X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
Odpowiedz

Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo uwielbiam seriale.

Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.

Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
    Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊

szamanka91, CappuccinoBoo, Lalia lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Oo uwielbiam seriale.

Oboje z mężem jesteśmy typowymi domownikami z dwójką kotów którzy oglądają seriale & filmy w każdej wolnej chwili.

Jeśli o marzenia chodzi to myślę że chciałabym syna wpierw,później córkę ale tak jak już zostało powiedziane zdrowie najważniejsze.
    Pewnie że trzeba mieć marzenia dziewczyny,marzenia napędzają nas do działania 😊

Witaj w klubie!
    Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Muszę chyba w końcu zacząć oglądać tą Grę o tron, bo chyba już wszyscy widzieli tylko nie ja 🙈

Jakie seriale ogladacie?

My z mężem :
    Stranger things
    Lucyfer
    Dark
    Grzesznica
    Sex education
    13 powodów
    Skazany na śmierć
    The 100
    Nawiedzony dom na wzgórzu
    Dom z papieru
    Nawiedzony dom na wzgórzu
    Mój mąż dalej ogląda The Walking Dead ja już odpuściłam. No, a teraz czekam na drugi sezon The Crown, Wiedźmina, nowy sezon Watahy a aktualnie oglądamy serial z serii Star Wars "Mandarolian"

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Mój mąż dalej ogląda The Walking Dead ja już odpuściłam. No, a teraz czekam na drugi sezon The Crown, Wiedźmina, nowy sezon Watahy a aktualnie oglądamy serial z serii Star Wars "Mandarolian"

Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉

My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪

Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale

• ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam,
    głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.

Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić :/
    Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
    Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy :( on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
    rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem :( nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?

• ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, oglądanie seriali to jedyne co robimy wspólnie przed zaśnięciem i już serdecznie wychodzą mi bokiem, więc od tygodnia on ogląda w jednym pokoju tv a ja zasypiam z książką

• Annia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    głównie dlatego, że w związku z wynikami tarczycy mocno odpuściłam ( na czas wyregulowania tsh i prolaktyny ) na forum bywałam od czasu do czasu, zaglądając co u Was.

Niemniej jednak dziś przyszedł ten dzień kiedy zwyczajnie potrzebuję się komuś wyżalić :/
    Wyniki po 2 miesiącach wyszły gorzej niż przed braniem leku, ale to nie główny powód moich smutków.
    Niestety z mężem się strasznie oddaliliśmy :( on totalnie zafiksowany w pracę, a ja w szarej codzienności - praca, dom, zakupy .., widujemy się późnymi wieczorami.
    rozmów brak (a jak są to zakończone kłótnią ), seksu brak, nie pamięta o moich badaniach , nie pamięta o wizytach u lekarza, mam wrażanie, że temat starań stał się nie jego tematem :( nie wiem co robić , nie wiem czy walczyć ? . On nie walczy o naszą wspólną przyszłość . A może mocno wyolbrzymiam ?
    Może on to tak przeżywa na swój sposób, ucieka w pracę? My kobiety zawsze chcemy rozmawiać, analizować to co nas boli, a oni reaguja i przeżywają inaczej. :(

Czy mogę się dołączyć do wątku? Staramy się teraz 4 cykl o pierwsze dziecko. Na wiosnę w drugim cyklu starań zaszłam w ciążę pozamaciczna i po przymusowej przerwie w staraniach po leczeniu CP wróciliśmy do działania, na razie bez większych efektów... :/

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Toż to już 3 sezon The Crown będzie! Inna obsada tym razem bo już królowa starsza 😉

My też już dawno Walking Dead odpuściliśmy,już mi bokiem wychodziły te latające flaki 🤪

Większość seriali oglądam z tżtem ale są też takie które oglądam sama np. Chirurdzy czy Riverdale
    No tak trzeci sezon. Zmiana aktorów mi nie pasuje bo tamci fajnie grali ☺️

Ja sama oglądam Sabrinę 😂

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:

Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
    A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
    U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
    Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
    Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
    Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
    U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Witaj w klubie!
    Też mam dwa koty i jesteśmy maniakami serialów 😂 już na Netflixie nie wiem co oglądać bo większość widziałam 😂

Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍

szamanka91 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, dobrze że napisałaś 😘 oprócz plotkowania o serialach jesteśmy tu żeby się wspierać 😘
    A próbowałaś pogadać z mężem właśnie o tym?
    U mnie jest tak, że jak się spinamy dłużej na siebie to po prostu w pewnym momencie jedno mówi :"możemy porozmawiać? Ostatnio nie jest między nami najlepiej, chce coś z tym zrobić. Sprawia mi przykrość to to i to,denerwuje się jak robisz i mówisz to, co mogę zmienić żeby się polepszylo?" itd.
    Bo jeśli każdy temat jest drazliwy, to nie ma sensu rozmawiać o sprawach trudnych. Najpierw trzeba zadbać o relacje.
    Powiedz mężowi to co napisałaś nam, że wydaje Ci się ze się odsuneliscie, że bardzo się martwisz co dalej, że przybily Cię wyniki badań, że nie wiesz co robić i może wspólnie coś ustalicie itd.
    Jestem rok po ślubie, a 6 lat w związku, w przypadku mojego męża najlepiej działa mówienie wprost co mnie boli (nie oskarzanie go!) i proszenie go o wspólne ustalenie co dalej.
    U nas też był taki moment, że w łóżku się średnio układało, chodziłam spać ze łzami bo czułam się odrzucona i w końcu wprost zapytałam męża co się dzieje, czy to chodzi o mnie, że obwiniam siebie ze jestem nieatrakcyjna i czuję się niekobieco, a mąż wtedy powiedział że ma ostatnio ciężko w pracy, jest zmęczony i bardziej potrzebuje bliskości, niż szaleństw. I wszystko stopniowo wróciło do normy i jest teraz super, bo skończyły się domysły i gdybania tylko wiemy na czym staliśmy 😉

To wszystko jest bardzo trudne :( on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy :(

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    To wszystko jest bardzo trudne :( on sam ostatnio powiedział , ze między nami jest źle, tylko jak zapytałam co dalej to brak odpowiedzi... , a ja nerwus od razu spinam się i wykrzyczę swoje . Dobrze wie jak bardzo mnie boli to , że zapomniał o mojej wizycie u lekarza , a wcześniej o wynikach krwi i nie czuje się ani trochę winny:( Woli się nie odzywać od kilku dni niż chociaż przyznać się do tego ze nawalił. Jesteśmy razem prawie 11 lat i 4 po ślubie wiec tez już trochę przeżyliśmy , ale tak źle nie było nigdy :(

Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :*

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, mieliście przerwę w staraniach ze względu na wyniki, a może teraz zróbcie jeden cykl przerwy ze względu na Was? Tak żebyście popracowali nad sobą? :*

Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
    Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.

Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Też pomyślałam że warto zrobić teraz nie tyle przerwę w staraniach ale w staraniach planowanych.
    Zero sprawdzania kiedy owu,jakie testy,jaki śluz - musicie popracować nad związkiem bo przyjdzie taki czas że w ciążę zejdziesz a związek i tak uj strzeli bo już za dużo szkody zostało wyrządzonej.

Wygospodarujcie czas dla siebie,randka,restauracja,kino,spacer - przypomnij mu dlaczego jesteście razem. Wiem ze jest ciężko kiedy od drugiej osoby bije chłodem ale bądź ta mądrzejsza,schowaj dumę w kieszeń i walcz bo widać że Ci zależy

Całkowicie się zgadzam 😉😉😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:56

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Po takich rozmowach jest o niebo lepiej, mój zaraz ma inny humor, wymyśla jakiś wypad na weekend w góry czy do kina😊

Tylko mnie bardziej dobijacie :D
    U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił:/
    Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.

Zaraz się biorę za przeglądanie netflixa

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:56

ata88 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Izqa, szamanka MOJE SERIALOWE SIOSTRY!! 😍
    ❤️

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:

Popieram!

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Tylko mnie bardziej dobijacie :D
    U Nas inicjatorem takich wypadów jestem tylko ja , od zawsze tak było... za dużo ogarniałam i się rozleniwił:/
    Dlatego teraz odpuszczam, mówię stanowcze nie .. i czekam w głuchym domu , aż sam zainicjuje chociażby poważną rozmowę.

Zaraz się biorę za przeglądanie netflixa
    To prawda, że faceci potrafią się rozleniwić, ale to że nie rozmawia to nie znaczy, że o tym nie myśli. Może tłumi to w sobie? Może musisz mu WSZYSTKO od serca powiedzieć co czujesz co myślisz, wylać to z siebie, nawet się mu wypłakać. Faceci czasem potrzebują takiego strzała na twarz.

ata88 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ