Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOo uwielbiam seriale.
Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.
Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊szamanka91, CappuccinoBoo, Lalia lubią tę wiadomość
-
izqa88 wrote:Oo uwielbiam seriale.
Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.
Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊
Witaj w klubie!
Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Lalia wrote:Muszę chyba w końcu zacząć oglądać tą Grę o tron, bo chyba już wszyscy widzieli tylko nie ja 🙈
Jakie seriale ogladacie?
My z mężem :
Stranger things
Lucyfer
Dark
Grzesznica
Sex education
13 powodów
Skazany na śmierć
The 100
Nawiedzony dom na wzgórzu
Dom z papieru
Nawiedzony dom na wzgórzuStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnyszamanka91 wrote:Mój mąż dalej ogląda The Walking Dead ja już odpuściłam. No, a teraz czekam na drugi sezon The Crown, Wiedźmina, nowy sezon Watahy a aktualnie oglądamy serial z serii Star Wars "Mandarolian"
Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉
My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪
Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale -
Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam,
głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.
Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić
Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ? -
ata88 wrote:Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam,
głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.
Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić
Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?
Czy mogę się dołączyć do wątku? Staramy się teraz 4 cykl o pierwsze dziecko. Na wiosnę w drugim cyklu starań zaszłam w ciążę pozamaciczna i po przymusowej przerwie w staraniach po leczeniu CP wróciliśmy do działania, na razie bez większych efektów...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
izqa88 wrote:Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉
My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪
Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale
Ja sama oglądam Sabrinę 😂Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
ata88 wrote:Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam,
rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?
Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉 -
szamanka91 wrote:Witaj w klubie!
Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂
Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍szamanka91 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉
To wszystko jest bardzo trudne on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy -
ata88 wrote:To wszystko jest bardzo trudne on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy
Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :* -
nick nieaktualnyLalia wrote:Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :*
Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.
Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy
-
izqa88 wrote:Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.
Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy
Całkowicie się zgadzam 😉😉😉 -
Turkusowa90 wrote:Po takich rozmowach jest o niebo lepiej, mój zaraz ma inny humor, wymyśla jakiś wypad na weekend w góry czy do kina😊
Tylko mnie bardziej dobijacie
U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił
Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.
Zaraz się biorę za przeglądanie netflixa -
Lalia wrote:Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
izqa88 wrote:Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
Popieram!Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
ata88 wrote:Tylko mnie bardziej dobijacie
U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił
Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.
Zaraz się biorę za przeglądanie netflixaata88 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️