Starające się po przejściach - od nowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Synchron mega ja jadę przed świętami, bo po świętach to może być już po owulacji w czwartek będzie 5dc, ostatnio w 7dc jeden pęcherzyk miał prawie 20 mm. Co będzie:) Mam plan zrobić w kuku moją @ nast. razem Ależ mnie zirytowała w tym cyklu. Czysta złośliwość, aż śmiać mi się z tego wszystkiego chce serio, kilka dni wcześniej modlę się .. błagam @ nie przychodź, ostatnie dni.. błagam przyjdź przecież wiem, że czaisz się za rogiem;) Będzie dobrze, musi być dobrze dziewczyny.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Aasienkaa wrote:Synchron mega ja jadę przed świętami, bo po świętach to może być już po owulacji w czwartek będzie 5dc, ostatnio w 7dc jeden pęcherzyk miał prawie 20 mm. Co będzie:) Mam plan zrobić w kuku moją @ nast. razem Ależ mnie zirytowała w tym cyklu. Czysta złośliwość, aż śmiać mi się z tego wszystkiego chce serio, kilka dni wcześniej modlę się .. błagam @ nie przychodź, ostatnie dni.. błagam przyjdź przecież wiem, że czaisz się za rogiem;) Będzie dobrze, musi być dobrze dziewczyny.Antoś IVF,Julisia natural
-
Widzialam Asiu ze @przyszla,mam nadzieje ze ten cykl przyniesie nam szczęscie.Ja mam dylemat czy wziac clo dzis czy jutro,dzis mam 3dc...ustalalam branie clo telefonicznie a zanim zaszlam w ciaze to clo zaczèlam brac w 4dc...nie wiem jak wplynie branie clo w 3dc,czy lepiej czy gorzej....chyba wezme clo wieczorem i bedzie pomiedzy 3 a 4dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:35
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja w tym cyklu biore Clo od 3dc po 1/2 tabletki. Ale nie podobal mi sie moj @. Nigdy nie mam mega obfitych ale w tym cyklu to mega skapy. Praktycznie pierwszy dzien byl normalny a potem strasznie mało. Pobolewa mnie nadbrzusze musze ratowac sie nospa:/ czasem juz tak mialam:( dobrze ze pojutrze mam wizytę bo wkurza mnie juz to wszystko. Obawiam sie ze cos niedobrego sie dzieje strasznie skape miesiączki mam a w tym cyklu to juz calkiem. Dzis 3dc a praktycznie wkladka wystarczylaby:(córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Pisze tak:w badaniu surowicy krwi stwierdzono obecnosc przeciwcial przeciwjądrowych dajàcych na komórkach HEp-2 typ swiecenia homogenny i ziarnisty w mianie 1:160.Przeciwciala przeciw dcDNA:ujemne
Nie wykryto przeciwcial przeciw antygenom z grupy ENA(rozpuszczalnym antygenom jàdrowym i cytoplazmatycznym:Ro,La,Jo-1,,Scl-70,nRNP i Sm)
Nie wiem co to znaczy
-
Aga22 wrote:Jagna jakie badania robiłaś i ile za nie zapł aciłas?
Na razie homocysteine,ANA1 i 2,toczeń,posiew moczu,ogolne badania z krwi i moczu,glukoze,krzepliwosc krwi,tsh i przeciwciala i cos tam jeszcze sle nie pamietam .Robie na raty badania bo koszta są duze.ANA1,2+toczen+homocysteina 280zl na reszte mialam skiwrowanie tzn ogólne krew mocz,tarczyca.
Reszte teraz ns poczatku kwietnia i reszte juz w ciązy bo inaczej teraz nie bedą wiarygodne.Antoś IVF,Julisia natural
-
Monia85 wrote:Jagna to jest dobry wynik , miano niskie, nizsze od mojego, nie masz się czym martwić w szczególności ze inne badania imunologiczne wyszły ok i nie masz żadnych niepokojących objawów.Antoś IVF,Julisia natural
-
Monia chce jeszcze zrobic mutacje MTHFR,bo takie najwazniejsze jesli gdzies-cos,a zespół antyf. to juz jak w ciązy bede.
no i te anty TPO,TG musze zrobic zeby miec na wizyte do endokrynologa,po znając zycie to te lekarke nic nie wzruszy i nie kiwnie palcem by poszerzyc badania,bede spokojniejsza jesli one wyjdą ok.A od sierpnia zmieniam lekarza endokr. więc moze jakis krok w leczeniu tarczycy zrobie.
-
Monia chce jeszcze zrobic mutacje MTHFR,bo takie najwazniejsze jesli gdzies-cos,a zespół antyf. to juz jak w ciązy bede.
no i te anty TPO,TG musze zrobic zeby miec na wizyte do endokrynologa,po znając zycie to te lekarke nic nie wzruszy i nie kiwnie palcem by poszerzyc badania,bede spokojniejsza jesli one wyjdą ok.A od sierpnia zmieniam lekarza endokr. więc moze jakis krok w leczeniu tarczycy zrobie.
-
Monia85 wrote:anty tg to i mi reumatolog kazała dorobić, bo nieraz wszystkie tarczycowe są ok, a zapalenie jednak jest. O mutacji myslałam, chociaż badań nie robiłam, ale wzięłam sobie od gina receptę na kwas foliowy 5mg. Ty masz homocysteinę w normie więc obstawia, że nie bedziesz miała problemu z tą mutacją. Czytałam że ma ją 20% ludzi, większość z nich "robi" zdrowe dzieci nie wiedząc o tym.Antoś IVF,Julisia natural
-
cześć dziewczyny Kurcze to o czym piszecie to dla mnie czarna magia Totalnie się na tym nie znam.
Co do mnie byłam na wizycie, moje pęcherzyki rosną spokojnie największy ma w 5 dc 12,7 a mniejszy 10 i coś reszty, nie pamiętam dokładnie. No i co staramy sie w tym cyklu. Dostałam do zrobienia zastrzyk ovitrelle, mam robić testy owulacyjne i w dniu pojawienia się dwóch kresek zrobić zastrzyk. Dostałam skierowanie do szpitala na HSG ze znieczuleniem, mam położyć się na jakieś 3 dni, porobią mi badania ( z tego co wyczytałam ma tam być PRl profil, ANA, anty TPO, anty TG, OGTT 75+ insulina). Po świętach dzwonie i pytam kiedy są wolne terminy. Mam nadzieję,że szybko będą. Trochę się boję, ale cóż sama wiem że muszę te cholerne jajowody sprawdzić, bo wszystkie wyniki jakie mam są dobre a ciąży brak. Wiecie nawet robiłam ostatnio córce bo jest w okresie szybkiego wzrostu poziom wit.D, sobie tez zrobiłam tak z ciekawości- u córki niedobór tak jak się spodziewałam, u mnie szok- prawie 40. Byłam pewna że też mam niedobór a tu taka niespodzianka:) To tak z innej beczkicóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
tak właśnie powiedziała, że wtedy co będę miała robione będziemy musieli odpuścić. Wiesz też cieszę się że tak wyszło, boję się mimo wszystko ale cieszę się że zrobią to badanie i inne. Może coś więcej będę wiedziała na czym stoję.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Asia,ciesze sie ze kolejny krok do przodu,moze sie cos wyjasni,moze znajdą odpowiedz na pytanie "dlaczego".Moze jeden cykl przepadnie za to z pewnoscią przyspieszy te lepsze cykle.
Ja za tydzien we czwartek na monitoring,zobaczymy czy bedzie jakies jajco,juz mam treme..Aasienkaa lubi tę wiadomość
-
wierzę Ci, niech te Twoje jajca rosną Ja znów mam stresik bo w święta będzie owulacja zapewne pon-wt. i mam ten zastrzyk. Kurcze muszę porobić testy owulacyjne obym tylko nic nie schrzaniła Może macie jakieś doświadczenie? Mam zrobić w dniu pojawienia się dwóch kresek ale nawet na drugi dzień jak zrobię też nie będzie dramatu .No i muszę poczytać o samym zastrzyku i jego skutkach.
Dziewczyny z okazji Świąt wszystkiego pięknego, siły i wiary że nam się uda MUSI SIĘ UDAĆ, chce w to wierzyć !!! Spokojnych i pięknych Świątcóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Aasienkaa wrote:wierzę Ci, niech te Twoje jajca rosną Ja znów mam stresik bo w święta będzie owulacja zapewne pon-wt. i mam ten zastrzyk. Kurcze muszę porobić testy owulacyjne obym tylko nic nie schrzaniła Może macie jakieś doświadczenie? Mam zrobić w dniu pojawienia się dwóch kresek ale nawet na drugi dzień jak zrobię też nie będzie dramatu .No i muszę poczytać o samym zastrzyku i jego skutkach.
Dziewczyny z okazji Świąt wszystkiego pięknego, siły i wiary że nam się uda MUSI SIĘ UDAĆ, chce w to wierzyć !!! Spokojnych i pięknych Świąt
Równiez Zdrowych i Pogodnych Swiąt,oby rodzinnie i byly wypelnione odpoczynkiem od naszej codziennosciAntoś IVF,Julisia natural