X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat owulacja wypada po Krecie, więc będziemy tam robić próby stworzenia Krecika :D
    Ale w tygodniu po powrocie pójdę na monitoring w poniedziałek i później ostre działania :)

Ty za to przygotowuj się na wzmożone zdziałania niedługo :P

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    doskonale rozumiem . Nie raz juz tak sie czulam. A najgorsze sa takie dziewczyny ktorym juz sie udalo bo nie wspieraja tylko gasza. Piszesz jakis objaw wskazujacy na ciaze a one odrazu zebym nic sobie nie wymyslala bo to nic wspolnego z ciaza nie ma. Chociaz sa i takie ktore bardzo lubie i na prawde potrafia pomoc a nie tylko sie wymadzac.
    I tutaj się zgodzę. Ale nie ma się co przejmować, ważne, że jest z kim pogadać :)

Chociaż nie powiem, bo jak Bobitta ostatnio napisała o śmierdzącej śmieciarze, jako objawie ciąży to nie miałam serca jej ani zgasić, ani wesprzeć :D

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane ! :)

Jak tam mija dzień ? . Ja sie dzis zadręczam dla odmiany myślami kiedy przyjdzie @ ;/

Agape to życzę owocnych starań :)) !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape :) ale przynajmniej (mam nadzieje) wzięłaś to na żart !!!
    Paulette - a ja rozumiem część tych kobit, bo w sumie mają rację . Niestety ale pierwsze objawy ciąży moim zdaniem są identycznie opisane jak te przed miesiączką. I pytania "czy ja mogę byc w ciąży" są moim zdaniem dziwne :) - dlatego na nie nie odpowiadam :P

jak współżyjesz bez zabezpieczenia, partner kończy w tobie w pochwie, to szanse są i nikt na forum nie ma KULI do przewidywania przyszłości i nie odpowie lasce czy jest czy nie.

Ale i tu sie zgodzę z jeśli chodzi o fakt odpowiadania takich dziewczyn, że czasem brak im zrozumienia do takiej niedoświadczonej, czasem robią to w chamski sposób a czasem zjadą taką niewinna duszyczke, że później biedna boi się już cokolwiek napisać

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Bobitta wzięłam to serio, że latasz za śmieciarą i patrzysz,czy Cię ciągnie na wymioty, bo być może to ciąża :)

Hej Ev:) Musisz być cierpliwa, pamiętam jak sama wyczekiwałam okresu po luteinie, przyjdzie na pewno :) Tak jak już pisałam, ja czekałam po odstawieniu przeważnie dwa dni. Ale w trakcie brania zawsze czułam, że @ już blisko - bolące piersi, brzuch.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,dolączam sie i ja do Was :)...odebrałam dzisiaj morfologie i TSH mam 2,690 (0,270-4,200 norma) czy powinnam się nie pokoić??

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape no własnie jestem juz w 7/10 dniu stosowania i boli mnie juz podbrzusze jak na @ i to od wczoraj a tu nic , ty tez tak mialas ?:P ...aaaa i jestem rozdrażniona i to bardzo.

smerfetka , witamy ! :* nie odpowiem ci niestety bo sie nie znam na tym, tez jestem dopiero przed takimi badaniami :( .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie czytam,że przed zajściem w ciąże należy miec poniżej 2,5 mIU/l. :(

• agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka TSH masz w normie z takim wynikiem ( co widać z zakresu danych, które podałaś ) :)

Ev ja już od 5-6dnia brania luteiny mam bóle miesiączkowe, a na sam okres musiałam czekać jak widzisz dłużej.
    Tyle, że ja biorę luteinę podjęzykowo, nie wiem czy to ma znaczenie, ale wątpię.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape naprawde? kamień z serca...już się balam że moge miec albo nadzcznność,albo niedoczynność,albo oba naraz...moja mama choruje na hashimoto :( stad mój niepokój

• agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    w necie czytam,że przed zajściem w ciąże należy miec poniżej 2,5 mIU/l. :(

Sprawdziłam z ciekawości ile ja miałam jak robiłam badania 2 miesiące temu - 2,2. Najlepiej zapytaj swojego lekarza.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 najlepiej idz do leka za z wynikami on ci wszystko ładnie wyjaśni i jeśli zajdzie potrzeba pomoże :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka gdybyś była przy którejś z granic górnej, bądź dolnej to moim zdaniem powinnaś się martwić, a tak to jesteś całkiem pośrodku :) I pamiętaj internet to najgorszy diagnosta :P

Ev lubi tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape no to tak jak ja , no to nic pozostaje mi teraz tylko czekać :)

Watpie zeby to mialo jakies znaczenie w jaki sposob jest podawana;) a ta podjęzykowa ma tez 50 mg progesteronu plus subs. pomocniczych ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie smerfetka22 , internet to zdecydowanie najgorsza diagnostyka ! ;/ ;p

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev dokładnie taki sam skład. A ile płacisz za opakowanie? Ja za 30 tabletek podjęzykowych około 20zł.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje dziewczyny haha,można wpisać ból w kolanie i już nowotwory wyskakują :/

Ev lubi tę wiadomość

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy dzisiaj naprodukowałyście, czytam Was na bieżąco, ale trochę mam roboty i nie mam jak odpisać :(
    Ja też jestem zielona w sprawach badania szyjki, śluzu, nawet temperatury...
    Ev, jestem z Tobą, też czekam na okres wywołany tabletkami, z tym, że ja mam duphaston i jestem na 5/10. Mam nadzieję, że przyjdzie po tych dwóch dniach i szybko rozpocznę kolejny cykl... Jak już mamy wspomagacze ot musi Nam się udać :)
    Smerfetka sama robiłaś badania, czy lekarz Ci zlecił?

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ev dokładnie taki sam skład. A ile płacisz za opakowanie? Ja za 30 tabletek podjęzykowych około 20zł.

Ostatnio zapłaciłam około 28 zł za opakowanie .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia na prośbe lekarza przepisał mi skierowanie na krew,mocz,TSH

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ