Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
Odpowiedz

Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo uwielbiam seriale.

Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.

Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
    Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊

szamanka91, CappuccinoBoo, Lalia lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Oo uwielbiam seriale.

Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.

Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
    Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊

Witaj w klubie!
    Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Muszę chyba w końcu zacząć oglądać tą Grę o tron, bo chyba już wszyscy widzieli tylko nie ja 🙈

Jakie seriale ogladacie?

My z mężem :
    Stranger things
    Lucyfer
    Dark
    Grzesznica
    Sex education
    13 powodów
    Skazany na śmierć
    The 100
    Nawiedzony dom na wzgórzu
    Dom z papieru
    Nawiedzony dom na wzgórzu
    Mój mąż dalej ogląda The Walking Dead ja już odpuściłam. No, a teraz czekam na drugi sezon The Crown, Wiedźmina, nowy sezon Watahy a aktualnie oglądamy serial z serii Star Wars "Mandarolian"

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Mój mąż dalej ogląda The Walking Dead ja już odpuściłam. No, a teraz czekam na drugi sezon The Crown, Wiedźmina, nowy sezon Watahy a aktualnie oglądamy serial z serii Star Wars "Mandarolian"

Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉

My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪

Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale

• ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam,
    głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.

Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić :/
    Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
    Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy :( on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
    rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem :( nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?

• ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, oglądanie seriali to jedyne co robimy wspólnie przed zaśnięciem i już serdecznie wychodzą mi bokiem, więc od tygodnia on ogląda w jednym pokoju tv a ja zasypiam z książką

• Annia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.

Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić :/
    Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
    Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy :( on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
    rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem :( nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?
    Może on to tak przeżywa na swój sposób, ucieka w pracę? My kobiety zawsze chcemy rozmawiać, analizować to co nas boli, a oni reaguja i przeżywają inaczej. :(

Czy mogę się dołączyć do wątku? Staramy się teraz 4 cykl o pierwsze dziecko. Na wiosnę w drugim cyklu starań zaszłam w ciążę pozamaciczna i po przymusowej przerwie w staraniach po leczeniu CP wróciliśmy do działania, na razie bez większych efektów... :/

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉

My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪

Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale
    No tak trzeci sezon. Zmiana aktorów mi nie pasuje bo tamci fajnie grali ☺️

Ja sama oglądam Sabrinę 😂

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:

Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
    A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
    U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
    Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
    Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
    Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
    U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Witaj w klubie!
    Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂

Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍

szamanka91 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
    A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
    U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
    Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
    Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
    Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
    U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉

To wszystko jest bardzo trudne :( on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy :(

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    To wszystko jest bardzo trudne :( on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy :(

Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :*

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :*

Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
    Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.

Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
    Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.

Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy

Całkowicie się zgadzam 😉😉😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:56

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Po takich rozmowach jest o niebo lepiej, mój zaraz ma inny humor, wymyśla jakiś wypad na weekend w góry czy do kina😊

Tylko mnie bardziej dobijacie :D
    U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił:/
    Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.

Zaraz się biorę za przeglądanie netflixa

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:56

ata88 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍
    ❤️

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:

Popieram!

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Tylko mnie bardziej dobijacie :D
    U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił:/
    Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.

Zaraz się biorę za przeglądanie netflixa
    To prawda, że faceci potrafią się rozleniwić, ale to że nie rozmawia to nie znaczy, że o tym nie myśli. Może tłumi to w sobie? Może musisz mu WSZYSTKO od serca powiedzieć co czujesz co myślisz, wylać to z siebie, nawet się mu wypłakać. Faceci czasem potrzebują takiego strzała na twarz.

ata88 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ