie dziecko ";) Były momenty w życiu że bałam się, że zaszłam w ciążę, a teraz pragnę tego :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, a jeszcze jedno pytanie, wczoraj po południu dostałam @ jutro rano chyba normalnie mogę brać clo, bo chyba nie ma znaczenia czy rano się dostało @ czy wieczorem, 3dc to 3dc, prawda?
    Mam też jutro robić badania, tabletkę łyknę już po badaniu co by nie było ;)
    Monia85 wrote:
    Mi też się podobało, tak po ludzku :)
    mega po ludzku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:37

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Kochane dziewczyny powiedzcie mi kiedy bierze się Clo rano czy wieczorem? bo zapomniałam dopytać dr :/ a nie mogę się dodzwonić.

ja normalnie rano brałam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:

kurcze,fajnie opisane,jakby człowiek miał oczy w sobie i to widział.Dzięki,prosze o więcej takich lekcji

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ