Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn, nie mam wykresu...
Zawsze cykle jak w zegarku mam. raczej krótszy się trafiał, niż dłuższy.
Dwie pierwsze ciążę są z drugiego cs.
Zastanawiam się nad jednym.
Zagnieżdżenie może być np. 12 dni po owulacji? Czyli wtedy beta we krwi >0,1 dopiero 14 dpo? Tak?
Pytam, bo to plamienie w niedzielę było dziwne (12 dpo) a beta we wtorek rano <0,1.
-
Dzień dobry, Dziewuszki
Podczytałam wczorajsze Wasze rozmówki o "przeziębieniach - objawach"
Kibicuję, by te wiruski przeziębieniowe zamieniły się w ciążowe
Ewanlyn - jak mówisz o tej niedzieli,to już też zaczynam czuć podekscytowanie.. a zarazem i obawy ... (bo wiadomo,boję się troszku,a dlaczego - to też w moim podpisie widać,że po przejściach jestem).
Również czekam na tą MEGA NIESPODZIANKĘ od życia i najbardziej w świecie chcę obdarować ją mojego wspaniałego męża, który w listopadzie na urodziny. Super by było.
W nocy natomiast musiałam wziąć nospę... wzbraniałam się,myślałam że ból przejdzie, ale to był taki ostry,jak skurczowy....
No pozostaje czekać...
Miłego dzionkaI pozdrawiam wszystkie przeziębione i nie przeziębione
Evanlyn lubi tę wiadomość
synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Czesc dziewczyny
Na wstepnie zycze wszystkim Milusiego dnia.U mnie słoneczko swieci synek w przedszkolu a mama bierze sie za sprzatanie heee Widze po waszych wpisach ze listopad jest miesiacem urodzinowym wiec trzymam za nas wszystkie mocno kciuki.Ja mam ur w andrzejki
missy83, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Witam dziewczynki. Zmierzylam tempke i nadal niska wiec jutro @. Ale jutro do lekarza i może on doda mi chociaż nadzieji.
Hej, no pozostaje czekać.
Dobrze się składa,że masz wizytę na dniach u gina akurat,może coś podpowie,doda otuchy i nadziei ?
A tak to wsparcie masz na pewno od nas. Trzymamy za rękę
MamaTuśka - może być też później zagnieżdżanie. Dlatego Beta nie wykryła hcg. Ale nie chcę nic sugerować. Pozostaje pewnie czekać i robić testy. Okaże się wszystko w toku..zuzanna, Evanlyn lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Missy, dziękuję. Nie wkręcam się wielce. Czekam
w I ciąży miałam plamienie w terminie miesiączki, test z moczu w okolicy @ negatywny, a dopiero w 36dc pozytywmy
Czyli przed zagnieżdżaniem hcg jest nie do wykrycia?
A samo zagnieżdżanie najpóźniej to kiedy?
Widzę, że też czekasz>
Testowałaś?
pozdr -
MamaTuśka - zawsze ginekolodzy mi mówili, by testować tak najwcześniej nawet dwa dni po terminie spodziewanej @
. Ja się wzbraniam od testowania,bo nie chcę się za wcześnie rozczarowywać, albo nakręcać i takie tam, już swoje przeszłam, jak za szybko testowałam.
Ale pewnie tak jest, że dopiero po zagnieżdżeniu można wykryć hormon ciążowy. Bo wtedy tak naprawdę jego stężenie rośnie.synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Ola_85 wrote:Evanlyn nie moge sie doczekac tej twojej pamietnej niedzieli :)Siedze jak na szpilkach.Cos mam dziwne przeczucie ze sie uda.Moja intuicja,
. Może też zatestuję w niedzielę,jak się u mnie nic do tego czasu nie zmieni.
Już oczywiście tez mnie korci na zrobienie teściora,bo bym aplikowała sobie luteinę.
Lekarz gin powiedział mi,że jak będę już wiedzieć,że ciąża - to żeby dopiero wtedy zacząć brać sztuczny progesteron na wzmocnienie,bo ja po stratach..
Ale ale ale, sobie mówię - co ma być to będzie, biorę wszystko na luz. Nie czuję stresa. Staram się również nie wynajdować u siebie objawów,tylko robić swoje,to co codziennie. Tyle jak mnie strasznie bolał w nocy brzuch, to już tego nie mogło się nie zauważyć, i musiałam udać się do kuchni po nospę,by w ogóle usnąć..Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
missy83 trzymam kciuki za ciebie tez
Ja pamietam ze w pierwszej ciazy zrobiłam test po tym jak w nocy zemdlalam w łazience i wyszła blada kreseczka pobiegłam na bete i okazało sie ze 8 tydzien
wiec takie sa te nasze testy.
missy83 lubi tę wiadomość
-
Ola_85 - miło mi
U mnie to wielka niewidoma, ze względu na to,że wcześniej miałam podobne objawy, no i jeszcze się nakręcałam do tego.
Pisałaś coś o płytach dvd, a ile lat ma Twój synek? Mój też już z niektórych bajek powyrastał. Mój też aktualnie w przedszkolu, a dokładnie w zerówce. Chciałabym też i mu zrobić niespodziankę z rodzeństwem - taki prezent na Mikołaja najlepiej. Do prezentu dołączyć zdj usg.
synek ur. 18.08.2016
-
No mój synek już starszy, ma 5,5 l.
Pewnie już ma inną kategorię "bajkową".Ale bardzo dziękuję za propozycję
.
Może inna mama ma młodszego.
Kat ma młodszego, z tego co wiem, ale do Anglii byś musiała wysyłać.
Także inne dziewczyny mają pewnie w podpisach jakąś wzmiankę o dzieciach na stanie i ich wieku.
synek ur. 18.08.2016
-
Btw., jak Kat,Ev,Bobitta i inne stałe bywalczynie podczytują nasze pościaki - to machamy i witamy się
Z resztą dziewczyn również
Ja uciekam do codziennych obowiązków . Będę jak będę. Miłego dnia
synek ur. 18.08.2016
-
U nas za oknem wszędzie mgła ...
... a tutaj na forum c i s z a ...
może dziewczynki trochę zmęczone i senne? czyżby...hormony ???.
Chyba wszędzie ten niż w PL...? Ma któraś słońce? Ja myślałam,że dziś będzie słoneczko, a chyba dopiero w weekend u nas będzie (spojrzałam na pogodę kilkudniową).
synek ur. 18.08.2016