Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn, nie mam wykresu...
Zawsze cykle jak w zegarku mam. raczej krótszy się trafiał, niż dłuższy.
Dwie pierwsze ciążę są z drugiego cs.
Zastanawiam się nad jednym.
Zagnieżdżenie może być np. 12 dni po owulacji? Czyli wtedy beta we krwi >0,1 dopiero 14 dpo? Tak?
Pytam, bo to plamienie w niedzielę było dziwne (12 dpo) a beta we wtorek rano <0,1.
-
Dzień dobry, Dziewuszki
Podczytałam wczorajsze Wasze rozmówki o "przeziębieniach - objawach"
Kibicuję, by te wiruski przeziębieniowe zamieniły się w ciążowe
Ewanlyn - jak mówisz o tej niedzieli,to już też zaczynam czuć podekscytowanie.. a zarazem i obawy ... (bo wiadomo,boję się troszku,a dlaczego - to też w moim podpisie widać,że po przejściach jestem).
Również czekam na tą MEGA NIESPODZIANKĘ od życia i najbardziej w świecie chcę obdarować ją mojego wspaniałego męża, który w listopadzie na urodziny. Super by było.
W nocy natomiast musiałam wziąć nospę... wzbraniałam się,myślałam że ból przejdzie, ale to był taki ostry,jak skurczowy... .
No pozostaje czekać...
Miłego dzionka I pozdrawiam wszystkie przeziębione i nie przeziębioneEvanlyn lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Czesc dziewczyny Na wstepnie zycze wszystkim Milusiego dnia.U mnie słoneczko swieci synek w przedszkolu a mama bierze sie za sprzatanie heee Widze po waszych wpisach ze listopad jest miesiacem urodzinowym wiec trzymam za nas wszystkie mocno kciuki.Ja mam ur w andrzejki
missy83, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Witam dziewczynki. Zmierzylam tempke i nadal niska wiec jutro @. Ale jutro do lekarza i może on doda mi chociaż nadzieji.
Hej, no pozostaje czekać.
Dobrze się składa,że masz wizytę na dniach u gina akurat,może coś podpowie,doda otuchy i nadziei ?
A tak to wsparcie masz na pewno od nas . Trzymamy za rękę
MamaTuśka - może być też później zagnieżdżanie. Dlatego Beta nie wykryła hcg. Ale nie chcę nic sugerować. Pozostaje pewnie czekać i robić testy. Okaże się wszystko w toku..zuzanna, Evanlyn lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Missy, dziękuję. Nie wkręcam się wielce. Czekam
w I ciąży miałam plamienie w terminie miesiączki, test z moczu w okolicy @ negatywny, a dopiero w 36dc pozytywmy
Czyli przed zagnieżdżaniem hcg jest nie do wykrycia?
A samo zagnieżdżanie najpóźniej to kiedy?
Widzę, że też czekasz >
Testowałaś?
pozdr -
MamaTuśka - zawsze ginekolodzy mi mówili, by testować tak najwcześniej nawet dwa dni po terminie spodziewanej @ . Ja się wzbraniam od testowania,bo nie chcę się za wcześnie rozczarowywać, albo nakręcać i takie tam, już swoje przeszłam, jak za szybko testowałam.
Ale pewnie tak jest, że dopiero po zagnieżdżeniu można wykryć hormon ciążowy. Bo wtedy tak naprawdę jego stężenie rośnie.synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Ola_85 wrote:Evanlyn nie moge sie doczekac tej twojej pamietnej niedzieli :)Siedze jak na szpilkach.Cos mam dziwne przeczucie ze sie uda.Moja intuicja,
Już oczywiście tez mnie korci na zrobienie teściora,bo bym aplikowała sobie luteinę.
Lekarz gin powiedział mi,że jak będę już wiedzieć,że ciąża - to żeby dopiero wtedy zacząć brać sztuczny progesteron na wzmocnienie,bo ja po stratach..
Ale ale ale, sobie mówię - co ma być to będzie, biorę wszystko na luz. Nie czuję stresa. Staram się również nie wynajdować u siebie objawów,tylko robić swoje,to co codziennie. Tyle jak mnie strasznie bolał w nocy brzuch, to już tego nie mogło się nie zauważyć, i musiałam udać się do kuchni po nospę,by w ogóle usnąć..Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
missy83 trzymam kciuki za ciebie tez Ja pamietam ze w pierwszej ciazy zrobiłam test po tym jak w nocy zemdlalam w łazience i wyszła blada kreseczka pobiegłam na bete i okazało sie ze 8 tydzien wiec takie sa te nasze testy.
missy83 lubi tę wiadomość
-
Ola_85 - miło mi
U mnie to wielka niewidoma, ze względu na to,że wcześniej miałam podobne objawy, no i jeszcze się nakręcałam do tego.
Pisałaś coś o płytach dvd, a ile lat ma Twój synek? Mój też już z niektórych bajek powyrastał. Mój też aktualnie w przedszkolu, a dokładnie w zerówce. Chciałabym też i mu zrobić niespodziankę z rodzeństwem - taki prezent na Mikołaja najlepiej. Do prezentu dołączyć zdj usg .
synek ur. 18.08.2016
-
No mój synek już starszy, ma 5,5 l.
Pewnie już ma inną kategorię "bajkową" .Ale bardzo dziękuję za propozycję .
Może inna mama ma młodszego .
Kat ma młodszego, z tego co wiem, ale do Anglii byś musiała wysyłać .
Także inne dziewczyny mają pewnie w podpisach jakąś wzmiankę o dzieciach na stanie i ich wieku .
synek ur. 18.08.2016
-
Btw., jak Kat,Ev,Bobitta i inne stałe bywalczynie podczytują nasze pościaki - to machamy i witamy się
Z resztą dziewczyn również
Ja uciekam do codziennych obowiązków . Będę jak będę . Miłego dniasynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
U nas za oknem wszędzie mgła ...
... a tutaj na forum c i s z a ...
może dziewczynki trochę zmęczone i senne? czyżby...hormony ??? .
Chyba wszędzie ten niż w PL...? Ma któraś słońce? Ja myślałam,że dziś będzie słoneczko, a chyba dopiero w weekend u nas będzie (spojrzałam na pogodę kilkudniową).
synek ur. 18.08.2016