Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
CappuccinoBoo wrote:Hej dziewczyny, mogę dołączyć?❤️ Jestem już co prawda na jednym wątku od sierpnia, ale jestem tak „wygadana” i tak lubię czytać, że chętnie poznam nowe Staraczki:-) Pasuje do tematu- starania o pierwsze dziecko,oraz przeszłam już kilka badań
CappuccinoBoo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Upragniona niunia wrote:Dziewczyny do mnie okres idzie.😪😪 Ja to czasam myślę że u psychiatry skończę. A tak bardzo liczyłam na ten cykl.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Anamaya wrote:Hej dziewczyny 😊 Pozwolę sobie dołączyć.
Mam 29 lat i endometriozę III stopnia. Jestem po laparoskopii i braniu sylvie 30. Od sierpnia staram się o dzidziusia z moim narzeczonym. W tym cyklu brałam clo i chyba nie miałam owulacji. Mam 3 cykle pobrać clo i dopiero na monitoring.
Jestem dobrej myśli bo mój narzeczony naprawdę hmmm mi się trafił. Bardzo mnie wspiera akurat poznaliśmy się rok przed wykryciem endomendy i ciągle mnie wspiera. Ostatnio mi powiedział: "Jeśli chcemy dzidziusia trzeba się starać a jak nie wyjdzie postaramy się bardziej " i odrazu złe myśli przegnał z mojej głowy.
Dziwne bo przy clo to raczej wskazane by monitorować na bierząco jak reagujesz na lek czy nie robią się torbiele itpStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
CappuccinoBoo wrote:Hej dziewczyny, mogę dołączyć?❤️ Jestem już co prawda na jednym wątku od sierpnia, ale jestem tak „wygadana” i tak lubię czytać, że chętnie poznam nowe Staraczki:-) Pasuje do tematu- starania o pierwsze dziecko,oraz przeszłam już kilka badań
A jak się zapowiada aktualny cykl? -
szamanka91 wrote:Hej.
Dziwne bo przy clo to raczej wskazane by monitorować na bierząco jak reagujesz na lek czy nie robią się torbiele itp
Tak czytałam o tym. Mam jedynie zalecenie zgłosić się jeśli cykl będzie dłuższy niż 35 dni..
Problem mam taki, że pracuję w Wawie a w Lublinie mam ginekologa obleganego że hoho.. 😐 -
Hej dziewczyny! Dziękuje za miłe przyjęcie😍 czas więc opowiedzieć o swojej historii( ehh niestety te moje starania się zamieniły w małą historie)
Zaczęliśmy się starać w styczniu 2019. Pierwszy cykl nieudany, drugi. Milion przeczytanych stron i milion ciążowych objawów, a ciąży brak. Czułam, że coś może być nie tak. Po prostu czułam. Dopiero w maju poszłam do pani ginekolog, a wcześniej zrobiłam badania krwi. Wszystko Ok, ale miałam przeciwciała chlamydii. Dostałam ja i mąż antybiotyk, a po miesiącu zrobiłam wymaz- nie ma chlamydii! Zapytałam się mojej pani ginekolog co dalej, a ona powiedziała, ze minęło dopiero pół roku i nie ma co robić dalszych badań do roku, ale zaleca jeszcze badania nasienia ewentualnie. No to zrobiliśmy i szok... tylko 1% prawidłowych plemników. Wyrok: teratozoospermia. Ja załamana, zaczęłam czytać i czytać... Ale w końcu umówiłam męża do androloga i okazało się, że ta morfologia to nic takiego, bo jest ponad 200 mln w całości plemników, wiec wychodzi 2mln prawidłowych, mimo tego 1%. Gorszym problemem była lepkość( na która ja nawet nie zwróciłam uwagi!), bo porównał to lekarz do płynięcia w wodzie, a w kisielu😂 Dostał mąż zalecenia: Flegamina ( zeby zmniejszyć lepkość) i Profertil( cholernie drogie, ale mam nadzieje działające suplementy!). To było we wrześniu i we wtorek mąż jedzie na kolejne wyniki, wiec dam znać, czy się poprawiło i czy Profertil działa!
Ja w listopadzie poszłam do kliniki leczenia niepłodności- założyłam, że to, ze mąż ma problem nie wyklucza, że ja nie mam żadnego problemu. Miałam wiec badanie drożności, czyli Sono-HSG. Wszystko idealnie. Za tydzień już z wynikami jedziemy do kliniki i będziemy rozmawiać o inseminacji. Bardzo chciałabym ja wykonać jeszcze w grudniu❤️
Mój cykl aktualnie- jestem w 21dc, cykle 28/29 dni zazwyczaj, wiec za tydzień powinnam dostać @. Ten cykl niestety uważam za trochę stracony- byłam w 10dc na drożności i Pani zobaczyła pęcherzyk 16mm i powiedziała, ze owulacja pojutrze i mamy działać! Ale nie za bardzo wyszło, mogliśmy lepiej trafić. Ale nie załamuje się bo ile razy robiliśmy wszystko w czas i nic nie wychodziło.
Taka moja historia😂 Ja czytałam Wasze i postaram się zapamiętać, ale super, ze macie opisy- wtedy łatwiej jest wszystko zapamiętać❤️
Sylwucha, szamanka91 lubią tę wiadomość
-
@ przyszła rano. tak wiec ruszamy w następnymI FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:@ przyszła rano. tak wiec ruszamy w następnym
Nowy cykl, to będzie ten! 😊 -
CappuccinoBoo wrote:Hej dziewczyny! Dziękuje za miłe przyjęcie😍 czas więc opowiedzieć o swojej historii( ehh niestety te moje starania się zamieniły w małą historie)
Zaczęliśmy się starać w styczniu 2019. Pierwszy cykl nieudany, drugi. Milion przeczytanych stron i milion ciążowych objawów, a ciąży brak. Czułam, że coś może być nie tak. Po prostu czułam. Dopiero w maju poszłam do pani ginekolog, a wcześniej zrobiłam badania krwi. Wszystko Ok, ale miałam przeciwciała chlamydii. Dostałam ja i mąż antybiotyk, a po miesiącu zrobiłam wymaz- nie ma chlamydii! Zapytałam się mojej pani ginekolog co dalej, a ona powiedziała, ze minęło dopiero pół roku i nie ma co robić dalszych badań do roku, ale zaleca jeszcze badania nasienia ewentualnie. No to zrobiliśmy i szok... tylko 1% prawidłowych plemników. Wyrok: teratozoospermia. Ja załamana, zaczęłam czytać i czytać... Ale w końcu umówiłam męża do androloga i okazało się, że ta morfologia to nic takiego, bo jest ponad 200 mln w całości plemników, wiec wychodzi 2mln prawidłowych, mimo tego 1%. Gorszym problemem była lepkość( na która ja nawet nie zwróciłam uwagi!), bo porównał to lekarz do płynięcia w wodzie, a w kisielu😂 Dostał mąż zalecenia: Flegamina ( zeby zmniejszyć lepkość) i Profertil( cholernie drogie, ale mam nadzieje działające suplementy!). To było we wrześniu i we wtorek mąż jedzie na kolejne wyniki, wiec dam znać, czy się poprawiło i czy Profertil działa!
Ja w listopadzie poszłam do kliniki leczenia niepłodności- założyłam, że to, ze mąż ma problem nie wyklucza, że ja nie mam żadnego problemu. Miałam wiec badanie drożności, czyli Sono-HSG. Wszystko idealnie. Za tydzień już z wynikami jedziemy do kliniki i będziemy rozmawiać o inseminacji. Bardzo chciałabym ja wykonać jeszcze w grudniu❤️
Mój cykl aktualnie- jestem w 21dc, cykle 28/29 dni zazwyczaj, wiec za tydzień powinnam dostać @. Ten cykl niestety uważam za trochę stracony- byłam w 10dc na drożności i Pani zobaczyła pęcherzyk 16mm i powiedziała, ze owulacja pojutrze i mamy działać! Ale nie za bardzo wyszło, mogliśmy lepiej trafić. Ale nie załamuje się bo ile razy robiliśmy wszystko w czas i nic nie wychodziło.
Taka moja historia😂 Ja czytałam Wasze i postaram się zapamiętać, ale super, ze macie opisy- wtedy łatwiej jest wszystko zapamiętać❤️
Ale w końcu na każdą z nas przyjdzie kolej i zostaniemy mamami 😊 Nie poddajemy się i działamy 😊 Czekam na dalsze wieści 😊 -
A no wiadomo, ale nie nakręcam się na ten cykl, bo pewnie Znowu cykl mi się poprzestawia i dni płodne wypadną jak męża nie będzie 😂I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
nick nieaktualnyKlaudia9212 wrote:A no wiadomo, ale nie nakręcam się na ten cykl, bo pewnie Znowu cykl mi się poprzestawia i dni płodne wypadną jak męża nie będzie 😂
Że też nie idzie sobie na "zaś" nasienia trochę schować i użyć wtedy kiedy odpowiedni czas 😂😂
Jak tam dziewczyny? Jakieś plany na weekend ?
Ja praca a później pewnie coś zjemy i zalegniemy przed Tv także high Life 😂 -
Anamaya wrote:Tak czytałam o tym. Mam jedynie zalecenie zgłosić się jeśli cykl będzie dłuższy niż 35 dni..
Problem mam taki, że pracuję w Wawie a w Lublinie mam ginekologa obleganego że hoho.. 😐
Jaki to ginekolog w Lublinie?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
CappuccinoBoo wrote:Hej dziewczyny! Dziękuje za miłe przyjęcie😍 czas więc opowiedzieć o swojej historii( ehh niestety te moje starania się zamieniły w małą historie)
daj znać koniecznie jak wyniki męża
przyjdzie i na nas pora
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
izqa88 wrote:Że też nie idzie sobie na "zaś" nasienia trochę schować i użyć wtedy kiedy odpowiedni czas 😂😂
Jak tam dziewczyny? Jakieś plany na weekend ?
Ja praca a później pewnie coś zjemy i zalegniemy przed Tv także high Life 😂
byłam w Sądzie by złożyć wniosek o wpis do hipoteki, w Urzędzie Skarbowym, przyszłam do pracy, mam jeszcze spotkanie z księgową o 14 i high life! weekend, w końcu. Wczoraj nie podziałaliśmy, bo mąż strasznie zmęczony wrócił, ale w śr wyszedł test owu pozytywny, działaliśmy więc, a dziś poprawimy
planów większych na weekend nie mam, jakieś winko, może kino?
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:witamy !
Jaki to ginekolog w Lublinie?
Pani Aneta Adamiak Godlewska polecam bardzo chodź prywatnie przyjmuje ale jeszcze w szpitalu pracuje. Zleca różne badania i dużo tłumaczy. Dzięki niej nie umieram z bólu endomendy.. -
Anamaya wrote:Hej dziewczyny 😊 Pozwolę sobie dołączyć.
Mam 29 lat i endometriozę III stopnia. Jestem po laparoskopii i braniu sylvie 30. Od sierpnia staram się o dzidziusia z moim narzeczonym. W tym cyklu brałam clo i chyba nie miałam owulacji. Mam 3 cykle pobrać clo i dopiero na monitoring.
Jestem dobrej myśli bo mój narzeczony naprawdę hmmm mi się trafił. Bardzo mnie wspiera akurat poznaliśmy się rok przed wykryciem endomendy i ciągle mnie wspiera. Ostatnio mi powiedział: "Jeśli chcemy dzidziusia trzeba się starać a jak nie wyjdzie postaramy się bardziej " i odrazu złe myśli przegnał z mojej głowy.
Witaj kochana!!
Narzeczony Ci się trafił wspaniały, z takim to można góry przenosić 😉 jestem pewna, że razem doczekacie się cudownych dzidziutków 😊Anamaya lubi tę wiadomość
-
Cześć i czołem!
Miło powitać nowe kobietki, trzymamy kciuki za dzidziutki ✊✊ -
Ja dziewczyny byłam dzisiaj odebrać moje wyniki tsh, glukozy i prolaktyny, a babeczka mówi, że nie ma bo prolaktyne sprawdzają w piątki czy coś i wynik w poniedziałek 😒
Ja mam dzisiaj wolne, ale za to jutro do pracy 😑
Ale mój luby wczoraj wysprzatal mieszkanie więc kocham go najmocniej 😍
Weekend zapowiada się intensywnie, bo jutro praca a wieczorem jedziemy do rodziny, ale będzie intensywnie (mam nadzieję!) bo dzisiaj mój 10 dc i mamy zamiar być bardzo aktywni przynajmniej do wtorku 😂💓💓💓
A w ogóle to mi się śniło dzisiaj że miałam pozytywny test ciążowy, ale byłam tak sceptycznie do niego nastawiona, że się w ogóle nie cieszyłam, bo we śnie zrobiłam go przed terminem miesiączki i byłam przekonana że to blef 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 11:41
-
Lalia wrote:Ja dziewczyny byłam dzisiaj odebrać moje wyniki tsh, glukozy i prolaktyny, a babeczka mówi, że nie ma bo prolaktyne sprawdzają w piątki czy coś i wynik w poniedziałek 😒
Ja mam dzisiaj wolne, ale za to jutro do pracy 😑
Ale mój luby wczoraj wysprzatal mieszkanie więc kocham go najmocniej 😍
Weekend zapowiada się intensywnie, bo jutro praca a wieczorem jedziemy do rodziny, ale będzie intensywnie (mam nadzieję!) bo dzisiaj mój 10 dc i mamy zamiar być bardzo aktywni przynajmniej do wtorku 😂💓💓💓
A w ogóle to mi się śniło dzisiaj że miałam pozytywny test ciążowy, ale byłam tak sceptycznie do niego nastawiona, że się w ogóle nie cieszyłam, bo we śnie zrobiłam go przed terminem miesiączki i byłam przekonana że to blef 🙈🙈🙈
Oby sen się ziściłStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnyMnie to się chyba jeszcze nigdy nie śniło żebym test robiła i był pozytywny ani że mam dziecko 🤪
U mnie dziś 8dc,plamienia prawie zniknęły więc trzeba się w weekend wypindżyć i się ładnie do Tżta uśmiechać i przymilać 😂Lalia, szamanka91 lubią tę wiadomość